| Poster |
Message |
Fog
|
bensiini rõhu regulaator ja Vapor-lock
Ons keegi sellise asjaga kokku puutunud. nimelt siis bensiiniaurude/õhu "lukk" rõhuregulaatoris.
Hetkel mul mootor kokku laotud ning süüte sissekeeramisel hakkab bensiinipump käima normaalselt... siis aeglasemalt, aeglasemalt ja lõpuks "sureb maha" ilmselt rõhu kätte.
Pump on EFI oma ja enne suutis 45psi välja anda. Praegune mootor tahab umbes 30-40.
Rõhuregulaator on korras, vahetasin ja sama nähtus.
Tagasivoolu lahtiühendamine ja kanistrisse suunamine == bensiini sealt ei tule. Samas "fuel rail"-is on surve sees ja mootor töötab.
Hjaelp?
| 08.08.2007 at 12:50 |
|
viplala |
Kas ta mitte ei peagi nii käituma. Süüte sisse keeramisel lükkab surve üles, siis jääb ootama kuniks mootor käivitub. Või keeldub ta ka töötava mootoriga edasi toimetamast? |
| 08.08.2007 at 14:10 |
|
Fog
|
quote: viplala: Kas ta mitte ei peagi nii käituma. Süüte sisse keeramisel lükkab surve üles, siis jääb ootama kuniks mootor käivitub. Või keeldub ta ka töötava mootoriga edasi toimetamast?
Põhimõtteliselt küll aga selle 30 sekundi sees pump sureb. Reaalses elus peaks ta ikkagi töötama korralikult see 30 sekundit ja ülejääk läheb juba sellel ajal rõhuregulaatorist tagasi. Minu puhul on seal aga nagu tropp ees.
| 08.08.2007 at 14:57 |
|
viplala |
quote: Fog: quote: viplala: Kas ta mitte ei peagi nii käituma. Süüte sisse keeramisel lükkab surve üles, siis jääb ootama kuniks mootor käivitub. Või keeldub ta ka töötava mootoriga edasi toimetamast?
Põhimõtteliselt küll aga selle 30 sekundi sees pump sureb. Reaalses elus peaks ta ikkagi töötama korralikult see 30 sekundit ja ülejääk läheb juba sellel ajal rõhuregulaatorist tagasi. Minu puhul on seal aga nagu tropp ees.
Kui mootor ei tööta, ei pruugi ka tagasivoolu olla, st. pump surubki viimase pisarani enne kui välja lülitatakse. Ei pretendeeri täielikule tõele eelneva väitega aga olen ühe eurooplase omanik millel samad sümptomid. Lõdvemaks läheb pumbal alles siis kui mootor töös on. |
| 08.08.2007 at 15:15 |
|
Fog
|
quote: viplala: Kui mootor ei tööta, ei pruugi ka tagasivoolu olla, st. pump surubki viimase pisarani enne kui välja lülitatakse. Ei pretendeeri täielikule tõele eelneva väitega aga olen ühe eurooplase omanik millel samad sümptomid. Lõdvemaks läheb pumbal alles siis kui mootor töös on.
Selles on loogika. Nimelt kui kasutusel rising-rate regulaator (vaakumi sisendiga) siis see kompenseerib sisselaske ja bensu rõhkude vahe. Regulaator on seljuhul absoluutväärtusena X psi @ idle ja X+14,7psi @ wot
Kahjuks ei saa kuulata, kas pump auto töötades käib. hetkel on summuti asemel jupp trans-spordi downpipet seega lihtsalt ei kuule.
| 08.08.2007 at 15:21 |
|
Lembit |
Kui paned süüte sisse, siis see "priming pulse" on pigem kolm, kui kolmkümmend sekundit pikk. Ja ei peagi pikem olema. Selle ainuke eesmärk on surve üles saada.
Kui mootor töötab, siis ilmselt ka pump töötab. Mittetöötava bensiinipumbaga sureb mootor kümnekonna sekundiga. |
| 08.08.2007 at 16:21 |
|
lebaron |
Manomeeter abiks. Opel Rekordil, Senatoril oli täitsa tavaline, et rõhuregulaator vahepeal kinni jäi. Olen ka mõned lahtivõtnud aga aru küll ei saanud miks kinni jäid. Arvatavalt bensus miski kleepuv ollus mis klapi tööpinnad kinnikleebib. |
| 14.08.2007 at 08:18 |
|
Fog
|
Bensupump oli sodi täis lihtsalt. Lasin tal paagitäie ilma rõhuta läbi käiata ja kõik bro.
| 16.08.2007 at 14:25 |
|
minimum
|

see filtrijubinas oli ikka alles pumba otsas?
tanklates müüakse ikka roppu saasta küll.. 3-4 aastaga pump umbes 
| 17.08.2007 at 06:38 |
|
Fog
|
Igastahes, neile kellel sarnane mure on ja paaki alt võtta ei taha siis pealevool lahti mootori juurest, kompressori/jalgpumbaga "tagasi" puhuda ja seejärel pump käima panna paagist kanistrisse. 15minutit ja sisteem balalaika.
| 17.08.2007 at 08:53 |
|