register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Mure bensiini etteandega  
Poster Message
viplala
Mure bensiini etteandega
Autoks Camaro 5.0 TBI. Kui süüte sisse keerad tuleb bena ilusti, umbes 30 sek. Kuid käivitama hakates ei tule enam tilkagi peale. Oskab keegi aidata, mõne hea soovitusega selle kotermanni püüdmisel.
01.08.2007 at 20:37
Occassion

Mure bensiini etteandega
Pakun välja ühe teooria:

Esiteks tee kindlaks kas käivitamise hetkel veel pump toidet (voolu) saab. Ehk on süütelukus miski kamm mis süüte keeramisel põhja käivitus asendisse ei lase enam voolu pumbani.
01.08.2007 at 21:20
Fog

Mure bensiini etteandega
Edit2: [siin oli jahu õlisurve andurist]
Oli valesti meeles see.

Edit:

asja nimi TBI puhul "fuel pump switch". peaks olema otsapidi mootoriplokis ja pistik küljes omama kahte juhet. Tan/Wht Pumpa ja Org "Gages" kaitsme alla kust voolu saab.

01.08.2007 at 21:30 2 edits. Last edited 01.08.2007 at 22:35 by Fog
Madman

Mure bensiini etteandega
Minu teada töötab õlirõhu andur just vastupidi. Ehk et kui bensupumba releega midagi juhtub siis läheb pump järgi läbi õlirõhuanduri kui õlisurve on x-bari. Ei jää pump seisma kui õlisurvet ei ole, kontrollitud, töötab.

01.08.2007 at 22:19
Fog

Mure bensiini etteandega
quote:
Madman: Minu teada töötab õlirõhu andur just vastupidi. Ehk et kui bensupumba releega midagi juhtub siis läheb pump järgi läbi õlirõhuanduri kui õlisurve on x-bari. Ei jää pump seisma kui õlisurvet ei ole, kontrollitud, töötab.

Hmm, lugesin uuesti üle ja nii see on. Kui aju näeb et mootor käivitus (ign pulsid ajusse üle teatud arvu minutis) siis ka pump uuesti tööle pannakse.

Pista tester otsapidi benapumba relee pistikusse oranzi värvuse juhtme külge ja vaata kas seal on +12 ka käivitusasendis.

01.08.2007 at 22:33
viplala
Mure bensiini etteandega
quote:
Fog:
quote:
Madman: Minu teada töötab õlirõhu andur just vastupidi. Ehk et kui bensupumba releega midagi juhtub siis läheb pump järgi läbi õlirõhuanduri kui õlisurve on x-bari. Ei jää pump seisma kui õlisurvet ei ole, kontrollitud, töötab.

Hmm, lugesin uuesti üle ja nii see on. Kui aju näeb et mootor käivitus (ign pulsid ajusse üle teatud arvu minutis) siis ka pump uuesti tööle pannakse.

Pista tester otsapidi benapumba relee pistikusse oranzi värvuse juhtme külge ja vaata kas seal on +12 ka käivitusasendis.

Milline benarelee on või kus ta asuda võiks?
Kas on võimalik vastupidine variant, et kui õlisurve andur on tagant ära (õlisurvet ei ole)siis ei võta stardiga pumpa taha? Muidu ju jääkski pumpama peale mootori seiskumist.
Ma täna ei viitsi enam torkima minna aga homme tundub tänasest targemaks saavat pisitasa.

01.08.2007 at 23:04 1 edit. Last edited 01.08.2007 at 23:06 by viplala
Fog

Mure bensiini etteandega
quote:
viplala:Milline benarelee on või kus ta asuda võiks?
Kas on võimalik vastupidine variant, et kui õlisurve andur on tagant ära (õlisurvet ei ole)siis ei võta stardiga pumpa taha? Muidu ju jääkski pumpama peale mootori seiskumist.
Ma täna ei viitsi enam torkima minna aga homme tundub tänasest targemaks saavat pisitasa.

Seda kus ta on ma öelda ei oska. ma vaatasin skeemi pealt.

See variant oleneb kuidas aju töötab ja konkreetsest ajust ei tea ma midagi.

Skeemi järgi on igastahes õli rõhk see mis ajust olenemata pumpa jäel saab hoida. On teine bena relee lülitavate klemmidega paraleelselt. Need samas ORG ja TAN/WHT mis õlirõhu anduri küljes on, jooksevad mõlemad otse ka benapumba relee kontaktidesse.

02.08.2007 at 07:46 1 edit. Last edited 02.08.2007 at 07:47 by Fog
rustang

Moderator
Mure bensiini etteandega
Viga viitab sellele, et aju ei saa teada, et mootor käivitub/s.
Tüüpiline sissepritse töötabki niimoodi, et süüte sissekeeramisel tehakse nn. priming, pump lööb surve üles ja jääb siis seisma oodates, millal hakkavad tulema mootori ringikäimisele viitavad puilsid (väntvõlliandurist, jagajast vms).
Ise pole juhtunud nägema, et see õlisurvega seotud oleks aga teoreetiliselt on ka see võimalik.
02.08.2007 at 09:52
viplala
Mure bensiini etteandega
Arvan, et sama skeem peaks olema lehel http://www1.autozone.com/az/cds/en_us/0900823d/80/1e/ef/19/0900823d801eef19/repairInfoPages.htm ,
osa- Fig. 35: 1988 5.0L throttle body fuel injection engine wiring. Relee ise asub juhi pool seina küljes. Paraleelset releed ei leidnud veel. ORG juhtmel on 12 v koguaeg (kontrollitud). Red juhtmel puudub, ka käivituse ajal (kontrollitud). BLK/WHT juhe on otse mass(kontrollitud). Oma lolli aruga arvan, et äkki viimane koos GRN/WHT juhtmega tekitab seda 30 sek eelsurvet. ORG ja TAN/WHT omavahel ühendades käivitub ben pump (kontrollitud otse ilma releeta). Kas äkki RED juhtmelt peaks 12v tulema käivitades ja sõites? Kas see paraleel relee on hoopis juhuks kui üks peaks läbi põlema? Kuhu RED läheb? Kas skeemi peal kolmas- fuel tank unit- on pump?
Kunagi oli üks vanasõna, üks loll jõuab rohkem küsida kui ... :)
02.08.2007 at 20:00
Fog

Mure bensiini etteandega
quote:
viplala: Arvan, et sama skeem peaks olema lehel http://www1.autozone.com/az/cds/en_us/0900823d/80/1e/ef/19/0900823d801eef19/repairInfoPages.htm ,
osa- Fig. 35: 1988 5.0L throttle body fuel injection engine wiring. Relee ise asub juhi pool seina küljes. Paraleelset releed ei leidnud veel. ORG juhtmel on 12 v koguaeg (kontrollitud). Red juhtmel puudub, ka käivituse ajal (kontrollitud). BLK/WHT juhe on otse mass(kontrollitud). Oma lolli aruga arvan, et äkki viimane koos GRN/WHT juhtmega tekitab seda 30 sek eelsurvet. ORG ja TAN/WHT omavahel ühendades käivitub ben pump (kontrollitud otse ilma releeta). Kas äkki RED juhtmelt peaks 12v tulema käivitades ja sõites? Kas see paraleel relee on hoopis juhuks kui üks peaks läbi põlema? Kuhu RED läheb? Kas skeemi peal kolmas- fuel tank unit- on pump?

1. releesid ongi 1. see seal kõrval ongi õlirõhu andur.
2. Dk.GRN/WHT panebki aju 30 sekundiks plussi millepeale relee klõps teeb ja ühendab ORG ja TAN/WHT mille peale pump tööle läheb.
3. Red juhe on benapumba kontrollimiseks, nagu ma aru saan. Auto mittetöötades sinna 12 anda saab pumba tööle.

Küsimus on selles, miks ajusse läheb ka tan/wht juhe otse pumbast. kas see on sisend v väljund ajul?

Mina pakuks ikkagi õlirõhu anduri kala. Kui see töötaks, peaks käivitusel see kohe sulguma ja pumpa käimas hoidma olenemata ühestki kolmandast tegurist.

02.08.2007 at 21:17
viplala
Mure bensiini etteandega
quote:
Fog:
quote:
viplala: Arvan, et sama skeem peaks olema lehel http://www1.autozone.com/az/cds/en_us/0900823d/80/1e/ef/19/0900823d801eef19/repairInfoPages.htm ,

1. releesid ongi 1. see seal kõrval ongi õlirõhu andur.
2. Dk.GRN/WHT panebki aju 30 sekundiks plussi millepeale relee klõps teeb ja ühendab ORG ja TAN/WHT mille peale pump tööle läheb.
3. Red juhe on benapumba kontrollimiseks, nagu ma aru saan. Auto mittetöötades sinna 12 anda saab pumba tööle.

Küsimus on selles, miks ajusse läheb ka tan/wht juhe otse pumbast. kas see on sisend v väljund ajul?

Mina pakuks ikkagi õlirõhu anduri kala. Kui see töötaks, peaks käivitusel see kohe sulguma ja pumpa käimas hoidma olenemata ühestki kolmandast tegurist.

Ok- ma teen asja vähe keerulisemaks. Autol tänaseks peal karpa mootor, ilma ühegi andurita aju jaoks. Juhtmestik on sama st. käib läbi aju. Aju küll näeb, et kõik on pees aga teha ei saa essugi. Isegi süüte võtsin ta käeulatusest ära. Õlirõhu anduri (õigemini see kahe otsaga andur mis läheb ölikanalisse, kuna õlirõhu andur on ühe otsaga) juhe ripub niisama, samuti kõik muud andurite juhtmed. Sellises olekus pump vahepeal toimetas ilusti ja auto töötas. RED juhtmele 12v anda enne releed (kui pistik on relee küljest lahti), ei juhtu midagi. Ma millegipärast arvan, et 12 peaks tulema sealt poolt. Minu skeemi peal on paraleel relee nimega :fuel pump unit:. Vaata kas sul on sama skeem.
02.08.2007 at 21:49
Fog

Mure bensiini etteandega
quote:
viplala:
RED juhtmele 12v anda enne releed (kui pistik on relee küljest lahti), ei juhtu midagi. Ma millegipärast arvan, et 12 peaks tulema sealt poolt. Minu skeemi peal on paraleel relee nimega :fuel pump unit:. Vaata kas sul on sama skeem.

Ei tule vool RED-ist. Vool tuleb ORG-ist gages kaitsme alt.

"fuel pump unit" mõtled seal skeemil ikka "fuel tank unit" ja see ongi benapump ise.

Enivei, kuna sul kogu asi maha ratsitud on, siis pakun sulle ka ratsi:
Kuna relee on gages kaitsme all mis skeemi järgi on vooluall ainult süütega koos, siis eemalda relee ja ühenda ORG+RED või ORG+TAN/WHT kokku ja kogu su mure saab murtud.

Miks see pump sul enam ei tööta on seotud selle lauseosaga: "Isegi süüte võtsin ta käeulatusest ära. " sest nagu eespool kirjas selle järgi aju vaatab kas mootor töötab vai mitte, ning kuna ta aju arvates enam ei tööta, siis aju ka benapumba releed ei tiri.

02.08.2007 at 22:00
viplala
Mure bensiini etteandega

Ei tule vool RED-ist. Vool tuleb ORG-ist gages kaitsme alt.

"fuel pump unit" mõtled seal skeemil ikka "fuel tank unit" ja see ongi benapump ise.

Enivei, kuna sul kogu asi maha ratsitud on, siis pakun sulle ka ratsi:
Kuna relee on gages kaitsme all mis skeemi järgi on vooluall ainult süütega koos, siis eemalda relee ja ühenda ORG+RED või ORG+TAN/WHT kokku ja kogu su mure saab murtud.

Miks see pump sul enam ei tööta on seotud selle lauseosaga: "Isegi süüte võtsin ta käeulatusest ära. " sest nagu eespool kirjas selle järgi aju vaatab kas mootor töötab vai mitte, ning kuna ta aju arvates enam ei tööta, siis aju ka benapumba releed ei tiri.

Pidasin silmas fuel pump switch aga kirjutasin fuel pump unit. ORG+RED ei juhtu miskit (kui relee küljest lahti on), ORG+TAN/WHT proovisin - saab sõita aga sellega on häda kui süüte sisse unustad- ketrab pumpa kogu aeg edasi.
Tegelikult töötas asi ka peale ratsimist ehk siis selles olekus nagu ta ka praegu on. Siit ka uus küsimus, kust pump teadis, et mootor töötab?
02.08.2007 at 22:54
Fog

Mure bensiini etteandega
esimene variant oligi koos releega, ilma ei peagi tööle minema.

"fuel pump switch" töötabki õlisurve peal. otsad koos kui survet on.

03.08.2007 at 08:45
viplala
Mure bensiini etteandega
quote:
Fog: esimene variant oligi koos releega, ilma ei peagi tööle minema.

"fuel pump switch" töötabki õlisurve peal. otsad koos kui survet on.

Nätsa siis, sain jälle tiba targemaks. Eks ma ühendan esialgu süüte pealt (ORG+TAN/WHT) otsad kokku, küll talvel on aega ajusid ragistada.
03.08.2007 at 10:07
resident
Mure bensiini etteandega
ei hakka uut teemat tegema,omalgi sama mure 3.1 firekaga,küsix kohe ära,kas keegi oskab õelda,kus tal see bena relee asub,manual puudub ja kusagilt ise ei leidnud...
07.08.2007 at 10:07
Fog

Mure bensiini etteandega
quote:
resident: ei hakka uut teemat tegema,omalgi sama mure 3.1 firekaga,küsix kohe ära,kas keegi oskab õelda,kus tal see bena relee asub,manual puudub ja kusagilt ise ei leidnud...

quote:
viplala:Relee ise asub juhi pool seina küljes.

Peaks vast samas kohas olema nii 5.0 kui 3.1-l

07.08.2007 at 10:27
resident
Mure bensiini etteandega
ise sain jamast nii lahti,et vahetasin kondi relee vastu ära,kuna need samad,nüüd ainult mure,et kont ei vunka,aga parem kui käijata starterit..
16.08.2007 at 18:49
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Mure bensiini etteandega  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.