| Poster |
Message |
stude39 |
Kinni roostetanud mootor
On äkki kellelgi mõnda head kodust retsepti kuidas kaua aega seisnud mootor ringi hakkaks käima? Olen proovinud diislit püttidesse valada väänata, peksta, aga ei saa kuidagi ringi käima. Väga kõvasti ei taha ka peksta, kuna siis võib kogu kupatus puruks minna. Hooratast on ka tarvis ei tahaks sealt ka hambaid maha lüüa. Mootoriks on siis 225 CID mopar
| 11.12.2003 at 21:48 |
|
Vanaisa
Moderator |
Kinni roostetanud mootor
võta pulkadeks, kui elulooma tast tahad
| 11.12.2003 at 21:52 |
|
agaa |
Kinni roostetanud mootor
Ise sain sihukese probleemi lahendatud puupiirituse(dinaturka) ja lambi(priimuse) petrooli segu (1osa piiritust ja 3osa petrooli) valamisega kolbidele.Aitas.
Kolvid olid kinni roostetsnud.Pärast võtsin saaled siiski välja ja asendasin samuti kolvirõngad läksid vahetusse.
|
| 12.12.2003 at 09:43 |
|
ollo |
Kinni roostetanud mootor
OT, aga denaturka (denatureeritud etanool) ja puupiiritus (metanool) on tiba erinevad asjad, kuigi antud kontekstis vist küll suurt vahet pole, asja ajavad ära mõlemad. Petrool on klassikaline vahend kinnijäänud rõngaste vabastamiseks, valad küünlaaugust peale ja lased seista. PlyVal või mõni teine vanatehnikamees omab kindlasti täiustatud nipusid...
Kui asi ikka aastakümneid seisnud on, siis mina võtaks lahti ja vaataks mis sees on. Kuidagi muretum tunne. |
| 12.12.2003 at 11:47 |
|
stude39 |
Kinni roostetanud mootor
Eks ma katsun ta pulkadeks kiskuda, elulooma ma tast ei tahagi teha, kuna sain Märtenilt korraliku mootori. Ma lihtsalt mõtlesin, et on mugavam teda lammutada, kui saab vahepeal "teist külge" keerata.
| 12.12.2003 at 13:40 |
|
PlyVal64 |
Kinni roostetanud mootor
Muud tarka teha pole, kui jõuga lahti teha. Kui ikka on kinni roostetanud, siis mingi keemia seda lahti ei võta. Roostes detail ju pundub, nagu märg puu, ja istub väääga kõvasti omal kohal kinni. |
| 12.12.2003 at 15:22 |
|
|