| Poster |
Message |
simpson005 |
QUADRA-JET uputab
Tere, mul selline mure,et pontiac Parisienne 86 aasta ja peal minu teada on Oldsi mootor 5,0 peal karpa quadra-jet.
Karpa ujutab üle ja uputab küünlad ära (lõpuks hakkab karpa pealt välja ajama). Kas on see mingi tüüpviga või oskab keegi sellest rääkida või juhendada kust viga leida.
Mida peaks näppima/vahetama? |
| 06.12.2009 at 15:58 |
|
kaedoo
|
QUADRA-JET uputab
Ujukinõel ei sule kütuse juurdevoolu.Puhasta karpa ära,kui ei aita,osta rem.komplekt. |
| 06.12.2009 at 19:58 |
|
max000 |
QUADRA-JET uputab
Eelmisel nädalal oli endal samasugune probleem sama marki karburaatoriga.Sai siis puhastatud ja ja rem komplekt sisse pandud ja regullitud ca 3 päeva mille jooksul karpa nii 20+ korda maha käis.Igaks juhuks veel sisselaskekollektori vahetus ka komplekti.Lõpptulemusena üritan selle metsa visata ja Edelbrockiga käima panna auto...
|
| 07.12.2009 at 09:19 |
|
79capri
|
QUADRA-JET uputab
quote: simpson005: Tere, mul selline mure,et pontiac Parisienne 86 aasta ja peal minu teada on Oldsi mootor 5,0 peal karpa quadra-jet.
Karpa ujutab üle ja uputab küünlad ära (lõpuks hakkab karpa pealt välja ajama). Kas on see mingi tüüpviga või oskab keegi sellest rääkida või juhendada kust viga leida.
Mida peaks näppima/vahetama?
Kas toores käib lahti lõpuni?
Kas segukruvid on õiges asendis?
Ujuki tase normis? |
| 07.12.2009 at 10:07 |
1 edit. Last edited 09.12.2009 at 23:06 by 79capri
|
79capri
|
QUADRA-JET uputab
quote: max000: Eelmisel nädalal oli endal samasugune probleem sama marki karburaatoriga.Sai siis puhastatud ja ja rem komplekt sisse pandud ja regullitud ca 3 päeva mille jooksul karpa nii 20+ korda maha käis.Igaks juhuks veel sisselaskekollektori vahetus ka komplekti.Lõpptulemusena üritan selle metsa visata ja Edelbrockiga käima panna auto...
Kui ise teed midagi valesti, pole mõtet karburaatorit süüdistada. 
Olen juba mitu just vanemat sorti Q-jeti tööle pannud. Ei olnud vaja midagi asemele panna. |
| 07.12.2009 at 10:15 |
|
simpson005 |
QUADRA-JET uputab
quote: 79capri: quote: simpson005: Tere, mul selline mure,et pontiac Parisienne 86 aasta ja peal minu teada on Oldsi mootor 5,0 peal karpa quadra-jet.
Mida peaks näppima/vahetama?
Kas toores käib lahti lõppuni?
Ujuki tase normis?
Ei saa veel vastata neile küsimustele kuna see karpa mulle võõras
kui leian need asjad kõik üles annan märku1
Tänan kiirete vihjete eest!!!
|
| 07.12.2009 at 14:41 |
|
max000 |
QUADRA-JET uputab
quote: 79capri: quote: max000: Eelmisel nädalal oli endal samasugune probleem sama marki karburaatoriga.Sai siis puhastatud ja ja rem komplekt sisse pandud ja regullitud ca 3 päeva mille jooksul karpa nii 20+ korda maha käis.Igaks juhuks veel sisselaskekollektori vahetus ka komplekti.Lõpptulemusena üritan selle metsa visata ja Edelbrockiga käima panna auto...
Kui ise teed midagi valesti, pole mõtet karburaatorit süüdistada. 
Olen juba mitu just vanemat sorti Q-jeti tööle pannud. Ei olnud vaja midagi asemele panna.
Ma õnneks ise ei tee midagi.Selleks on need inimesed kes oskavad ja on sellega varem ka kokku puutunud 
Mul oli küll see probleem et oli näha et seal on kunagi keegi midagi näppinud,aga mida täselt,seda ei oska öelda.Ehk on ka sellel mõni kodukootud insener kallal käinud ja oma tegevusega jälje jätnud.
Rem komlektiga ja reguleerimisega sai tunduvalt paremaks asja, aga ikka mingid jamad sees.
quote: Kas toores käib lahti lõppuni?
Ujuki tase normis?
Kuidas defineerida õiget ja normisolekut?
|
| 08.12.2009 at 10:12 |
|
olari5555 |
QUADRA-JET uputab
Tere.
Mõõda ära kütusesurve.
Minu pontiaci karburaator ujutas ka bensiiniga üle ja kurjajuureks oli liig kõrge surve. |
| 08.12.2009 at 11:30 |
|
simpson005 |
QUADRA-JET uputab
quote: olari5555: Tere.
Mõõda ära kütusesurve.
Minu pontiaci karburaator ujutas ka bensiiniga üle ja kurjajuureks oli liig kõrge surve.
Ja kuidas sa selle lahendasid.
|
| 08.12.2009 at 12:52 |
|
Vanaisa
Moderator |
QUADRA-JET uputab
kõrge surve peab minema tagasivoolu kaudu benapaaki tagasi - selles vast probleemi olla ei tohiks (kui just miskist pritsepumpa pole vahele installinud). Kui nõelklapp korras, siis puhu tagasivooliu vollad/torud läbi
|
| 08.12.2009 at 14:15 |
|
simpson005 |
QUADRA-JET uputab
Mure ongi vist selles, et tagasivool puudub. Oli maha võetud ja nii jäigi!
Huvitav kus see asub sellistel karpadel või kuda seda võõrkeeles nimetatakse, et oskaks googlist materjale otsida?
Kas teab ka keegi kust ja mis hinnaklassis on need Quadrade rem. komplektid?
Ettetänades simpson |
| 08.12.2009 at 20:34 |
|
kaedoo
|
QUADRA-JET uputab
tagasivool peaks olema bensiinipumbast,veneaegsetel läks tagasi karpa sisendi juurest.Su autole vist paigaldatud ilma tagasivooluta pump?Vaata mitu toru otsa on pumbal.
kui kahe otsaga,siis võin oma vana ära anda,proovi.Kas paagist tuleb kaks toru?Äkki tagasivoolu toru ussitas läbi ja tehti ratsi.Toru võid asendada voolikuga terves pikkuses. |
| 08.12.2009 at 20:53 |
1 edit. Last edited 08.12.2009 at 20:57 by kaedoo
|
simpson005 |
QUADRA-JET uputab
jutud olid jah et oli tagasivool ja selle torud ussitanud ja ei viitsitud taastada neid. |
| 08.12.2009 at 21:09 |
|
Vanaisa
Moderator |
QUADRA-JET uputab
Siis pole ime et uputab. Eelmine remontija oli soss-sepp järelikult.
Siin pole muud, kui enne karpat kolmik vahele ja vollaga uuesti paaki jooksma.
Vanal Caddyl näiteks on enne karpat suur (klaasist) filter, kuhu tagasivool kinnitub. Sarnaseid filtreid olen kohanud ka kaasaegsemaid, plekist versioone (ebay, ca. $5).
Ja veel - minu ´65 DeVillel igatahes tagasivool on teises mõõdus kui paagist pumpa jooks - kas see midagi mõjutab ja kindlasti olema peab, ei tea.
Igatahes lahmib tavalisegi mehhaanilise benapumbaga korralikult tagasivoolu (kas see mitte polnud ka osaliselt pumba jahutuseks ette nähtud?) |
| 08.12.2009 at 21:25 |
1 edit. Last edited 08.12.2009 at 21:26 by Vanaisa (Moderator)
|
79capri
|
QUADRA-JET uputab
quote: max000: quote: 79capri:
Kas toores käib lahti lõpuni?
Ujuki tase normis?
Kuidas defineerida õiget ja normisolekut?
Ujuk on kinnitatud väikesele raamile. Ujuki raamil on olemas tehase poolt tehtud algasend. Ujuki taset ei ole vaja regullida. Aga mitmel korral olen näinud, et ujuki raam oli kõveraks painutatud, arvatavasti eesmärgil bensu taset kambris muuta. Kui ei õnnestunud seda korralikult tagasi painutada, vahetasin ujuki koos raamiga.
Segukruvide algasend 2 täispööret välja keerata. Edasi regullimiseks võib kasutada gaasi analüsaatorit. Aga kui on stock mootor ja stock karbuss, mõlemad segukruvid peaksid ikkagi olema kuskil 2 pöörde ringis välja keeratud. |
| 09.12.2009 at 23:06 |
|
79capri
|
QUADRA-JET uputab
quote: simpson005: jutud olid jah et oli tagasivool ja selle torud ussitanud ja ei viitsitud taastada neid.
Minu meelest on olemas ka mehhaanilised bensupumbad, kus tagasivool ka sisse ehitatud. "Carter" tootjana vist. |
| 09.12.2009 at 23:10 |
|
Olds
|
QUADRA-JET uputab
Kui ma ei eksi, peaks olema probleem lahendatud uue tüübi karburaatoriga
| 10.12.2009 at 12:32 |
|
79capri
|
QUADRA-JET uputab
Ja loomulikult kaks korda suurema tootlikusega kui vaja.
|
| 11.12.2009 at 21:57 |
|
Vanaisa
Moderator |
QUADRA-JET uputab
jah, muidugi. Holleyl ju 2 seadet - performance või väiksem performance.
Huvitav, miks üldse pritse välja mõeldi.... |
| 11.12.2009 at 23:05 |
|
Olds
|
QUADRA-JET uputab
quote: 79capri: Ja loomulikult kaks korda suurema tootlikusega kui vaja.
Kui 750cfm on kaks korda suurem tootlikus kui 455cid mootor vajab, siis jah...
| 12.12.2009 at 00:18 |
1 edit. Last edited 12.12.2009 at 00:20 by Olds
|
simpson005 |
QUADRA-JET uputab
Nii sai siis veidi jälle kõpitsetud. Kuna pump on ikkagi 2 toruga lisasin peale pumpa tulevale voolikule kolmiku ja seal viisin kanistrisse proovi jaoks lisa voolku.
Tulemus oli kena masin läks poolest pöördest käima ja töötas nagu siidine 
Kuid siis hakkasin otsima kust see tagasivool peaks reaalselt jooksma. Roomasin masina alla ja leidsin selle tulevat (selle jäänused siis) juhi poolt raamivahelt ja see metall osa oli täies ulatuses läbi ussitanud. Kui kapoti alt leidsin kuhu see voolik edasi peab minema leidsin vasakult radika juurest suure püti. Voolik läks sinna, seal omakorda mingisesse vaakum junni (minu arusaama järgi) ja sealt siis karpasse, lisaks oli sellel vaakum jurakal mitu peent voolikut 1 neist vist läheb õhufiltri korpusesse, teine vist vee tembianduri juurde (miks ma ei tea). tundub, et ilma sellise lahenduseta see tagasivoole ei toimigi sest mootor töötas küll ilusti kuid kui vajutada järsemini gaasi siis jäi hing kinni, mis tundub ka loogiline vaadates kogust mis tagasivoolu jookseb.
Jube segane jutt vist tuli kuid loodan, et saite aru ja oskate mind aidata hea nõuga mis tegema pean.
Karpa ise tundub toimivat! |
| 20.12.2009 at 20:44 |
|
kaedoo
|
QUADRA-JET uputab
quote: simpson005: Nii sai siis veidi jälle kõpitsetud. Kuna pump on ikkagi 2 toruga lisasin peale pumpa tulevale voolikule kolmiku ja seal viisin kanistrisse proovi jaoks lisa voolku.
Tulemus oli kena masin läks poolest pöördest käima ja töötas nagu siidine 
Kuid siis hakkasin otsima kust see tagasivool peaks reaalselt jooksma. Roomasin masina alla ja leidsin selle tulevat (selle jäänused siis) juhi poolt raamivahelt ja see metall osa oli täies ulatuses läbi ussitanud. Kui kapoti alt leidsin kuhu see voolik edasi peab minema leidsin vasakult radika juurest suure püti. Voolik läks sinna, seal omakorda mingisesse vaakum junni (minu arusaama järgi) ja sealt siis karpasse, lisaks oli sellel vaakum jurakal mitu peent voolikut 1 neist vist läheb õhufiltri korpusesse, teine vist vee tembianduri juurde (miks ma ei tea). tundub, et ilma sellise lahenduseta see tagasivoole ei toimigi sest mootor töötas küll ilusti kuid kui vajutada järsemini gaasi siis jäi hing kinni, mis tundub ka loogiline vaadates kogust mis tagasivoolu jookseb.
Jube segane jutt vist tuli kuid loodan, et saite aru ja oskate mind aidata hea nõuga mis tegema pean.
Karpa ise tundub toimivat!
See on paagi tuulutus,mis juhipoolt raami tuleb.Rooma veidi veel auto all,vaata mitu toru tuleb paagist,kaks toru peaksid minema paremale poole,üks vasakule.Parempoolsest jämedam-pealevool,peenem-tagasivool.Paagituulutuse peaksid ka alles jätma.Näitlikult võid torude paiknemist näha kui vaatad minu autopäevikut,seal pildid uute torude tegemisest ja paiknemisest.
|
| 20.12.2009 at 21:07 |
1 edit. Last edited 20.12.2009 at 21:10 by kaedoo
|
simpson005 |
QUADRA-JET uputab
Hm, leidsin paagi pealt ainult keskelt ülevalt 2 toru tulevat. Need olid täpselt ühesugused ja hargnesid kahele poole reduktori kohalt.
Aga ju siis pean edasi otsima. |
| 20.12.2009 at 21:13 |
1 edit. Last edited 20.12.2009 at 21:15 by simpson005
|
kaedoo
|
QUADRA-JET uputab
quote: simpson005: Hm, leidsin paagi pealt ainult keskelt ülevalt 2 toru tulevat. Need olid täpselt ühesugused ja hargnesid kahele poole reduktori kohalt.
Aga ju siis pean edasi otsima.
Siis võimalus kasutada teist toru tagasivooluks aga pead panema tuulutusega paagikorgi.Võibolla pakub siin keegi parema varjandi välja. |
| 20.12.2009 at 21:20 |
|
simpson005 |
QUADRA-JET uputab
Jah, googeldades näen tõesti, et on paagist 3 toru tulemas.
tekib ikkagi küsimus selle juhi poolt tuleva toruga, et see tuleb sinna suurde kopsikusse radika juures, peal on kirjad: carb ja tank, et kui see tuulutusega seotud (mida ma usun, et võib tõesti olla) siis miks see karpasse läheb läbi vaakum junni? :O
Aidake algajat :S |
| 20.12.2009 at 21:37 |
|