| Poster |
Message |
Gabriel
|
Northstari õlivahetusintervall
Kas tõesti see õlivahetus peab nii tihedalt käima.Eelmisest vahetuses 3400 km möödas ja juba oil life left 5%.No ma ei tea.Uued mitme millised autod lasevad samasuguste täissüntidega 20 enam tuhhi läbi,ning on ka tegu väga suurte mootoritega.Miks peaks northstaril vahetama seda nii tihti,tehke mulle lollile selgeks.
EDIT: on ju võimalik välja mõelda natuke sisukam pealkiri kui lihtsalt "Northstar" |
| 26.04.2007 at 21:23 |
1 edit. Last edited 27.04.2007 at 09:08 by newton (Moderator)
|
79capri
|
Mis aasta see Northstar on? |
| 27.04.2007 at 09:05 |
|
jürgen
|
Mina vahetaks iga 10000km tagant ja kasutaks kalleid ja kvaliteetseid õlisid? Veidi OT aga minu meelest on need pikad õlivahetus intervallid nt bemmidel ja volksudel jm. autodel tehase standartite järgi BS! |
| 27.04.2007 at 11:28 |
|
Gabriel
|
Mootor aastast 95 ja sts-i peal.Ise ka mõtlen et 10 tuhhi oleks norm,okey 7 pealt oleksin ka
vahetanud aga 3400 on ikka vähe,õli on ilus puhas nagu mesi.
PS:See on muidugi tore kui keegi lihtsalt minu postitusse ilma minu loata edit: teeb
ja oma juttu puistab.chryslerclubis ei tehtud isegi edit: vaid pandi lihtsalt suvalist juttu juurde mida mina
polnud kirjutanud.Jätkake samas vaimus. |
| 27.04.2007 at 21:56 |
|
hunt
|
quote: PS:See on muidugi tore kui keegi lihtsalt minu postitusse ilma minu loata edit: teeb
ja oma juttu puistab.chryslerclubis ei tehtud isegi edit: vaid pandi lihtsalt suvalist juttu juurde mida mina
polnud kirjutanud.Jätkake samas vaimus.
A mida Sa nüüd irised siin .... Jube imelik küll, et jutul korralik pealkiri võks olla, eksju ?!?
| 27.04.2007 at 22:14 |
|
jass
|
äkki sul on odomeeter miilides |
| 27.04.2007 at 23:05 |
|
Gabriel
|
Ei ole miilides.Annab panna nii miilidesse kui kilomeetritesse. |
| 27.04.2007 at 23:16 |
|
MrMackey |
hmmm samas....GM-il isegi siuke soovitus:
"A" Service - 3k $59.95 (price in New York) - Every 3000 miles
- Change engine oil, lube and filter (additional charge for Northstar)
- Reset oil life indicator
- Lubricate chassis, rubber bushings and hinges
- Inspect air filter
- Check tire inflation
- Visual inspection of tire wear
- Visual inspection of wheel alignment
- Check all instruments, accessories and lights
- Check and fill all fluid levels
mis enda 01 STSi puutub siis sel samuti (95% linnasõit) peale 3800km oil life 33%.......et 10 000 tundub kyll väga laest võetud nummer.... |
| 27.04.2007 at 23:29 |
|
wader |
See on ka ju täiesti normaalne, et külma mootoriga sõites ning tihti käivitades(nagu enamus linnasõite on) tuleb tihedamini õli vahetada, kui mööda maanted ühtlaselt kruisates. |
| 27.04.2007 at 23:50 |
|
Gabriel
|
Aga siis võib isegi reaalne olla,et 3400 pealt tahab vahetamist juba.
Ise 95 % linna sõit ja praegu oli talv ka veel.Hommikul 3km tööle ja õhtul tagasi.
Kuigi minuarust mõtetu,et õli nii tihedalt vahetada.Oma eelmistel ameeriklastel vahetasin
7 tuhhi tagant. |
| 27.04.2007 at 23:54 |
|
MrMackey |
nujahh...aga ega NOrthstar pole ka mingi "tavaline ameerikamootor" 
Introduced in 1993 in the Cadillac Allante, Eldorado and Seville STS, the 4.6L 32-valve dual overhead cam all-aluminum V8 engine was a quantum leap forward for U.S. automakers. Initially rated at 295 horsepower, the Northstar V8 has been ranked as one of the "10 Best Engines in North America" by Ward's Auto World. It also beat out both Mercedes-Benz and BMW in horsepower per liter of displacement, fuel economy and required maintenance.
igati ylevaatlik ja hea artikkel all kus ka kirjas et hoolimata õlivahetuse tehasevälbast mis kuni 12 000 miili on soovitav teha seda 3000 peal 
http://www.babcox.com/editorial/us/us100232.htm |
| 28.04.2007 at 07:43 |
|
kusjuures |
Kas sul kasutaja raamat on?
Mul 97 kasutaja raamatus seisab et süsteem annab märku õli vahetusest kuskil 5000 - 12500 km vahel, samas on kirjas et võib ka märku anda vabalt enne 5000 km sõltuvalt mootori kasutamisest ja sõidumaneerist. Linnasõit ja lühikesed otsad... siis polegi tegelikult midagi müstilist, tasub kompuutrit usaldada . Niipalju olen aru saanud et N* on sel juhul tõesti töökindel ja tänuväärne mootor kui õli ja jahutusvedelikku õigeaegselt vahetad ja tasemed korras hoiad, samas hooletuse suhtes võib see mootor olla väga tundlik ja maksta valusalt kätte. |
| 28.04.2007 at 11:40 |
1 edit. Last edited 28.04.2007 at 11:57 by kusjuures
|
mambr |
Mul ka Northstare paar tükki käes ja lugesin ka manuaalist (vms) välja, et 20 000km kui kulged ühtlaselt soojas kliimas osariikide vahel, 10 000km kui on linnasõiduga pooleks ja tõesti oli mingi 3000km ümber kui on ainult külmad ilmad, linnasõit ja sealgi lühikesed otsad!
Näiteks Alerol mul läks see tuli uuesti põlema 2500km sõidu järel!!! Sel talvel: lühikesed linnaotsad... Niiet vastavalt kasutusele ka õli vahetada ja seda eriti nii peenel mootoril nagu seda on Northstar. Õli ju ei maksa midagi võrreldes halva hoolduse tagajärjel lõhutud mootoriremondiga!
PS! Mina laseks muidugi vähemalt 5000km, enne kui vahetaks...
| 28.04.2007 at 15:33 |
|