register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : vaakumvooliku üleminek 9mm-->5mm  
Poster Message
arc71c
vaakumvooliku üleminek 9mm-->5mm
Oleks vaja siis ülemineku juppi mis oleks 9mm pealt 5mm peale. Oskab keegi soovitada kus sellist asja leida võiks? Või olla nii T kujulise kolmikuna, otse üleminekuna või siis Y kujulise kolmikuna.
01.02.2010 at 18:30
mikimouse
külasta Hydroscandi. lappavad igasugu T ja Y ühendused kokku erinevate läbimõõtudega

01.02.2010 at 18:34
viplala
quote:
arc71c: Oleks vaja siis ülemineku juppi mis oleks 9mm pealt 5mm peale. Oskab keegi soovitada kus sellist asja leida võiks? Või olla nii T kujulise kolmikuna, otse üleminekuna või siis Y kujulise kolmikuna.

Kui asjaga kiire on ja otsida ei viitsi siis võta 9mm vasktoru, sae otsast pikuti lõhki, nii palju, et saeteed kokku surudes jääks toru läbimõõt 5mm. Seejärel saetee tinutada.
01.02.2010 at 21:09
tarmo4x4ee
Hüdroscandis eriti ei ole sellist kraami, otsisin samal eesmärgil ise suvel. Üks variant oli tavalisest torujupist teha, mis pressiti ühest otsast peenemaks, aga tulemus oli jama, sest toru mõranes ja lisaks jäi siseava väikseks.
Aga abi oli tavalisest santehnika poest (Espak). Seal on mõned sellised vaskliited täiesti saadaval.
Muidugi kõikvõimalikke mõõte ei ole, kuid kummivoolik on parasjagu dünaamiline asi, mida annab vajadusel veidi suuremaks ja pisemaks venitada :)
Igaks juhuks keerasin ka voolikuklambri peale, kuid reaalselt seda vaakumi puhul vaja ei ole (kui voolik tihedalt peal).
01.02.2010 at 22:22
antennimees

quote:
arc71c: Oleks vaja siis ülemineku juppi mis oleks 9mm pealt 5mm peale. Oskab keegi soovitada kus sellist asja leida võiks? Või olla nii T kujulise kolmikuna, otse üleminekuna või siis Y kujulise kolmikuna.

Kas sul on vaja voolikuid ühendada või torusi?

01.02.2010 at 22:49
lkruus

Kõige lihtsam ja kvaliteetsem variant on treida. Näiteks alumiiniumist.
01.02.2010 at 22:53
arc71c
quote:
antennimees:

Vaja on voolikuid ühendada. skeem siis selline, et TB küljest tuleb 9mm ots välja kuhu voolik külge ja sealt edasi peaks minema üleminekuga 5 peale.

Originaal on lahendatud väikeste plasttorude ja jämeda kummi otsaga.
01.02.2010 at 22:54
mikimouse
Hydrost saab 101% selle vidina. võetakse erinevad "kuused" ja krutitakse kokku. Parim valik nänni Lasnamäe poes. Muidugi kui vale müüja otsa satud, võib tõesti vastus eitav olla. Tööalaselt mitu korda nädalas käin seal ja oma riisipüssile sai ka sealt kõik vajalikud vidinad.

01.02.2010 at 22:58
arc71c
Kolmapäeval aega rohkem ja siis lähen vaatan mis hydroscandist öeldakse.
01.02.2010 at 23:00
mart154

kas sa oma voolikuid korraliku silikoonvoolikuga asendada ei tahaks?

5mm volla venib natuke vaeva nähes ilusti 9mm otsa peale. seega peaksid üleminekust pääsema?
01.02.2010 at 23:15
arc71c
quote:
mart154: kas sa oma voolikuid korraliku silikoonvoolikuga asendada ei tahaks?

5mm volla venib natuke vaeva nähes ilusti 9mm otsa peale. seega peaksid üleminekust pääsema?

Tulevabki korralik silikoonvoolik. Kuid ei ole hetkel kindel kas ta istuks sinna otsa mudides. Loodetavasti saan vooliku homme kätte ja siis vaatan kas annab otsa mudida ja kui ei siis jooksen poed läbi.
01.02.2010 at 23:24
Maik

Viljandis Hydroscandi näiteks pole. Lahendus oli osta autoexperdist erinevaid kolmikuid ja kokku liimida ja lõigata selline milliseid vaja oli.

1 kolmiku tegemiseks läks mul 3 kolmikut näiteks vaja. 10mm pealt 3mm peale vms.

Üldiselt ma ei tea kuidas tallinnas aga igast imelikkude asjadega on vaja aretada,et tehtud saaks..poest lihtsalt ei ole saada asju.

02.02.2010 at 09:46
antennimees

quote:
arc71c:
quote:
antennimees:

Vaja on voolikuid ühendada. skeem siis selline, et TB küljest tuleb 9mm ots välja kuhu voolik külge ja sealt edasi peaks minema üleminekuga 5 peale.

Ma vaatan mis mul keldris leidub ma arvan, et peaks plastikust üleminekuid olema, helista mulle enne poodiminekut.

02.02.2010 at 19:47
lkruus

quote:
antennimees:
quote:
arc71c:
quote:
antennimees:

Ma vaatan mis mul keldris leidub ma arvan, et peaks plastikust üleminekuid olema, helista mulle enne poodiminekut.

Ja kui poest ei saa, olen nõus treima 5581279
02.02.2010 at 21:04
antennimees

Välja on pakkuda sellised. Ülemised 2 jämedam osa 7mm ja peenem 5mm, alumine vasak jämedam 9mm ja peenem 5mm ja alumine parem jämedam 9mm ja peenem 6mm.

02.02.2010 at 21:28
arc71c
Tänud kõigile pakkumiste eest.

Aga leidsin suht sujuvalt lahenduse lõpuks.
Nähes üleminekute karbis ühel üleminekul keskmisel osal jämedamaid kaelasid keskel. Tuli mõte, et prooviks kuida see istub vooliku sisse. Ja ime, sobis sinna parajalt tihkelt sisse. Klamber ka peale ja sai väga hea!

03.02.2010 at 18:57
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : vaakumvooliku üleminek 9mm-->5mm  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.