register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : K: Dana60 esisilla otste vahetus?  
Poster Message
Astro SS
K: Dana60 esisilla otste vahetus?
Kuna Ram'i orig pidurid on suht lahja võitu selle suure kolaka kohta,siis oleks vaja teostada väike pidurite up-grade.

Kuna minu liikur on tehasest tulnud ainult ühe kolvilise pidurisadulaga , siis on vaja see vahetada 2 kolvilise sadula vastu mida kasutai 00-02 aastaRam'idel aga....

Pidurisaldulad ei ole omavahel vahetatavad,kuna on 2 korda suuremad ja kasutavad suuremaid kettaid, ka käändtelejed on erinevad (originaalis on zarniirid käändtelje küljes, uuemal tüübil aga on nad sillatala küljes)

Sillatalalt tuleb vanad otsad maha saagida ja uued õiges asendis tagasi keevitada. Kuna selle sama operatsiooniga tahan diffri nurka väheke paremaks saada,siis peavad uued otsad ka selle võrra nihkes olema.

Tähtis on see,et päras operatsiooni jääks rataste külgkalle ja järeljooks tehase andmetesse.

Põlve otsas tegijaid pole mõtet soovitada (ka neid kes pole enne sellist asja teinud ja üritavad minu kulul õppida), kuna see konstruktsioon peab jääma TUGEV , 20 psi 4WD start ja 150->0 km pidurdused saavad olema igapäevased :devil

Tegemist on Dana60 esisillaga.

Asjaga kiire ei ole, tähtis et tulemus oleks hea.

:burnout

23.06.2008 at 16:49
jaak

Lihtne, lased silla sukad difri lüljest lahti. Need seal ainult kinni kuumpressiga ja kahelt poolt punktkeevitusega, mille puurid välja. Tõstad sukad koos käändmikuga välja, loodame et poolassi pikkused klapivad. Kui ei siis tellime sulle uued poolteljed õige pikkusega.

4x4.ee foorumis on mehed seda tööd korduvalt teinud...

EDIT: Sul ikka on 35 nuudiga välimised poolteljed D60'l 20PSI stardiks?
EDIT2: Ja kardaanirist on vähemalt 1350?
EDIT3: Enne kui silda lammutama hakkad, tuleb rakis teha vana silla järgi, mille järgi uue silla kokku saab keevitada.
27.07.2008 at 22:30 4 edits. Last edited 27.07.2008 at 22:36 by jaak
Astro SS
Kardaanirist silda on praegu 1350 aga tulevikus 1410.

Minu puhul peaks sukad diffri külge jääma ,kuna mul on uued ainult sillaotsad . Tegelikult vist vahet ei ole ,kas keerad otsasi või diffri korpust.

Kas 4x4 mehed on enne tõsiselt kinni keevitamist kogu kupatuse ka sillapingist läbi lasknud?

Tähtis on see, et oleks tugev (20psi start) ja jooksud oleks õiged (max 200 km/h)

28.07.2008 at 10:16
jaak

Täna vahtisin garaazis D60 silda ja ilmselt on lihtsam ligineda käändmike poolt ja sukad difri külge jätta. Üks ilus päev väiksemat sorti relakaga ja käändmikud peaks irduma sukkade küljest. 200+kmh .... ilmselt on igal juhul vaja rakis teha, mis salvestaks käändmike nurga sillasukkade suhtes.

Tahad sa ka difri nurka keerata?
28.07.2008 at 20:22
Astro SS
Kogu selle operatsioono teebki keeruliseks see,et differ tuleb keerata kardaanile sobilikumaks.

Enda peast käis läbi selline idee (rakise jaoks ja teostuse suhtes):

1. diffri kaane tasapind tuleks võtta baasiks ja rakis loodida põranda suhtes
2. sillaotstest eemaldada zarniirid ja nende asemele treida ca 1m pikkused vardad, mis fikseeruvad zarniiri peasades
3. sillaotsad pressida suka otstesse , enamvähem õige nurgaga (mul on olemas selline magnetiga vidin mis mõõdab 1 kraadise täpsusega)
4. nüüd kui mõlemad otsad on enam-vähem paigas, tuleb võtta appi laser nivelliir ja ajada varraste otsad (mis läbivad zarniiri pesasi)otsad omavahel täiesti täpselt paika diffrikaane suhtes.

Meetrine varras ja laserniivelliir, siit peaks täpsus olema ca +/- 0.5 mm meetri kohta, mis omakorda on ca 0.05 kraadi käändtelje suhtes :rolleyes

28.07.2008 at 20:48
jaak

quote:
Astro SS: Kogu selle operatsioono teebki keeruliseks see,et differ tuleb keerata kardaanile sobilikumaks.

Mnjaa, ilmselt tahad kardaani poolset otsa ülessepoole keerata, et tekiks 0 nurk ja teises otsas siis kasutad ilmselt topeltristi? Õlitaset peab ka tõstma difris siis, muidu jääb teo ülemine laager kuivale.

Käändmikud peab vist ikka paikka panema silla kinnituste suhtes suka küljes, mitte difri kaane tasapinna suhtes. Kuna difri keerad ju paigast ära sukkade suhtes. Krt, kui nüüd sukad on difri küljes kinni ja ainult käändmike suhtes nihutada, siis keerad ka sillakinnitused paigast ära reaktiivvarraste suhtes. Aga miks mitte differ paikka keerata regulleeritavate reaktiivvarrastega? Sellistega nagu on siin komplektis, saan neid ka eraldi pakkuda:

Siis jääb üle ainult tõesti käändmiku vahetus ja paikkakeeramine, mis teeb ka juba põhimõttelt sild auto all ära. Oleks tunduvalt lihtsam ja väike variant alati hiljem fine tuneda sillanurka. Peab ainult vaatama, et vedrutald liiga suure nurga alla ei läheks. Muidu väänab vedru banaaniks vahel. Eks teda annab ka ju lahti lõigata ja uuesti kinni panna...

28.07.2008 at 21:51
Astro SS
Kurjam, ma toksisin pika jutui siia ....... ja siis otsusas kohalik elektivarustus teha ca 5 pausi , läpakal polnud probleemi ainult wireless kadus ära .........

Nüüd siis uuesti.

Diffri tahan keerata kardaani nurga pärast nagu sa arvasid, õlitusega ei tule probleeme kuna uus Mag-Hyd diffrikaan juba ootab

Jaak:
Käändmikud peab vist ikka paikka panema silla kinnituste suhtes suka küljes, mitte difri kaane tasapinna suhtes. Kuna difri keerad ju paigast ära sukkade suhtes. Krt, kui nüüd sukad on difri küljes kinni ja ainult käändmike suhtes nihutada, siis keerad ka sillakinnitused paigast ära reaktiivvarraste suhtes. Aga miks mitte differ paikka keerata regulleeritavate reaktiivvarrastega?

Diffri kaane võtaksin ainult tasapinnaks, mille järgi saan teised nurgad/mõõdud paika ajada.

Nagu mainisid, diffri keeramisega muutub ka suka küljes olevate varraste asukoht. Mul on plaanis teha vähek pikemad ja regullitavad vardad, sarnased nagu sinu pildil

Jaak:
Peab ainult vaatama, et vedrutald liiga suure nurga alla ei läheks. Muidu väänab vedru banaaniks vahel. Eks teda annab ka ju lahti lõigata ja uuesti kinni panna...

Vedru alumine tald ei ole probleemiks,kuna tulevikus hakkab seal paiknema CoilOveri kinnitus.....:rolleyes

Põhimõtteliselt peaks mu liikur pärast kõiki modimisi olema nagu : high speed desert raceri ja tavalise veoka ristand ehk teeoludele vastav auto .....

:devil

28.07.2008 at 23:29
jaak

Tubli poiss! Jään huviga ootama, kuna paljud ideed mida plaanid on ka minu D60 esisilla juures plaanis teha ühel heal päeval. See aasta ilmselt mitte, selle aasta eelarves on hüdrauliline lisasilinder koos modifitseeritud roolikarbiga. uskumatult võimatu on 38" rattaid muidu mudas keerata.
29.07.2008 at 08:46
Astro SS
quote:
jaak: Tubli poiss! Jään huviga ootama, kuna paljud ideed mida plaanid on ka minu D60 esisilla juures plaanis teha ühel heal päeval. See aasta ilmselt mitte, selle aasta eelarves on hüdrauliline lisasilinder koos modifitseeritud roolikarbiga. uskumatult võimatu on 38" rattaid muidu mudas keerata.

Kelle silinder+ karpi+pumpa kavatsed kasutada?

Mul sama tee ees,ise vaatasin PCS poole, kus komplektis on roolikarp ( 3 pööret servast serva,(4 on tehase seades), siliinder, suur pump ja õlipaak.

29.07.2008 at 09:38
jaak

AGR
29.07.2008 at 20:19
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : K: Dana60 esisilla otste vahetus?  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.