probleemne dodge ram 2500Tere, probleemseks autoks on siis Dodge Ram 2500, 24 klappi, 5,9 l diisel, 1998 a. Probleem on järgmine, et kiirendades hakkas auto jõnksutama ja jõud kadus ning auto suri välja, hea et sain reastuda tagasi oma ritta ning sealt tee äärde, kuna see kõik juhtus möödasõidul. Auto käivitamine õnnestus vähese aja möödudes? Probleemid sellega ei lõppenud, auto käivitus lõpuks normaalselt aga kohe kui vajutasin gaasi, et liikuma hakata, auto suri välja? Natukese aja pärast kui jälle auto käima sain, proovisin koha peal seistes pöördeid tõsta, ei õnnestunud? Kohe kui pöörded tõusevad üle 1100, hakkab auto elama oma elu, pöörded tõusevad ja langevad oma soodu ( lainetavad), ei reageeri üldse mingit pidi gaasipedaali kasutamisele? Lõpuks kui natuke aega pedaaliga mängida, siis sureb välja ning seejärel peab nati aega seisma, siis käivitub jälle. Lõpuks sõitsin sõbra juurde 1000 pöördega 20 km. tunnis. Sõber proovis mõõta kütuse rõhku, peaks olema vist vähemalt 10 psi- id, ei näidanud midagi, ostsime uue etteandepumba, lootsime, et nüüd töötab normaalselt aga ei, sama jama, proovisime teise küttega, et äkki küttes viga aga ei, ikka sama jama? Ja mõõtes rõhku, ikka ei näidanud midagi, ei teagi kas oli siis ka mõõdik tuksis? Nüüd transporditi Dodge Oisu Diislivendade juurde, ei tea kas sealt saab abi? Ise hakkasin mõtlema, et probleem on elektriline, kas äkki oleks Ecm juhtplokis viga, see ju minu arusaamist mööda reguleerib impulsse mis saadetakse pumbale, et mingil põhjusel läks see lolliks? Peaks äkki kirjutama ka seda, et nädal enne kui jamad hakkasid, lasin paigaldada ka alarmi ning lisasoojenduse autole, kuulsin sellist külajuttu, et ameeriklased on kipuvad olema kapriissed elektri seadmete lisamisel, et kõik elektriga seotud lisade lisamisel, peab ka aju ümber programmeerima, kas see vastab tõele ? Igatahes terviseid kõigile ja jään asjalikke vastuseid ootama?
probleemne dodge ram 2500No nii, nüüd on viga leitud ja äragi remonditud, viga oli siis kõrgsurvepumba ajus, mis oli kutu. Ja läks veel nii ilusti, et bosch-i tehas enam sellise aju varuosasid ei valmista, nii et pidi ostma koguni uue pumba ( siis parandatud ), mis läks maksma ainult 30 kilo. Ok, raha makstud, auto käes aga probleemid ei ole lõppenud? Peale seda kui auto käima panime, töötas mootor ja pump ilusti, pöörded tõusevad ilusti jne. Aga probleem, et kõik muud näidikud ( kütte-, aku-, temp.jne.) ei tööta, ja et asi veel keerulisem oleks, käigukast üle teise käigu ei vaheta? Ja hakkavad põlema tuled, et küte on otsas, turvavöö ei ole kinni ning minu meelest põlevad seal veel mõned tuled. Natukese aja pärast lõi ette hoiatuse check engine, siis hakkasid muud asjad tööle. Kõik töötas kuni auto välja suretati, siis hakkas kõik jälle otsast peale, ainuke probleem, et iga kord hakkas see aeg pikenema, millal kõik jälle tööle hakkas. Ja nüüd enam auto käima ei lähe kuna akud on tühjad, Kui auto käima aitasime ja mõõtsime , siis akud andsid alla 12 v, mis tähendab, et generaator ei lae. Nüüd läheb, siis auto elektriku kätte. Siit muidugi tekkis sama küsimus, mis kohe alguses, et kas võib olla probleem selles, et sai lisatud alarm ja lisasoojendi ja seda muutust ei programmeeritud auto ajuga kokku Kas kellelgi teisel on tulnud elektri probleeme ette, peale seda kui ameerikaauto originaal elektrisüsteemi on lisatud mingeid lisa elektriseadmeid??
Ps. Lugesin nüüd natuke eelmisi foorumeid, asi võib siis olla ecu probleemiga, tuleb uurida
01.11.2009 at 17:47
1 edit. Last edited 01.11.2009 at 18:00 by vanaraud
probleemne dodge ram 2500Selle aasta autol ei pea miskit lisaalarmi kuhugi programmeerima ainuke tingimus on see, et see kes seda ühendab peaks teadma mida ta teeb ja kuhu ühendab. Soovitav on skeemi olemasolu mida 90% kohalikel alarmipaigaldajatel ei ole ameerika autode kohta.
probleemne dodge ram 2500Veakood loeti aga nüüd ei mäleta mis täpselt oli aga midagi sellist, et ecu ja armatuuri vaheline mingi kanal on umbes, või midagi sellist? Alarm ja webasto on paigaldatud Isogreeni As-is ja olen nende teenindusega küll väga rahul ja minu arust mehed teatsid mida teevad ning minu oma ei olnud ainuke ameeriklane mis seal on tehtud, jus enne mind aeti uuem maastur välja, webasto paigaldusest. Ja minu arust oli neil ka olemas skeemid. Nüüd just täna käisin kähku veakoode lugemas aga nüüd ei andnud enam mingit informatsiooni välja? Läheb reedel tegemisse? PS: Astro SS, eks siin Sa ju väidad , et selliste vigadega on probleem just ecu-s, või saan ma nüüd midagi valesti aru
Astro SS
--------------------------------------------------------------------------------
Dodge RAM VANi elektriprobleemid...
--------------------------------------------------------------------------------
Vii oma genekas testi/remonti.
Kui viga oleks ECU poolel oleks sul ka käikudega jama ja armatuuris põleksid kõik lambid.
probleemne dodge ram 2500Sinu kopeeritud teks oli mälu järgi teemas kus oli juttu 97 aasta masina geneka probleemidest
Vaata aastatel 94-97 oli kasutusel ECU ,mille õige nimi peaks olema PCM ,mis vastutas laadimise, käikude ja näitajate eest. Nendel masinatel oli küttesüsteem täiesti mehaaniline
Aastatel 98-02 oli kasutusel juba elektiline küttepump VP44 ja selle juhtimiseks oli mootori küljes tõeline ECU. Masina käikude,laadimise ja näitajate eest vastutab ikkagi PCM, mida vahest ka ekslikult ECU kutsutakse.
Tegelikult on mul sügavalt savi kas on ECU ,PCM, FBI,KGB, ARK, MuPO, Pupu, TäPe või midagi muud, see on ju sinu auto .......
02.11.2009 at 21:49
1 edit. Last edited 02.11.2009 at 21:53 by Astro SS
probleemne dodge ram 2500Selge, suured tänud selgituse eest ja küll ma seda tean, et Sul savi on, kui on kellegi teise auto katki. Aga samas kui keegi teeb märkuse sinu ebatäpse, vastukäiva informatsiooni kohta märkuse, ei tasu kohe ka kõrri karata Vaid võiks siis faktidega selgitada, et teine osapool on valesti aru saanud (eelnev postitus) või siis ise tunnistada, et oma informatsioon ei olnud just kõige õigem? (teema alguses olev postitus impulssidest), või sain jälle midagi väga valesti aru, sellest videost Ja samas, minu arusaamist mööda see foorum ongi tehtud ju ameerika autode harrastajatele, kes saaksid suhelda, väidelda, vaielda ning abi küsida oma probleemide korral? Aga andke andeks kui ma tahan informatsiooni, mida saab faktidega tõestada, mitte et küla pealt kuulsin, keegi rääkis Igatahes toredat sügist Teile.
probleemne dodge ram 2500Minu poolt postitatud informatsioon oli õige (97 aasta geneka remont) ja ma olen jätkuvalt ka kindel oma väitel ,et etteandepump ei saa mingeid impulsse.
Sinu 98 on täiesti erinev 97 aasta liikurist, alates mootorist lõpetades elektroonikaga.
Kordan veelkord, 97 aasta masinal on ainult ÜKS ECUmille õige nimi peaks olema PCM
Alatest 98 on kasutusel KAKS ECU'd ,kui tuli mootorile peotäis klappe juurde , topiti mootori külge Cumminsi enda ECU, mis vastutab ainult küttesüsteemi eest. Käigukasti ja näitajate jaoks on veel teine Ecu,mille õige nimipeaks olema PCM.
Mis sa tahad?
Vaielda 97 aasta geneka remondist , erinevusest 97 ja 98 elektriskeemis?
Kas Cumminsi originaaldokumente,kus on kirjas kuidas vool liigub etteandepumbas?
Kuidas leida viga?
Või Dodge elektriskeemi ?
Ahjaa, minu info ei pärine naistega saunas kuuldul ....................