register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : 6,2 diisli külmkäivitus ja veel paar probleemi  
Poster Message
Amor
6,2 diisli külmkäivitus ja veel paar probleemi
Tere

Probleem selles, et minu van tahab ka praeguste ilmade juures, kus õues on 30 ja enam soojakraadi mootori külmkäivituseks eelsüüteküünalt saada. Probleem pigem selles, et tahab pikalt seda..umbes 30 seki ja siis läheb käima poolest pöördest. Kui natuke on sõidetud, siis seda probleemi pole, siis pole üldse eelsüüdet vaja. Minu küsimus sellest lähtuvalt..kas see on normaalne, et nii pikalt seda vaja on või on kuskil mõni viga külges? Ja mis viga see olla võiks? Hetkel pole Rakvere kandist kedagi leidnud, kes tahaks seda autot mootori mõttes ette võtta!
Teine probleem on genekaga..see mul vahest leab ja vahest mitte. Keset sõitu võib teha nii üht kui teist, ehk lõpetada/alustada laadimist. Ja fakt on see, et kui mõni tarbija lisaks taha panna, siis generaator sellele ei reageeri, ehk ei hoia pinget stabiilsena. Eriti imelik on voltmeetri osutit vaadata, kui suunatuli sisse lülititada, rõõmsalt käib ka see tule taktis.. Ehk teb müni targem öelda, kas ja kus võiks asuda diislil pingeregulaator või stabilisaator? kas genekas (kuhu on ikka väga raske ligi saada) või mujal. Ja kas on üldse selles viga?
Kolmandaks andis töölepingu üles püsikiirushoidja. Kust sellel autol ma sellise vidina mootoriruumist leian?

26.06.2007 at 06:26
KOLLA
Eelsüüdet tasub igal juhul anda igasugu ilmaga . Ma ei näe siin mingit probleemi .
Samuti ei näe ma problat geneka töös , kui siis vaata üle akud ja nende juhtmete
ühendused , et seal mingit sädelemist kontaktide vahel ei esine . Püsika kaitset tasuks
vaadata , see on reeglina ABS -iga ühe kaitsme all .
26.06.2007 at 08:27
kefka
quote:
KOLLA: Eelsüüdet tasub igal juhul anda igasugu ilmaga . Ma ei näe siin mingit probleemi .
Samuti ei näe ma problat geneka töös , kui siis vaata üle akud ja nende juhtmete
ühendused , et seal mingit sädelemist kontaktide vahel ei esine . Püsika kaitset tasuks
vaadata , see on reeglina ABS -iga ühe kaitsme all .

nu on ikka jama natuke kull30 sekundit! tavaliselt piisab 7-12 sekundit eelsuute jaoks6,2l.

26.06.2007 at 10:27
viplala
Kahe esimese probleemi lahendus võib olla vabalt mootori- aku- massi klemmi puudulikus. Üle peaks kontrollima ka eelsüüte küünlad.
27.06.2007 at 10:37
Amor
Massi klemmi proovin üle kontrollida aga kas koduste vahenditega on võimalik kontrollida eelsüüteküünlaid? Eeldan, et kui, siis testriga, aga mida peab vaatama, mis peaks "õige" tulemus olema?

27.06.2007 at 20:57
antennimees

quote:
Amor: Massi klemmi proovin üle kontrollida aga kas koduste vahenditega on võimalik kontrollida eelsüüteküünlaid? Eeldan, et kui, siis testriga, aga mida peab vaatama, mis peaks "õige" tulemus olema?

Tester ei ole auto elektritööde tegemise vahend. Las tester jääb raadioremontijatele. Eelsüüteküünlaid saad kontrollida nii, et ühendad originaaljuhtmed tagant ära ja siis võtad auto aku + klemmi pealt lisajuhtme millega siis katsud seda kontakti kust originaaljuhtme ära võtsid. Kui ei sädele on küünal peetis kui sädeleb (päris tugevalt) aga juhe soojaks ei lähe on küünal korras (ära üle 30-40 sekundi hoia kõrvetad küünla läbi) või kui särtsub tugevalt ja juhe läheb tuliseks siis küünal lühises mida küll väga harva näinud. Sai segane jutt aga teha lihtsam kui õpetada.

27.06.2007 at 21:52
Amor
idee poolest saab auto juures ikka paljusid asju testriga kontrollida, juhul kui on korralik tester...aga see selleks.
Ja tänud ikkagi õpetuse eest, nädalavahetusel peaks leidma aja et kõik õpetussõnad kasutusele võtta!

me@esimene diisel ja esimene ameeriklane
28.06.2007 at 12:23
jaak

30sek pole ka miski ime aeglaste küünalde juures. Võta keera üks küünal maha ja vaata, kui kiiresti küünal terves ulatuses punaseks läheb. Siis tead ka edaspidi nuppu all hoida niikaua, et küünlaid läbi ei lase. Samas kui sul kiired küünlad ja sa oled neid 30sek peal hoidnud ja sedasi korduvalt, siis ei imesta üldse et sul näiteks ainult pool küünalt hõõguma hakkab ja seda ka vaevaliselt, mis alles 30 sekundi pärast saavutabki soovitud temperatuuri...sedagi napilt. Ehk veel parem, keera kõik küünlad maha ja veendu nende 100% korrasolekus. Sõitnud ja vana 6.2D tahabki saada eelsüüdet etta-taha-ja-peale ja on suht tundlik ka juba ühe-kahe küünla mittetöötamisel.
28.06.2007 at 18:01
Xpert
kui ma kaitseväes olin, siis seal olid 6,2d chevi blazerid ja nad tahtsid 10sek eelsüüdet ja läksid käima iga ilmaga.
28.06.2007 at 22:20
ammi

quote:
Amor: Tere

Kolmandaks andis töölepingu üles püsikiirushoidja.

Võiksid ka vaakumvoolikud üle vaadata! Aga oled sa proovinud salongi soojenduse ventikat,et kas puhub jalgadele,aknale ja ette?Või puhub ainult klaasile ja kõik?!
Mul bensa VAN`il oli vaakumvoolik katki ja puhus ainult klaasile,peale uue vooliku vahetamist hakkas tööle ka püsikiiruse hoidja!!
29.06.2007 at 15:42
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : 6,2 diisli külmkäivitus ja veel paar probleemi  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.