| Poster |
Message |
kurat |
ilma võtmeta explorerisse
Hei,
Kas keegi soovitaks ideid, kuidas saada ilma võtmeta sisse 94 aasta Ford Explorerisse (kahe uksega variant)?
Lähen mina hommikul auto juurde, panen teise käima, siis panen ukse kinni ja hakkan lund maha lükkama. Tark automaatika pani aga ukse lukku. Nüüd jaurab teine siin maja ees, kuni bensiin otsa saab, mis juhtub loodetavasti varsti.
Mart |
| 25.10.2003 at 05:54 |
|
kurat |
Ise küsin - ise vastan 
Leidsin järgmise threadi:
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=5426
Ja nüüd 20 mintsa pärast olen ma 300 krooni võrra vaesem ja kogemuse võrra rikkam |
| 25.10.2003 at 06:09 |
|
tfr
|
quote: kurat:Nüüd jaurab teine siin maja ees, kuni bensiin otsa saab, mis juhtub loodetavasti varsti.
V6 tühikäigukulu on ~1.5l/h - kui Sa tead, palju Sul umbes paagis bena oli, siis saad arvutada, kaua "varsti" kestab. |
| 25.10.2003 at 08:33 |
|
vvt
|
Veel hullem lugu on, kui mingi jahutuse kala ka sees- asi hakkab vaikselt keema minema ning olude sunnil oled sunnitud pealt vaatama, kuidas jupid lendama hakkavad
| 26.10.2003 at 14:17 |
|
max |
Vaevalt su mootor küljeklaasist odavam on. |
| 28.10.2003 at 08:41 |
|
stude39 |
Kui väljalaske torustik peab, kas siis mitte ei peaks saama väljasuretada vana hea "kartul sumpsi naljaga" |
| 28.10.2003 at 15:16 |
|
kassBasiilio |
proovi pikka joonlauaga kus konks otsas.
äkki saad lukustussüsteemi hoovastikule konksu taha ja lahti teha. Proovitud erinevate autodega ja töötab.
Küll ei oska exploreri kohta midagi kosta.Aga äkki jääb raha ja muu vaev ära.
|
| 28.10.2003 at 15:38 |
|
Andrus |
metallist laiem joonlaud on ideaalne. suur osa natukene vanemaid autosid on niimodi lihtsalt avatavad. tihenditega peab ettevaatlik olema ja soovitav on näiteks pahtli labidaga tihend eemale klaasist lykata siis ei riku tihendit... ja kannatust on vaja vahel võib aega võtta... |
| 28.10.2003 at 15:43 |
|
urmas |
quote: kassBasiilio: proovi pikka joonlauaga kus konks otsas.
Ma olen korduvalt sellistele jutupaunikutele andnud plekist joonlaua ja lasknud neil erinevatel autodel oma oskusi demonstreerida. Kahjuks pole veel kordagi näinud, kuidas niimoodi ust avatakse. |
| 28.10.2003 at 15:45 |
|
Fire |
Autoabi mehed avavad küll mingite lehtmetall asjandustega uksi. Minu Volvo 240 ukse lahti tegemiseks kulus vist mehel 2 minutit.
Town Car ´97 |
| 28.10.2003 at 15:54 |
|
rustang
Moderator |
Olen korduvalt avanud oma auto ust nööri ja traadijupiga, aidates uksetihendi vahelt nöörsilmuse traadiga ümber lukustusnupu. |
| 28.10.2003 at 15:54 |
|
kassBasiilio |
võibolla oled tõesti valedele meestele jaganud joonlaudasid. Ise olen päris mittu autot lahti nii teinud.
Samas iga autoga kui osta on alguses targem proovida uurida kuidas olukorras,kui võtit pole käituda.
|
| 28.10.2003 at 15:57 |
|
foke
|
Mul oli Hiiumaa Speedrockil selline tegevus käsil.
Lõin ukse kinni, eelnevalt lukku ilusasti ja võtmed jätsin istme peale (vähemasti ei kao ära ). No siis oli natuke mõtlemist ja natuke leiutamist, õnneks suveaeg, akendel praod sees - pikk traat ning kalapüük võis alata. Igatahes kätte sain
Traadi sain Antilt, ma siis pärast viisakusest lasin tal stripil oma ilusal valgel linnul 14,6 ajaga võita |
| 28.10.2003 at 16:00 |
|
HardStep |
usa ment avab ennast autost v2lja lukustanud inimeste autouksi sama plekist joonlaua suguse t88riistaga ("slimjim"). nii et kui oma autosse sisse ei saa, siis 911. |
| 28.10.2003 at 16:02 |
|
hellraiser
|
quote: kassBasiilio:kui osta on alguses targem proovida uurida kuidas olukorras,kui võtit pole käituda.
Kõige targem oleks kohe algul endale teine võti tagavaraks teha.
| 28.10.2003 at 16:05 |
|
urmas |
See joonlaua jutt on kena rahvalegend. Võimalik, et mõni hiromant läheb ka läbi seina plekijoonlauaga, aga enamik jutustajaid ei tee siiski midagi. Oleks ju narr ka, kui autoehitajad sellise lapsikuse peale midagi ette ei võtaks.
OK, ma ise ka kangutasin hiljuti ühe sierra katuseluugi joonlauaga lahti ja siis konksuga õngitsesin istmele jäetud võtmeid |
| 28.10.2003 at 16:10 |
|
crasher
|
Kas ESC vennad enam uksi ei ava enam. Mul mingi 3 aastat tagasi tuli ESC vend 5 mindiga kohale ja teise viie minutiga oli uks lahti. Arve 100 eeku.
| 28.10.2003 at 16:19 |
|
peep
Moderator |
Kui Soomes USA autode poes tööl olin, siis jäi meil üks Silverado käima võtmed ees. Klient lõi ukse kinni.
Kutusuti kohale spetsialist, kes kasutas just plekkjoonlauda aga sellele olikülje peale sisse lõigatud mitmeid erineva kujuga sälke. Paar minutit sudimist ja uks oli lahti. Ta tegi maru ettevaatlikult, et tihendeid ei vigastaks. Ma pole kindel kas see oli joonlaud või lihtsalt metalli liistakas. |
| 28.10.2003 at 16:20 |
|
kassBasiilio |
quote: hellraiser: quote: kassBasiilio:kui osta on alguses targem proovida uurida kuidas olukorras,kui võtit pole käituda.
Kõige targem oleks kohe algul endale teine võti tagavaraks teha.
Selles point ongi kui võtit pole ega sa kahe võtmega ringi käi? |
| 28.10.2003 at 16:21 |
|
MargoC |
Terekest.
Minu arvates pole selles "joonlauaga" ukse avamises midagi müstilist. Loomulikult ei saa iga auto ust just niimoodi avada, kuid kui mu Taurus veel ilma süütelukuta käivitus (roolisamba küljes oleva "joystikuga"), siis juhtus tihti, et autosse istudes panin võtmed käest ja väljudes unustasin kaasa võtta. Sellistel puhkudel sai autoust avatud kõikvõimalike vahenditega, alates joonaluast, sukavardast, traadist ja lõpetades peenikese oksaga. Algul pidasin isegi arvet kui palju ja kui tihti ma seda tegema pidin, kuid hiljem läks arvepidamine sassi. Eks viimasest korrastki on juba poolteist aastat möödas.
Esimene kord võttis asi aega ligi 1 tund, kuna ei teadnud täpselt mida ja kuidas nügida. Viimastel kordadel kulus aega alla poole minuti ja seda koos välimise aknatihendi eemaldamise ja tagasi panemisega. Eks juhtus ka seda, et mõnikord sai väheke liiga agaralt tegutsetud ja siis oli vaja jälle seestpoolt parandada.
Kuid võõra auto puhul ei prooviks seda ka tasu eest mitte. Isegi kui on tegu samasuguse isendiga. 
|
| 28.10.2003 at 16:29 |
|
Lendur |
Sõber avas endal mazda ka ilust joonlauaga. Ei olnud pleksit ega midagi, tavaline plastmasist. Muidugi 2 tk on siiamani ukse sees libisesid sisse. A siis uuesti poodi ja uus joonlaud. |
| 28.10.2003 at 16:48 |
|
hellraiser
|
quote: kassBasiilio:Selles point ongi kui võtit pole ega sa kahe võtmega ringi käi?
Ei, kahe võtmega ringi pole vaja käia, aga kui on variant, et kas lüüa sisse klaas või tuua kodust (Eesti piires pean silmas) teised võtmed, peaks üldiselt auto akende hindu vaadates odavam tuua võtmed kas pole?
| 28.10.2003 at 19:46 |
|
madis |
1. kapotiavamise trossi kõri ots näpitsatega lahti (näpitsad laenad mossemehe käest, no kidding !)
2. tõmbad trossi, kapott avaneb.
3. vahid natuke ja siis tõmbad süüteploki juhtpistiku küljest. koss.
4. kutsud lukuabi.
Mina tegin põhiliselt nii. Vahele ladusin roppe sõnu ja oli ka tõsine plaan küljeklaas sisse lüüa, nii vihale ajas |
| 28.10.2003 at 20:08 |
|
Märt |
nati hiljaks pole abiga jäänud ??
teisel auto jäi neli päeva tagasi käima....
| 28.10.2003 at 20:15 |
|
rrrr
|
Minul pagasi lukk mingi aja ei töötand ja väga hea oli sealt siseneda, eriti just kui teine võtmetega kuskil kaugel või näiteks suvel rannas polnud võtmeid kuhugi pista. Nüüd lukk uus aga eestist väljaspool liikudes oli igaksjuhuks tagavaravõti peidus.
ja doonorid |
| 28.10.2003 at 20:25 |
|