register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Ford 4.6 / 5.4 mootori numbrid  
Poster Message
yanekk

Ford 4.6 / 5.4 mootori numbrid
Kuna on tekkinud pisike "paanika" mis mootor enda F150 peal on,siis kas keegi osakab juhatada mis mootori nurgas see pesitseb ja kuidas seda tõlkida.Tahaks natuke enne eeltööd teha,kui mootori lahti lammutamiseks läheb.
Foorumid ja google pole seni aidanud.

10.10.2009 at 11:44
mustus
Tegelt on Ford USA-s sõjasaladus, selle pärast sa ei leiagi Googlest midagi. Vaja on ainult senatis sõpru omada ja vihjeid antakse meeleldi.
Kindlasti on sul auto küljes VIN code. Sellel kaheksas täht mootorile viitab (muidugi, kui keegi juba mootorit vahetanud ei ole ja see kripeldab). Loodan, et ei ole. Siin selline viide, aga ära kiirusta, tee sellest aadressist copy ja pane eraldi otsingusse, seletan veidi:

http://en.wikibooks.org/wiki/Vehicle_Identification_Numbers_(VIN_codes)/Ford/VIN_Codes

Seletus: Otsi sealt tabel Engine codes for light trucks, siis leiad oma auto tehpassist VIN code kaheksandalt kohalt tähe või numbri ning tabelist V8 mootorite veerust VIN code all asetsava tähise, mis sul auto tehpassis on.

Selle teene eest - KOLM TILKA VERD!
10.10.2009 at 20:59
yanekk

quote:
mustus: Tegelt on Ford USA-s sõjasaladus, selle pärast sa ei leiagi Googlest midagi. Vaja on ainult senatis sõpru omada ja vihjeid antakse meeleldi.
Kindlasti on sul auto küljes VIN code. Sellel kaheksas täht mootorile viitab (muidugi, kui keegi juba mootorit vahetanud ei ole ja see kripeldab). Loodan, et ei ole. Siin selline viide, aga ära kiirusta, tee sellest aadressist copy ja pane eraldi otsingusse, seletan veidi:

http://en.wikibooks.org/wiki/Vehicle_Identification_Numbers_(VIN_codes)/Ford/VIN_Codes

Seletus: Otsi sealt tabel Engine codes for light trucks, siis leiad oma auto tehpassist VIN code kaheksandalt kohalt tähe või numbri ning tabelist V8 mootorite veerust VIN code all asetsava tähise, mis sul auto tehpassis on.

Selle VIN koodiga pole mul midagi teha.Masin on kümme aastat vana ja elulugu on kirju.Kataloogi ja VIN järgi on sobinud ~50%juppidest.
Küsisin mootori kohta.

11.10.2009 at 08:17
mustus
Ma tunnen sinu toonis irooniat. Ma pakkusin sulle varjanti ja konkreetselt mootorite kohta. Sinu postis polnud vihjet, et VIN on abitu. Ei ole vaja rõhutada sõna "mootor". Aitähh oleks küllalt, et keegi viitsis natukenegi abiks olla.
11.10.2009 at 21:57
speedbird

quote:
mustus: Tegelt on Ford USA-s sõjasaladus, selle pärast sa ei leiagi Googlest midagi. Vaja on ainult senatis sõpru omada ja vihjeid antakse meeleldi.

VINi järgi saab teada, mis mootor autol peaks olema. Küsiti ikkagi, et mismoodi ära tunda, milline mootor näeb missugune välja. Enne kui üleoleval toonil kirjutama hakkad, tasuks äkki mõelda, et ehk ei oskagi Sa kõige õigemat infot inimesele antud juhul edastada. Küsimus oli suhteliselt lihtne ja konkreetne, vajab vaid seda autot hästi tundva inimese kahte minutit aega.

11.10.2009 at 22:22
yanekk

quote:
mustus: Ma tunnen sinu toonis irooniat. Ma pakkusin sulle varjanti ja konkreetselt mootorite kohta. Sinu postis polnud vihjet, et VIN on abitu. Ei ole vaja rõhutada sõna "mootor". Aitähh oleks küllalt, et keegi viitsis natukenegi abiks olla.

Kas ma tänasin sind,"ei veel",siis ma tänan sind hiljem(telekast tuleb parasjagu Desperado).
Keeruliseks teeb asja see,et masin on liinilt maha sõitnud dets.99,arvele võetud 01,01,2000.Sama ajal muudeti natuke nende mootorite pudinaid,enamus asju on läinud uuema mudeli omad(mitte kõik).Kuid kui vaadata tihendi koplektide pilte mis nagu peaks sobima,siis kõik asjad kohe kindlasti ei sobi.
Seda mootorit ja natuke veermiku(tänu Pro Comp tõste seeriale) on mikis näpitud,kui palju täpselt,ei oska öelda.

11.10.2009 at 22:25
mustus
VINi järgi saab teada, mis mootor autol peaks olema. Küsiti ikkagi, et mismoodi ära tunda, milline mootor näeb missugune välja. Enne kui üleoleval toonil kirjutama hakkad, tasuks äkki mõelda, et ehk ei oskagi Sa kõige õigemat infot inimesele antud juhul edastada. Küsimus oli suhteliselt lihtne ja konkreetne, vajab vaid seda autot hästi tundva inimese kahte minutit aega.

Äkki ma iga päev hommikust õhtuni USAkatega tegelengi ja teema algataja pädevust käepäraste vaheditega hakkama saada, polnud võimalik tuvastada. Pakkusin välja levinuma identifitseerimise VIN-i järgi, sest Triton (2-valve) mootoreid on 4,6 ja 5,4. Selleks pole ju alati vaja mootoritelt numbreid taga ajada. Kui autol on mootorit näpitud, siis ei aita siin ka ploki kood, lisavidinad on aftermarketi omad, millele tehase varuosakataloog ei annagi vastet. Ma ei leia, et väike huumor enne tõsist juttu halb oleks, aga vingumine ise midagi vastu pakkumata on liialdus. Ilma VIN-ta ei telli ma ühtegi varuosa ja seni pole see mind veel alt vedanud. Muidugi, kui sa ise Interneti avarustest aastarvu järgi juppe taga ajad, siis värske näide hiljuti Dodeg RAM 2500-ga, kus omanik tellis esipiduri kettad kindlalt oma autole, tulid aga oluliselt erinevad, nüüd mul komisjoni müügis ja pime juhus ainult viib need jupid järgmise autoga kokku. Vaatasin 5,4 ja 4,6 plokikaane tihendit, kõik ühe sugused. Arvele võtmise kuupäev ja VIN koodi võrdlus ei oma mingit tähtsust ega haaku teemasse. Kui mootori vahetuses 100% kindel ei ole, siis saabki lähtuda VIN-st. Vanematel mootoritel oli ploki tähis flex plate taga ja pank 1 väljalaske kollektori all. Mõlemal juhul on ligipääs keeruline. Välisel vaatlusel saab hinnata mis mootoriga on tegu - SOHC, DOHC, alu- või malm plokk jne. Mis mootor siis tehas VIN-i järgi peaks olema? Kas on kahe- või enama klapiga silindri kohta? Annad ehk rohkem infot? Aitaks, kuis saaks.
Lisan siia veel ühe lingi, kus on aastate lõikes toodetud teemat puudutava Fordi mootorite teh andmed. Mootor lahti ja mõõtma, saab ka sotti millega tegu (5,4-l on kolvikäik pikem - The 4.6 Ls bore and stroke are nearly square at 90.2 mm (3.552 in) and 90 mm (3.543 in) respectively. Deck heights for all 4.6 blocks are 227 mm (8.937 in). Connecting rod length is 150.7 mm (5.933 in) center to center giving the 4.6 L a 1.67:1 rod to stroke ratio. Cylinder bore spacing measures 100 mm (3.937 in) which is common to all members of the Modular engine family.), nagu aru saan on see sul plaanis. Lugemist on piisavalt ja jõudu mugavustunde ületamisel! Lisaks, et nii 4,6 ja 5,4 toodeti 1997 - 2003 ja miski uuenduse lõhn nende mootoritel 2000 aastal tundub vähetõenäoline. Väike vahe on 4,6 Expeditioni mootril, neil mootori tähis VIN-is teine. 5,4 on kõikidel mudelitel, millele see mootor peal, sama tähisega.

http://www.sullivanperformance.com/yvs450/tech/tech.htm

12.10.2009 at 00:09 2 edits. Last edited 12.10.2009 at 02:48 by mustus
viva
Nagu olen täheldanud, siis 4.6-sel truckimootoril sellest ajajärgust on süüde vanakooli oma, ehk siis kõrgepingejuhtmetega, 5.4-sel aga istub igal silindril pool peal. Enda ´97 aasta 4.6 Expeditionil on niimoodi. Ühesugused masinad.

12.10.2009 at 08:45 1 edit. Last edited 12.10.2009 at 08:46 by viva
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Ford 4.6 / 5.4 mootori numbrid  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.