register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Millise firma värvi kasutada?  
Poster Message
canarbic
Millise firma värvi kasutada?
Jaanuaris tuleb ette võtta auto värvivmine. Äkki oskab keegi oma kogemustest soovitada millist kattevärvi kasutada (DEBEER, GLASURIT, Deltron, Envirobase, DUPONT, PPG, veel miskit?). Hind võiks jääda <1000eek/kg kanti. Tooniks oleks sügav pärlmutter must. Ise mõtlesin Dupont peale kuna mõned tuttavad seda kasutanud.
Kas kellegil on oma kogemustele toetudes midagi head soovitada ?

Endal hetkel selle koha pealt 0 kogemust.

26.12.2002 at 21:22 Last edited 27.12.2002 at 15:00 by canarbic
kristjan_l

Mul täpselt sama küssa. Kiidetakse kangesti DuPonti värve ja need autod, mis sellega värvitud on, näevad ka kenad välja. Kuid samas on ju minu loogika järgi märksa tähtsam alustöö kui värv ise. Ehk siis oleks mõistlikum $$$ investeerida pigem aluspinda kui värvi.... aga kõige parem kui mõlemad on hästi tehtud:)

Muuseas, minu värvijaja hüppas põhimõtteliselt alt ära.... Nii et sellest tuju suht p***. Soovitab keegi mõnd töökoda? Ammeco Auto? Ameerika Auto kõrval asuv värvitöökoda?
26.12.2002 at 21:28
kristjan_l

quote:
[b]Äkki oskab keegi oma kogemustest soovitada millist kattevärvi kasutada (DEBEER,

Mai tea päris täpselt aga vähemalt osa DEBEERi värvidest on veoauto omad.
26.12.2002 at 21:29 Last edited 26.12.2002 at 21:30 by kristjan_l
BlueStang

Ise ma ei tea värvidest midagi, kuid Norrakad oma 67 stangi värvimiseks nõudsid PPG-d (Dupont võis ka äärmisel juhul olla).

26.12.2002 at 22:05
BlueStang

quote:
kristj88: Ammeco Auto?
Ammeco Autos olen juba aastaid lasknud teha kõik kindlustusjuhtumite tööd ameti ja pereautole. Tundub hea teenindus ja kvaliteet, aga hinna kohta ei oska rääkida, sest pole olnud vaja huvi tunda:)

26.12.2002 at 22:08 Last edited 26.12.2002 at 22:08 by BlueStang
Ragnar
Lasin Standox'iga teha.

Soovitan teha selle värviga, millega sinu tulevane värval on harjunud tegema.
26.12.2002 at 22:11 Last edited 27.12.2002 at 14:10 by Ragnar
jaanus

Meil ju siin foorumis üks eesti parimaid maalerid olemas -pole vaja kaugelt otsida > Georg79Fire. Küll tema teab - mida, kuidas ja millega teha.
26.12.2002 at 22:14 Last edited 26.12.2002 at 22:15 by jaanus
PlyVal64
Ammeco Auto värvib PPGga. Nendega veel see hea asi, et on nõus igasuguseid imevigureid värvima(esimene oli minu Ply ja sealt edasi Caddyd, Rollsid jne.). Julgen küll soovitada. No ja minu Ply PPG värv ise pole veel kuskiltpidi kahjustunud(rooste teine teema). Tundub väga kõva: kivikesed-tööriistakesed, mis ikka ehitades ja sõites värvi tabavad, pole täkkeid suutnud teha.
26.12.2002 at 22:58
Vanaisa

Moderator
PPG ja DuPont on värvid, mis hea kvaliteediga.

Aaaaga loomulikult on kõige tähtsam see mees, kes seda värvi hakkab auto peal laiali ajama - usun, et tähtsam veel, kui värv ise...

27.12.2002 at 02:55
Indrek
Nr. 1 on minu meelest "Standox", enamus asju ise selle värviga lasknud värvida.
http://www.standox.com/
Eestis müüb "Benefit", Tihniku tänaval.
27.12.2002 at 15:08 Last edited 27.12.2002 at 15:11 by Indrek
Raul
Kui sügisel sai osa autost üle värvitud, siis maaler soovitas DuPonti...saada on seda Top Partsi kõrval olevast poest.
27.12.2002 at 15:54
Georg79Fire
Nagu keegi siin enne juba mainis, on tõesti kõige tähtsam eeltöö ja selleks kasutatavad materjalid ning õige järjekord nende kasutamisel. Tänapäeval toodetavad autovärvid on kvaliteetsed pea kõigil autovärvi tootjatel. Soovitada võib paljusid firmasid nagu DuPont, PPG, Standox, Glasurit.
Meelde tuleb jätta, et värv ei täida ühtegi eeltöös sisse jäetud näpukat.
Kuigi pinnavärviga värvimine on odavam ja tulemus praktiliselt sama ilus, soovitaks projektiauto tegijale siiski lakialust värvi, kuna tulemus on vastupidavam ja kauemkestvam ilmastikutingimustele.
Isiklikult soovitan DuPont'i, kuna antud kontsernil on kõige täiuslikum kruntide, alusvärvide, värvide ja lakkide süsteem. Lakke on ka igasuguseid olemas- mõned on kirkamad, mõned vähem, osad on kiirlakid, teised aeglasemad. Hinnad muidugi ka vastavad tulemuse orientatsioonile. Projektiauto jaoks parim lakk minu arvates on DuPont'i 3200S, kuna ta on üks kirkamaid autolakke üldse ning mis peamine- imekergelt poleeritav isegi mitmeid kuid hiljem. Automaalrile, kes varem selle lakiga tegemist teinud ei ole, ei tasu seda peale suruda, kuna tegemist on vähe harjutamist nõudva süsteemiga (vastasel juhul võib resultaat väga kole tulla).
P.S. Fotodega a'la, et vaata, kui ilus ja särav minu auto pildi peal on, pole mõtet peibutada, kuna fotodel paistab ka väga s...sti värvitud auto näitusele panemist väärt olevat (Ragnar, see ei puudutanud kuidagi sinu autot).
27.12.2002 at 20:10
tfr

Muuseas, värvalid ja muidu gurud - liidan siin just oma projektiauto eelarvet kokku (juhuks, kui päris mäda ei ole ja homme ta ikka ära toon).

Palju võiks mingi normaalse/korraliku eeltöö + värvimise + materjalide peale arvestada? Lõppvärviks ilmselt tahaks mingit pärla+metallicut.

Auto ise on 2-ukseline kupee (no heakene küll, kergitame siis veidi-veidi saladuskatet - umbes selline).
27.12.2002 at 20:27
Georg79Fire
Kui sa ei kavatse kvaliteedi pealt kokku hoida, siis pead arvestama vähemalt 25K eek-ga värvimistööle koos materjalidega. Muidugi Renault Fuego on suht vana auto ja ta on kindlasti nii mõnestki kohast läbi roostetanud. Sellisel juhul pead sa arvestama ka nii mõnegi tuhandega, mis läheb plekitöö peale.
Iseasi, kui sul on aega palju ja viitsid otsida ning on teadmisi vajaminevate materjalide ja teostatavate tööde koha pealt ning leiad mingi kuldsete käte ja väheste nõudmistega meistrimehe kuskilt kolkakülast, võid sa saada isegi kuni 10K-se võidu.
27.12.2002 at 21:26
Ragnar
quote:
Georg79Fire:
P.S. Fotodega a'la, et vaata, kui ilus ja särav minu auto pildi peal on, pole mõtet peibutada, kuna fotodel paistab ka väga s...sti värvitud auto näitusele panemist väärt olevat (Ragnar, see ei puudutanud kuidagi sinu autot).
Üldiselt olen tõdenud, et erinev toon ja sort mõjutavad jäädvustust olulise erinevusega. Kui siin näiteks minu eelmine värv (lakialune t.punane metallik) nägi välja igal fotol ergas ning värske - samuti kui autot polnud pestud teab mis ajast ning viimane aeg oleks seda teha olnud... Niih, see ilma terata lakialune must aga on üks fotokate hirm. Iga kui viimane tolmukübe paistab pildilt välja - reaalselt silmaga tundub kõik ok!

edit: aga jah, Georgil õigus. Töö kvaliteeti pildilt ei näe.
27.12.2002 at 22:45 Last edited 27.12.2002 at 22:52 by Ragnar
Erkki

Minu valik langes DuPont'i kasuks. Just sellepärast, et nad pakuvad kogu tehnoloogiat alates krundist kuni lakini välja. Loodetavasti ei pea pettuma, eks lähiajal ole siis näha...

El Camino '68
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp...
28.12.2002 at 23:38
deathdog
mul väike OT küsimus et kui palju seda värvi siis sedaan kerege autole lähe umbes ?
31.12.2002 at 09:29
wuudi
eks kõik need eelnimetatud värvid ole kvaliteetsed.omad kogemused nii Glasuriti,Standoxi kui PPG-ga.sealjuures kõik väga head.eks lõplikus eelistuses annab tooni ka hind,konkreetne vahendaja jne. kui Ise ei hakka värvima on ehk mõtekas konsulteerida konkreetse maalriga kes töid teostama hakkab. EDU !!!
31.12.2002 at 12:39
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Millise firma värvi kasutada?  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.