| Poster |
Message |
volli |
ECM karpaga mootoril + Temp. anduri küsimus
Lugu siis järgmine: mootor 5.0 V8, töötab ja käivitub ilusti, autol kõik tuled viled töötavad. Esi tiiba maha võttes avanes aga järgmine pilt:

Sellega seoses tekkis küsimus ecm´i nimelise aparaadi elutähtsusest. Kuna karpa ise on manuaalse toorega versiooni vastu vahetatud ja jagaja ka vaakumiga siis milleks see ecm veel võiks vajalik olla? Peale selle muidugi, et kuvab mulle Check Engine tulukest koguaeg.
|
| 24.10.2006 at 10:08 |
1 edit. Last edited 03.11.2006 at 19:53 by volli
|
5.0 |
quote: volli: Lugu siis järgmine: mootor 5.0 V8, töötab ja käivitub ilusti, autol kõik tuled viled töötavad. Esi tiiba maha võttes avanes aga järgmine pilt:
Sellega seoses tekkis küsimus ecm´i nimelise aparaadi elutähtsusest. Kuna karpa ise on manuaalse toorega versiooni vastu vahetatud ja jagaja ka vaakumiga siis milleks see ecm veel võiks vajalik olla? Peale selle muidugi, et kuvab mulle Check Engine tulukest koguaeg.
ta võib veel näiteks juhtida automaatkasti tööd ning ka sinu armatuuri näidikuid ja bensiinipumpa ning konditsioneeri
|
| 24.10.2006 at 10:15 |
|
volli |
Kast on manuaal, pump mehaaniline, armatuuris näidikud kõik töötavad ja konti pole. Ainuke mis sealt kimbust on lõikamat jäänud on VSS´i juhtmed. Nagu aru olen saanud siis on seda vaja cruise controli jaoks (mida mul pole) ja shift light´i jaoks. Armatuuris aga shifti kohal polnud pirnipesagi taga mul. Kui nüüd pirn sinna taha pista hakkab see tuluke kohe ilusti tööle või? |
| 24.10.2006 at 10:33 |
|
F.I.R.E |
sel juhul korja lihtsalt ära see ecm... tõenäoliselt ei kogune sul ka andurite juhtmed sel juhul ecm-i sisse kokku? niiet lihtsalt kilogramm vanarauda... Kui viitsimist, osta aftermarket juhtmekit karpamootorile ja saad lihtsama ülevaate asjast...
| 26.10.2006 at 11:19 |
|
max |
Vaata manualist järele, mida Sinu autol ECM juhtis (millega ta ühendatud oli) ja saadki selguse majja. Manuali võid leida siit, kui paberil pole:
http://www1.autozone.com/
80-ndate alguse Chevydel oli CC (Computer Controlled) Q-Jet, mis timmis küttesegu ühtlasel sõidul lambdaanduri järgi. Veel oli seal vist cruise ja automaatkasti turbiini luku juhtimine. Kui Sul karpa uus, cruise'i ei ole ja kast turbiinilukuta, siis pole ECMi äkki isegi vajagi. Vaata enne skeemi pealt järele. |
| 27.10.2006 at 11:07 |
|
volli |
Paistab, et minu auto jaoks ei ole ECM enam vajalik, sai välja roogitud ja auto töötab ikka. Osa juhtmestikust jäi armatuuritaha veel alles aga see mind ausalt öeldaes ei sega ka. Check Engine tuluke veel vaja ainult välja keerata. 
|
| 03.11.2006 at 13:41 |
|
camsist
|
Armatuuri all on need juhtmed kahe suure pistikuga kinni, et sealt need lihtne välja tõmmata. Ma vedasin sealt 1 juhtme massi, et midagi tööle jääks aga ei mäleta mis see oli. Tsekk endsin mul endiselt töötab, põleb siis kui süüde sees ja mootor ei käi või kui genekas laadimise lõpetab.
| 03.11.2006 at 14:36 |
|
volli |
Ausalt öeldes ei viitsi mingit kontrolllambi süsteemi enam aretama hakata. Mida lihtsam ja lollikindlam kogu süsteem on seda kergem endal tulevikus. Seehulgas autojuures niipalju muud teha mis tähtsamad- kaugel see kevadgi enam on...
Seejuures üks uus küsimus tekkis veel: kas keegi oskab öelda mis on V8 mootorite jahutusvedeliku temperatuuri anduri takistus sooja mootoriga? Probleem selles, et vana andur oli läbi ja sai uus muretsetud aga töösooja mootoriga seier vaevu tõuseb üle 100 F kraadi ja sellejuure anduri takistus on ca. 270 oomi. Kas uus andur vale või näidik peetis?
|
| 03.11.2006 at 19:52 |
|
max |
Siin miskit.
http://autorepair.about.com/od/electricalrelateddiyjobs/l/aa032903f.htm |
| 05.11.2006 at 16:45 |
|