register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Klaasi liimimine  
Poster Message
hotrod

Klaasi liimimine
Tere.. kuna oli vaja tagumise akna servasid keevitada ja tinatada sai klaas eest l6igatud..nyyd aga vaja uuesti klaas liimida..
kas selleks sobiks kaasaegne klaasi liim? eelnevalt oli klaasi vahel paks kiht kleepuvat m8ginat, mis teda paigal hoidis.. Kas peaksin hoopis klaasi samasuguse kitiga sina tagasi isatutama. Kumb oleks m6tekam?
26.06.2007 at 12:42
Timo

Klaasi liimimine
müüakse spets klaasi liimi, ja asja juures ülioluline on, et ei saaks seda liimi liiga õhukeselt, rääkimata sellest, et klaas kerega lausa kokku puutub. juhtub siis selline asi, et kerepingega võib klaasi ära lõhkuda. kahjuks pole hetkel konkreetset toodet soovitada.

26.06.2007 at 15:40
M.J
Klaasi liimimine
Eesti autoesindused liimivad ju ise klaase. Minu küsi mõnest esindusest. Silberis näiteks pannakse nendega ka nood FALCKi pangaautode klaasid kinni. Igavesti tige asi on see klaasi silikoon. Minu osta mõni pudel ja küsi meistrimeestelt natuke infot ja ma arvan et asi saab korda.
26.06.2007 at 16:28
Martin460
Klaasi liimimine
Meil ju autoklaasispets siin omast käest võtta....kodanik kps nimelt.

26.06.2007 at 16:52
hotrod

Klaasi liimimine
mõtlengi, seda et selle klaasi silikooniga.. ehk spets klaasi liimiga, millega kõikidel uutel autodel klaasid ette liimitud, jääb klaasi ja kere vahele õhuke kiht seda liimi, aga originaalis oli minu masinal seal ca 8mm pehme kleepuv möga.. et kas sellel oli mingi otstarve (äkki kere annab nii palju mängima, et tugev liim väänanuks klaasi katki) või sellel ajal ei olnud lihtsalt veel välja mõeldid seda praegu kasutusel olevat liimi..
26.06.2007 at 17:48
kps

Klaasi liimimine
quote:
Martin460: Meil ju autoklaasispets siin omast käest võtta....kodanik kps nimelt.
Ehk on mõnest mu postist, kus olen klaasidega tegelejaid soovitanud, vale arusaam jäänud või valesti välja loetud, aga kps ei tegele autoklaasidega :). Kui Tartu kandis hätta jääte, siis võib pöörduda sellisesse kohta nagu www.kmautohooldus.ee ja Kaido 5230666. Asjalik ja konkreetne vend (tööjärjekorrad on mõistagi sellistel meestel suhteliselt mõnusad).
27.06.2007 at 08:50
Martin460
Klaasi liimimine
quote:
kps:
quote:
Martin460: Meil ju autoklaasispets siin omast käest võtta....kodanik kps nimelt.
Ehk on mõnest mu postist, kus olen klaasidega tegelejaid soovitanud, vale arusaam jäänud või valesti välja loetud, aga kps ei tegele autoklaasidega :). Kui Tartu kandis hätta jääte, siis võib pöörduda sellisesse kohta nagu www.kmautohooldus.ee ja Kaido 5230666. Asjalik ja konkreetne vend (tööjärjekorrad on mõistagi sellistel meestel suhteliselt mõnusad).
OK...sry minu viga siis.Ma arvasin, et kps on Tallinnas Peterburi teel Autoveri autoklaasis töötav kodanik.

27.06.2007 at 10:23
Stealth

Klaasi liimimine
Esi- ja tagaklaaside liimimiseks kasutatakse musta värvi spetsiaalset klaasiliimi (Henkeli toode), mille tuubi otsikule on pikuti paarisentimeetrine sälk sisse lõigatud. Tänu sellele sälgule tulebki püstoliga tuubile vajutades selline paks ja püstine liimikiht, mis siis klaasi paigaldusel vajub selle klaasi raskuse all kuskil 5-8 mm. paksuseks liimikihiks.
Kui on kodus taoline tuubiliimipüstol olemas, siis saab seda kõike eelnevat kahe mehega teha.
P.S. Ära ei tohiks unustada ka siis enne klaasiliimi paigaldust mõlemaid pindasid, kuhu vastu liim puutub, spetsiaalse musta krundiga kokku pintseldada. Siis on liimi nakkumine parem.

27.06.2007 at 10:38 1 edit. Last edited 27.06.2007 at 10:40 by Stealth
hents99

Klaasi liimimine
Just vaatasin, et mul kah selline tuub olemas, mingi BMW service aknaliimimise tuub, avamata. Otsik samuti l6igatud 1cm pikkune l6he ja l6he k6rval on veel ca 0.7cm pikkune ja ca 4 ruutmillimeetrine pulk. Tea kas seda v6ib kasutada ka klaasi kummist tihendite ja kere vahel? Auto vana ja uus tihend maksab rohkem kui uus klaas.

27.06.2007 at 12:33
wax

Klaasi liimimine
quote:
Martin460:OK...sry minu viga siis.Ma arvasin, et kps on Tallinnas Peterburi teel Autoveri autoklaasis töötav kodanik.

kaups'i mõtlesid :) http://www.tqhq.ee/forum/member.php?action=viewprofile&user=263

27.06.2007 at 12:40
Martin460
Klaasi liimimine
quote:
wax:
quote:
Martin460:OK...sry minu viga siis.Ma arvasin, et kps on Tallinnas Peterburi teel Autoveri autoklaasis töötav kodanik.

kaups'i mõtlesid :) http://www.tqhq.ee/forum/member.php?action=viewprofile&user=263

No muidugi kaups!Eksimine on inimlik ju;)

27.06.2007 at 12:42
Maandy

Klaasi liimimine
Võimalus oleks ju ka minna kohtadesse kus paigaldatakse toonklaasi seal nad eemaldavad ja paigaldavad pidevalt klaase aga mäletan et olen isegi liiminud muidugi ammu ühel scorpiol tagumised klaasid ja täitsa hästi õnnestus kuid küsimuse peale et kas soovitada vana möginat või tänapäeva liime siis ma soovitaks tänapäeva liime sest need seisavad kindlalt kinni ja kuna ma ei tea mida sa vana mögina peal mõtlesid.
27.06.2007 at 13:41
antoine

Klaasi liimimine
ei hakka uut teemat tegema, aga probleem selline: esiklaasi servas olev kummitihend lokib. klaasiteeninduses öeldi, et ainus võimalus probleemi lahenduseks on uus klaas panna. ei tea kas nyyd seepärast, et see suht valus hind nii väikese vea kohta, aga millegipärast tõrgub meel seda uskumast. head nõuanded teretulnud.

27.06.2007 at 15:37 1 edit. Last edited 27.06.2007 at 15:40 by antoine
Peeter82

Klaasi liimimine
quote:
abraham: ei hakka uut teemat tegema, aga probleem selline: esiklaasi servas olev kummitihend lokib. klaasispetsis öeldi, et ainus võimalus probleemi lahenduseks on uus klaas panna. ei tea kas nyyd seepärast, et see suht valus hind nii väikese vea kohta, aga millegipärast tõrgub meel seda uskumast. head nõuanded teretulnud.
Tihendiserv minema lõigata ja lasta oskajatel sinna korralik silikoonvuuk teha?

27.06.2007 at 15:39
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Klaasi liimimine  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.