register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Matiks värvimine ja plätserdused  
Poster Message
4884-duud

Matiks värvimine ja plätserdused
Seega mõtlesin, et äkki keegi oskab siis soovitada head värviteemat - seoses selle plätserdusega.
Peaks välja nägema nagu maarjakask. Kuidas seda teha? - ei pea 100% olema selline aga, et saaksite aru umbes mis ma mõtlen.
Kannan musta mati värvi autole ning plätserdan lihtsalt ära pärast hetkelist kuivamist osad kohad (kapott, ukse alumine osa ja tagaluuk) ning sis lihvima kui täitsa kuivand? Siis matt lakk peale?
Kas mõte on õige või kus ma vea sisse teen? Sest ennist kui ma lugesin siis musta mati värvi võid kanda millega iganes peale.

Nagu kirjutab Astro SS

Matt must 2 komponentne värv on hea valik , seda saab kanda pinnale: püstoli,pintsli , rulli ja surnud kassiga.

Ise värvisin eelmine suvi oma kalluri raami ja kasti mattmustaks, värviks valisin 2 komponentse laevavärvi.:devil

16.03.2009 at 16:03
Astro SS
Värvimisel on üks lahe võte veel: värvi pind ära ja tõmba 'juustukile' peale, lase natuke kuivada (kuid mitte liiga kaua) ja eemalda kile .

Tulemus on päris lahe.

Või siis: värvi pind ja pihusta vett peale, lase korralikult ära kuivada ja laki ära.

16.03.2009 at 16:07
Martin460
Lisan plätserduste teemasse veel ühe idee.
Tõmmata auto nina ülespidi laealla rippuma ja valada esiotsa peale rohkelt värvi nii, et see piki autot alla voolaks jugadena. Eriti lahe kui saaks punast värvi nagu veri...hiljem kui kõik on kuivanud võib esiotsale sulgi, karvu jm. sodi lisada nagu oleks elevandi suurusest jaanalinnust läbi sõitnud.

16.03.2009 at 18:08
diesel
well, veike sarkasm ja norimine ei tee ka kindlasti suurt paha miskit, aga teemaalgataja küsimus iseenesest on peris asjalik. ma kunagi kuskilt lugesin, kus värviti auto nõnna ää, et nägi välja nigu marmor. igatahes oli miskine lihtne tehnoloogiline liigutus sellise väljanägemise saavutamiseks. a vot vana pea ei suuda enam meenutada, kust lugesin ja kuda see asi käis. seega korüfeed, juhendage teemaalgatajat.
16.03.2009 at 19:12
DevilDeVille

quote:
diesel: well, veike sarkasm ja norimine ei tee ka kindlasti suurt paha miskit, aga teemaalgataja küsimus iseenesest on peris asjalik. ma kunagi kuskilt lugesin, kus värviti auto nõnna ää, et nägi välja nigu marmor. igatahes oli miskine lihtne tehnoloogiline liigutus sellise väljanägemise saavutamiseks. a vot vana pea ei suuda enam meenutada, kust lugesin ja kuda see asi käis. seega korüfeed, juhendage teemaalgatajat.

marmori taolise tulemuse (ja mitte ainult) tarvis on enamustes viisakates (ehitus)värvipoodides efektvärvid saadaval

16.03.2009 at 22:30
viplala
quote:
diesel: well, veike sarkasm ja norimine ei tee ka kindlasti suurt paha miskit, aga teemaalgataja küsimus iseenesest on peris asjalik. ma kunagi kuskilt lugesin, kus värviti auto nõnna ää, et nägi välja nigu marmor. igatahes oli miskine lihtne tehnoloogiline liigutus sellise väljanägemise saavutamiseks. a vot vana pea ei suuda enam meenutada, kust lugesin ja kuda see asi käis. seega korüfeed, juhendage teemaalgatajat.

Ajalehed äkki?
16.03.2009 at 22:44
4884-duud

quote:
Martin460: Lisan plätserduste teemasse veel ühe idee.
Tõmmata auto nina ülespidi laealla rippuma ja valada esiotsa peale rohkelt värvi nii, et see piki autot alla voolaks jugadena. Eriti lahe kui saaks punast värvi nagu veri...hiljem kui kõik on kuivanud võib esiotsale sulgi, karvu jm. sodi lisada nagu oleks elevandi suurusest jaanalinnust läbi sõitnud.

Iseenesest hea idee - kui kunagi mõne auto maha kavatsen kanda teen selle 100% ära. aga lihtsam on kapotti tõsta ja tiivad ära võtta, kui tervet autot vintsima hakata. :P

17.03.2009 at 08:08
ammi

quote:

Ajalehed äkki?

Ka selline on silma hakanud:)

17.03.2009 at 08:42
viplala
Tegelt pidasin silmas, mingil ajahetkel, värvimise ajal, kokku kortsutatud ajaleheka tupsutamist. Olen sada tehnoloogiat kunagi näinud aga kahjuks enam ei mäleta mitte üks põrm, kuidas see täpselt käis.
17.03.2009 at 17:42
Timo

Water drop effect:

To: AstroSS- Hakkasin mõtlema, et vesi tuli ikka enne peale pihustada, ja nii see on:

17.03.2009 at 19:13 1 edit. Last edited 17.03.2009 at 19:15 by Timo
Astro SS
quote:
Timo: Water drop effect:

To: AstroSS- Hakkasin mõtlema, et vesi tuli ikka enne peale pihustada, ja nii see on:

Mina rääksin omast kogemusest Ram'i värvimisel ,kus värvitutud raami/kasti lükkasin angarist tänavale ja hetk hiljem oli väheke vihma tulnud . Järgine päev oli minu masendus suur kui ilusa tilgalise raami agastasin.

17.03.2009 at 19:35
4884-duud

quote:

Väga super lux! Sellest saaks teha terve auto mullitama :D. Autole nimeks "Tilk" :D

18.03.2009 at 08:04
ivo1972

18.03.2009 at 09:21
viplala
quote:

Seda vist horisontaalse pinna peal suht raske, kui mitte võimatu teostada, kuna veetilgad panevad õhu liikumise ajal koos värviga plehku ja tulemus võib jääda nagu p..se keeratud värvitöö.
18.03.2009 at 11:07
4884-duud

Ilus tõesti tuleb ja mul üks tuttav teeb ka seda teemat. Aga siin suur aga - Seda peab oskama ja kui kiffa keerad auto peal siis on asi jokk - aerosooli maha võtta irm nigel. Pluss ma suuremat asja kunstnik pole. :P Aga mõte hea ja kindlasti tuleks omapärane.

18.03.2009 at 11:49
Timo

quote:
viplala:
quote:

Seda vist horisontaalse pinna peal suht raske, kui mitte võimatu teostada, kuna veetilgad panevad õhu liikumise ajal koos värviga plehku ja tulemus võib jääda nagu p..se keeratud värvitöö.

Vaata video ilusti läbi ja kuula. Vana räähib ju suht täpselt asjast. Horisontaalsel pinnal just saabki teha, ja väikse rõhuga ja kaugelt udutada.

18.03.2009 at 15:15
viplala
Näpukas, vertikaalset tahtsin kirjutada.
19.03.2009 at 17:26
krss

Soovitan astuda läbi sellest firmast. Neil on selliste veidrate ideede lahendustega palju kogemusi ja ka minul on oma autoga nende juures head kogemused
19.03.2009 at 18:11
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Matiks värvimine ja plätserdused  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.