Poster |
Message |
speedbird
|
Heitgaasi suunamine garaazist välja
Tere!
Oskaks keegi soovitada, milliste vahenditega saaks heitgaasi garaazist välja suunata? Olen näinud autotöökodades kasutusel lihtsalt mingeid "solgitorusid", mis ukse vahelt välja veetud. Kas on need mingid spetsiaalsed torud või kõlbavad näiteks kaablite jaoks mõeldud voolikud, mida ehituspoodides saada? Eeldan, et väga kuumakartlik see materjal olla ei tohi, kui ma ta väljalasketoru otsa kinnitan. Rautakeskos oli mingit kaablitoru müügil, aga tundus, et see oli nõks liiga väikese läbimõõduga.
Tänud.
19.01.2009 at 15:01 |
|
anryo |
Heitgaasid ei ole kuumemad, kui kuum vesi mis kraanist tuleb. Pigem hulka jahedamad.
Nii et kasuta mistahes toru tahad, ma arvan.
19.01.2009 at 18:08 |
|
margus61 |
Hydroscandis olen spets voolikut kohanud. Katsed teiste voolikutega sumpsi otsa 15 cm pikemaks teha, on lõppenud voolikute sulamisega. Kõige visam on olnud tavaline radiaatori kummilõdvik. Aga eks seal on vahe vahel, kas garaažis tühikäigul või sõites ja tihti täisgaasiga. Hydroscandis näidistel max temperatuurid ka antud. |
19.01.2009 at 20:32 |
|
rollingjack
|
Tegelikult on autoteenindustes kasutuses spetsiaalsed heitgaasivoolikud.
Vanemad olid metallspiraaliga tugevdatud ja nägid pannkoogilaadsed välja, kui neist üle sõideti.
On ka uuemad voolikud, mis plastspiraaliga ja niipalju ülesõitmist ei karda.
Temperatuurikindlus on sellistel voolikutel 180-200 kraadi C. Dünostendi voolikud taluvad juba 400-1000 kraadi C.
Üldisemalt kasutav voolik sõiduautoteeninduses on läbimõõduga 100 mm, see tagab igal juhul heitgaasi normaalse äravoolu.
Väiksemad servised kasutavad ka 75mm läbimõõdus voolikut.
Muidugi on need ülalmainitud süsteemid kõik ventilaatoriga.
Kodugaraazhi sobiks selline 75mm voolik küll. Ma arvan, et pole vaja ka eraldi voolikuotsikut, kui summutitoru pole jämedam kui 3" saab vooliku otse summuti otsa lükata. Kui kõvasti tallata, tuleb muidugi osa heitgaasi ka garaazhi, aga enamus läheb siiski välja.
Sellel originaal heitgaasivoolikul on ka üks miinus- see on hind, mis teda eriti kodugaraazhi ostma ei kutsu.
19.01.2009 at 23:17 |
|
ramman |
Mu isal oli garaaziboksis seinast auk läbi ja siis sellise mõõduga tavaline kummivoolik, mis istus ilusti tihedalt ümber sumpa otsa. Ja toimis ka hästi. Aga see rohkem ühe auto jaoks. Kui on masinaid rohkem ,siis nats jama.
Club Fullsize |
19.01.2009 at 23:38 |
|
|