register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Jahutusvedeliku temp. andur  
Poster Message
417RR
Jahutusvedeliku temp. andur
Kes oskab öelda , kus asub 98 a 323 mazdal
andur mis mõõdab jahutusvedeliku tempi ja annab edasi signaalii kontaktorile mis käivitab ventika.
Mul miskipärast kahtlane tunne et kuskil kala.
Nimelt ronib temp seier kahtlaselt kõrgele(kolmveerandi peale) Rohkem ei julenud kõrgemale lasta ja panin käsitsi kontaktorist ventika käima.

06.06.2002 at 10:40
2koma8
Andur asub tavaliselt radika alumise kopsiku küljes.
06.06.2002 at 10:54
margus61
Paigaldan aftermarket elektriventi. Küsiks nõu, kuhu paigutada elektriventi sisselülitav andur, ja millisel temperatuuril andur peaks lülituma.

Oma mõistusega paneks ka radiaatori alumisse vanni või alumisse voolikusse. Peaks ju vent alles siis käima minema, kui radikast tagasitulev vesi jääb liiga soojaks, et mootorit piisavalt jahutada.

Samas siin õpetab mingi anduri tootja, et see oleks väga vale koht ja käseb plokikaande etteotsa panna. Sellise asetuse puhul, kui mootor on soe, käiks ju vent kogu aeg. Ka talvel kruisates näiteks, kui vendi abi sugugi vaja ei tohiks olla.

Kui senipeetud autode kapotialust meenutada, kipub elektriventika andur/termolüliti olema ikka radika alumises vannis või lõdvikus. Samas üks mul varem paigaldatud elektrivent käskis kaasasoleva lüliti panna 2...3" radika ülemisesta vannist allapoole (läbi jahutusribide).

Temperatuur? Lambist pakuks nii 30...40 deg. Tavaliselt alumist voolikut käega katsudes seal midagi sarnast on.
25.02.2004 at 10:44
max
Erkki mainis, et radika alumine ots või alumine lõdvik on õige koht. Tema katsetas erinevate anduritega ja optimaalne temp oli seal 70/75 *C. Tehasest on termolüliti vasaku kaane küljes.
25.02.2004 at 10:52
partel

Eks see katsetamise asi ole. Sõltub ka inimesest endast, mulle meeldib käsitsi lülitamine, olen kuidagi iseendale "automaatika" tekitanud, et vastavalt kiirusele tuleb tahtmine lülitit klõpsata... Nagunii üks silm skännib näidikuid kogu aeg... nagu lennukiga lendaks :)

25.02.2004 at 14:00
JJJ
quote:
417RR: Kes oskab öelda , kus asub 98 a 323 mazdal
andur mis mõõdab jahutusvedeliku tempi ja annab edasi signaalii kontaktorile mis käivitab ventika.
Mul miskipärast kahtlane tunne et kuskil kala.
Nimelt ronib temp seier kahtlaselt kõrgele(kolmveerandi peale) Rohkem ei julenud kõrgemale lasta ja panin käsitsi kontaktorist ventika käima.

Mine mõnda Mazda esindusse ja küsi seal oma mootori termoanduri kohta - neil olemas asukohtade joonised nii arvutis kui paberil. Lisaks saad sealt infot erinevate saadaolevate termoandurite kohta. OT - minu 90a. 323 mootori istus termolüliti kaane juures saabuva jahutusvedeliku teel.
25.02.2004 at 14:06
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Jahutusvedeliku temp. andur  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.