register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : L: spiraalvedru tõmmits ja amordivõti  
Poster Message
mms
L: spiraalvedru tõmmits ja amordivõti
Kas kellelgi oleks mõistliku tasu eest laenata vedru tõmmitsat mis ram van-i esivedruga hakkama saaks? Lisaks oleks vaja võtit millega amordi varda ülemist otsa kinni hoida et saaks amordi ülevalt lahti kruvida (asi pesa sees, tavavõtmega ei saa ja padrun kah ei mahu). Ma ei ole kindel kas selleks spetsriista on, aga kuidagi seda töökodades ju tehakse.

20.03.2008 at 09:37
Fog

selline vist siis on sul esisild.
Mina olen keeranud silmusvõtmega(mitte lameda, vaid selle nurgaga variandiga) suure poldi ümber ja 10mm padruniga keskelt. Muud võimalust eriti ei näe.
Knokes miski selline komplekt sent üle saja krooni:

20.03.2008 at 09:52
mms
Sellelt lehelt näha sild ja siin keskel kuskil on tööriista pilt. Silmuseid sai proovitud erinevaid, mitte ühegagi asi ei õnnestunud.

Seis on see, et vanad amordid on pool aastat tagasi uute vastu vahetatud ja nüüd jõudsid lõpuks ka vedrud kohale. Vanu ei saanudki muudmoodi lahti, kui sai amordi varda otsad hapnikuga pooleks lõigatud. Uued amordid ehk tulevad muidugi lihtsamalt lahti sest pole loodetavasti veel usitanud. Täpselt ei mäleta, aga vahele tavariistad miskitmoodi ei mahtunud.

Edit: shock rod holding tool siis asja nimeks

20.03.2008 at 10:16 1 edit. Last edited 20.03.2008 at 10:18 by mms
ltcv8
Mul on olemas sees poolne vedrutõmmits!Sai kunagi lastud teha ja kõik tööd on saanud ära teha sellega.Pole probleemi.
21.03.2008 at 08:49
Timo

amordi ülemise otsa jaoks parim lahtivõtmisviis ikka õhkvõti(e täkk, rähn, kuidas keegi kutsub). pole veel sellist olnud, mida lahti ei ole saanud. vanal amordil vahest ei taha tulla, aga hoiad varrest tangidega kinni ja käes ta ongi.

21.03.2008 at 13:47
Indrek_S

mul põhimõtteliselt sama sild ees ja proovisin kah amorte vahetada.
3 mehega ratsisime 5 ja pool tundi, kuid ühtegi esimest kätte ei saanud, ei aidanud varre kinnihoidmine ega midagi. Rauasaag amordi varrele peale ei hakka, relakaga ligi ei saa.
katsume ühte silmusvõtit tugevalt väänata ja proovime homme uuesti.

5 tunni jooksul uutsime siis ainult 1 tagumise ära vahetada, sest tagumiste ülemised poldid käisid vabalt ringi ja lehtvõtmega raami pealt kinni hoidma ei mahunud.

...ja mina mõtlesin, et amortide vahetus on üks lihtsamaid asju....

21.03.2008 at 16:34
mms
Sai masin juba töökotta viidud, tänud abipakkujatele.

Selles point ongi, et varrast mitte millegiga kinni hoida ei saa - ots on peidus. Ka õhkpadrun ei keeranud, varras käib lihtsalt ringi ja kogu moos. Nagu öeldud, vanad vardad sai lihtsalt läbi põletatud. Ehk uutega läheb asi lihtsamalt.

21.03.2008 at 22:42
M.J
Võibolla panen rukki, aga kas amordi vahetuseks ei ole kõige lihtsam viis spetsiaalse lõikajaga mutter pooleks kiskuda.
Tõesti ei tea auto eripära ja võibolla Sinu autole ei mahu selline riistapuu sinna.
23.03.2008 at 11:50
silver
kui amorti muidu kui lõhkumata kätte ei saa, võib mutri pealt meisliga pooleks lüüa
24.03.2008 at 09:56
mms
Iva selles, et ei saa mutrile üheltki poolt nii ligi et teda kuidagi purustada saaks. Suruõhu padrun peale mahub, ju on eeldatud, et keere kinni ei ussita. Või et siis ei vahetatagi amorte.

24.03.2008 at 14:17
Indrek_S

...minul jäidki esimesed vahetamata..ei aidanud ussi- ega püssirohi.

Mingi hetk lohistan kuhugile töökotta ja palun amordid läbi lõigata. Väga totter lahendus GMilt

24.03.2008 at 18:35
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : L: spiraalvedru tõmmits ja amordivõti  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.