register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Mõista, mõista, mis see on?   1 2  
Poster Message
Olds

Mõista, mõista, mis see on?
Võtsin siis Impala`l pealoleva mootori maha. Ei mina, ega ka paljud vaatajad pole aru saanud, mis mootoriga tegu on? Siin on mõned pildid sellest kone`st. Kõik võimalikud numbrid on püütud pildistada, mis mootorilt leidsime.
Seega siin on ristsõna:)
http://www.zone.ee/engine/

09.02.2004 at 22:13 Last edited 09.02.2004 at 22:14 by Olds
hents99

ega pildid just parimate seast pole. nende pealt ei saa eriti midagi aru. pead kusagilt lähemalt pildistama ja puhtaks tegema. ega muidu pole erilist tolku ;)
edit: sry, mõned pildid on ikka lähedalt ka

09.02.2004 at 22:19 Last edited 09.02.2004 at 22:21 by hents99
Olds

Aparaat, millega pildid on tehtud maksab tibake alla 30k...arvan et raske on paremat kvaliteeti välja võluda. Või on sul paremat masinat, millega macro võtteid teha?

09.02.2004 at 22:40
Vanaisa

Moderator
Sulle siia paar vajalikku linki - saad mingi pildi ette:
http://www.angelfire.com/pa3/impala/
http://www.1963chevrolet.com/tools.htm
http://www.chevytalk.org/threads/ubbthreads.php
09.02.2004 at 22:44 Last edited 09.02.2004 at 22:48 by Vanaisa (Moderator)
newton

Moderator
Njah, aga see mootor küll SBC ega BBC pole.
09.02.2004 at 22:45
Vanaisa

Moderator
Sellel ajal ruulisid 348 ja 409 cid mootorid mälu järgi...
09.02.2004 at 22:47
LaSa

Moderator
üritasin eile vinijärgi midagi otsida - sain ainult teada, et V8.. ja seda saab iga lapski aru. SBC-spets Max käis kah eile ümber selle kone nagu kass ümber tulise pudrupoti & väitis, et pole varem midagi SELLIST küll näinud...

Eriti lahedaks muudavad selle kone taolised pisiasjad nagu 'silmaga' 2 bbl Rochester ja benapumba all oleb läbipaistev lahtikruvitav filter... :)
09.02.2004 at 22:51
newton

Moderator
My bad BBC koha pealt, seda polnud siis tõesti olemas, aga 348/409-l peaks olema äratuntava kujuga klapikambrikaaned:

09.02.2004 at 23:04
Olds

Väidetavalt pidi see kone olema 4,7l

09.02.2004 at 23:25
Vanaisa

Moderator
quote:
Olds: Väidetavalt pidi see kone olema 4,7l
Aga siis on ta stock 283cid V8. Väikseim mootor, mida pakuti - 170Hp. Selle SS märgi võid siis küll rahumeeli maha võtta ;)
Siis peaks ta sul olema 2 käigulise PowerGlide automaadiga?
10.02.2004 at 00:16
newton

Moderator
Small-block Chevyl pole shaft mounted rockereid. Sry, ei tea, kuidas see eesti keeles on :)
10.02.2004 at 00:21
ervin
chevy 283? :)

pit
10.02.2004 at 00:30 Last edited 10.02.2004 at 00:31 by ervin
Vanaisa

Moderator
See ON 283cid.
Sellel aastal oli Chevyl: 283 V8 170 bhp.
283 V8 195 bhp.
327 V8 250 bhp.
327 V8 300 bhp.
409 V8 380 bhp.
409 (2x4 bbl) V8 409 bhp.

Ehk on sellest mootorite/VIn kodeerijast abi?
10.02.2004 at 00:36 Last edited 10.02.2004 at 00:38 by Vanaisa (Moderator)
jaanus

Ma küll ei tahaks asjata paanikat tekitada ... kuid ma olen sarnast asja täheldanud mujal, mitte chevy peal .... 292Y? ainult see powerglide tekitab pisut hämmingut
10.02.2004 at 00:51 Last edited 10.02.2004 at 00:52 by jaanus
Olds

quote:
Vanaisa:
quote:
Olds: Väidetavalt pidi see kone olema 4,7l
Aga siis on ta stock 283cid V8. Väikseim mootor, mida pakuti - 170Hp. Selle SS märgi võid siis küll rahumeeli maha võtta ;)
Miks ma selle "maha" peaksin võtma. Kurat teab, kes ja mida sinna on topitud. See ei pruugi olla tehasest pealolev mootor.

10.02.2004 at 02:20
Olds

quote:
ekgerke: chevy 283? :)

pit
Sarnane ta on kuid klapikambri kaante kinnitus on küll teine.

10.02.2004 at 02:22
LaSa

Moderator
quote:
Vanaisa: Siis peaks ta sul olema 2 käigulise PowerGlide automaadiga?
Käikude arvu ei tea, aga PowerGlide'i automaatkastiga on seal tõesti tegu!
10.02.2004 at 07:37 Last edited 10.02.2004 at 07:38 by LaSa (Moderator)
max
2 huvitavat asja selle mootori juures: nagu newton ütles, shaft mounted rockers ja nö air-gap sisselase, mida edelbrock viimastel aastatel kõvasti promob. Oldsul seal äkki TFi kone väiksem vend vahel ;)
10.02.2004 at 09:23
Mart ja auto
Kahju lugeda ,et mõned siin ei tea eestikeelseid vasteid ingliskeelsetele terminitele. Siis on ju varsti nii nagu mõne arvutikasutajaga kes on hädas eestikeelse XP -ga. PS. kui keegi ei tea ,siis rocker on nookur:)
10.02.2004 at 09:45
newton

Moderator
Ok, täpsustan: ma ei tea, kuidas shaft mounted nookur eesti keeles on :) Eestikeelse XP-ga oleksin kindlasti hädas, aga õnneks on häälestuse käigus õnnestunud seni otseteed nii kleepida ja suvandid sedasi seada, et nii Minu arvutis kui ka Võrgunaabruses on riistaribad, olekualad ja isegi hüpikaknad inglisekeelseks jäänud, aga üritaks sellest siin teemas rohkem mitte rääkida ;)
10.02.2004 at 10:14
ylovoitka
Ei saa mitte vaiki olla, sorry.
Vat USA autode juures on küll minu arust ameerika keel täielikult õigustatud. Seda enam, et kogu lugemismaterjal ainult ingliskeelne. Vähemalt mina mõtlen ingliskeeles, kui SBC raamatuid loen ja puudub ka vajadus emakeele järele. Kaasvõitlejad saavad tunduvalt paremini aru originaalsest sõnastusest, kui mingist isearetatud emakeelsest susserdisest.
Ja lisaks, need arvuti väljendid on eriline pa*k, mis sõna on "ajur" või "paremklõpsake" või "suvandid" või "Kirjaviisard" või "Veeb" jne.... Need lahedad emakeelsed väljendid on võetud Microsoft Wordi'st. To fingas into tha throat &(

Olds, pildid tuleks selle kolmekymnekilose aparaadiga paremad, kui kasutaks tuge või statiivi, praegu jätab teravus kõvasti soovida

Lisaks veel, Olds, selline avastamine on väga-väga lahe asi, ise olen ka just läbi elanud. Nagu poisike avaks oma jõulupakki. Mina olin hea laps ja sain hea kingituse loodan, et sul läheb samamoodi!
10.02.2004 at 10:31
Vanaisa

Moderator
Kui tegu on 283 mootoriga, siis sellel oli ju ka vingeid optione - 220 hobust, mis saadi kätte teise sisselaske ja kahe 2barrel-karpaga :eek.
Proovin üles otsida selle saidi, mida kunagi lugesin - seal oli infi lademes nende vanade mootorite kohta...
Aga selline kingi avamine ongi auto taastamise juures veerand mõnu - tsurkida ja uurida, mis ajalugu antud riistal on...
10.02.2004 at 11:08
jaanus

10.02.2004 at 12:01
reo
Peksa saada ei tahaks, aga esimese hooga pakuks, et kuni Olds nime ei vaheta, ei saa ta ka oldsmobile asjadest lahti... pakun välja nimelt, et võib olla oldsu mootor. kubatuuri jutt siis küll ei sobi.
Miks? Eraldi õlitäitetoru mootori ees pidi olema üsna kindel tunnus, jagaja koht taga otse plokis, mitte läbi sisselaskekollektori nagu vist chevil olla?

samas on asju, mis tunduvad nagu teisiti olema kui oldsul peaks olema
mitme poldiga kast taga on? Selle järgi saaks vist ka juba jämedalt öelda, kas ta üldse chevy on? Chevy vist ainsana viiega, BOP oli kuuega? Ei mäleta enam täpselt.

ahjaa, võllil nookurid olid SBO'l olemas 64-65. Piltidega kooskõlas leidsin veel sellise märkuse omal, et "...(pontiac) Intake manifold runners separate from valley cover. Careful, this is similar to the 1964 and earlier first generation Olds V-8,".

põnev topic :)
10.02.2004 at 12:03
kusjuures
quote:
ylovoitka: Ei saa mitte vaiki olla, sorry.
Vat USA autode juures on küll minu arust ameerika keel täielikult õigustatud. Seda enam, et kogu lugemismaterjal ainult ingliskeelne. Vähemalt mina mõtlen ingliskeeles, kui SBC raamatuid loen ja puudub ka vajadus emakeele järele. Kaasvõitlejad saavad tunduvalt paremini aru originaalsest sõnastusest, kui mingist isearetatud emakeelsest susserdisest.
Ja lisaks, need arvuti väljendid on eriline pa*k, mis sõna on "ajur" või "paremklõpsake" või "suvandid" või "Kirjaviisard" või "Veeb" jne.... Need lahedad emakeelsed väljendid on võetud Microsoft Wordi'st. To fingas into tha throat &(

(teemaväline)
Voitka, eesti keel on väga rikas ja värvika sõnavaraga keel, seda ei ole vaja häbeneda. Õpi seda kasutama ja näed et see annab igapäevaelule rohkem juurde kui pingutatud ja tarbetud anglismid. :)
10.02.2004 at 12:04 Last edited 10.02.2004 at 12:08 by kusjuures
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Mõista, mõista, mis see on?   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.