| Poster |
Message |
tambet
|
turvavööde lukkuminek
Teab keegi kommenteerida, miks usa autodel, (vähemalt 3.gen Camarodel) turvavööd , kui neid lôpuni tômmata,
tihti lukustuvad ülemisest rullikust?
Aitab vaid katte maha kakkumine ja ühe vedruvarda
väljavôtmine rulliku vastavast soonest.
|
| 16.12.2003 at 22:26 |
|
tambet
|
turvavööde lukkuminek
tundub ,et keegi ei tea |
| 17.12.2003 at 14:29 |
|
pisike99 |
turvavööde lukkuminek
Ei ole kunagi täheldanud sellist jama. Võibolla pole lihtsalt kasutanud, sest "Sellises autos surrakse nagu mees"! 
| 17.12.2003 at 17:15 |
Last edited 18.12.2003 at 09:34 by pisike99
|
tambet
|
turvavööde lukkuminek
quote: pisike99: Ei ole kunagi täheldanud sellist jama. Võibolla pole lihtsalt kasutanud, sest "Sellises autos surrakse nagu mees"!
No jah, kuidas kellelegi surra meeldib, kellele peaga rooli
purustades, kellele muud moodi.... |
| 17.12.2003 at 17:44 |
|
max |
turvavööde lukkuminek
Olen ise 3-4 korda katte mahavõtmisega tegelenud. Kommenteerida ei oska, miks see nii on. Enam lõpuni ei tõmba Mul selline jama ainult '89 masinaga. |
| 18.12.2003 at 01:15 |
Last edited 18.12.2003 at 01:15 by max
|
silver |
turvavööde lukkuminek
Pakun välja sellise teooria, kuna turvavöö tuleb lõpuni välja ainult tõsise laksu korral, siis ei ole mõeldud, et see turvavöö töötab edasi, vaid vahetatakse komplektina uue vastu välja ja sellepärast ta lukustubki lõppu. |
| 18.12.2003 at 10:55 |
|
camsist
|
turvavööde lukkuminek
Mul ka kinni jäänd aga ma ei viitsind lahti arutada, mõtlesin, et muu ei aita tuleb uus vaadata kuskilt... tegin sõlme vahepeale sisse, et enamvähem sirgu oleks...
| 18.12.2003 at 11:07 |
|
juhe |
turvavööde lukkuminek
quote: silver: Pakun välja sellise teooria, kuna turvavöö tuleb lõpuni välja ainult tõsise laksu korral, siis ei ole mõeldud, et see turvavöö töötab edasi, vaid vahetatakse komplektina uue vastu välja ja sellepärast ta lukustubki lõppu.
eh.. pigem on põhjuseks see, et sinu või kellegi teise 4-aastane on end lõbustanud vöö tirimisega. |
| 18.12.2003 at 11:17 |
|
mr. RocknRoll
|
turvavööde lukkuminek
endal selline probleem, et järsemalt tõmmates ei lukustu, kumbki vöö. Samamoodi pole ka järsemal pidurdusel lukustumist täheldanud. 
| 18.12.2003 at 11:22 |
|
tambet
|
turvavööde lukkuminek
quote: timmu: endal selline probleem, et järsemalt tõmmates ei lukustu, kumbki vöö. Samamoodi pole ka järsemal pidurdusel lukustumist täheldanud. 
Olen jah Camarodel täheldanud, et erinevalt euro autodest ei lukustu kiirel tômbamisel, kyll aga isegi väheke kiiremal pidurdamisel.Asi ehitatud ilmselt nii, et
toimib inertsi môjul.Kunagi yhel passatil sai uuritud, mis moodi toimib - sellel toimus lukustumine tsetrifugaaljôu môjul, piisavalt kiirelt pööreldes "ajab" rullik mingid hambad välja, mis siis kinni kiiluvad. |
| 18.12.2003 at 14:25 |
|
mr. RocknRoll
|
turvavööde lukkuminek
quote: tambet: quote: timmu: endal selline probleem, et järsemalt tõmmates ei lukustu, kumbki vöö. Samamoodi pole ka järsemal pidurdusel lukustumist täheldanud. 
Olen jah Camarodel täheldanud, et erinevalt euro autodest ei lukustu kiirel tômbamisel, kyll aga isegi väheke kiiremal pidurdamisel.Asi ehitatud ilmselt nii, et
toimib inertsi môjul.Kunagi yhel passatil sai uuritud, mis moodi toimib - sellel toimus lukustumine tsetrifugaaljôu môjul, piisavalt kiirelt pööreldes "ajab" rullik mingid hambad välja, mis siis kinni kiiluvad.
Vanal heal Asconal oli lahendatud kuuliga, mis pidurdamise peale ettepoole läks.
| 18.12.2003 at 22:17 |
|
max |
turvavööde lukkuminek
Čamarol ripub väike raskus väikese kangi küljes. |
| 18.12.2003 at 23:46 |
|
smr |
turvavööde lukkuminek
quote: pisike99: Võibolla pole lihtsalt kasutanud, sest "Sellises autos surrakse nagu mees"! 
Hm. Sellest reeglist ma küll aru ei saanud... Kuidas siis tõeline mees sureb, seleta palun meile ka.
|
| 19.12.2003 at 08:52 |
|
crazycookie |
turvavööde lukkuminek
quote: silver: Pakun välja sellise teooria, kuna turvavöö tuleb lõpuni välja ainult tõsise laksu korral, siis ei ole mõeldud, et see turvavöö töötab edasi, vaid vahetatakse komplektina uue vastu välja ja sellepärast ta lukustubki lõppu.
Mulle jääb selgusetuks, miks peaks turvavöö tõsisema laksu puhul lõpuni välja tulema. Oskab keegi seletada?
|
| 19.12.2003 at 10:49 |
|
silver |
turvavööde lukkuminek
quote: crazycookie: quote: silver: Pakun välja sellise teooria, kuna turvavöö tuleb lõpuni välja ainult tõsise laksu korral, siis ei ole mõeldud, et see turvavöö töötab edasi, vaid vahetatakse komplektina uue vastu välja ja sellepärast ta lukustubki lõppu.
Mulle jääb selgusetuks, miks peaks turvavöö tõsisema laksu puhul lõpuni välja tulema. Oskab keegi seletada?
Tõsise laksu korral ka ralliautode 3"laiad 6pvööd visatakse nurka ja ostetakse uued. Kiiruselt 70 vastu seina murrab inimene juba roolisamba püsti jne. |
| 19.12.2003 at 12:24 |
|
ollo |
turvavööde lukkuminek
Kõik turvavööd tuleks teoreetiliselt peale laksu uute vastu vahetada. Minu arusaamist mööda on (üks) põhjus selles, et vööd on kootud kangast ja laksu korral tiba venivad, seega pehmendavad lööki. Seda muidugi ainult esimesel korral, nad ei taastu. Väljaveninud vöö enam lööki ei pehmenda.
See muidugi ei ole karvavõrdki seotud sellega, miks vöö peaks laksu korral lõpuni välja tulema. See on küll viimane asi, mida ta peaks tegema, IMO. Istmes kinnihoidmine ikka põhitegevus ja see ei sisalda kuidagi rihma lõpuni väljarebimist. |
| 19.12.2003 at 13:22 |
|
mrtn |
turvavööde lukkuminek
tänapäeval on turvavööde istmepoolses osas veel plahvatuslaengud, mis vööd pingutavad. |
| 19.12.2003 at 13:26 |
|
pisike99 |
turvavööde lukkuminek
quote: smr: quote: pisike99: Võibolla pole lihtsalt kasutanud, sest "Sellises autos surrakse nagu mees"! 
Hm. Sellest reeglist ma küll aru ei saanud... Kuidas siis tõeline mees sureb, seleta palun meile ka.
Oli kunagi selline ütlus lihtsalt. Tahad oma huumorisoonest meile rääkida?
| 19.12.2003 at 14:14 |
|
smr |
turvavööde lukkuminek
quote: pisike99: quote: smr: quote: pisike99: Võibolla pole lihtsalt kasutanud, sest "Sellises autos surrakse nagu mees"! 
Oli kunagi selline ütlus lihtsalt. Tahad oma huumorisoonest meile rääkida?
Võin pikalt, a ei hakka siinset foorumi risustama. Loll ütlus lihtsalt
|
| 19.12.2003 at 15:17 |
|
Crwq |
turvavööde lukkuminek
Huvitav kas need turvavööd ongi sellised mõnekordseks kasutamiseks? Praegu on täpselt nii et ühte tiri palju jaksad ei lukustu (äkki peaks loksutama) ja teine tilbendab väljas kogu oma pühas pikkuses. Eelmisel loomal olid mõlemad sihukesed et turvaliseks sõiduks keera 2 korda ümber kere. Saa siis aru. |
| 20.12.2003 at 15:14 |
|
Raul |
turvavööde lukkuminek
quote: Crwq: Praegu on täpselt nii et ühte tiri palju jaksad ei lukustu (äkki peaks loksutama) .
Ei peagi tõmbel lukustuma, proovi pidurdamise hetkel tõmmata, siis lukustub. Ja kui viitsid otsida, siis seda teemat on siin varem ka lahatud. Kui väga mööda ei pane, siis oli point veerevas kuulikeses, mis pidurdamisel veereb õigesse kohta ja lukustab vöö, muidu liigub vöö vabalt. |
| 20.12.2003 at 20:50 |
|
13piisab
|
turvavööde lukkuminek
quote: timmu:
Vanal heal Asconal oli lahendatud kuuliga, mis pidurdamise peale ettepoole läks.
täna just müttasin oma oopli tagumiste vöödega - TEGELIKULT piirab see OPELI kuuli-süsteem vaid vöö väljajooksmist - nimelt nn. "lukustamine" toimub seal mingi plastmasshammakaga, millest õnnetuse korral pole tolku! Ise rookisin need kuulikesed välja.
[OT sellest, kuidas minu vööd töötavad]
GM "made in N-Ireland in 1990" lukustumine:
-võllil, kus jookseb turvavöö, on mõlemas ääres "hammasrattad"
-"hammasrattad" ringlevad vöö tirimisel aukudes, millede ÜKS ÄÄR on samuti "hammastatud" (ca pool kogu ümbermõõdust)
-nõrgemal tirimisel ei lukustu vöö, kuna turvavöö-võlli hoiavad vedrukesed "augu" hambulisest poolest eemal - tugevamal sikutamisel jääb vedru jõust aga väheks - ning lukus ta ongi!
sry, tuli kole tahtmine oma R&D vilju jagada
[/OT] |
| 22.12.2003 at 20:11 |
|