register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : miks auto välja sureb? (Lincoln TC 97)  
Poster Message
Evelind
miks auto välja sureb? (Lincoln TC 97)
rumal küsimus targematele.
viimased paar päeva iga kord kui käivitan auto, kõik OK ja käib korralikult, aga kui panen käigu sisse ja hakkan sõitma, sureb välja.
kas viga võib olla tühikäigu anduris? milleski muus?
kuidas targemad soovitavad käituda? (täpsustan, et mul pole kunagi kannatust 10 minutit oodata, kunas auto soojaks läheb, äkki sellest ka see viga?)
head,
Evelind

21.01.2010 at 00:48
DevilDeVille

Lase ikka jah esmalt soojaks käia. Kui see ei aita, siis tipatapa American Beautysse.

21.01.2010 at 00:56 1 edit. Last edited 21.01.2010 at 00:57 by DevilDeVille
Madlobster
No kui välja sureb siis ikka midagi viga ta peab sõitma hakkama ka sekund peale käivitamist. Ei pea teda mitte seal laskma pool tundi tuksuda, et sõita saaks. Kas sureb ka välja kui kohe gaasi anda?
21.01.2010 at 12:03
Evelind
jep, ka siis sureb kui kohe gaasi anda

21.01.2010 at 13:43
Madlobster
Kui soojaks käib kas siis saab sõita?
21.01.2010 at 17:53
Evelind
saab küll. soojast peast ei sure välja. vähemalt pole veel surnd :)

21.01.2010 at 18:29
Madlobster
Mis pähe torkas on see, et kasti õli on väga paks käredate pakastega ja kui käik sisse tõmmata siis tõmbab hetkega pöörded nii alla, et ei jää käima enam. Millal kasti õli viimati vahetatud? Kui kõrged on pöörded kui külmana käib? Kui hoiad pidurit ja gaasi ja gaasi nii, et pöörded on kuskil 1000-1200 ja siis käik sisse tõmmata (kõrgemat pööretega pole enam soovitatav) kas siis jääb käima? Kuidas välja suremine käib, kas nagu oleks süüde välja keeratud st plaksust jääb seisma või jääb puterdades seisma?
21.01.2010 at 18:45
Evelind
pole sellel masinal veel leidnud kohta, kus pöördeid näitaks :) ausõna, armatuuris on el. näidikud temperatuuri, bensu, kiiruse (ja sellega seonduv blablabla) kohta ja thats about it.. pepuga+kõrvaga pean kuulama, aga ma kardan, et ma nii spets pole, et 1000-1200 pööret ära taban ja samal ajal seal rooli taga ja pedaalidega sahmerdada suudan. kasti õli vahetatud millaski sept või okt.
väljasuremine käib vaikselt, ilma puterdamiseta.
aga jah, kõik see toimub külmast peast, soojana sõidab, nagu jumal.
Madlobster, senise abi ja mõtlemise eest suur aitäh Sulle! :)

21.01.2010 at 20:16
Madman

Mõni päev tagasi kuulsin et kellelgi oli sarnane jama ja lõpuks leiti et väljalasketorustik külmus kusagilt lihtsalt kinni.

21.01.2010 at 20:25
figaro
Tere,minu jaoks praegu külma ilmaga tuttav teema.Tulin Tallinnast Rakverre öösel külma oli 20-21C. Kompuutri järgi bensu kulu ligi 3X suurem tavalisest.
Rakveres suri auto igal ristteel välja.Tühikäigul suri samuti Välja.
Uurisin asja,tulemuseks 2nädalat tagasi RAKVEREST ÜHEST VÄIKESEST BENSUKAST VÕETUD SUVINE BENSIIN,MILLE AURUSTUMISTÄPP ON MADAL.(see bens oli seal ka väga soodsa hinnaga).Tankisin STATOILIST uue bensiini,tulemuseks sõidul normaalne kompuutrinäit ja ei mingit väljasuremist enam.
Edu,proovi uut korralikku bensu,ehk aitab.
21.01.2010 at 20:56
Evelind
pisikestes bensukates tankinud ei ole ja pole ka hüppelist kütusekulu tõusu märganud... aga tänud soovitamast, panen kõrvataha :)

21.01.2010 at 21:06
Martin460
Ma kunagi kurtsin sellist muret ja üks teadjamees ütles kohe, et vaakumileke.
Samas praeguste ekstreemsete külmadega võib küll olla, et õlid on nii paksud, et jääb seisma.

21.01.2010 at 21:41
DevilDeVille

Ma endiselt soovitaks lasta masinal soojaks käia. Sõltumata bensiinidest või vaakumileketest on preguse ilmaga külmale mootorile pealevajutamine saatanast.

Lihtsalt minu kolm kopikat

21.01.2010 at 22:03
Madlobster
quote:
DevilDeVille: Ma endiselt soovitaks lasta masinal soojaks käia. Sõltumata bensiinidest või vaakumileketest on preguse ilmaga külmale mootorile pealevajutamine saatanast.

Vot selle soojaks laskmisega on erinevaid arvamusi. Kuna käib alguses toorega siis tahmab küünlaid, klappe, põlemiskambrit (lisaks satub tahm ka õlisse) jne. Kui peale minutist käimist (peaks juba kõik mahlad ringi käima) normaal pööretega ilma tallamata vaikselt sõitma hakata peaks seda tahma jama suhteliselt vähem olema. võta nüüd kinni osad väidavad üht teised teist, et mis mootorile parem on.

Panen ka kolm kopikat :)
21.01.2010 at 22:40
Stang-R

kuidas sellel mootoril toore juhtimine käib, tundub nagu oleks külmkäivitus seatud selliselt, et madalal temperatuuril jääb
gaasi lisamisel (paigaltvõtul) segu liiga lahjaks, sooja mootoriga toimib normaalselt, kuna külmkäivitussüsteem on puhkeasendis.

22.01.2010 at 09:22
Archangel

Endal sama asi '94 Firebirdiga.

Tegelt tuli probleem alles eile nähtavale meie kena -20c tempiga. Oma 5-6 käivitus läheb sellise külmaga aega, et lõpuks auto ka tööle jääks. Käima läheb suht kohe aga sureb jälle välja. Kujutan ette, et lihtsalt on kõik mahlad nii paksuks külmaga läinud, et no mitte ei saa mootor korralikult käima.
Iga käivitusega veidi soojeneb ja lööb mahlad liikuma. Lõpuks läheb kenasi käima.

Mõned minutid ootan enne kui sõitma hakkan ja kõik on korras. Eile aga töölt tulles oli nii kuradi külm, et üritasin kohe minema sõita. Nii kui P pealt D peale lükkasin ja pidur lahti lasin siis suri välja. Ilmselge, et ei olnud veel piisavalt soe. Uus käivitus ja siis siis läks asi probleemideta.

Mingi -10c on samuti teema, et kui D või R sisse lükata siis lähevad pöörded jube madalale ning tulev vilguvad, nagu tahaks kohe välja surra aga lõpuks jääb ikka käima ja liigub.

Nähtavasti tuleb vähemalt 2-5min ikka soendada, las tahmab... ei ole midagi teha. Kohalt vaja ikkagist minema saada...
23.01.2010 at 19:50
PlyVal64
No minu kopikad: seesama olematu valge mikroauto soojeneb iga tööpäevahommik 3-5 minutit vähemalt, tehaseküünlad vahetasin (õigemini lasin vahetada) uute vastu 140 000 km läbimisel ja need olid ikka veel tuliuutega samaväärsed - bensukuku ja käivitumine, nagu kunagi uuena. Kusjuures kohapeal soojakskäimisega kulub kokku ikkagi bensiini vähem ja praeguste külmadega ei ole bensukulu üldsegi oluliselt suurenenud.
Ehk ma olen ka siiski raudselt pikema kohapeal soojendamise poolt.
23.01.2010 at 20:25
lamp
Hommikune pikem soojendamine teeb ülidselt head selles osas et mahlad mootoris saavutaks oma töötemperatuuri ehk paremad määrde jne omadused. üldiselt endal ka parem söita kui auto kenasti soe ja aknad puhtad.
24.01.2010 at 17:20
Madlobster
quote:
Madlobster:
quote:
DevilDeVille: Ma endiselt soovitaks lasta masinal soojaks käia. Sõltumata bensiinidest või vaakumileketest on preguse ilmaga külmale mootorile pealevajutamine saatanast.

Vot selle soojaks laskmisega on erinevaid arvamusi. Kuna käib alguses toorega siis tahmab küünlaid, klappe, põlemiskambrit (lisaks satub tahm ka õlisse) jne. Kui peale minutist käimist (peaks juba kõik mahlad ringi käima) normaal pööretega ilma tallamata vaikselt sõitma hakata peaks seda tahma jama suhteliselt vähem olema. võta nüüd kinni osad väidavad üht teised teist, et mis mootorile parem on.

Panen ka kolm kopikat :)

Siin siis üks kolme kopkane artikkel auto soojendamise kohta spetsialistidelt. Kas see paar sekundit ok on??? ise arvan et võiks ikka vähe pikem see aeg olla kuna paari sekundiga nagu väidab seal ei ole jahutusvedeliku temp veel isegi ühte kraadi muutunud lisaks ei ole veel ka õlid korralikult ringi käima hakanud.
Videosse on poole kopkane vend ka näidiseks pandud :)

Edit teemaalustajale: Said sa veale jälile? See oleks hea alati alustatud teemasse lõpetuseks panna siis teemast ka kasu järgmistele :)
28.01.2010 at 22:29 1 edit. Last edited 28.01.2010 at 22:30 by Madlobster
DevilDeVille

selle paarisekundijutu võivad need "spetsialistid" endale soolde toppida, nende huvi on juppe ja remonttöid müüa. õlivahetust ka ikka tihemini teha, arvestid naksavad iga sellise külmkäivitusega välpa usinalt lühemaks. see, et mingi renoo ludri võtab miskit lämiseda, olukorras kus nende talved on reeglina plussi poolel, ei paranda meie õlide määrdeomadusi -10 või -20 kraadi juures.

28.01.2010 at 22:46
Evelind
quote:
Madlobster:

Edit teemaalustajale: Said sa veale jälile? See oleks hea alati alustatud teemasse lõpetuseks panna siis teemast ka kasu järgmistele :)

aitäh, täiesti teadlik, et nii tehakse :) seepärast polegi siia kokkuvõtet postitanud, et päris jälile ei ole saanud. vahepeal vajab ka elu elamist ja autoremoga/forumitega pole mahti tegeleda, aga püüan end parandada ;) hetkel uurimiste ja kõigi muude eelduste kohaselt külmkäivitus andur, aga peale juhtmete külgepanemist olen targem ning siis ka siia uhke closingu tekitan.

29.01.2010 at 02:21
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : miks auto välja sureb? (Lincoln TC 97)  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.