| Poster |
Message |
kalle
|
Automaatne toore klapp
kas keegi oskaks öelda kuidas saaks sihukest asja reguleerida.probleem on selles,et kui käivitan külmalt siis uputab julmalt üle nii et tahab täis tõmmata.soojalt ei ole probleemi.mootor on chevi 350.või on õigem see minema visata ja panna trossiga.
| 10.11.2006 at 12:17 |
|
Vanaisa
Moderator |
Automaatne toore klapp
milline sul on? neid on nii bimetalliga (vanemad) kui ka elektriga(uuemad) juhitavaid? |
| 10.11.2006 at 12:28 |
|
kalle
|
Automaatne toore klapp
ma ei tea mis variant see on,sinna külge läheb kaks juhet küll aga need nagu ei mõju midagi.toores rakendub ainult siis kui enne käivitamist korra gaasi vajutan.
| 10.11.2006 at 12:47 |
|
kalle
|
Automaatne toore klapp
lähen katsun leida mingi nr. karbussi pealt
| 10.11.2006 at 12:48 |
|
Vanaisa
Moderator |
Automaatne toore klapp
2 juhet, siis ikka elektrilise klapiga. Ma ei tea, kas neid saab reguleerida, aga eraldi jupina on nad müügis küll. |
| 10.11.2006 at 13:06 |
|
jaju
|
Automaatne toore klapp
kui ma nüüd väga puusse ei pane siis peaks toores just maha tulema gaasi vajutamisega. Oli vist nii et kui paned mootori käima siis kas el. või jahutusvedeliku pealt käiv toore süsteem hakkab seda maha keerama vaikselt(soojenedes) mootori pöörded üleval, aga kui annad korraks gaasi siis kukkuvad pöörded alla.
100% kindel ei ole oma jutus. Eks kommenteerivad kes täpselt teavad.
Reguleerimist olen näinud nii et kinnitus on 3 kruviga kui neid natuke lahti keerata siis saab tervet kupatust keerata. Kuid kas päri- või vastupäeva hakkab varem maha võtma toorest ei tea.
Edu.
Janek |
| 10.11.2006 at 13:13 |
|
Vanaisa
Moderator |
Automaatne toore klapp
jah, gaasi pressides peab maha tulema küll. Aga seda siiski juba siis, kui mootor tsiba soojem, kui välistemperatuur. St. kohe tuurid alla tulla ei tohiks. |
| 10.11.2006 at 13:25 |
|
jaju
|
Automaatne toore klapp
just seda mõtlesingi et soojenedes :P |
| 10.11.2006 at 13:26 |
|
kalle
|
Automaatne toore klapp
kui külmalt gaasi ei anna siis ei tee piuksugi ja ma jälgisin ilma õhupuhastita seda asja nigu gaasi puudud kukub klapp kinni ja enne lahti ei tule kui mootor soe ja isegi soojalt on tiba peal st.ei ole täitsa püsti aga regulaator on nagu karbussi külge needitud nii et ei ole kuskilt regullida.
| 10.11.2006 at 15:02 |
|
max |
Automaatne toore klapp
Kuna ma pole ühtegi head juhendit leidnud, siis ei oska ka soovitada, kuidas seda jura paika sättida. Mul on endal samale kirjeldusele vastav toore ning olen pannud tähele järgmist.
* tegemist siis elektrilise toorega
* kui ma ei eksi, siis on seal samuti bimetall sees, lihtsalt jahutusvedeliku asemel soojendab seda elekter. Sellest tuleneb ka suur puudus, sest ta jahtub mootori seiskamisel kiiresti maha ning nt pärast lühikest peatust on toore uuesti peal
* gaasi vajutamisel käib seal mingi tegevus küll, aga toore maha ei tule (äkki tuleb peale?)
* reguleeritakse seda nii, et lased plastkorpust hoidvad kruvid (3 oli neid vist) lahti ning keerad seda plastkorpust siis ühes või teises suunas
* lisaks toorele on seal hoovastikus ka üks kruvi ("fast idle speed screw" äkki), mis reguleeris samuti mingit osa sellest kupatusest.
Nagu ma ütlesin, pole ma seda osanud rahuldavalt paika panna. Suvel pole seda enivei eriti vaja ning seega keerasin ta lihtsalt niipalju maha kui võimalik. Keegi tark võiks õpetada. |
| 10.11.2006 at 15:39 |
|
Stang-R
|
Automaatne toore klapp
ehk saad siit abi, sellel mootoril paistab olevat mitu erinevat karpa varianti:
http://www.autozone.com/servlet/UiBroker?ForwardPage=/az/cds/en_us/0900823d/80/11/e2/64/0900823d8011e264.jsp |
| 10.11.2006 at 15:50 |
|
jaju
|
Automaatne toore klapp
Kusjuures kaks juhet lähevad sinna jah, peaks olema nii et kui süüde sees siis on ühel juhtmel pinge peal ja teine juhe läheb läbi termolüliti mis on jahutusvedelikus ja kui saavutatakse töötemperatuur siis tuleb ka teist juhetpidi pinge peale. Sees on kaks punkti mida kuumutatakse kui lasta ainult ühest juhtmest pinge peale (ehk mootor külm ja läbi termo pinget ei tule) siis biimetall ei ava klappi nii kiiresti. Kuid kui mootor soe ja mõlemast punktist kuumutatakse peax tunduvalt kiiremini avama.
Vähemalt fordi karpat lahates jõutsin sellele järeldusele. Proovida võib sellist trikki et vaadata millisest juhtmest pinge peale tuleb süüte ja külma mootoriga, seejärel lahti ühendada teine ots (mis tuleb läbi termo) ja ühendada mõlemad regulaatori klemmid selle juhtmega kuhu alguses pinge peale tuleb. Saavutades sellega et klapp avaneb kiiremini, olenematta mootori temperatuurist.
Pole küll õige lahendus, kuid proovida võib, et kas mõjub.
Uhh, sai keeruline jutt vist.
Teadjad parandavad.
Janek |
| 10.11.2006 at 17:25 |
|
CEC66
|
Automaatne toore klapp
Minu 400 mootril Edelbrocki kapraga oli sama süsteem.
reguleerimine käis suht lihtsalt, Kõigepealt õhupuhasti maha ( külmal mootoril ) , selle sama klapi ( kuhu 2 juhet lähevad ) 3 kruvi lahti ja siis nii kaua keerata kui tooreklapp hakkab avanema . seejärel mootor käima - kui soojaks käinud, peaks klapp täitsa lahti olema ( püsti ) . Nüüd kui mootor uuesti maha jahtub, siis peaks klapp jälle kinni vajuma.
Enne külma mootori käivitamist tuleb alati korra gaasi vajutada, sest muidu ei saa klapp sulguda.
Ja kui täpselt mäletan, siis on klapil peal ka märgid. Ja üks juhe saab süütest + ning teine mootorist -.
| 10.11.2006 at 17:44 |
|
Olds
|
Automaatne toore klapp
Millist karburaatorit kasutad? Parim lahendus pikemas perspektiivis-Korralik manual choke`ga karburaator. Esialgne väljaminek ehk tundub suur kuid sellega väldid hilisemaid jamasid.
| 10.11.2006 at 17:59 |
|
Vanaisa
Moderator |
Automaatne toore klapp
quote: Olds: Millist karburaatorit kasutad? Parim lahendus pikemas perspektiivis-Korralik manual choke`ga karburaator. Esialgne väljaminek ehk tundub suur kuid sellega väldid hilisemaid jamasid.
Loll jutt suhu tagasi. osta uus karpa mingi 4500.- eest, kui vanal karpal oleks vaja reguleerida/vahetada 150.- jupp
Mis see manual sind õnnelikumaks teeb. Kui el. aknatõstuk nässu läheb, siis paned vända külge? |
| 10.11.2006 at 18:12 |
|
kalle
|
Automaatne toore klapp
mul selline karbuss model M2
http://www.autozone.com/servlet/UiBroker?ForwardPage=/az/cds/en_us/0900823d/80/11/52/ae/0900823d801152ae.jsp
| 10.11.2006 at 22:31 |
|
Vanaisa
Moderator |
Automaatne toore klapp
odott - 350 oli 4barrel karpad. 305 peal kasutati 2barrelist.
Oled sa algatuseks üldse kindel, et sul õige karpa peal on? |
| 10.11.2006 at 23:08 |
|
Mart ja auto |
Automaatne toore klapp
Mine siis kuhugi remonti. Kui asja ei tunne on pärast veel hullem. |
| 10.11.2006 at 23:45 |
|
kalle
|
Automaatne toore klapp
ma ei ole kindel kas see on täpselt sama karbuss aga see toore jung on küll sama.kas seal karbussi peal peavad olema mingid numbrid või tähed mille järgi võiks tuvastada.
| 11.11.2006 at 14:34 |
|
Ri-Q.
|
Automaatne toore klapp
quote: kalle: ma ei ole kindel kas see on täpselt sama karbuss aga see toore jung on küll sama.kas seal karbussi peal peavad olema mingid numbrid või tähed mille järgi võiks tuvastada.
Uuemal Rochesteril on nr. 8-kohaline ja algus peab olema 170. Markeeringu leiad korpuse/bowli küljelt. Uuri lisaks seda lehte!
| 11.11.2006 at 22:07 |
|