register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : 5,0 FIREBIRDIGA JAMA , AIDAKE , PISAR TULEB SILMA JUBA..........  
Poster Message
supra123
5,0 FIREBIRDIGA JAMA , AIDAKE , PISAR TULEB SILMA JUBA..........
lugu selline . ostsin 2 kuud tagasi PONTIAC FIREBIRDI 1990 A , 5,0 TBI , 127 KW. soitsin tallinnast tarusse , koik oli ok . kiirendus vaga hea , joudu kovasti , mootor nurrus lobusalt. jargmine paev soitsin linna ja oh ime , paar korda paukus nii sumpast kui karbussist . sellel ajal joud kadus , benzu seier lausa kukkus alla kohe . seisma jaades mootor plotutas tuhikaigul ja kaigu sisse pannes suri valja . mootor oli 90 graadi soe. jatsin auto linna ja laksin koju . ohtul tulin vennaga autole jargi et sleppis ara viija , ja oh sa ime , panin kaima ja auto jalle kais nagu uus ! naer peas , punn pohjas laksin kimama . koik oli ok. jargmine paev jalle sama mure , ja jarjest mootor suri niij kaugele , et maja ees enam kaima ei saanud.... kaivitades peksis tagasi ja paukus ... viisin auto TOP PARTSI , sai vahetatud > kuunlad , kuunla juhtmed , kommutaator , suutepool , sissepritses koik pihustid koos tihenditega . diagnostikas utleb et koik on korras , andurid tootavad , juhtmed terved , pritsest benzu tuleb oige survega . auto hakkas kaivituma , kuid ikkagi paugub , kaivitades moni kord peksab tagasi , kui kaima saab , siis tootemperatuurini joudes laheb asi veel hullemaks. kui mootor kaib siis on selline tunne , nagu oleks mingi punn taga , niij raskelt kaib , seda lobusat vilinat ja roogatust , mida tegi auto korras olekul ei tule . seega ei oska enam kuskile katt kulge panna ((( ise tootasin 8 aastat autoelektrikuna , 5 aastat mehaanikuna ja sellist viga nainud pole . TARGAD INIMESED , PALUN TEIE ABI , MOISTUS ON OTSAS . ELU AEG UNISTASIN SELLISEST AUTOST AGA SOITA SAIN PAAR PAEVA . EI TAHA SOLVUDA AMEERIKA AUTOTURU PEALE .
N.B. kompressiooni on igas silindris vordelt ja rohkem kui peab olema .
11.04.2007 at 22:38
Lembit
Katalüsaator umbes äkki?
11.04.2007 at 23:13
tammevana

Ei saa nüüd aru paugub karbussist aga muidu on sissepritsega, mis siis ???

50 199 86
11.04.2007 at 23:15
Madman

EGR süsteemis võib ka tõrge olla
http://www.autoshop101.com/forms/h61.pdf

11.04.2007 at 23:15
ROKIPEER

quote:
tammevana: Ei saa nüüd aru paugub karbussist aga muidu on sissepritsega, mis siis ???

TBI ongi ju omamoodi karpa ;)

Pakun et küttesegu läheb puusse töösooja mootoriga, mul ju 5.7 tegi analoogseid jamasi kui soojast peast aju
arvas et katel -40 kraadi.
11.04.2007 at 23:29
mms
Katalüsaator tuleks igal juhul üle vaadata. Mul see kogemus, et kati sisu oli lahti ja tükk liikus sees - aegajalt ummistas väljalaske.

12.04.2007 at 08:41
DJ Seebimull

aga kat ja EGR ilusti roheliseks värvida ja voimalikult kaugele visata, siis järgi minna ja korra veel visata, et teised ka yles ei leiaks.

äkki tasub proovida, mootor peaks ilma nende kahe asjapulgata nii ehk naa tootama, nii et kui viga ei olnud neis, siis oled lihtsalt auto puhtamaks ja kergemaks saanud.

12.04.2007 at 09:37
Olds

EGR näitaks veakoodi välja ja tempi andurid on OK...

12.04.2007 at 10:22 1 edit. Last edited 12.04.2007 at 10:25 by Olds
Mati Kikkas

mul oli kunagi üks 5L TBI mootor mis tegi sama pulli.
Ja ka kõik andurid jne. olid korras.
Kui sa jagaja juures selle ühe juhtmega pistiku lahti teed,
kas siis töötab normaalselt?
Ma endal vahetasin jagaja ära, sest võlli peal see püsimagnetiga ja
kaheksa nukiga vidin oli lõhki/paigast ära/või kurat seda teab, aga
süüte ajas nii lolliks ja paukus eest jea tagant.....
Kui jäi segaseks, helista

12.04.2007 at 12:46
Olds

quote:
Mati Kikkas: mul oli kunagi üks 5L TBI mootor mis tegi sama pulli.
Ja ka kõik andurid jne. olid korras.
Kui sa jagaja juures selle ühe juhtmega pistiku lahti teed,
kas siis töötab normaalselt?
Ma endal vahetasin jagaja ära, sest võlli peal see püsimagnetiga ja
kaheksa nukiga vidin oli lõhki/paigast ära/või kurat seda teab, aga
süüte ajas nii lolliks ja paukus eest jea tagant.....
Kui jäi segaseks, helista
Tere. Räägin siis omaniku eest, kuna tegemist tuttava autoga. Mati- sain aru küll, mida sa selle jagajas oleva nukkidega vidina all mõtlesid. Vaatame asja üle...
Tänan

12.04.2007 at 15:38 1 edit. Last edited 12.04.2007 at 15:53 by Olds
Maik

Vaadata pole mõtet, asenduseks teine töötav jupp asemele surada korraks...

12.04.2007 at 15:56
viplala
quote:
supra123: tere kokidele abistajatele ! olen selle auto omanik. suurimad tanud teile abi eest ! ise arvan et see EGR varki oleks vaja olnud juba tehasest valja visata , katalusaator las olla . hakkame asja lahti ruulima , vaatame mis saab . eks ma kirjutan , mis viga oli ( kui korda saab muidugi ) .
aga ma arvan , et muuksin ta ara , sest plaanis minna reisima ja tegeleda sellega pole aega . auto ise on tip-top , kui selle vea ara likvideerida . kui korras oli , soitis 400 meetrit 15,5 sekundiga ( midagi sinna kanti) , sai proovitud lennuvaljal ( venna mersu s 600 300 kw soidab 14,2 sekundit) , sisse sain 200 vaga kiiresti . mootor ei tossa , labijooks on 165 k midagi , servise raamat , toodud sveitsist , eestis soitis alla nadala , ulevaatus kuni //09.2008. hind 45000 eeku . pilte ja juttu vaadake >
http://www.carrating.org/car.php?14483 kaasa saab plekkveljed koos talve naeltega nokija hakkapelita 10. minu e-meil
ilmarkong@hot.ee

Ole hea ja korrasta oma teksti vähe, väga raske on lugeda. Kasuta ikka täppidega ja lause algul suuri tähti.
12.04.2007 at 21:04
supra123
supra123
Tere kõkidele abistajatele !

Olen selle auto omanik. Suurimad tänud teile abi eest !
Ise arvan et see EGR värki oleks vaja olnud juba tehasest välja visata , katalüsaator las olla . Hakkame asja lahti ruulima . Vaatame mis saab . Eks ma kirjutan , mis viga oli ( kui korda saab muidugi ) .

Aga ma arvan , et müüksin ta ära , sest plaanis minna reisima ja tegeleda sellega pole aega . Auto ise on tip-top , kui selle vea ära likvideerida .
Kui korras oli , sõitis 400 meetrit 15,5 sekundiga ( midagi sinna kanti) , sai proovitud lennuväljal , ( venna mersu s 600 300 kw soidab 14,2 sekundit) . Sisse sain 200 vaga kiiresti . Mootor ei tossa. Läbi jooks on 165000 , servise raamat , toodud šveitsist . Eestis soitis alla nädala . Ülevaatus kuni //09.2008. Hind 45000 eeku . Pilte ja jüttu vaadake palun >

http://www.carrating.org/car.php?14483

Kaasa saab plekkveljed koos talve naeltega NOKIA HAKKAPELITA 10. Minu e-meil
ilmarkong@hot.ee .
12.04.2007 at 22:31
Olds

quote:
Inferno: Vaadata pole mõtet, asenduseks teine töötav jupp asemele surada korraks...
Kui sa ei saanud aru, mida mõtlesin "vaadata" väljendi all, siis pole küll midagi rohkemat öelda...

13.04.2007 at 12:51
Ri-Q.

quote:
supra123:
Hakkame asja lahti ruulima . Vaatame mis saab . Eks ma kirjutan , mis viga oli ( kui korda saab muidugi ) .

Kas sai korda?

02.07.2007 at 20:37
lebaron
Mul oli ka kunagi selline jama. Päris ära ehmatas. Aga vea leidmine ei võtnud mul palju aega. Sõitsin omaljalal koju.
Eks kuulan kuidas sul läks.
05.07.2007 at 22:56
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : 5,0 FIREBIRDIGA JAMA , AIDAKE , PISAR TULEB SILMA JUBA..........  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.