register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Bensupump õhtal või voolurike? Buick roadmaster 92  
Poster Message
Sarvik

Bensupump õhtal või voolurike? Buick roadmaster 92
Hei

Nonii, nüüd hakkavad sellised suuremad jompkinid ka minuga juhtuma :P

Otsisin antud teemat, kuid sarnast juhtumit ma ei täheldanud. Midagi tarka ma ka ei oska peale hakata või õigemini ei saa. Kas saaksin Teie abiga mingisuguse abini. Kui pikka ja lolli juttu ei viitsi läbi lugeda siis ehk oleks mingi vihje ja abi REMONDIABI alajaotuses.

Mootor on monoprittsega

SÜMPTOM JA PROBLEEM.
Mul isa sõittis pool aastat minu autoga, et käia koolis. Umbes 2 nädalat tagasi ütles bensupump üles (ma eeldan). Ehk siis sõittis hommikul kooli ja õhtul auto enam käima ei läinud. Vool jõudis bensupumbani (ehk siis pistikuni bensupaagi juures) kuid kütet mootorini ei pumbanud. Enne pumba vahetust kaitse läbi ei olnud, seega eeldatavasti pump lühisesse ei läinud. Õigemini kaitsmeplokis pumba kaitset polnud ja mujalt kaitset ka ei leidnud. Paps sai teise kasutatud bensupumba ja vahetas pumba ära, kuid siis hakkasid uued anomaaliad. Pump ikka tööle ei hakanud või siis töötas umbes 3sek kui elektroonika ta välja lülitas. Kui nüüd süüde sisse keerata ja anda starterit enne 3sek möödumist ehk enne kui surve üles lööb ja pumba välja lülitatab, siis jääb pump tööle ja saab auto käima. Kuid ühel heal päeval aga kadused need sümptomid ja auto käivitus iga kell iga ilmaga.
Nädalavahetusel andis Isa mulla auto üle ja sõitsime hommikult soomest tallinna. Tiirutasin tallinnas natukene ringi, kõik oli korras ja auto läks ilusti käima. Ühel hetkel parklas auto enam käima ei lähe. Selline tunne nagu küttus otsas. Õrnalt lubab kuid ei lähe käima. Küttenäidik oli just punase peale jõudnud, kuid tean oma autot ja sellise kütte kogusega oleks saanud veel vähemalt 50km sõitta. Kuid ei hakkanud väga oletama ja läksin lähimasse bensujaama ja ostsin kankuga 5L bensu. Kallasin sisse ja proovisin käivitada. Esimese käivitamisega samuti lubas kuid teise käivitamisega läks ilusti käima. Sõitsin läbi linna tanklasse ja tankisin paagi täis. Maksin arve, võtsin ühe kabanossi ka ja läksin autosse. Käivitan ja jälle sama jama. Auto käima ei lähe. Ei aidanud 3sek trikk ka mitte. Õrnalt lubab kuid ei midagi. Lükkasime auto eest ära, et teised tankida saaks ja hakkasime uurima. Panime süüte sisse ja kuulasime kas pump häält teeb kuid ei midagi. Võtsime õhufiltri maha, et vaadata kas käivitamisel kütust pritsib, äki linnamüras bensupumba häält lihtsalt ei kuule. Õrnalt küttet tuli kuid see kadus ka peale pikka käivitamist ära. Ehk siis torustikus sai rõhk ka ottsa. Koos sellega sai ka meie mõistus otsa.

REMONDIABI
Kuna mull praegu selline psses seis, et olen kodust umbes 180km kaugusel kus kõik võimalused ja tööriistad olemas, kuid puksiiriga läheks asi väga kalliks ära, kuna ei tea ka kui hull asi on.
Ehk saaks mingisuguse vihje, et kas on võimalik oma jõududega kuskil tänavanurgas asi jonksu ajada või oleks ikka targemate abi vaja. Ma ei tea ka kas bensupump on terve või mitte. Kuid eeltades, et bensupump annab otsad kui ta läbi põleb ja kaitsme läbi lööb. Kuid eeldan, et kaitse terve kuna vool tuleb kuni pumba pistikuni paagi juures. Kaitsme plokist me pumba kaitset ei leidnud ja käisime terve auto üle et muid kaitsmeid leida, kuid ei leidnud enam mitte kuskilt.
Teine asi ka. Kui mul peakski kanalit ja targemate abi vaja minema, siis kuhu oleks kõige mõtekam pöörduda. Neid teenindusi nii palju, et kohe ei oska valida. Kuna praegu puhkuse aeg ka ja tallinnas auto remondi ajal midagi tarka teha ei oska siis võin ma oma auto remontimisel igati abiks olla, kasvõi võtmete hoidmisel :P , võtmed mulle võõrad ei ole ja olen rohkem vaimustatud kui üle pika aja saan jälle oma autot putitada :) . Praegusel päeval ja kellaajal puhatakse või pidutsetakse, ehk remondikohad ei vasta :P .

Pikk jutt, loll jutt. Kuid olen väga tänulik igasuguse info eest
Ette tänades, Sarvik
Reemet@gmail.com
53483174
30.05.2009 at 21:49
antennimees

Kusagil paremal pool kapoti all peab olema üksik punane juhe emase klemmiga. Anna sinna aku pluss ja siis põruta miskise puukaikaga vastu paaki ja kuula kas pump hakkas tööle. Kui hakkas siis on pump õhtal ja vajab veelkord vahetust. Ja ära kasuta kuivalt seisnud kasutatud pumpasi need töötavadki natuke aega ja siis surevad ära, on muidugi ka erandeid. Siit näed kus asjad asuvad.

30.05.2009 at 22:07
Sarvik

Suurimad tänud Antennimehele, mingisugune jama selle pumbaga ikkagi siis on. Auto töötab kuid et julge enam seisma jätta :) Saan edasi nüüd ise hakkama. Suurimad tänud veelkord.
31.05.2009 at 11:38 1 edit. Last edited 31.05.2009 at 11:38 by Sarvik
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Bensupump õhtal või voolurike? Buick roadmaster 92  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.