| Poster |
Message |
Georg79Fire |
Termoplastvärvid
See on informatsiooniks neile, kes otsustavad tuua endale vana ameeriklase USA-st.
USA-s värviti vanasti autod termoplastvärvidega, kuna see oli praktiliselt ainus värv, mis pidas vastu lõnaosariikide kohutavale kuumusele. Aga see on nende värvide ka ainuke positiivne omadus. Termoplastvärvi tunneb ära selle tihtipeale väga luitunud ja ka pragunenud pinna järgi. Teiseks on ta tavavärvist ka pehmem- kui keegi pole kindel, kas tema autol on termoplastvärv või mitte, tasub võtta üks kalts ja lahustisse kastetuna auto värvipinnale natukeseks ajaks asetada. Termoplastvärv muutub peale seda protseduuri väga pehmeks (võib küünega maha kraapida) ja värviandvaks.
Miks ma seda kõike siin räägin? Põhjus on lihtne. Pragunenud termoplastvärviga ei ole midagi muud teha, kui see kere pinnalt eemaldada. Hajutada termoplastvärvi peale ei saa, detaili saab värvida ainult äärest ääreni, eelnevalt isoleeriva kruntvärviga detail üleni kattes. Pahteldamine selle värvi pinnale on ka küsitava väärtusega ehk siis keegi ei garanteeri, et see pahtel sinna pidama jääb.
Vähe sellest, et enamus usakate omanikke ei ole teadlikud termoplastvärvidest, vaid ka paljud automaalrid ei tea sellest, sest tänapäeval toodetavatel ja siin ringlevatel autodel ei kasutata termoplastvärve.
See oli lihtsalt väikeseks vihjeks paljudele autoomanikele, miks nende poolt värvimisse viidud autoga seal probleeme ette tuleb. |
| 03.04.2004 at 13:42 |
|
Martin460 |
Termoplastvärvid
Jutt õige. Minu endine Lincoln oli ka värvitud selle värviga aga õnneks maaler jagas matsu ja käskis mul kogu soga maha kraapida...mida ma ka tegin...
| 03.04.2004 at 19:54 |
|
EFTC
|
Termoplastvärvid
okou - loodan et seda värvi saksas ei kasutatud.... |
| 03.04.2004 at 22:08 |
|
13piisab
|
Termoplastvärvid
kas sealse jutu põhjus sama?
| 04.04.2004 at 11:31 |
|
Vanaisa
Moderator |
Termoplastvärvid
quote: 13piisab: kas sealse jutu põhjus sama?
Proovisin lahustiga - lapp läks mingil õhkõrnal moel sinakaks küll, värvipind ise küll mingeid pehmenemise märke ei osutanud.
Aga sellegi poolest kisun kere plekini paljaks - saab parem.
| 04.04.2004 at 11:49 |
|
jyrki |
Termoplastvärvid
One often used system when painting over Therplast colour is to isolate it with a coat of epoxy. I have never tried it though, I have always removed the old (surface)paint coat, but it hsould work OK. |
| 05.04.2004 at 11:30 |
|
|