register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Roolivõimu õli 97a corvetile  
Poster Message
Maik

Roolivõimu õli 97a corvetile
Viimati kallasin sisse Dextron 3,punane, Pennzoil-i oma(kirjas peal,et AT kasti õli ja osade autode jaoks roolivõimu õli)- kui õigesti mäletan siis Olds ütles,et sobib küll.
Kuskil oli pikem teema nende õlide kohta ka aga mingit selgust sealt välja ei koorunud minu mäletamist mööda.. ka usa foorumites on kahjuks oma margid neil mis ei kattu meie omadega.

Kuna preagu on roolilatt taas maha võetud,ehk oleks tark ka õli vahetada.
Ümberringi on 0 american bjuutit ja toppartsi ja ei ole reaalne,et mingi muu õli sinna ei võiks sobida. Mida panna ? Taketist saab pennzoili igatahes..

suvaline topic usast näeb välja selline, siin on mitmeid "õigeid" õlisid mainitud.
http://forums.corvetteforum.com/c5-tech/2171424-synthetic-power-steering-fluid.html

siit kah corvetti eraldi märgitud pole, samas võiks ju vette seal camaro,fire vahel olla ?
http://www.pennzoil.com/documents/PowerSteeringFluid.pdf

.. lihtsalt tahaks 100% kindel olla,et sobib.

08.02.2010 at 20:45 5 edits. Last edited 08.02.2010 at 20:53 by Maik
Vanaisa

Moderator
owners manuali pole - seal kirjas.
Caddy (kah ju GM juppidega?) näiteks ütleb et vaja power steering fluid ehk spetsõli, paljud teised vannuvad et ATF sobib, mingitel euromarkidel lausa miskised rohelised õlid olemas...

seesamune power steering fluid on täitsa suuremates autopoodides olemas, mersu kasutab ka teda näituseks.
08.02.2010 at 20:53
tfr

Minu Motuli kataloog kinnitab igatahes, et '97 Vettele läheb ATF roolivõimu sisse.

08.02.2010 at 22:50
Jaan
Owners manual:
GM Power Steering Fluid (GM
Part No. 1052884 - 1 pint,
1050017 - 1 quart, or equivalent).
Mitmed foorumlased ja asjasse segatud tegelased räägivad täissünt roolivõimu õlist.

Dextron 3 soovitab käimakoti sisse.

09.02.2010 at 22:52
mix112

Kalla ATF sisse ja sõidad nagu härra.
10.02.2010 at 00:15
Vanaisa

Moderator
jälle üks targem mees, kui kogu GM kokku :)
10.02.2010 at 03:30
tfr

quote:
Vanaisa: jälle üks targem mees, kui kogu GM kokku :)

No ma ei usu, et Motuli kataloog nüüd nii mööda paneks - kõigile Vettedele käsib roolivõimu sisse ATF-i kallata (ka Z-06, ZR-1 jne). Klikkisin randomiga läbi ka 4-5 teist Chevyt, neil kõigil sama lugu.

Sellesse, et selle "GM Power Steering Fluid" nimelise topsiku sees on seesama ATF, ainult et kallima hinnaga, usun ma palju rohkem :)

10.02.2010 at 03:44
Vanaisa

Moderator
tfr - ei ole sama õli. Seda teemat on siin juba aastake tagasi lahatud risti ja põiki, ei leia teda hetkel üles paraku.
Ma küsiks siis nii - kumb on mõistlikum soovitus, kas owners manualis tootjafirma oma või õlitootja oma (kes võibolla juhuslikult lihtsalt antud õli ei tooda?)
Võiks küsida ka ühe teise topicu näitel - kasutada saab mootoris ka taimeõli, aga kas sa seda pikema aja jooksul teeks?

:)
10.02.2010 at 10:07
Maik

Vastuseid kui palju,aga... GM õli ju eestis saada pole.

Castrol GT Power Steering Fluid - selline võiks sobida.. mineral based. Huvitav aint,kust seda vil. saada võiks...

10.02.2010 at 10:23 2 edits. Last edited 10.02.2010 at 10:31 by Maik
Vanaisa

Moderator
Mina leidsin power steering fluid´i viimati staroili bensukast ja mersu keskusest.
10.02.2010 at 12:44
viplala
Ärge hirmutage, ATF sisse ja ja kõik on ja jääbki korda. Midagi halba ei juhtu roolivõimus.
10.02.2010 at 13:17
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Roolivõimu õli 97a corvetile  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.