register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Mootori remont  
Poster Message
Pretender

Mootori remont
Ootaks tegijate kommentaare, õpetusi - soovitusi:

Kas on mõtekas olemasoleva mootori kap.rem. teha täielikult ja ise või otsida juba tehtud ja korralik ning ainult installimine ja suure rahapaki vahetus?

Tähtis on lõpptulemus, sõitev auto ja muretud miilid.

Tänud.

12.09.2007 at 09:50
kefka
Mootori remont

kas sa pole juba öppetundi saanud ,nende korras mootorite ostuga!? mis" kövade "tegijate poolt seadistatud.

12.09.2007 at 09:54
Pretender

Mootori remont
Õppetunnid olid valusad. Tegin omad järeldused, sain" Know How" tunde garaazist ja oskan nüüdseks vahet teha mootoril ja mittekorras mootoril. Samas ei soovi enam tõepoolest väidetavalt heade mootorite teemat puudutada. On olemas vastavad mõõteriistad, mis mootori kohta infot annavad.

12.09.2007 at 10:00
jass

Mootori remont
On kaks võimalust:

1. Lased spetsialistil valida uued mootori osad ja lasta tal need ka siis ise kokku panna ja/või seadistada erinevate juppide koostöö.
2. Ostad vana kasutatud mootori ja teed ise kappremondi (kvaliteet jääb sinu oskuste taha), või lased pädeval mehanikul, keda usaldad selle töö ära teha.

Mudugi on võimalus ka suure raha eest kvaliteetne komplekteeritud mootor osta.
12.09.2007 at 10:03
Pretender

Mootori remont
Kõige parema meelega teeks ise ja 100% aga:
1) puudub koht kus teha
2)ei ole kohe suurt rahapakki võtta, pigem tuleb kõrvale panema hakata
3)samas miks mitte teha deali, et teen kellegil korteri-suvila-maja maalritööd ja vastutasuks tehakse mulle mootor
4)ei ole tegelikult üldse selle ala mees ja ei tahaks jalgratast leiutama hakata

Üsnagi utoopilisena tundub mõte, et saan spetsialisti juurde kus juhendatakse ja vaikselt omaette nurgakeses nokitsen ja aegajalt käib master ja vaatab üle.

12.09.2007 at 10:10
jass

Mootori remont
See on utoopiline aga äkki Erkki Engineering aitab?
12.09.2007 at 10:42
Martin460
Mootori remont
quote:
Pretender: Kõige parema meelega teeks ise ja 100% aga:
1) puudub koht kus teha
2)ei ole kohe suurt rahapakki võtta, pigem tuleb kõrvale panema hakata
3)samas miks mitte teha deali, et teen kellegil korteri-suvila-maja maalritööd ja vastutasuks tehakse mulle mootor
4)ei ole tegelikult üldse selle ala mees ja ei tahaks jalgratast leiutama hakata

Selle info põhjal ma pakuksin, et mootori saamine/ehitamine/teha laskmine/ostmine/leidmine jääbki unistuseks.

12.09.2007 at 12:01
Peeter82

Mootori remont
Mina laseks teha kapremondi kellelgi oskajal, kel analoogilisi asju on ette näidata.
Paarkend kilo uutele juppidele, paarkend kilo tööraha ja valmis.
Oskajal maalril ei tohiks praegu sellise raha kokkulöömisega raskusi tekkida.
Kuu-kaks pikki tööpäevi ja olemas.

12.09.2007 at 12:10
jass

Mootori remont
enda mootori lasin teha tõukur oü-s, tööraha oli 8000 pluss vända lihv ja kaante lihv, jupid kuskil 20-30k
12.09.2007 at 12:19
Pretender

Mootori remont
quote:
Peeter82 Mina laseks teha kapremondi kellelgi oskajal, kel analoogilisi asju on ette näidata.
Paarkend kilo uutele juppidele, paarkend kilo tööraha ja valmis.
Oskajal maalril ei tohiks praegu sellise raha kokkulöömisega raskusi tekkida.
Kuu-kaks pikki tööpäevi ja olemas.
Kahjuks on nende "oskajate" meestega 2 enimlevinud probleemi:
1) "mul ei ole absoluutselt aega ja mingi paar kuud vähemalt kuni x-aastat"
2) "ma tegelen korralike projektidega mis maksavad x00 000 krooni ja sa nagunii ei jõua mind kinni maksta nii, et edasine jutt jääb katki."

Need read ei ole pastakast imetud vaid omal helistatud ja kohal käidud.

Teema püstitus oli pigem, et konkreetne tegija annab endast märku ja edasine on juba minu asi organiseerida-kokku leppida.

Rahanumbreid pole vaja enam mainida, see jääb niikuinii AT LEAST 20K + töö!

13.09.2007 at 08:22
jass

Mootori remont

Rahanumbreid pole vaja enam mainida, see jääb niikuinii AT LEAST 20K + töö!

Ja sellele liida 20% juurde. Juttujärgi tundub et oled väga vales kohas käinud otsimas. Igatahes kui sul mootor jääb tänavasõiduks ei juhtu ilmselt ka suurt midagi kui ise vaikselt kokku klopsid, kas või elutoas. Kõige tähtsam asi on kontroll juppide sobivuse üle ja manuali järgimine.
13.09.2007 at 08:50
Raceboy

Mootori remont
quote:
kas või elutoas.

Kui päris aus olla, siis mootorit ongi kõige parem elutoas kokku laduda, sest (vähemalt enamikus) elutubades on tolmu jm jama mootorisse sattumine peaaegu välistatud.

13.09.2007 at 09:56
vvt

Mootori remont
Oleneb muidugi, mis mootorist on jutt. Paarkümmend kilo seeriamootori kapitaalremondi töörahaks (mille mõistesse eesti oludes ilmselt rohkem kui silindrid-jupid järgmisse remontmõõtu ei mahu) on minu rumala arvamuse kohaselt ikka päris priiskamine. Kui sa tahad odavalt korralikku asja saada, siis pead ise olema projektijuht ja insener - teenustöid tarvitad vaid neid, mis on vajalikud - silindrite puurimine, kaane freesimine jne. Jupid organiseerid-majandad ise. Kui see on mingi väikeplokk, siis nendele leidub käsiraamatuid lademes. Kui garaaz on olemas- jõudu tööle. Kui läheb viltu - ka negatiivne kogemus on kogemus. Siit küllalt läbi jooksnud lugusid, kuidas suured rahad omaarust nimekas garaazis maksnud inimene on pärast ikka kalasid omast taskust kinni tagunud. Lisaboonusena saad pärast siin targutada, et vot kuidas käib. Tegelikult on suur vahe, kas suva tavatöökoda teeb võõrale või teed sa endale. Endale tehes ei vägista sa nt roostes polte suruõhukeerajaga mootoriplokki, vaid keerad enne keermed üle ja paned poldid vaskpastaga sisse.

Seda, et keegi tegija hakkab sul sabas jooksma ja oma teenust aktiivselt müüma, seda pole mõtet karta.