| Poster |
Message |
R.Ott
|
Starter õhtal?
Autoks 88 305 camaro. Eelmine omanik lasi starteri kapremontida ja paigaldas selle Tartu Top Parts 2007 sept. Peale seda on masin sõitnud alla 2k km. Algusest peale on starter suht uimaselt vedanud, veel halvemini siis, kui mootor soe. Lugesin 3gen foorumist, et tegu tüüpilise probleemiga kui starter pole piisavalt kaitstud kollektoritest õhkavast kuumusest. Pikas perspektiivis pakuti mõistlikumaks lahenduseks reduktoriga starterit. Viimane käivitus oli laupäeval F-body kokkutulekul, mil starter vaevu jõudis mootorit ringi ajada. Üldiselt uskusin, et tegemist vana ja väsinud akuga.
Hetke seis:
- võetud katseteks teiselt masinalt 100% toimiv aku
- puhastasin akust mootori massi ja kere massi minevad otsad
- võtit keerates käib starteri kandis tõmberelee klõps ja tester näitab akul kukkumist 12.25V pealt 11.8 peale.
- keerasin mootorit käsitsi ringi - 0 tulemust
- selline huvitav anomaalia on tekkinud, et salongiventilaator ei tööta enam mitte üheski süüteluku asendis, samas aknad toimetavad. Viimasel sõidul oli ventilaator ok,
Auto hetkel kortermaja ees, killustiku peal ja ei ole võimalik alla ronida, et starter maha võtta ja kontrollida. Äkki oskab keeg veel mingit nõu anda, enne kui hakkan masinat läbi linna vedama?
| 01.06.2009 at 10:54 |
|
Fog
|
Starter õhtal?
Reduktoriga starter on auto uuestisünd. Absoluutselt 0 probleemi pärast seda. Fierol on muidu veel hullem see heat-soak.
Ei maksnud ka teine eriti midagi. Suurusjärk 2k oli vist. Ise pidin vaid cross-referencest otsima, et millise uuema mootori starter kõlbab. Aftermarket on $$$ aga kui leiad oem variandi uuemalt autolt, siis on heasti.
Isegi kui midagi muud ka viga on, siis selle vahetus pole kooliraha. Enam ei pea poest välja tulles mõtlema, kas seekord saab minema või mitte.
| 01.06.2009 at 11:21 |
|
Maik
|
Starter õhtal?
Sellist nalja kipuvad tegema ka otsapuksid/laagrid,kui läbi on.
Mul on ka 88a fire olnud ja ei mäleta küll,et starteriga midagi probleemi oleks kordagi olnud. Ja oli ka korra nii,et tehti kapremont aga starter ikka eriti hästi vedada hiljem ei tahtnud, tuli üle remontida mingid asjad seal... oligi vist puksi teema.
Võta starter maha ja lase üle vaadata, igaljuhul odavam ,kui 2k lampi letti laduda.
| 01.06.2009 at 11:46 |
|
R.Ott
|
Starter õhtal?
Kui starter oleks laagrite/pukside tõttu kinni poonud, siis teoreetiliselt peaks suure voolutarbe tõttu akult mõõdetav pinge rohkem langema, kui mingi 0.45V?
| 01.06.2009 at 12:12 |
|
mikimouse |
Starter õhtal?
kui ta sul aint klõps teeb, siis on tõmberelee kutu. kas niipalju ligi ei saa, et otse mootorile vool pääle anda.
mu autul red starter, ja ka jube vaevaliselt vedas, eriti kuumalt. vahetasin harjad ära ja bueno siiamaani 
minu siiane kogemus ütleb, et kui korpus terve, siis alati odavam on sinna kulunud juppide asemele uued osta, kui päris uus starter soetada. |
| 01.06.2009 at 12:20 |
|
Maik
|
Starter õhtal?
quote: R.Ott: Kui starter oleks laagrite/pukside tõttu kinni poonud, siis teoreetiliselt peaks suure voolutarbe tõttu akult mõõdetav pinge rohkem langema, kui mingi 0.45V?
Ma ei tea täpselt mis põhjusel tõmberelee läbi põleb, aga kui raske tal starterit vedada,eks see võib kaasa aidata...
| 01.06.2009 at 13:21 |
|
SGM74 |
Starter õhtal?
Edit by Fog: Teemasse mittepädev jutt kustutatud. Kui otsid, leiad õige teema ja ka selle teema esimesest postist reeglid, kuidas siinmail remondikohtade hindamine käib. |
| 01.06.2009 at 20:45 |
1 edit. Last edited 02.06.2009 at 14:23 by Fog
|
valge
|
Starter õhtal?
Mul on suht sarnane asi ees ootamas, külmalt veab kui loom,aga kui kapotialune ikka
väga kuum, siis käivituse effekt selline nagu aku oleks tühi.
Samas igakord nii ei tee.
Käima olen siiamaani alati saanud(sõidan igapäev).
Keeruliselt tal starter maha käib üldse? Pole mahti veel uurida olnud.
| 01.06.2009 at 20:59 |
|
DevilDeVille
|
Starter õhtal?
quote: valge: Mul on suht sarnane asi ees ootamas, külmalt veab kui loom,aga kui kapotialune ikka
nu maha käib paari poldiga, probleemi lahendamine käib heat shield-i paigaldamisega. maksab koos transaga siiamaile vast 3-400 eeku ja pealepanek võtab ka tugevad 5 minutit su elust. märksõnaks muide ongi starter heat shield
| 01.06.2009 at 21:38 |
1 edit. Last edited 01.06.2009 at 21:39 by DevilDeVille
|
viplala |
Starter õhtal?
Kui starter kuumalt ei vea siis on ta minestamise äärepeal või lännud juba, ei ole mõtet laduda mingite soojakottide alla raha. Enamus nendel starteritel on mähiste isolatsiooniga midagi lahti, kuumaga hakkab näkku panema. Ma olen umbes kümne analoogse veaga startereid proovinud remontida, kahel olid puksid, kahel harjad, ülejäänutel mähis(kõik chevyd). Minu mäletamist mööda on pukse suht võimatu osta neile. Uus starter maksab mingi 2000 kopikatega, korralik kasutatud 500-1000. Uus starter kestab kaua kaua, seda siis koos soojakotiga või ilma. Ja ega suurt vahet ei ole kas on reduktoriga või ilma, kui just rohkem võimu pole vaja mootori ringi ajamiseks. |
| 02.06.2009 at 14:17 |
|
DevilDeVille
|
Starter õhtal?
quote: viplala:Uus starter kestab kaua kaua, seda siis koos soojakotiga või ilma.
nuh ilma soojakotita näituseks minu starter kestis tugev 4000 km ja hakkas koolema usinalt. panin isolatsiooni ümber ja käib sootuks asisemalt. uus Powermaster on sõbra garaazhis laua all reservis, kui peale läeb kord, siis kindlalt soojakotiga
| 02.06.2009 at 15:50 |
2 edits. Last edited 02.06.2009 at 19:16 by DevilDeVille
|
valge
|
Starter õhtal?
No ma olen umbes aasta sedasi sõitnud ja miskit pole hullemaks ega paremaks läinud,
võrreldes esimese korraga kui see endast märku andis.
Igapäev on auto liikvel.
Tnx Deville
| 02.06.2009 at 19:12 |
1 edit. Last edited 02.06.2009 at 19:12 by valge
|
christian
|
Starter õhtal?
quote: valge: Mul on suht sarnane asi ees ootamas, külmalt veab kui loom,aga kui kapotialune ikka
mul sama jama 3 gen T/A ga,kui ainult korraks kuskil peatun siis ei suretagi välja kuna pen ca 20 min ootama enne kui jõuab uuesti ringi ajada.
akude viga ei ole sest on uued akud. 2x65 Ah. |
| 03.06.2009 at 14:48 |
|
R.Ott
|
Starter õhtal?
Hulk inimesi on siin nn. "kuumkäivituse" üle kurtnud, küsiks seetõttu, et kuidas see täpsemalt välja näeb?
Endal hakkas alul teosammul vedama ja siis mootori ringikerimise kiirus elavnes mõneks ajaks.
| 03.06.2009 at 15:01 |
|
valge
|
Starter õhtal?
Minul näeb välja sedasi,et starter sekund veab ja sekund-kaks ei vea käivitades.
Samas soojalt mul üle sekundi pole vaja väga käiata ka.
| 03.06.2009 at 21:18 |
|
valge
|
Starter õhtal?
Kasutan teemat veel!
Enne kui uue starteri ostan, küsiks paari asja veel.
Võtsin starteri maha, viisin remonti-mees tegeleb starteritega igapäevaselt ja tema vahetas puksid ja määris nagu aru sain.
Ütles,et tip-top korras asi, panin külge tagasi, massid asjad kõik tegin mis vaja. Nüüd toimib paremini,aga vahepeal ikka teeb seda jõu jõu. Milles asi võiks olla? Kas mõni juhe äkki seest ära koolend?
Ei tahaks nagu starterit minema visata kui mees kes teenib leiba selle alaga ütleb,et töötab!
Probleem eelnevalt kirjeldatud kah ülal..
| 17.08.2009 at 19:59 |
|
viplala |
Starter õhtal?
quote: valge: Kasutan teemat veel!
Enne kui uue starteri ostan, küsiks paari asja veel.
Võtsin starteri maha, viisin remonti-mees tegeleb starteritega igapäevaselt ja tema vahetas puksid ja määris nagu aru sain.
Ütles,et tip-top korras asi, panin külge tagasi, massid asjad kõik tegin mis vaja. Nüüd toimib paremini,aga vahepeal ikka teeb seda jõu jõu. Milles asi võiks olla? Kas mõni juhe äkki seest ära koolend?
Ei tahaks nagu starterit minema visata kui mees kes teenib leiba selle alaga ütleb,et töötab!
Probleem eelnevalt kirjeldatud kah ülal..
Ma jääks oma eelpool kirjeldatud variandi juurde. |
| 17.08.2009 at 22:26 |
|
Tuulepoiss
|
Starter õhtal?
to Viplala ja kõigile:
Minul 355 GTA peal on chevy "väike" starter teadmata aegadest-kuuma mootoriga ( pool tundi linna sõitu) teeb ka ainult klõps millega hammakas vastu suuremat lükatakse kuid pöörlema see ei hakka. Peab ootama 15 min siis läheb käima.
Ostsin uue starteri samuti reduktoriga Delco mingine, sellel peale paigaldamist ilmnes sama jama.
Võtsin siis uue starteri maha ja panin vana tagasi koos spets morso kolmekihilise alumiiniumplektist kattega. Nüüd on nii et kuumaga ikka käima ei läha ja jahtub 15 min asemel tund kuna oletan et plekk-kate töötab hästi: ).
Jätkuvalt otsin probleemile lahendust- teipida torukollektorid on ilmselt üks neist mida katsetan.
Enne seda proovin ära Summitis müügil "kuuma mootori käivituse " jaoks ka "painless hot shot "relee komplekt et koguaeg auto käies poleks vool starteri juhtmel peal vaid ainult süütevõtit keerates korraks antakse voolu.
Oletan et vanadel starteritel võivad olla muud põhjused ka kuid uutel tundub mulle et on kas peale tulevas juhtmes või reduktorist starterisse minevas juhtmes kuumaga kaablite pingelangusega seotud põhjused. Autoelektrikud kes teavad millest räägivad võiksid kommenteerida.
Kui leiaks probleemile lahenduse siis ilmselt paljud fired saaksid sellest abi ja ei pea poodi minnes autot käima jätma.
Dodge Ram 1500 08 345 cid Hemi 4x4, Sport-Müüdud
Dodge Ram 1500 19 345 cid Hemi 4x4, Laramie |
| 17.08.2009 at 23:06 |
|
viplala |
Starter õhtal?
quote: Tuulepoiss: to Viplala ja kõigile:
Minul 355 GTA peal on chevy "väike" starter teadmata aegadest-kuuma mootoriga ( pool tundi linna sõitu) teeb ka ainult klõps millega hammakas vastu suuremat lükatakse kuid pöörlema see ei hakka. Peab ootama 15 min siis läheb käima.
Ostsin uue starteri samuti reduktoriga Delco mingine, sellel peale paigaldamist ilmnes sama jama.
Võtsin siis uue starteri maha ja panin vana tagasi koos spets morso kolmekihilise alumiiniumplektist kattega. Nüüd on nii et kuumaga ikka käima ei läha ja jahtub 15 min asemel tund kuna oletan et plekk-kate töötab hästi: ).
Jätkuvalt otsin probleemile lahendust- teipida torukollektorid on ilmselt üks neist mida katsetan.
Enne seda proovin ära Summitis müügil "kuuma mootori käivituse " jaoks ka "painless hot shot "relee komplekt et koguaeg auto käies poleks vool starteri juhtmel peal vaid ainult süütevõtit keerates korraks antakse voolu.
Oletan et vanadel starteritel võivad olla muud põhjused ka kuid uutel tundub mulle et on kas peale tulevas juhtmes või reduktorist starterisse minevas juhtmes kuumaga kaablite pingelangusega seotud põhjused. Autoelektrikud kes teavad millest räägivad võiksid kommenteerida.
Kui leiaks probleemile lahenduse siis ilmselt paljud fired saaksid sellest abi ja ei pea poodi minnes autot käima jätma.
Proovi kuumalt, otse juhtmetega starterile voolu peale anda. Sul ei pruugi üldse starteri jama olla, vaid juhtmete\kontaktide. Alati võib ka vedada, ka uus asi võib peetis olla 
|
| 18.08.2009 at 00:15 |
|
lebaron |
Starter õhtal?
Elektrisüsteemi vigade otsimiseks on mõõteriistad väljamõeldud.
Ja nende abil määratakse vea asukoht ning kõrvaldatakse see.
"Katsetamisega" võib rohkem kahju teha kui kasu. Näiteks "otse voolu andmiseks" on vajalik küllalt suure ristlõikega juhe mille külgeühendamisel tekkiv kaarleek võib rikkuda olemasolevad klemmid. |
| 18.08.2009 at 06:48 |
|
viplala |
Starter õhtal?
quote: lebaron: Elektrisüsteemi vigade otsimiseks on mõõteriistad väljamõeldud.
Ja nende abil määratakse vea asukoht ning kõrvaldatakse see.
"Katsetamisega" võib rohkem kahju teha kui kasu. Näiteks "otse voolu andmiseks" on vajalik küllalt suure ristlõikega juhe mille külgeühendamisel tekkiv kaarleek võib rikkuda olemasolevad klemmid.
Siiani, minu nähtud norm starterite parandajad soovivad näha starterit oma laua peal, mitte auto kõhu all. Kindlasti ei topi mitte ükski neist starterit ahju, et teada saada, kas mähisetraadile peale kantud laki kiht hakkab kuumaga mähist lühistama või mitte. Kui sa juhuslikult tead mõnda meistrimeest kes viitsib-oskab-tahab oma oskusi ,selliste kotermannide lahendamiseks, teistelegi näidata, võiksid muidugi tema andmed anda siia.
Juhtmetega otse voolu peale andes ei riku sa mingeid kontakte ära, ja küll see juhtme läbimõõt proovides õigeks saab |
| 18.08.2009 at 22:06 |
|
mikimouse |
Starter õhtal?
quote: mikimouse: kui ta sul aint klõps teeb, siis on tõmberelee kutu. kas niipalju ligi ei saa, et otse mootorile vool pääle anda.
mu autul red starter, ja ka jube vaevaliselt vedas, eriti kuumalt. vahetasin harjad ära ja bueno siiamaani 
minu siiane kogemus ütleb, et kui korpus terve, siis alati odavam on sinna kulunud juppide asemele uued osta, kui päris uus starter soetada.
pean omi sõnu sööma hakkama. se "siiamaani" oli ehk kuu aega, nüüd on jälle puuks. ankrul lakk põlenud ja krt ma ei saa aru millest.?? ei tahaks uskuda ka, et GM engineerid lambad olid.
| 18.08.2009 at 22:32 |
|
valge
|
Starter õhtal?
Uus starter lauapeal! Uurin kas uus toode on koheselt peale panekuks või oleks hea lasta miskit sealt seest määrida vms?
Et, ikka heam saaks.
Ja mis tüüpi soojatõrjuja sinna vahele sättida? Kas kott ümber starteri või suunav/varjav plekk? Kumb see nagu tõhusam oleks.
| 11.02.2010 at 23:32 |
|
Martin460 |
Starter õhtal?
mingi kott hakkab tõenäoliselt sodi koguma starteri ümber
| 12.02.2010 at 07:51 |
|
Olds
|
Starter õhtal?
quote: valge: Uus starter lauapeal! Uurin kas uus toode on koheselt peale panekuks või oleks hea lasta miskit sealt seest määrida vms?
Et, ikka heam saaks.
Ja mis tüüpi soojatõrjuja sinna vahele sättida? Kas kott ümber starteri või suunav/varjav plekk? Kumb see nagu tõhusam oleks.
Müüakse nii kuuma tõrjuvaid kotte http://www.summitracing.com/parts/DEI-010402/ kui ka plekke http://www.summitracing.com/parts/MOR-74300/
Ise läksin meie teami bussil (torukollektorid on starterile väga lähedal) lihtsaimat vastupanuteed - reduktoriga starter ja kuumaplekk lisaks. Null probleemi
| 12.02.2010 at 22:19 |
1 edit. Last edited 12.02.2010 at 22:20 by Olds
|