| Poster |
Message |
kkerem |
K: lehtvedrud (cherokee)
Tere,
selline küsimus lehtvedrude osas, et ega keegi pole ise aretanud jeepile uusi lehtvedrusid. Päris puruks veel hetkel ei ole, kuid tool peab juba küllalt püsti asendis olema, et üle kapoti ääre näha . Tegelikult on asi hulluks läinud just külgpidises jäikuses - tagumine ots kipub auklikul teel "laperdama"
Uurisin ka erinevaid allikaid Lehtvedru OÜ kohta, kus osad laidavad ja osad kiidavad, hind seal ei tapaks, kuid kas tasub ! Uuurisin ka partsudest hinda ja seal küsitakse paras $$$ nende eest.
Äkki keegi oskab tuua mingi vedrude võrdluse. Oluline on just see pikkus.
Kui kellegil juhtub olema kuskil garage nurgas jeepi lehtvedrud, mis pole läbi vajunud ja liiga palju $$$ ei taha saada võib ka endast PM teel märku anda
| 14.09.2005 at 12:46 |
|
urmas |
Krt mina ei saa aru, kus härrad Cheromax ja Kkerem oma autodega sõidavad, et need nii lagunevad. Vist on viimased kümme aastat üle põldude otse tööle sõidetud |
| 14.09.2005 at 13:12 |
|
BENBEN
|
Seal "lehtvedrus" pakutav on siuke tuuga materjal, jääb kurvides ikka loopima. Õiged asjad on ikka vajaliku pehmusega. Mul oli wrangleril vist "lehtvedrust" paar lehte juurde pandud, sai siis suuremaid rehve pruukida ja sai ka hüppeid teha, nii, et tagumised rattad ennem maad puutusid kui esimesed. Koos rancho amortidega oli vahva. Teine asi oli linnavahel, muhklikul asfaldil. Siis sai ruttu villand. Ehk siis, saad seda mida ostad
| 14.09.2005 at 13:19 |
|
kkerem |
quote: urmas: Krt mina ei saa aru, kus härrad Cheromax ja Kkerem oma autodega sõidavad, et need nii lagunevad. Vist on viimased kümme aastat üle põldude otse tööle sõidetud
Vot ei ütle, kus sõidan ... Tegelikult oli mul juba ostes selline "rimakas", aaa, ei maksnud ka tol hetkel see auto suurt miskit.
| 14.09.2005 at 13:25 |
|
kkerem |
quote: BENBEN: Seal "lehtvedrus" pakutav on siuke tuuga materjal, jääb kurvides ikka loopima. Õiged asjad on ikka vajaliku pehmusega. Mul oli wrangleril vist "lehtvedrust" paar lehte juurde pandud, sai siis suuremaid rehve pruukida ja sai ka hüppeid teha, nii, et tagumised rattad ennem maad puutusid kui esimesed. Koos rancho amortidega oli vahva. Teine asi oli linnavahel, muhklikul asfaldil. Siis sai ruttu villand. Ehk siis, saad seda mida ostad
Uurisin natuke neid lehtvedrude asju. Äkki keskid targemad teavad ka rääkida, et kui panna olemasoleva pealehe alla selline leht, mis on sama pikk, kui pealeht, kas sellest oleks piisav abi? Või vajuvad siis ikka silmad läbi? Õnnestus sõita autoga, millel oli pandud terve pakk kohaliku toodangut ja no... loopis nii et vähe polnud... hambaplommd taskus, samas külgedele käis sama moodi nagu mul praegu...
Või teab keegi mõnd taskukohast tootjat, kust vedrud mõistliku hinnaga kätte saab?
| 15.09.2005 at 11:35 |
|
TeeTL |
kui too eelnimetet oü pealehte suudab teha, ja see kombineerida originaali lisalehtedega, siis ainuüksi jäigema pealehe tõttu ei tohiks kogu kompott üleliia tuimaks muutuda.
pealehe järgiaitamine sama pika lisalehega teeb imho just seda, mida ei ole vaja - lisab jäikust, ilma et auto kõrgus ja vedru käik oluliselt muutuks. |
| 15.09.2005 at 14:12 |
|
LaSa
 Moderator |
quote: kkerem: .. külgedele käis sama moodi nagu mul praegu...
Kas ülejäänud puksid tagasillas on uued?
|
| 15.09.2005 at 14:55 |
|
kkerem |
Ei ole uued. Pole neid hakanud vahetama just selle pärast, et vedrud juba vaikselt valele poole kaardu. Kui ees on kummi ja tiiva vahe ca 10 cm, siis taga kõigest 2-3.
Jah see külgmine vibamine võib tõesti olla ka kulunud puksidest. Kuid oleks vaja ka õiget pidi vedrusid.
Kas siit foorumist keegi ka sellise "odav-transaga" tegeleb. A'la saadab mõne auto pagassis kohale?
Muidugi ma ei tea, kui tõsiselt võetav netipood see on, aga seal on vedrud ~2000 eek vs siine 2500 renoveerimne vs siine 3600 uued
| 15.09.2005 at 17:15 |
Last edited 15.09.2005 at 17:22 by kkerem
|
MGartin |
Kui hull hind lehtvedru eest seal Partsudes siis oli? a'la 4-5k eek?
'28
'62
'63
'68
'46
|
| 16.09.2005 at 21:22 |
|
kkerem |
to: MGartin sinna kanti jah
| 18.09.2005 at 21:09 |
|
MGartin |
Kahjuks dzeepide lehtvedrud niipalju nad kõik maksavadki.
näit. Mitsu Pajero '88 lehepaar on ligi 5300.- Japparts'us
'28
'62
'63
'68
'46
|
| 18.09.2005 at 22:57 |
|
walu |
Olen ka selle lehtvedru teemaga kokku puutunud. Mul oli wrangler millega mul oli täpselt sama mure. Kõigepealt kiskusin kõik lehed lahti ja lasin sepa juures uuesti üles pinnida. Natuke aega olid väga head aga pärast väiksest metsasõitu said jälle tappa ning vajusid tagasi. Siis ostsin Toppartsust uued, maksid ca 5k paar ja ega nendestki head nahka saanud- need olid juba allapannes samasirged kui minu vanad. Soovitusi jagati mulle mitmed, et panna Gaz 51 vedrud (neid kasutavad päris mitmed jeepide vennad kes offroadi sõidavad), muidugi oleks ka variant lisalehed panna- aga siis vist läheb jälle liiga jäigaks. Kõigeparem varaint mida ma kaalusin teha oleks panna ühe lehelised Ford Transiti vedrud(otstest kitsamad, keskelt paksemad), sest need oli arvutustepoolest õige jäikusega, sellisel juhul aga tuleks kiiged ja kinnitused ka ümber teha.
OÜ Lehtvedrus olen ka käinud aga nende külmpainutusmeetodit ka ei usu kestvat.
Ühesõnaga võin sulle pakkuda Wrangleri üles pinnitud tagumisi lehtvedrusid, mis peaks cherokeele sobima. Saaksid paki lahti võtta ja endaomadele vahele panna.
|
| 19.09.2005 at 14:30 |
|
kkerem |
See lisalehe teema on nagu jama.. Ei tea palju vanemaid inimesi uskuda saab, kuid lisaleht annab suurema koormuse pealehele. Seega on alternatiiv panna sama pikk vedru sellele pealehele alla ( ) .. kuid jah, eks ma uurin natuke seda asja veel. Ikka kisub sinna lehtvedru oü poole...:s
| 19.09.2005 at 21:54 |
|
C.Van
|
Kui soovid normaalseid lehtvedrusi siis võin pakkuda firmalt ARB sellist toodangut: http://www.arbusa.com/leaf_springs.htm
cherokee vedru tk. hind on 3600.-
lisatõste +50mm.(võrreldes tehasekõrgusega)
www.offroadservice.ee |
| 22.09.2005 at 10:30 |
|
vedurijuht |
Nii möödaminnes:kas OFFROADSERVICE OÜ vennad ona pillid kotti pannud?
Telefonid ei vasta ja sama jutt meilidega...
Oli vaja üks lehtvedru leht tellida, äkki kellelgi soovitusi kustkohast veel saaks(Tallinna lähedalt eelkõige).
Parimatega,
|
| 16.07.2007 at 14:27 |
|
kkerem |
Jeepule tahad? Pealehte? või lihtsalt lehte juurde?
| 16.07.2007 at 14:42 |
|
EFTC
|
quote: kkerem: Jeepule tahad? Pealehte? või lihtsalt lehte juurde?
ma tahaks tervet pakki mis teeks kõrgemaks? oskad ka aidata?
| 16.07.2007 at 15:17 |
|
vedurijuht |
Tänud küsimast!
Vahetusse peaks minema kaubiku leht(kõrva on jäänud, et Hyundai H1-l pidi olema Mitsu jeebi osad)

Parimatega,
|
| 16.07.2007 at 16:30 |
|
kkerem |
quote: EFTC: quote: kkerem: Jeepule tahad? Pealehte? või lihtsalt lehte juurde?
ma tahaks tervet pakki mis teeks kõrgemaks? oskad ka aidata?
Neid tõstesarju erinevaid. Soovitan ise mitte väga leiutada, kuigi sarjad päris kallid. Kui lihtsalt mudasmüttamiseks autot teed, siis võid ju pikema kiige ja amordi panna, aga kui tahad ka tänaval liigelda, siis on küllalt mõistlik kas tõstesari osta või siis lihtsalt jäigem vedru panna...
quote: vedurijuht : quote: kkerem: Tänud küsimast!
Vahetusse peaks minema kaubiku leht(kõrva on jäänud, et Hyundai H1-l pidi olema Mitsu jeebi osad)
Parimatega,
Teiseks leheks võid lasta Tartus lehtvedru OÜ-s teha (pead siis mõlemad pooled teha laskma). Kui pealehte on vaja, siis ma ikkagi soovitaks originaali. Ma olen oma jeepudel näinud ulme vaeva nende vedrudega, seega pisuke kogemus, et pealeht tuleb osta uus, muid võib pinnida või lasta teha.
Ainuke häda on see, et OÜ Lehtvedru ei ole väga tallinna firma...
edit: lisalehtede juures tuleb pidada ka silmas seda, et need oleks nn silmast silma, või siis etteantud jäkusega, muidu hakkab pealehte lõhkuma, räägitagu mistahes. Ehk, et mulle meenuski, et ma ühele Jeepile lasin panna teise pealehe, millel olid silmad maha lõigatud, sai hea küll
| 16.07.2007 at 17:03 |
2 edits. Last edited 16.07.2007 at 17:06 by kkerem
|
dodge |
Lasin teha Lehtvedrus, suht OK. Enne oli ikka kehvem. 3,5K. |
| 16.07.2007 at 21:08 |
|
mambr |
Venemaal Jeepi'vennad laovad vana volga vedrupakid ja pidi igati ok olema... Tuleb ainult link leida, et mis vene lehel see jutt oli.
| 16.07.2007 at 21:34 |
|
kkerem |
jeep.auto.ru
Siit ehk leiate sobivaid lahendusi
| 16.07.2007 at 23:19 |
|
C.Van
|
quote: vedurijuht: Nii möödaminnes:kas OFFROADSERVICE OÜ vennad ona pillid kotti pannud?
Oli vaja üks lehtvedru leht tellida, äkki kellelgi soovitusi kustkohast veel saaks(Tallinna lähedalt eelkõige).
Parimatega,
Ei ole pillid-kotis.
uus asukoht: Kose vald, Ahisilla.
Meilid ja mobiil-telefon on samad.
Marek
| 21.07.2007 at 17:30 |
|
jaak
|
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=6216
|
| 21.07.2007 at 18:27 |
|
vedurijuht |
quote: C.Van: quote: vedurijuht: Nii möödaminnes:kas OFFROADSERVICE OÜ vennad ona pillid kotti pannud?
Parimatega,
Ei ole pillid-kotis.
uus asukoht: Kose vald, Ahisilla.
Meilid ja mobiil-telefon on samad.
Marek
Tore kuulda!
Rääkisime vist viimati, kui kolisite.A mobiil ainult kutsub...ja meilile ei vastata...
Parimatega,
|
| 22.07.2007 at 20:01 |
|
|