register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : C3 tahhomeetri probleem  
Poster Message
speedbird

C3 tahhomeetri probleem
Tere,

Mõnda aega olen võidelnud oma Vette'i tahhoka probleemiga - külma mootoriga käivitades tõmbab RPM näiduki süüte sisselülitamisel kenasti nulli, aga ei näita mitte midagi kui mootor käib - seier püsib ikka nullis. Pärast umbes 10 minutilist sõitmist hakkab näiduk tavaliselt ise tööle. Vahel aitab ka mootori revvimine. Kui seda teha liiga vara, siis ta lihtsalt viskab näiduki kusagile skaala keskele või lõppu, aga tööle ikka ei hakka. Kui nüüd pärast mõningast sõitmist RPM tööle on hakanud, siis töötab ta tavaliselt terve ülejäänud päeva ja kui vahepeal välja suretada, hakkab järgmisel käivitusel jälle kohe tööle. Jant hakkab uuesti peale järgmisel hommikul.

Teine anomaalia RPMiga on see, et kui ta tööle on hakanud ja mootor välja suretada, siis viskab näiduki kusagile täiesti lõppasendisse ja selleks, et ta sealt asendist kätte saada, tuleb pärast käivitamist korra rohkem gaasi anda - siis viskab hooga näiduki tagasi ja hakkab kohe näitama RPMi. See anomaalia ei esine iga kord, kuid viimasel ajal suht tihti.

Olen näidikuploki mitu korda maha võtnud ja seal taga kõik ühendused üle käinud ning mõõtnud. Kõik paistab seal olevat parimas korras. Signaali ma mõõta ei osanud, kuid sealt tuli mootori töötades pinge 14V ümber. Ploki taga olev kilest trükiplaat sai samuti ära vahetatud sügisel ja selle uue plaadiga töötas RPM näiduk kogu aeg normaalselt, seega seda uut kilet ei julgeks küll süüdistada.

Mulle endale tundub, et probleemiks võib olla just signaal, mis tuleb jagajast ühe juhtmega tahhomeetrisse. Samas ei saa ma aru, kus selline probleem olla võib, mis külma mootoriga end välja näitab. Kas võib see äkki olla jagajas?

Aitäh abi eest!

23.05.2009 at 11:55
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : C3 tahhomeetri probleem  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.