register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : tqhq.ee : Unistus uuest foorumiteemast  
Poster Message
margus61
Unistus uuest foorumiteemast
Et kõik ära rääkida, nagu oli, pean alustama sellest, et paar päeva tagasi ajasin garage all vana ja paar aastat seisnud projekti (Volvo 131 Amazon), et see ära lõpetada. Paras harjutada enne õige raua kallale asumist ja saaks igal pool vedelevate juppide alt ruumi kätte.

Parandamatu DIY mehena ei saa siiski teatud töödega hakkama või ei saa ise piisavalt head tulemust. Näited: liivaprits, värv, kroomimine, mootoriploki puurimine jne.

Helkel vaja tulevane värvija valida ja temaga konsulteerida, aga kuidas leida ja valida sellist kohta, kes oma tööga piisavalt hästi hakkama saab? Tavaline asjade käik selline: kõigepealt muidugi search tqhq-s tublisti abiks, aga kui piisavalt pidavat vastust ei saa, tuleks õlekõrred ära kasutada. 50/50 jätab lubamatult suure eksimse võimaluse ja publik ei tea asjast reeglina midagi. Kõne sõbrale. Kuna ainuke tegelane, kes on mult sõbra tiitli saanud, käib neljal jalal, liputab saba ja tahab pidevalt palliga mängida, valin sõpra asendama mittepermanentse naabrimehe PlyVal64. Saangi jupp maad targemaks. Vaatan ka, kus rustang jt. on vastava töö tellinud, kui on. Foorumit ei taha nagu eraldi küsimusega kah risustada, et valdkonnast ülevaadet saada.

Siit tuli mõte, et foorumis võiks olla teema (head pealkirja ei oska pakkuda, "Kes Kus" vms?), mille sisuks saaks info vahetamine igasuguste teenuste osutajate ja nende töö taseme kohta. Topikuteks tuleks siis nt. "Liivaprits", "Automaatkasti remont", "Värvimine", "Radiaatorite remont" jne. Leiaks kiirelt vajalikud tegelased, saaks teiste hinnangu nende tööle ja jätaks ka enda arvamusest märgi maha pärast kuskilt mingi töö tellimist või koha leidmist. Topicute algusesse tuleks siis lingid juba foorumis olnud teemakäsitluste kohta. Postitused võiksid kujuneda küllaltki lakoonilisteks.

Mõne aja pärast jääks Vaba teema puhtamaks küsimustest a la "Appi, kes remondib kiiresti genekaid või startereid" jne. Need, kellel pidevalt käed õlised, saaks/annaks väärt infi ja need, kel juhuslikku laadi abi vaja, leiaks kiire ja ammendava vastuse.

Mida arvate?:)
09.12.2002 at 13:04
Vanaisa
  
Moderator
Unistus uuest foorumiteemast
Pole sugugi nii paha mõte.
Ja ei usu, et ka koledaks reklaamiks läheks - suvalist ja järgi proovimata firmat ju üles ei riputaks.
Samas ehk aitaks asi ka mõnede tegelaste töökvaliteeti üleval hoida:) - kui mingi kala on, siis see ju kohe ka kõigile näha (nt. TansRem - ei usu, et keegi sinna väga minna tahaks...:lol)

____________________________
KÕIK KASTIRATASTELE, SELTSIMEHED!!!
:evil
09.12.2002 at 13:09
Alex
Unistus uuest foorumiteemast
mõte eriti tänuväärne:)


____________________________
2X Ex-Econoline
Ex-Lumina APV
Ex-Dodge Ram
09.12.2002 at 14:11
kongo
 
Unistus uuest foorumiteemast
kiidan mõtte omaltpoolt heaks


Peace :)
09.12.2002 at 14:49
rustang
  
Moderator
Unistus uuest foorumiteemast
Uue teemaga nõus.

Konkreetselt Margus61-le:
Oma värvalit ei soovita. BlueStang lasi suvel värvida ühe Fastback Mustangi, see oli enam-vähem kvaliteetne ja hind mõistlik. Uuri tema käest.

Pritsi osas võiks rääkida VV-Autoga Suur-Sõjamäel. Nemad tegid "Kerese Rambleri". Väiksemate ajadega saab kvaliteetselt tehtud Sinu oma töökoha läheduses, endise Eriautobaasi tagumise värava lähedal asuvas töökojas Mareki juures.

Kroomimise kohta meil jälle oma specialist: Martin460.
09.12.2002 at 14:58
tfr
 
Unistus uuest foorumiteemast
quote:
rustang: Konkreetselt Margus61-le: Oma värvalit ei soovita. BlueStang lasi suvel värvida ühe Fastback Mustangi, see oli enam-vähem kvaliteetne ja hind mõistlik. Uuri tema käest.

Selle Norra oma? See värviti Leivategija juures. Hinnataseme kohta ei tea (aga odav ta nüüd küll ei tohiks olla), aga niipalju kui kuulda on olnud, siis Leivategija puhul peab hoolega peale passima, et ta lisaks värvimisele näiteks ka autot möödaminnes cabrioks ei lõika. :)
09.12.2002 at 16:03
rustang
  
Moderator
Unistus uuest foorumiteemast
quote:
tfr:
Selle Norra oma? See värviti Leivategija juures.


Tegelt oli vist nii, et värviti Leivategija kaudu kellegi juures.....
09.12.2002 at 16:18
raulionu
Unistus uuest foorumiteemast
quote:
margus61: Leiaks kiirelt vajalikud tegelased, saaks teiste hinnangu nende tööle ja jätaks ka enda arvamusest märgi maha pärast kuskilt mingi töö tellimist või koha leidmist.
Ja samas saaks kaaskodanikke hoiatada kohtade eest kes ei pea kinni tähtaegadest, lõppsumma tuleb erinev esialgsest hinnapakkumisest jne jne

raul
gti keretööd läksid 2 x rohkem maksma kui planeeritud :(
17.12.2002 at 14:31
Georg79Fire
Unistus uuest foorumiteemast
quote:
[b]raulionu:
Ja samas saaks kaaskodanikke hoiatada kohtade eest kes ei pea kinni tähtaegadest, lõppsumma tuleb erinev esialgsest hinnapakkumisest jne jne

raul
gti keretööd läksid 2 x rohkem maksma kui planeeritud :(


Siinkohal tasub märkida, et keretööd on suht raskesti planeeritav töö, eriti, kui on tegemist vana ja läbiroostetanud autoga. Üks asi on autojuures tehtavate tööde visuaalselt tehtud esialgne kalkulatsioon, teine asi aga siis, kui auto lahtivõtmise ja keretöö käigus roostetolmuks pudeneb. Niisuguse töö puhul saab rääkida ainult hinna ja aja umbmäärasest suurusjärgust.
Kui keegi soovitaks siin kohta, kus tehakse kiiresti ja odavalt, siis mina ei suvatseks isegi helistada sinna.
Vanade roostes autode lappimine on suht kulukas töö ja enamus keretöö spetsialiste ei võta seda ette just tänu sellele, et 1.töö maht võib töö käigus kasvada ja teisi etteplaneeritud töid segama jääda. 2.klient ei ole nõus maksma seda hinda, mis see töö tegelikult väärt on. Ärge unustage, et keretöö on oskustöö, mitte liinitöö. Kui teile lubatakse kuskil seda tööd teha odavalt, siis ma soovitan teil selles kahelda, sest odavus tuleb alati millegi arvelt ja antud juhul on selleks kvaliteet. Kvaliteedipuudust ei ole alati märgata kohe, see võib tänu odavatele ja viletsatele materjalidele välja lüüa hiljem.
17.12.2002 at 17:06
Quattro
  
Unistus uuest foorumiteemast
Lasin ka kunagi odavalt Volvole keretöösid teha. Peale värvimist hakkas asi 2 kuu pärst täiega roostetama.
Augud olid lapitud teibiga vms. ja pahtel peale tõmmatud.

____________________________
Passat,R1100GS
17.12.2002 at 17:11
Ragnar
Unistus uuest foorumiteemast
quote:
Quattro: Lasin ka kunagi odavalt Volvole keretöösid teha. Peale värvimist hakkas asi 2 kuu pärst täiega roostetama.
Augud olid lapitud teibiga vms. ja pahtel peale tõmmatud.
:lol , mitte keegi ei tee seda sul nii, nagu sa eeldad seda tegevat (tuleneb suhtumisest: pole minu asi, pole minu mure - olgu see värval nii hea kui tahes, alati jääb see mõte igal sammul teda kummitama). Kui tahad, et sul sealt enam roostetaks võta jupp ise ette - sellist teenust põhim. kuskil ei pakuta, mis oleks võrdne sinu kulutatud isikliku ajaga. Vahet pole kas teibitad või keevitad või pahteldad seda auku - kui sul jääb vähekenegi roostet alla, on vaid aja küsimus millal visuaalne pilt pinnale ilmub.
17.12.2002 at 17:55 Last edited 17.12.2002 at 17:59 by Ragnar
raulionu
Unistus uuest foorumiteemast
quote:
Siinkohal tasub märkida, et keretööd on suht raskesti planeeritav töö, eriti, kui on tegemist vana ja läbiroostetanud autoga. Üks asi on autojuures tehtavate tööde visuaalselt tehtud esialgne kalkulatsioon, teine asi aga siis, kui auto lahtivõtmise ja keretöö käigus roostetolmuks pudeneb.
Ei, see oli võpsikuskäigu taastamine - uus kapott, uks, tiivad pluss minimaalselt plekitööd. Ma oleks aru saanud, kui oleks hinnatõus olnud max 30-40%, mitte 100 % :(
Õnneks nad teevad enamvähem korralikult, eelmise auto tegid ka korralikult.
Raul,
järgmine kord võtab kirjaliku hinnapakkumise
17.12.2002 at 19:23
tqhq.ee foorum : tqhq.ee : Unistus uuest foorumiteemast  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.