| Poster |
Message |
jaak
|
Turbo taastamine
Tere. Kas keegi ka teab, kas on Eestimaal olemas kohta, mis teeks turbole uued puksid ja kelle tööd võib ka nagu usaldada?
Jaak |
| 25.05.2004 at 10:25 |
|
vkx
|
Turbo taastamine
Kas mitte "Karla auto" ei tegele ka turbote remondiga? Usaldatavuse kohta ei oska midagi öelda.
| 25.05.2004 at 10:37 |
|
raix_ |
Turbo taastamine
Kavor'is keegi kodanik (Jaak?) Kuul pidi pädev turbote parandaja olema. |
| 25.05.2004 at 11:07 |
|
gets |
Turbo taastamine
Karla teeb jama, ei soovita. |
| 01.06.2004 at 09:40 |
|
prr
|
Turbo taastamine
Tartus on üks hea taat, ise olen tema teenuseid kasutanud. Testitud ja töötab.
| 06.06.2004 at 00:14 |
|
orikas3 |
Turbo taastamine
quote: prr: Tartus on üks hea taat, ise olen tema teenuseid kasutanud. Testitud ja töötab.
kontaktandmed ? |
| 06.06.2004 at 09:41 |
|
truckerkOll
|
Turbo taastamine
PR TURBO ?, Tallinnas, kuskil Suur-Sõjamäe`l, soovitati, kuid isiklik kogemus veel puudub.
Ehk on kellelgi selle firmaga kogemusi/kommentaare?
Ettetänades,
kOll@ GMC c-1500 6,5TD `95 - hetkel turbo puksid õhtal
| 06.06.2004 at 15:56 |
|
tfr
|
Turbo taastamine
BR Turbo sellel juhul, http://www.turbo.ee.
| 06.06.2004 at 17:43 |
|
truckerkOll
|
Turbo taastamine
quote: tfr: BR Turbo sellel juhul, http://www.turbo.ee.
ja-jah, saabus selgus. eks ma katsetan nad ära ükspäev...
tänud!
| 06.06.2004 at 18:42 |
|
hents99
|
Turbo taastamine
quote: orikas3: quote: prr: Tartus on üks hea taat, ise olen tema teenuseid kasutanud. Testitud ja töötab.
kontaktandmed ?
Up, sooviks ka kontakte 
| 26.10.2004 at 22:29 |
|
Fastbear1 |
Turbo taastamine
Nimeks on Hando Kruuv ning teeb töid Soinaste tänavas, tel:5093909 |
| 26.10.2004 at 23:12 |
|
MossOpel |
Turbo taastamine
quote: Fastbear1: Nimeks on Hando Kruuv ning teeb töid Soinaste tänavas, tel:5093909
See vist Tartus? |
| 27.10.2004 at 00:02 |
|
Raceboy
|
Turbo taastamine
Sai ka kord BR Turbosse helistatud sama asja pärast, vastati, et tegeletakse vaid uute turbote müügiga, mitte vanade taastamisega...:P
| 27.10.2004 at 07:10 |
|
Fastbear1 |
Turbo taastamine
Tartus jah, hinnad on sobivad ning üldiselt soodsad, suure K27 pukside vahetus koos tasakaalustamise ja turbo puhastamisega läks 2500 eeku |
| 27.10.2004 at 15:27 |
|
diabolos |
Turbo taastamine
Härra Kruuvi kohta võib niipalju öelda, et mees küll teeb, aga oma töö eest ei vastuta. Üldjuhul ei saa te ka mingit paberit tema käest.Niipalju kui tean, siis osadel on turbo pidama jäänud, mõnel praktiliselt kohe peale remonti ka laiali lennanud. |
| 12.04.2006 at 10:17 |
|
rauuul |
Turbo taastamine
Härra kruuvil tekiks probleeme vastutamisega, sest iigasuguseid inimesi on olemas. Nimelt sõidetakse tagasi puhutud filtritega, mootoritega, kus on liiva ja mustust rohkem kui õli sees. (ega lihtsalt õlivahetus seda prahti seal väga ei vähenda) Sellisel puhul ongi turbo läbi mõne päevaga või isegi kiiremini. Mina lasin enda Volvo turbo temal teha ja töötab tänapäevani. |
| 16.08.2006 at 17:33 |
|
vvt
|
Turbo taastamine
Kui turbo läheb õhtule paar päevaga, siis mootori mustuse arvele seda 99% juhtudest panna ei saa. Tegemise viga, muu on vabandus...mootori sees on ka igatsugu saaled, kuidas need siis hukka ei lähe? Mootoris on nagu õlifilter ka olemas, et karteripõhjas on soga, ei tähenda automaatselt, et seda soga turbosse pumbatakse. Mootori filtri puhastamisvõime on täiesti piisav, et isegi metallipuru mitte läbi lasta.
| 21.08.2006 at 12:51 |
2 edits. Last edited 21.08.2006 at 12:53 by vvt
|
wagoneer |
Turbo taastamine
Ma mõned tjurbod Karla Auto tegelastel taastada lasknud. Aga ega nad neid eriti taastada taha(uusi ju parem müüa). A tööga võis rahule jääda. Üks kestis minu käes 2a probleemideta(siis sai auto volvoga ristmikul kokku ning siirdus parematele jahimaadele) Teised(2tk) turbod sai müüdud lätakale kes nende jõul oma 6,2dislal kepsud välja lennutas. Ehk siis toimisid ka need edukalt.
Dodge Charger Super Bee 71´
International Harvester Travelette C-120 61´Sõidab
Mitsubishi Colt Lancet 76` |
| 21.08.2006 at 14:31 |
|
racerx |
Turbo taastamine
quote: vvt: Kui turbo läheb õhtule paar päevaga, siis mootori mustuse arvele seda 99% juhtudest panna ei saa. Tegemise viga, muu on vabandus...mootori sees on ka igatsugu saaled, kuidas need siis hukka ei lähe? Mootoris on nagu õlifilter ka olemas, et karteripõhjas on soga, ei tähenda automaatselt, et seda soga turbosse pumbatakse. Mootori filtri puhastamisvõime on täiesti piisav, et isegi metallipuru mitte läbi lasta.
Viimase väite kohta vastu vaielda ei oska.
Turbo aga teeb teatavasti mitukümmend tuhat pööret minutis. Ja need laagrid mille peal ta seal jookseb on üsna pisikesed jne. Kui nüüd puust ja punasest selgitada, kui elevant lööb jalaga sinu pea suurust kivi, ei juhtu tal mitte midagi. Kui mina löön samasuurt olen kivipallur katkise jalaluuga, ehk siis see mustus mis näiteks "tänu" kaaändennidele sisse pääseb suudab turbos pahandust tekitada väga palju.
Kuna ise olen enamus elust tegelenud väikesekubatuuriliste ja suht kiiresti pöörlevate mootoritega võin nii enda kui teiste kogemustest öelda, et 99% miks näiteks kahetaktilistel mootoritel lendab keps on mustus. Ja piisab lihtsalt sellest kui vaatad õhufiltrikopsikusse ja leiad sealt näpuotsa peale tolmu. Turbo on veel väiksem ja veel kiiremini käib ringi. Ja õlitus on veel halvem kui kahetaktilise kepsul. Väikene "lihv" seal tähendabki seda, et kohe on laiali.
Kõik algab puhtusest !
|
| 21.08.2006 at 16:14 |
2 edits. Last edited 21.08.2006 at 16:17 by racerx
|
Astro SS |
Turbo taastamine
Siiski kõik algab õlist ...... ja turbol on pöördeid ca 100 000 rpm ja vihjame,et turbo võll on ka pisut soe.
| 21.08.2006 at 17:43 |
1 edit. Last edited 21.08.2006 at 17:44 by Astro SS
|
Kalju |
Turbo taastamine
quote: racerx:võin nii enda kui teiste kogemustest öelda, et 99% miks näiteks kahetaktilistel mootoritel lendab keps on mustus. Ja piisab lihtsalt sellest kui vaatad õhufiltrikopsikusse ja leiad sealt näpuotsa peale tolmu. Turbo on veel väiksem ja veel kiiremini käib ringi. Ja õlitus on veel halvem kui kahetaktilise kepsul. Väikene "lihv" seal tähendabki seda, et kohe on laiali.
Kõik algab puhtusest !
Kahetaktilisel käib sisse imetud õhk karterist läbi ehk siis koos õhuga sinna sattuv tolm ja muu sodi ka. Neljataktiliste mootorite ja turbode puhul see nii ei ole. Lisak sellele on turbol sundõlitus, mida kahetaktilistel ilmselt ei ole ja mina küll ei ütleks, et see halvem on.
Edit: lisaks on minu arusaamade järgi see sundõlitus ka osadele turbodele laagriks, ehk siis turbiin käib ringi, toetudes õli kihile, mida sundõlitus tekitab (paluks nüüd siis teadjamatel mind veits peksta, kui asi nii ei ole).
edit2: mis kohe päris kindlasti turbot tapab, on see, et mootor suretatakse koheselt pärast sõitu välja - turbiin jätkab pöörlemist, on kuum, mootori õlitus enam ei tööta - järeldusi tehke ise. Soovitan kõikidel turbomootorite omanikel pärast sõitu või niisama tuuritamist ja ennem väljasuretamist lasta mootoril lõksuda tühikäigul minutit paar - turbo käib oma pöörded maha ja jahtub ka.
| 21.08.2006 at 21:08 |
2 edits. Last edited 21.08.2006 at 21:19 by Kalju
|
hents99
|
Turbo taastamine
Vot see viimane Kalju toodud põhjus ongi üks põhiline. Puksid surevad ära. Jutt oli muidugi taastamisest - on tegijaid, nende tehtu peab. On inimesi kes suudavad tutika turbo nädalaga sodiks lasta, remontida ja uuesti ribadeks lasta, vahet pole kus ja kellel taastatud, suuresti sõltub kasutamisest. Garantiid ei anta ka sel põhjusel, et makstakse liiga vähe, parandajal pole mõtet riskida sandi raha eest.
| 21.08.2006 at 22:31 |
|
vvt
|
Turbo taastamine
quote: racerx:
Turbo aga teeb teatavasti mitukümmend tuhat pööret minutis. Ja need laagrid mille peal ta seal jookseb on üsna pisikesed jne. Kui nüüd puust ja punasest selgitada, kui elevant lööb jalaga sinu pea suurust kivi, ei juhtu tal mitte midagi. Kui mina löön samasuurt olen kivipallur katkise jalaluuga, ehk siis see mustus mis näiteks "tänu" kaaändennidele sisse pääseb suudab turbos pahandust tekitada väga palju.
Kuna ise olen enamus elust tegelenud väikesekubatuuriliste ja suht kiiresti pöörlevate mootoritega võin nii enda kui teiste kogemustest öelda, et 99% miks näiteks kahetaktilistel mootoritel lendab keps on mustus. Ja piisab lihtsalt sellest kui vaatad õhufiltrikopsikusse ja leiad sealt näpuotsa peale tolmu. Turbo on veel väiksem ja veel kiiremini käib ringi. Ja õlitus on veel halvem kui kahetaktilise kepsul. Väikene "lihv" seal tähendabki seda, et kohe on laiali.
Kõik algab puhtusest !
Turbo õlitus toimub üldjuhul analoogselt väntvõlliga, st saaled, kõva sile võlli tööpind ja surveõli kiht seal vahel. Kahetaktilisega pole seal midagi võrrelda, sest kahetaktiline käib nõellaagritel (mis prügi suhtes tundlikumad) ning sisselaskeõhk käib koos seguga karterist läbi. Õlitab seda ainult küttesegus olev õli.
Turbot õlitatakse umbes võrdsetel alustel saaledega st kui seal on metallitükke, mis lõhuvad turbo saaled, lõhuvad need ka väntvõlli saaled. Ja saaled on valmistatud kolmekihiliselt, mida põlve otsas järgi ei tee.
Ehk siis kui remonditud turbo on paari päevaga laiali ja mootor käib nagu muiste, tasub ikka viga otsida pukside materjalist, tegemise täpsusest jne. Võta uus auto ja jäta iga kord mootor pöörete pealt seisma - kahe päevaga ei lähe see laiali miskit moodi. Oma 30 000 km peab see igal juhul vastu.
Vahepeal tundub, et iga vant, kellel on treipink nurgas on tegev käsi turbode restaureerimisel. Ja lausa tasakaalustatakse (isiklikult ei kujuta küll ette seda tööd kuskil käepäraste vahenditega - kujuta elavalt ette vajalikku täpsust 100 000 pööret tegeval asjal 
Mul kapis tuliuus KKK turbo ja selle tööpinnad on küll sellised, et Eestis ei tee seda järgi mingi valemiga. Sinna võib vene puksipronksist pukse treida ja kuidagitmoodi seda "tasakaalustada" ning tulemuseks on üle ühe lendavad need paari päevaga laiali.
Kui õlifilter on veel niipalju töötav, et ummistuse tõttu möödavoolu klapp ei avane, siis igal juhul on turbole rahuldav õli tagatud ja selle lagunemisteema põhjuseid tasub ikka mujalt otsida. Kaudseks viiteks on sellisel juhul ka garantiist ja paberitest kõrvale hiilimine. Musta õli kasutamine, väärkohtlemine jms on igal juhul vaidluse korral töö tegija poolt tõendatavad.