| Poster |
Message |
Kert |
Tõmmitsad?
Kas kellegil oleks laenata vedru kokkusurumiseks tõmmitsaid? Vaja oleks kolme tõmmitsat millel oleks mõlmeas otsas üks konks või käpp..! Eile üritasin kasutada universaal varjanti millel on mõlemas otsas kaks konksu kuid see ei sobi kuna vedru on suht kitsas siis üks konksudest kipub vedru tagant ära tulema jne... |
| 10.12.2001 at 10:24 |
|
Kert |
Tõmmitsad?
Tundub et peab ikka asijad ära ostma nii et kui kellegil kunagi vaja on siis peaks mul need olemas olema! |
| 10.12.2001 at 12:18 |
|
urmas |
Tõmmitsad?
Kus selliseid tõmmitsaid müüakse ja kuidas välja näevad. Sai suvel ilma tõmmitsateta origin. esivedrud lahti lastud ja siis MEGA vaevaga tagasi asetatud. |
| 15.12.2001 at 15:41 |
|
Kalju |
Tõmmitsad?
Mina sain esivedrud kokku isetehtud vaz-i tõmmitsatega. Kaks sobiva läbimõõduga plaati, mida ühendab pikk tikkpolt. |
| 15.12.2001 at 20:28 |
|
Kert |
Tõmmitsad?
Sain vedrud alla ilma et oleks kasutanud tõmmitsat.... tundub et kõige lihtsam ja kiirem varjant oli see et kiskusin õõts-hoova lahti, paigaldasin vedru ja amordi seejärel panin hüdro tungi õõtsa alla ja pressisin vedru paika, seejärel kasutasin kahte lisa (tavalise usa auto) tungi millega surusin õõtsa pukside kohapealt kogu asja paika.....see küll on natuke rohkem tööd kuid samas kõige lihtsam ja odavam.....
..minu meetodi miinus oli see et oli vaja nelja kätt
... tõmmitsate miinus oli see et suht ohtlik kui kasutad mingit noname tõmmitsaid, tõmmitsad rikkusid ilusa sinise värvikatte mis oli vedrudel pluss veel igasugust jama nii et mustanig ja capri puhul soovitan kasutada tungrauda...
|
| 14.01.2002 at 11:08 |
|
urmas |
Tõmmitsad?
quote: Kert wrote:
... mustanig ja capri puhul soovitan kasutada tungrauda...
Ei kujuta küll täpselt ette, kuidas Sa seda tegid, kuid nii võib vedruga mööda hambaid saada ja alati ei ole vaja õõtshooba lahti võtta. Vaatasin just paar päeva tagasi pildi pealt originaaltõmmitsaid. Seal on mingid kahe kõrvaga plaadid pika keermelati peal. Poleks vist eriline kunst selline riist ise teha. |
| 14.01.2002 at 12:16 |
|
wax
|
Tõmmitsad?
quote: Kert: üritasin kasutada universaal varjanti millel on mõlemas otsas kaks konksu kuid see ei sobi kuna vedru on suht kitsas siis üks konksudest kipub vedru tagant ära tulema jne...
Nii see tõesti on, kuna jändasin sama probleemiga 
|
| 27.01.2003 at 17:26 |
|
417RR |
Tõmmitsad?
quote: wax: quote: Kert: üritasin kasutada universaal varjanti millel on mõlemas otsas kaks konksu kuid see ei sobi kuna vedru on suht kitsas siis üks konksudest kipub vedru tagant ära tulema jne...
Nii see tõesti on, kuna jändasin sama probleemiga 
Ei ole just kõigeohutum töövõte kuid olen ise teinud järgmiselt.(zigulli esiverudega kuskil 10 aastakest tagasi.)
Ratas alt ära
vedru autoalla ja auto raskus peale.
pakinööriga vedrukeermed omavahel kinni.
nüüd juba kokkusurutud ja kammitsetud vedru vajalikule kohale.
hiljem jääb üle ainult vaikselt nööri läbi saagida.
|
| 28.01.2003 at 10:13 |
|
diesel |
Tõmmitsad?
tegin kunagi ise poes müüdavast keermelatist ja miskist rammusast vinklist, mille painde kohalt läbi nüsisin. toimis küll, hetkel kahjuks ilmselt juba ammu recyklingusse läinud. |
| 28.01.2003 at 15:27 |
|
spark
|
Tõmmitsad?
quote: 417RR: Ei ole just kõigeohutum töövõte kuid olen ise teinud järgmiselt.(zigulli esiverudega kuskil 10 aastakest tagasi.)
Ratas alt ära
vedru autoalla ja auto raskus peale.
pakinööriga vedrukeermed omavahel kinni.
nüüd juba kokkusurutud ja kammitsetud vedru vajalikule kohale.
hiljem jääb üle ainult vaikselt nööri läbi saagida.
isa vahetas samamoodi
ainult surus tungrauaga traktori esimese konksu all vedru kokku ja sidus traadiga kahest kohast kinni ja edasi nagu eelnevalt kirjeldatud
|
| 28.01.2003 at 15:42 |
|