| Poster |
Message |
max |
Kaane põlemiskambri mahu mõõtmine
Kas ml -l ja cc -l on mingi vahe sees? Asi selles, et olen mõõtnud korduvalt ja erineva meetodiga põlemiskambri mahtu - 49-50ml. Nagu hiljuti selgus, on tulemus vale, sest mõõtsin veel kahel kaanel põlemiskambri mahtu ja sain 4-5ml väiksema numbri kui tegelikult peaks olema. 60cc kaanel sain 55-56ml ja 58cc-l 53ml.
Mõõtmist tegin 20ml plastsüstlaga, kaanel oli küünal sisse keeratud, põlemiskambri katsin pleksiklaasist plaadiga, millele oli auk sisse puuritud ning tihendamiseks sai määret vahele pandud. Mõistus otsas, mis valesti on. Süstla täpsust mõõtsin kah 15ml topsikese abil - klappis.
Variant on muidugi tüüpviga otsa liita ja oletada, et põlemiskambri maht on 49-50 + 4-5 = 55cc...
Ehk on kellelgi mõtteid? |
| 19.10.2002 at 19:41 |
Last edited 19.10.2002 at 19:42 by max
|
Kalju |
Ehk see küünal need 4-5 ml? |
| 19.10.2002 at 21:04 |
|
Erkki
|
On olemas veel variant, et kõiki neid plokikaasi on madalamaks käiatud. Kas siis surveastme tõstmise eesmärgil või on kaaned kuuma saanud, kõveraks tõmmanud ja seejärel remondi käigus ülelihvitud.
El Camino '68
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp... |
| 20.10.2002 at 13:17 |
|
partel
|
Max, mõõtmisega ei lähe kambrid suuremaks ega väiksemaks.
Valida on kaante kasutamise ja mittekasutamise vahel. |
| 21.10.2002 at 10:53 |
|
max |
Spetsialist oled või? Ma pean praegu õige volume'ga dished kolvid valima vastavalt kaantele. Pole kuulnud, et keegi kaani vastavalt kolbidele valiks 
Aga probleemist, ma ei tahaks uskuda, et kõik need kaaned on lihvitud... Kui kellegi on vastav equipment olemas, tooks oma kaane korraks kohale ja mõõdame veel korra üle. |
| 21.10.2002 at 12:56 |
|
peep
Moderator |
Sinu kahtlused põhinevad momendil sellel, et Sa mõõtsid veel kahed kaaned üle mille põlemiskambri mahtuvust Sa justkui teadsid ? Kui see "mahtuvus" mida Sa tead on "chamber volume" ehk põlemiskambri maht, siis see koosneb alljärgnevast:
quote: Chamber volume = Head volume + Gasket volume + Volume above piston for a negative deck height (or - if positive deck height) + piston dish (or - if piston is domed) + valve relief volume if any (can be measured at time of dish volume or dome volume).
Kuna ma ei näe ühtegi põhjust, miks Su mõõtmistulemused saavad valed olla siis pakun välja, et erinevus tuleb "chamber volume" ja "head volume" mõistete erinevusest. Klapib ka loogiliselt võttes, kuna viimane peaks enamikel juhtudel väiksem olema. |
| 21.10.2002 at 13:07 |
Last edited 21.10.2002 at 13:09 by peep (Moderator)
|
max |
Oot, aga kui kaane tootja annab kaane põlemiskambri mahu nt. 58cc, 64cc jne, siis kas see on head volume või chamber volume? Mina olen arvanud siiani, et tegemist ikkagi head volumega, millele liidetakse tihendi ja kolvi volume'id, et saada chamber volume. Arvamine põhineb sellel, et tihendeid ja kolbe on miljoneid erinevaid ja kust tootja teab, milliseid koos kaanega kasutatakse.
Head volumet olen püüdnud siiani mõõta. |
| 21.10.2002 at 13:11 |
Last edited 21.10.2002 at 13:13 by max
|
peep
Moderator |
kuskilt on meelde jäänud, et põlemiskambreid mõõdetakse vedela parafiiniga. Millega Sina mõõtsid ? |
| 21.10.2002 at 13:16 |
Last edited 21.10.2002 at 13:17 by peep (Moderator)
|
partel
|
Uued kolvid
Max, kui viitsid, siis mälu värskendamiseks pane põhijupid kirja, märkusega mis on olemas mis puudu ja mida kavas vahetada.
|
| 21.10.2002 at 13:47 |
|
max |
quote: peep: kuskilt on meelde jäänud, et põlemiskambreid mõõdetakse vedela parafiiniga. Millega Sina mõõtsid ?
Veega. Mõõtmise protseduur on kirjeldatud esimeses postis.
Aga küsimus jäi õhku, mis asi see 58cc siis on, chamber volume või head volume?
Pärtel, kirjtan sellest hiljem eraldi topic'u, hetkel töö seljas. |
| 21.10.2002 at 17:03 |
|
peep
Moderator |
protseduur on Sul õige.
loe see thread läbi, mulle tundub, et seal on vastus Su küsimusele:
http://www.nastyz28.com/ubb/Forum8/HTML/003787.html |
| 21.10.2002 at 17:18 |
|
jyrki |
When I measure chambers, I double check the result by weighing the water bucket before and after filling the chamber. Since 1cc of water weighs one gram, the weight reduction should be the same as the cc's in the chamber. |
| 22.10.2002 at 11:26 |
|