register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : '94 Firebird Formula 5,7 sureb välja  
Poster Message
Archangel

'94 Firebird Formula 5,7 sureb välja
Auto taustaks niipalju, et tean kindlalt, et jagaja enam päris korras ei ole - nii on mitmest töökojast öeldud. Samuti kahtlustas üks töökoda, et veepump võib varsti-varsti lekkima hakata. Kuna vahendeid pole olnud siis olen sõitnud sellises olukorras autoga päris pikalt.
Ainukesed vead on olnud, et vahest niiske ilmaga ei luba gaasi vajutada, plõksib otses mõttes vastu. Samas ei juhtu see mitte alati. Pöörded langevad tühikäigul 500 peale ning auto on kogu aeg väljasuremise piiri peal, kuid välja ei sure...

Aga täna sõitsin 110-ga maanteel, kui järsku hakkasid pöörded üles-alla käima ning auto puterdama. Tõmbasin teepervele ning niipea, kui auto seisma jäi suri välja. 30 sekki hiljem käivitasin ning läks edasi normaalselt. 20km hiljem linna vahel 50-ga sõites uuesti sama asi. Tõmbasin kõrvale, suri välja. Käivitasin ja sõitsin veel oma 20km. Kolmas kord suri jälle välja linnas 70-ga sõites ja jälle käivitus normaalselt ja siis sõitsin juba koju.

Huvitab just, kas viga võib-olla jagajas mille niikuinii välja plaanin vahetada või on juba järgmine jupp omadega õhtal?

Elan ma ise Tallinnas, kuid hetkel õpin Pärnus. Seega Tallinna mul masinat tuua ei ole võimalik, kus kohas oleks võimalik Pärnus abi saada? Kas on reaalne, et masin peab sõidu Tallinnast Pärnu veel vastu?

Tänud ette!
18.09.2009 at 20:09
mikimouse
mille järgi se töökoda järeldas, et veepump kohe lekkima hakkab??
pumba nn ülevooluava on ju peidus ja kui sealt ainult midagi väheke immitsenud on, näeb seda alles siis kui pump maas.
kas sul jagaja uus olemas? ma alles vahetasin endal, ja üle jäi üsna toimiv asi. et kui midagi vaja sealt. korralik ventileeritud kaas jne. võin vahetusega ka aidata.

samas kui ta sul seest korralikult mäda, või laager läbi ja rootor käib nagu tallesaba, siis küll ennustada ei tahaks kui kaugele ta välja veab.

18.09.2009 at 20:32
enrico
Olen ka Pärnus olemas ja oman sama mootoriga isendit, ning ka jebinud selle jagaja värgiga. Saan ka aidata kanaliga kui vaja peaks minema. Tel 53817188
18.09.2009 at 20:46
chrV8
Kontrolli ka kõiki vaakumeid, ise sama reha otsas olnud kõik pulgad üle lugenud ja siis edasi.
19.09.2009 at 02:25 1 edit. Last edited 19.09.2009 at 02:25 by chrV8
Archangel

Ma ise autodega eriti sinapeal ei ole.

Kui auto ostsin siis ühes töökojas öeldi peale läbivaatust, et jagaja jamab veidi ning veepump olevat kohisenud ja nende arvates võib lekkima hakata. Seda jagaja asja on ka teisest töökojast kinnitatud aga veepumba koha pealt mitte.

Uut jagajat veel ei ole, sest eesti töökojad küsivad mingit ulme hinda. Mõtlesin, et tellin eBayst koos veepumbaga endale uued jupid.

Selles suhtes, et väga naljakas värk selle autoga. Kui töötab siis töötab 5+. Lükka aga lapats põhja ning 200 sees nagu nalja.

Arvan, et proovin pühapäeval Pärnu välja jõuda ning siis vaatab, helistab võib-olla sulle Enrico, saab kokku. Hea oleks, kui Pärnus mingi koht olemas oleks, kus Ameerika autodest ka midagi teataks.

19.09.2009 at 04:38
Archangel

Nii, autoga Pärnu välja ei jõudnud.

Kernu (kuskil 40km Tallinnast) juures jätsin auto bensujaama. Ca. iga 5 minuti tagant läks masin hulluks ja kukkus pööretega üles alla kisama. Ja enam eriti käima minna ei tahtnud. 10 min pidasin vahet ja siis käivitus. Aga selge see, et Pärnu reis oleks veidi liiga pikk olnud.

Väga nõmedas situatsioonis olen aga proovin auto täna Tallinna toimetada. Loodan, et suudan see 40km ära sõita peatades auto iga paari minuti tagant.

On pakutud, et mingi kaitse kuskil läbi ja ajab elektroonikat hulluks. Pakuti, et võib-olla bensupump või õhulugeja. Igal juhul jälle jamamist.
Eks hoian kursis kuidas läheb.
21.09.2009 at 09:56
rescue

mis teil nende LT1 mootoritega on koguaeg :D

äkki saad sellest topicust abi:
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=31563
21.09.2009 at 10:54
gets
Tüüpviga lihtsalt. Paljud on hädas olnud lambiprobleemidega, mille kõigi lahenduseks on olnud lõpuks jagaja vahetus. Kaasa arvatud mina ise :).
21.09.2009 at 11:30
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : '94 Firebird Formula 5,7 sureb välja  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.