register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : roolivõim  
Poster Message
Indrek_S

roolivõim
teeb häält...uus õli just pandud....
mis kuradi jama on...huvitav??

07.08.2002 at 19:11
mrtn
roolivõim
aja õhk välja, kalla esirataste alla törts vett ja koha peal, keera aeglaselt rooli ühest äärmusest teise nii paarkümmend korda. siis on õhk väljas ja hulka vaiksem.
07.08.2002 at 20:50
Indrek_S

roolivõim
ja õhk tuleb välja kust??

08.08.2002 at 11:24
vkx

roolivõim
Mingi kuu aega tagasi vahetasin Landcruiseril ka roolivõimu pumba ära. Algul asi ei tööta ja käib raskelt(õigemini ei käi peaaegu üldse) ja teeb hirmsat häält, sest süsteemis pole veel õli sees. Mina väntasin seda rooli edasi-tagasi umb. 5mnt-it enne kui asi korralikult ja vaikselt tööle hakkas, samas pidevalt õli juurde lisades. Õhu ajab võim ise töötades välja, sealt samast korgi august kust sa õli juurde valad. See tähendab, ära korki peale pane ja jälgi ise õli kui keegi teine rooli väntab, õli vahutab niikaua kui õhk sees on.
08.08.2002 at 11:39
Indrek_S

roolivõim
SELGE..THANX

08.08.2002 at 11:59
Taurus_93
roolivõim
Tauruse/Sable rooli vöid keerata ka 10000 korda see pinisev heli ei kao kusagile!
08.08.2002 at 15:16
vkx

roolivõim
quote:
Taurus_93: Tauruse/Sable rooli vöid keerata ka 10000 korda see pinisev heli ei kao kusagile!

Pinisevad ka teised roolivõimud, selle põhjuseks on võimu kuivale jäämine õlist mingiks ajaks. Käisin oma kunagise usakaga sama probleemiga Imre jutul Paldiski mnt.-l, soovitas musa kõvemaks keerata! ;)
08.08.2002 at 15:46
BlueStang

roolivõim
Palju roolivõimu õli läheb - tahaks endal ka vahetama hakata?

09.08.2002 at 04:06
Taurus_93
roolivõim
Umbes 1 liiter läeb.
12.08.2002 at 12:45
Ets
roolivõim
Vana teema aga nüüd omal kogemused olemas:)
Nimelt on olnud kogemusi mitme stangiga ja nagu siin teemas selgub ka teistel usafordidel on sama, et roolivõim n.ö. "siriseb" (soundi mõttes) kui kohapeal keerata! Täiesti normaalne nähtus. Minu oma aga on ostust saati vaiksena käitunud! Ei ole mingeid keeramise probleeme näidanud kui välja arvata pehme võbelemine äärmistes asendites! Ja täna siis otsustasin ka roolivõimu õli taset vaadata, nohet niisama! Ja sa kurask, varras täitsa kuiv!!! Ka näpuga õli kätte ei saanud (varras nii 5 cm pikk, näpp vast siba pikem)!!! Ja kui siis lõpuks seda vedelikku katsuda sain, mis seal reservuaaris järel oli siis 1) väljanägemine mustjaspruun ja 2) näppude vahel tunne nagu mingi "grinding paste"!!!!
No siis selge ju, et miks roolivõim usaFordile mitteomaselt häält ei teinud ja ebatavaliselt käitus:)
Nüüd siis ees läbipesu ja uus õli! Kuna Haynes ei ütle selle konkreetse vedeliku (Mercon siis) vahetusest essugi siis otsisin ka foorumitest ja googlist, tuleb välja, et õli tuleb paagist lihtsalt välja imeda ja kogu aeg uut õli lisada, kuni lõpuks siis kogu süsteem uue õliga täidetud on! Ise vahepeal rooli keerates ääret ääreni ja muidugi töötava mootoriga!
Väike küsimus kah lõppu: kas olen kõigest enam-vähem õieti aru saanud ja midagi valesti ei tee???
Edit: Haajahmuidugi, kui operatsioon edukalt sooritatud siis annan teada, et kas hakkas tuttavlikult siristama või mitte! Et siis kas ikka haige?!
21.10.2003 at 22:21 Last edited 21.10.2003 at 22:30 by Ets
Ago

roolivõim
Mina oma Chevyl täpselt nii tegingi. Kõigepealt paak suure süstlaga tühjaks - uus õli sisse mootor käima ja keeerutasin paarkümend korda rooli äärest ääreni. Siis jälle paak tühjaks ja nii kuni õli värv enam ei muutunud.

21.10.2003 at 22:31
Vanaisa

Moderator
roolivõim
Sama siin, aga süstla asemel sai mingi tordikreemi press kutuks tehtud - ärge minge kunagi köögiriistade kallale, seda kisa ei jõua pärast ära kuulata:lol

21.10.2003 at 22:39
Ets
roolivõim
Nii, roolivõimu õli vahetamise eelarve suurenes ootamatult: tordikreemi press!!! Krt:D:D
21.10.2003 at 22:49
Vanaisa

Moderator
roolivõim
Võid ka klistiiripumpa kasutada - hea suure mahuga :D

21.10.2003 at 23:06
Ets
roolivõim
quote:
Vanaisa: Võid ka klistiiripumpa kasutada - hea suure mahuga :D
Jajah, kuna ees on ka shift kiti asetamine ja seejärel käimari õli installeerimine (ehk kitsa tagaaugu kaudu hammaste parandamine) siis kuluks suurema jõudlusega klistiiripump marjaks ära;)
21.10.2003 at 23:14
Ets
roolivõim
Lubasin teavitada, kas roolivõimu õli vahetus tekitab selle Fordile nii omase siristava heli või on tegemist vigase võimuga! Nüüd teatan, ei ole vigane, siristab nagu parv rohutirtse:)
24.10.2003 at 19:07
mrtn
roolivõim
FAQ: rihm libiseb. taurusel täpselt samamoodi, rooli keerates sirin varieerub, eriti niiske ilmaga.
24.10.2003 at 19:56
vvt

roolivõim
quote:
EtsKets: Lubasin teavitada, kas roolivõimu õli vahetus tekitab selle Fordile nii omase siristava heli või on tegemist vigase võimuga! Nüüd teatan, ei ole vigane, siristab nagu parv rohutirtse:)

Mida sa sisse panid? Euroopa Fordil on analoogselt Hondaga oma spetsõli. Võibolla sellel ka???