| Poster |
Message |
krüüger |
Fiero V8
Seisab mul garaasis üks 86 aasta eksemplar üsna õnnetu teine seal, mootor täitsa läbi... Tekkis selline mõte kuna on olemas paar V8 mootorit mis siis kuulusid Chevyle oleks täiesti võimalik neid kasutada Fiero ümberehitusel, materiaalosa seega olemas. samuti leian ka garaasist käigukaste TH-325 ja TH-425 mis siis kuulusid esiveolisele Oldsmobile Tornadole ja Cadillac Eldoradole. Teine lahendus, sai enda teisele sõidukile ostetud varuosadeks Audi V8 Quattro 4.2 V8 206 kW millel täiesti korralik 4,2 mootor peal, põhiprobleem ainult, et käigukast on quattro oma. sellest saaks ka üle kasutades audi S6 kasti. Nüüd siis küsimus kas säilitada Fiero terviklikus kui ameeriklane või minna kergema vastupanu teed ja ehitada mootor Audi omast kas keegi on sellise ehitusega ka siinmail tegelenud ja milliseid kaste on kasutatud? |
| 06.03.2004 at 19:14 |
|
Zombiev6
|
Fiero V8
Siin foorumis on küllalt juttu Fiero V8 olnud, nii et ikka search abiks.
Chevi V8 pidi kalujaotus paigast minema, kuskilt jäi silma.
Mina arvan et mine Chevi V8 peale üle, ikkagi ameeriklane. |
| 06.03.2004 at 20:01 |
|
Joel
|
Fiero V8
S6 on kah quattro, nagu kõik teisedki S-Audid, st. V8 ja S6 käigukastid ja keskdifrid on sarnased, lihtsalt erineva kujuga. Olen kuulnud, et Fiero manuaalkastid (eriti V6 mudelite omad) pidid suhteliselt tugevad olema, st. kui autol selline peal, siis oleks vast mõistlikum V8 vaheplaadi abil selle otsa pista. Audi mootor on kergem ja võib-olla võimsam, kuid ideoloogiliselt kindlasti ebasobivam ja elektroonika tõttu minu arvates hoopis keerukam installida kui SBC, samuti tõenäoliselt kallim ülal pidada... |
| 06.03.2004 at 20:08 |
|
Madman
|
Fiero V8
Mina valiks ikkagi SBC aga küsimus hoopis selles mis nipiga selle pärast legaalselt teele saaks.
| 07.03.2004 at 07:18 |
|
krüüger |
Fiero V8
olgu jään ikkka Chevy mootori juurde aga nüüd siis järgmine asi, et soovin mootori ikkagi pikuti peale panna, esiveolise käigukastiga ja selle käigus kaotada selle väiksese pagaažniku mis mootoriruumi taga. kallujaotuse paremaks muutmiseks pean vist bensiinipaagi ja aku ette tooma... ja veel mingi 40 kilo rauda sinna toppima.... |
| 07.03.2004 at 08:28 |
|
Madman
|
Fiero V8
Bensiinipaak ette lõhnab väga enesetapjalike kalduvuste poole kuidagi 
Aga kui asjast siis milleks leiutada kui 99% Fiero v8 swapist tehakse mootoriga risti ja SBC pidavat mahtuma ilma mingeid kere/raami lõikeid tegemata. Kui paned veel alumiiniumkaaned siis ei ole kaalu tõus ka kuigi suur, veidi tugevamad vedrud ja aku võib tõesti ette panna...
| 07.03.2004 at 09:28 |
|
Zombiev6
|
Fiero V8
quote: krüüger: olgu jään ikkka Chevy mootori juurde aga nüüd siis järgmine asi, et soovin mootori ikkagi pikuti peale panna, esiveolise käigukastiga ja selle käigus kaotada selle väiksese pagaažniku mis mootoriruumi taga. kallujaotuse paremaks muutmiseks pean vist bensiinipaagi ja aku ette tooma... ja veel mingi 40 kilo rauda sinna toppima....
Aga kas sa siis tagusilda ka liigutad, kui liigutad tahapoole siis sellega saab kaalujaotust parandada.
Kevade poole tahaks selle aparaadi üle vadata
|
| 07.03.2004 at 09:44 |
|
krüüger |
Fiero V8
et ma sellepärast küsin, et hiljem mingeid jamasid ei tekiks kui ma seda masinat ehitama hakkan. aga kas see SBC eeldab ka selle bagaažniku kaotamist või ei ole vaja rohkem kui vana V6 vahelt maha ja V8 asemele
PS: vabandage mu küsimusi aga teema huvitab mind tõesti ja äkki siis istun juba sel aastal 5,7 liitrise Fiero rooli... |
| 07.03.2004 at 09:49 |
|
krüüger |
Fiero V8
ahaa leidsin siis netist mõnusaid ja informatiivseid lehekülgi ookeani tagustest Fiero ehitajatest... päris lahedad pillid olid eriti 5,7 TPI pritsega.... |
| 07.03.2004 at 09:59 |
|
Madman
|
Fiero V8
Mina soovitaks ikkagi esimese asjana sammud ARK-i seada sest mul selline kahtlane tunne et Eestis 5.7 L Fierot tänavale ei lubata.
| 07.03.2004 at 11:41 |
|
krüüger |
Fiero V8
ARK lävepakke olen ma palju kordi kulutanud ja aastate jooksul olen ehitanud juba paar bemarit 335i, 330i V8 ja järgmisel kuul lähen registreerima 328i. samuti sai ka tehtud üks 351 clevelandi mootori ja manuaalkastiga Taunus. Nüüd siis proovin ameeriklase peal kätt. garaaž ja FIE litsents olemas ja kui testid ning katsetused läbin siis saan ka street legal masina. |
| 07.03.2004 at 11:49 |
|
krüüger |
Fiero V8
Aga kas sa siis tagusilda ka liigutad, kui liigutad tahapoole siis sellega saab kaalujaotust parandada.
Kevade poole tahaks selle aparaadi üle vadata
ei liiguta tagasilda ja miks just tahapoole
eks siis vaatame...
plaanis ka teine osta vedeleb vaidas üks avariiline. |
| 07.03.2004 at 11:52 |
|
krüüger |
Fiero V8
tekkis küsimus kas Pontiac Trans Sport, see kaubik, kas selle esisilda ja raamiosa ei saaks kasutada fierol? vedeleb mul siin mingisugune raam koos õõtsade ja kõigi juppidega. kunagi sai soetatud just samal eesmärgil ehitada 4,3 Fiero ja peale vaadates ei ole erilist erinevust märganud. kindlasti peab seda veidi modima aga lihtsalt küsin? |
| 07.03.2004 at 11:56 |
|
Madman
|
Fiero V8
Sellisel juhul soovin edu ja loodame et sellest saab Eesti esimene v8 Fiero. Mõningaid ideid saab kindlasti sel alal vast kõige kogenumalt tegijalt USA-sV-8 Archie'lt
| 07.03.2004 at 11:57 |
|
Vanaisa
Moderator |
Fiero V8
Kui sul juba selliseks ehituseks läheb, et ARKis pead registreerimas käima, siis pole ju suurt vahet, mis silla sa sinna alla ajad - peaasi, et koormused ära kannatab ja mõõtudelt väga puusse ei lähe. |
| 07.03.2004 at 11:59 |
|
krüüger |
Fiero V8
jah olen sellega kursis mis nõuded Autoregistrikeskus on sätestanud.... uurisin ka seda fiero asja ja oldi isegi positiivse suhtumisega... ei öeldud, et unista edasi jne....
madman thanks lingi eest.... ja seda fierot olen ma eelmisel omanikul elvas näinud oli vist veiko oma kui ma ei eksi. tahtis mult veel GT spoilat sellele. |
| 07.03.2004 at 12:07 |
|
Astro SS |
Fiero V8
quote: krüüger: tekkis küsimus kas Pontiac Trans Sport, see kaubik, kas selle esisilda ja raamiosa ei saaks kasutada fierol? vedeleb mul siin mingisugune raam koos õõtsade ja kõigi juppidega. kunagi sai soetatud just samal eesmärgil ehitada 4,3 Fiero ja peale vaadates ei ole erilist erinevust märganud. kindlasti peab seda veidi modima aga lihtsalt küsin?
Pean sind kurvastama: Pontu Transa max mootor oli 3,8 V6 , Astrotel oli seevastu 4,3 V6. Need mootorid on totaalselt erinevad :üks 60 kraadi , teine 90 kraadi.
| 07.03.2004 at 12:12 |
|
krüüger |
Fiero V8
niisiis et 4,3 jäi rahanappuse tõttu tollal ehitamatta, nüüd olemas sobiv 350 kuuptolline chevy mootor, mille heameelega sobitaks sellele raamile. metallitöös olen käsi ja kui vaja teeksin ka ise selle raami fierole valmis ainult suurema ajakuluga, sellepärast siis modiks eelkõike natuke seda mis on ja kui ei sobi hakkan uut ehitama. |
| 07.03.2004 at 12:18 |
|
EFTC
|
Fiero V8
quote: krüüger: ARK lävepakke olen ma palju kordi kulutanud ja aastate jooksul olen ehitanud juba paar bemarit 335i, 330i V8 ja järgmisel kuul lähen registreerima 328i. samuti sai ka tehtud üks 351 clevelandi mootori ja manuaalkastiga Taunus. Nüüd siis proovin ameeriklase peal kätt. garaaž ja FIE litsents olemas ja kui testid ning katsetused läbin siis saan ka street legal masina.
oot oot - mida minu silmad lugeda saavad !? Nats offtopic jah aga kiire küsimus tegijale - mis masin ja kes sellega vurab? Pilte? Jällegi info oodatud... |
| 07.03.2004 at 13:13 |
Last edited 07.03.2004 at 13:13 by EFTC
|
krüüger |
Fiero V8
eelpoolmainitud Taunus seisab juba 4 aastat kesk eestis, talumaja hoovis, mootor maas ja kere laiali. kahju sellisest masinast ikkagi oma "lapsuke" aga inimene kellele see sai ehitatud võttis keretööde eesmärgil masina laiali ja siis õnnestus tal osa juppe ära kaotada ning lõpuks müüs ka mootori ja kasti maha. kurb selline asi lausa. olen näinud veel ühte 5 liitrist Taunust aga kahjuks infot selle kohta ei oska anda kus asub ja kes sõidab. ARK andmebaas ka ei aita kuna sellised projektimasinad ei ole üldjuhul arvel selliste mootoritega mis neil tegelikkuses kapoti all tiksuvad. endal garaažis seismas 71 aasta Cortina ehk lasen sellele ka kunagi hääled sisse.... siis näed ja pilte saab kah. praegu tööd niigi palju, et ei ole aega asjaga tegeleda. 2000 aastast seisab juba nurgas. kahjuks siiski pidin sind kurvastama ja uudishimu ei saanud rahuldada. |
| 07.03.2004 at 13:43 |
|
EFTC
|
Fiero V8
quote: krüüger: eelpoolmainitud Taunus seisab juba 4 aastat kesk eestis, talumaja hoovis, mootor maas ja kere laiali. kahju sellisest masinast ikkagi oma "lapsuke" aga inimene kellele see sai ehitatud võttis keretööde eesmärgil masina laiali ja siis õnnestus tal osa juppe ära kaotada ning lõpuks müüs ka mootori ja kasti maha. kurb selline asi lausa. olen näinud veel ühte 5 liitrist Taunust aga kahjuks infot selle kohta ei oska anda kus asub ja kes sõidab. ARK andmebaas ka ei aita kuna sellised projektimasinad ei ole üldjuhul arvel selliste mootoritega mis neil tegelikkuses kapoti all tiksuvad. endal garaažis seismas 71 aasta Cortina ehk lasen sellele ka kunagi hääled sisse.... siis näed ja pilte saab kah. praegu tööd niigi palju, et ei ole aega asjaga tegeleda. 2000 aastast seisab juba nurgas. kahjuks siiski pidin sind kurvastama ja uudishimu ei saanud rahuldada.
oh neid poolikuid projekte.... ei saa ükski "võimas" taunus vist valmis... loodan et enda projektiga nii ei lähe... aga ühes sinisest V8 projektist tean küll üht-teist - omanik oli keegi Villu. Jälle seisma jäänud lugu vist.... 
Taunus hinges... |
| 07.03.2004 at 14:30 |
|
krüüger |
Fiero V8
oli jah see sama sinine Taunus. kahju, et ka sellega nii läks aga sa ei pea ilmtingimatta seda projekti 5 liitrise mootori peale tegema näiteks ma ehitasin '74 Taunuse peale haruldase Ford Consuli 3,0 mootori ja võib öelda et jõudu jatkus küll. ja kindlasti saad ka ARK sellele autole paberid. tean mitut inimest kes on vägeva masina ehitanud aga nüüd siis seisavad ja koguvad tolmu kuna ei ole võimalik registrisse kanda. nii mõnigi on selle lihtsalt ära lammutanud. |
| 07.03.2004 at 15:00 |
|
vvt
|
Fiero V8
quote: krüüger: Seisab mul garaasis üks 86 aasta eksemplar üsna õnnetu teine seal, mootor täitsa läbi... Tekkis selline mõte kuna on olemas paar V8 mootorit mis ?
Alar, sul on mõtted kiiremad kui teod 
Alles ehitasid 335-te, nüüd juba Fiero ostnud
Niipalju mäletan, et Fiero tagavedrustus on sama mis Grand Ami esivedrustus - so poolraam tükkis täiega taha tõstetud, isegi rooliotsad on külges - nende ülesanne on rattaid otse hoida. Suht lihtsasti saad 4WS-i teha.........
Kuidas see vedrustus ainult selle raske malbkobaka välja kannatab (vähemasti 250 kg).....Audi võib-olla siis reaalsem....