register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Minu auto : GMC Yukon XL 2007   1 2 3 4  
Poster Message
maalo
GMC Yukon XL 2007
Klassikaline ülevaatuse lähenemine, siis vaja kõik süsteemid üle vaadata.
ABS põles vahelduva eduga - veakoodiks parempoolne tagumine andur. Vasakpoolne sai aasta tagasi vahetatud samal põhjusel. Läks seegi kord AcDelco.
Mootoriplokis klassikaline P0449 ilutsemas ja kõige külmemal ajal, kui oleks olnud hea akna pealt kaugkäivitust kasutada.. No mis seal ikka..
Vahetasin nii kõhualuse ventsolenoidi (veakood) kui ka mootori peal oleva purge valve. Läks tükk aega autol aru saamisega, et uus tükk on küljes - veakood oli visa kaduma. Alles vist kolmanda kustutamisega jäi kustu ja terve nädalavahetuse ringi trippinud, kõik toimib. Õpetasin taaskord tühikäigu uuesti selgeks ja auto sõidab nagu kulda. Käigukasti viivitust enam pole, ka peale pööramist on kohe käik sees, enne tuli pööre ära teha ja gaasi vajutamisega alles nõksus käigu sisse. Pisiasi, aga ebameeldiv, nüüd see kadunud.


Vent solenoid GM OEM 30 + 36 euri saatmine ja maksud.
ABS andur AcDelco 42 euri + 11 euri saatmine, tolli ei pidanud maksma.
Purge valve AcDelco 23 euri + 14 euri saatmine, tolli ei pidanud maksma.
Amazon on imeline. Odavam kui Rockauto ja täitsa okeilt tulevad kohale, vähemalt on tracking ja jutud. Avastasin, et terve jooks amorte ja vedrusid on samuti odavam võtta Amazonist, kui Rockist.
Lihtsalt siia kõrvale, et Toppartsi pakkumine vaid originaal-abs anduri eest oli 120 euri.....

Üks etapp läbitud, puhastasin veel seisupiduri osa ära, panin uuesti liikuma, käisin kõhu all uuesti kõik pistikud lahti-kinni, sest taaskord kummitas tagumise kardaani kiirusandur ning pesin suksu ka puhtaks ja nautisin nädalavahetust. Sooja ilmaga ei anna tuksis amordid ka niiväga tunda. :D
7 matsi + koer pagasiruumis, kont sees ja 310km jooksul kulus 35 liitrit eluvedelikku.
Müüdavad rehvid korjasin müügist ära, sest 2 rehvil ilmnes järsku defekt ja sellisena ma neid müüa ei saa. Tellin ikka vägisi tutikad asjad, sest need kroomveljed on põrgulik unenägu, kui avastad taaskord, et mingi rehv on tühjaks jooksnud tuksis kroomikihi pärast. 20" lohve nii naljalt ei leia ka.
Talvega on rooste natuke rohkem haiget teinud, mullitusi leiab siitsealt. Peab mõtlema, mis ette võtta, ajutiselt puhtaks ja mingi muunduriga üle, sest plaanis on kohekohe kinnisvara ost ja ei taha ressursse niisama tühjatähja peale kulutada. Milline roostesurm kõlbaks kasutada, millele hiljem ka värvi kannatab peale suristada, kartmata, et mingi vana jääk hakkaks värvi keetma?
20.03.2022 at 20:03 1 edit. Last edited 20.03.2022 at 20:04 by maalo
Kaido
GMC Yukon XL 2007
Rooste tuleks eemaldada mehaaniliste vahenditega (erinevad lihvharjad, kettad, paberid), järgneb pindade puhastamine/rasvaeemaldus ja siis kasutaks mina Terosoni roostemuundurit VR625 (aerosool, 400 ml, varvifoorum.ee valikus 13,79 €). Seda lastakse detailidele 2-3 kihti ja aine peab pärast seda 16 tundi kuivama. Sellel roostemuunduril on ka krundi omadused, ehk pärast kuivamist tuleks pindu punase karukeelega karestada, misjärel võiks värvima hakata. Veel kindlam oleks karestatud roostemuunduri katmine epokrundiga, mis hiljem üle värvitakse. Ajutine lahendus, mis kestab päris hästi, aga pole võrreldav kahjustatud detailide vahetamise/värvimisega.
23.03.2022 at 22:32 2 edits. Last edited 23.03.2022 at 22:33 by Kaido
maalo
GMC Yukon XL 2007
quote:
Kaido: Rooste tuleks eemaldada mehaaniliste vahenditega (erinevad lihvharjad, kettad, paberid), järgneb pindade puhastamine/rasvaeemaldus ja siis kasutaks mina Terosoni roostemuundurit VR625 (aerosool, 400 ml, varvifoorum.ee valikus 13,79 €). Seda lastakse detailidele 2-3 kihti ja aine peab pärast seda 16 tundi kuivama. Sellel roostemuunduril on ka krundi omadused, ehk pärast kuivamist tuleks pindu punase karukeelega karestada, misjärel võiks värvima hakata. Veel kindlam oleks karestatud roostemuunduri katmine epokrundiga, mis hiljem üle värvitakse. Ajutine lahendus, mis kestab päris hästi, aga pole võrreldav kahjustatud detailide vahetamise/värvimisega.
Aitäh info eest! :)
24.03.2022 at 20:39
maalo
GMC Yukon XL 2007
Pole veel Kaido soovitustega edasi jõudnud minna, endal tööl ka kibedad ajad rehvivahetustega ja ootan rahulikumat aega...

Vahepeal tekkis võimalus ja Cadillaci kirjaga veljed jõudsid minuni.


Uued mutrid ka, need Gorilla käkerdised on tiba vale koonusega ja ei hoidnud algul neid Läkiläkisi kinni. Kippusid lühikese sõidu järel ikka lahti põruma. Sellise suurusega auto puhul ei taha üks hetk avastada, et rattad jooksevad oma teed.. :D

Tükimat aega juba olin otsinud uut legaalset tähistega LED tagurdustuld. Peale mitut varianti, sain selle kõige sobivama, nii mõõtude kui valguse poolest. 2.7W aga täiesti adekvaatne.


Roostes tala peale ei tasu tähelepanu pöörata, kuna kärukonksu pistik ja selle tagune plaat jäid töökäigus pihku, siis tekitasin uued võimalused pistiku kinnitamiseks ja võõpasin kogu stange aluse osa Hammerite'ga üle. Esialgu ajutiselt igaveseks, kestab kogu minu vajaduse aja ära. Õigemini mäda osa sai eemaldatud, puhastatud ja puurisin uued augud ja katuse rihtimiseks kasutatav paksust plekist seib oli ideaalne.

Tuleb oodata soojasid ilmasid, kakun toa tühjaks ja pesen kõik vaibad tekstiilipesuriga ära. Lisaks on polstreid, mis vajavad uusi tüübleid ning ühtkomateist veel..

Ülevaatus sai aprilli algul läbitud, aga rõõm oli üürike, nüüd airbag särab. :D
Parempoolne esimene põrkeandur annab viga. Seda kurjamit ei anna takistiga ka asendada, sest see on nutikas andur ja suhtleb ajuga. Hetkel otsingud käivad. Usast 350 euri eest ei tihka veel tellida. Tagadiffer on ka nüüd pisut hapumaks muutunud, V8 Import andis oma pakkumise, otsin veel, vb leiab komplektse auto, kust veel midagi maha keerata annaks.. :P Kui keegi lammutab veel kuskil GMT900 keretüüpi (2007-2015), siis võib vihje anda. :)
03.05.2022 at 18:41
DevilDeVille
  
GMC Yukon XL 2007
Las ma pakun, peetu eest küsitakse tiba rohkem, kui vileuue TrueTrac-i eest?

____________________________
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
03.05.2022 at 23:47
maalo
GMC Yukon XL 2007
asi polegi niivõrd enam sisus. korpus on hävinemas. vb õnnestub kellegi kaudu mikimaalt midagi ära tõmmata.
04.05.2022 at 12:48
maalo
GMC Yukon XL 2007
Kuna vahepeal oli tööst pikem paus, siis oli aega enda jaoks ja natuke sai käsitööd tehtud auto all ja auto peal.
Tegin iluvõre lõpuks korda. PVC riba juba kippus narmendama, kuigi on suht paks, siis päike ja ilmastik teeb oma töö. Pealegi oli ajutine nähtus, mis pea 1.5a peal oli.
Tartus kõige soodsam koht, kust alumiiniumvõret soetada, on Sepa keskuse pood. Kvaliteet on timm ja mõõte on erinevaid. See mõõt sobis ideaalselt, pidin vaid otsad stange augu järgi lõikama, niiet kaotsi läks vaid mõni ruutsentimeeter. Laius sobis ideaalselt. Embleemi kinnitamist vaatasin tükk aega nii ja naapidi aga kuna tal on taga suured laiad kõrvad, siis ilma võret rikkumata ei saa neid paika ja pigem lõikan kõrvad maha ja panen klaasiliimiga igaveseks. Lisatule ava ei hakanud välja lõikama, hetkel ei näe valguse kadu, kui just talvel ei hakka võret kinni mätsima, siis mõtlen edasi, hetkel visuaalselt kõige sobivam.



Väljalase sai ka veidi modi, vajab veel täiustamist, nagu need kodukootud katsetused ikka..
Muffler delete, resokas jäi. Maanteel ainuke asi, mis domineerib, on active fuel managementi lülitus. 8 potiga on meeldiv üüüüüüüüüüüü... 4 poti pealt on tiba ebameeldivam ja madalam aaaaaaaaaaaaaa...... muus osas, kuni ei talla jalaga WOT, on täitsa ameerika auto moodi ja ei unda. 4000 pööret kisub veidi naljakaks ja käiguvahetus käib turtsuga (võrreldav dsg fart). Ülevaatuse jaoks peab istutama ühe pisema poti ikkagi vahele, hommikune külmkäivitus kipub ka lapsi veidi ära ehmatama.



Üllataval kombel ka täitus 30 000km minu käes oldud aja jooksul, see teeb siis ligi 10 000 aastas.. mis tähendab ka, et taaskord on aeg õli vahetada. :D Keskmine kütusekulu on tiba langenud, vahetasin ka söekanistri nüüd välja, tankimise probleem on justkui lahenenud, peaks nüüd ainult veakoodi eest ära kustutama ja vaatama, mis ta teeb.

Sai ka ükshetk villand nendest kägisevatest polstritest. Võtsin terve toa tühjaks ja hakkasin otsast neid tagasi painutama õigetesse kohtadesse.



Leidsin keskmise rea istmete siinide alt ikka tõsist ameerika värki ka - üks täitsa pesuehtne Lincolni pildiga sent ja 7.62mm elav moon. Nüüd tekib küsimusi küll, sest auto on toodetud märts 2007 ja juulis on ta juba Eestis arvel. VIN alusel oksjonipilte ei leidu, samas on auto taha paremale paugu saanud, stange tagune tala on endiselt kõver ja voltis ning ka toast on näha kolkimise jälgi. Font, millega on VIN pandud esiklaasi alla, on sama, millega märgistati eriteenistuse autosid - Eestis on neid mitmed, olen ka paari näinud, üks neist FBI endine tumeroheline Buick Park Avenue. aga see selleks..
16.08.2022 at 23:41
max
GMC Yukon XL 2007
https://www.riigiteataja.ee/akt/RelvS
17.08.2022 at 12:00
DevilDeVille
  
GMC Yukon XL 2007
See moon, mille leiust peab ametivõime teavitama, näeb välja nagu Barnaul-i või PRVI Partizan-i liinilt pärinev 7,62x39 lakitud terashülsiga.

____________________________
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
17.08.2022 at 12:09
TTUUL
GMC Yukon XL 2007
quote:
DevilDeVille: See moon, mille leiust peab ametivõime teavitama, näeb välja nagu Barnaul-i või PRVI Partizan-i liinilt pärinev 7,62x39 lakitud terashülsiga.

Ja millimallikast padrunise kõrval kes konna ammetile. ;)

____________________________
XJ ´91, 136KW AMC242, AW4, NP 242, ..... EX
ZJ ´95, 135KW AMC242+LPG II, 42RE, NP 242, .....
Tahoe ´98, 190KW Vortec 5700 L31,4L60-E , NVG246, ..... small block ja suurem ratas.
ZJ ´96, 131KW AMC242, 42RE, NP 242, ..... teatri seades.
17.08.2022 at 22:40
max
GMC Yukon XL 2007
quote:
TTUUL:

Ja millimallikast padrunise kõrval kes konna ammetile. ;)

Ma igaks juhuks mainin, et DevilDeVille ei teinud nalja ja sellisest leiust tuleb tõepoolest teavitada (Relvaseadus § 9). Selleks sai ka igaks juhuks link pandud, et võimalikust teadmatusest (pildid ja jutt ikkagi üleval) pahandust ei tekiks.
18.08.2022 at 11:06
maalo
GMC Yukon XL 2007
Korraks oli mõte, et paiskan massina turgu... Pisike pere on nii palju suuremaks saanud, et on aeg oma pesa soetada.. Moluraamatus korraks hõikasin, paar kirjasõpra ka sain, kuid leige huvi tõttu mõtlesin, et küllap ma selle pesa saan ka ilma Jukust loobumata. Ja midagi mõistlikku pole asemele osta ka nagunii.
Tellisin siis posu pidurimanti, ette-taha uued kettad, klotsid, trossid, tarvikud, sadulad remondin ära, sest niplid on nii kinni, et ilma kuumutamata nendest jagu ei saa. Terasest nippel alumiiniumist korpuses = õige liigutuse korral tükid taga. Samas vaatasin, et rrr.lt on täitsa mõistliku raha eest ilusad punased Escalade sadulad, võimalik, et vajavad vähe värskendust, aga US ja Ast tellides taheti 1100 euri varuosade eest lisaks toll ja transa 1500. 2.6k maksta mõne pudina eest tundus natuke liig.
Lisaks siis ka vedrustus ette ja taha uus ning sõit läheb konkreetsemaks. Praegu on tagaamordid ikka suht räbalad ja õõtsub ka juba omajagu... Ainuke loogiline liigutus. :) Esiamort üksikuna versus terve vedruga püstak on vahe vaid paarkümmend euri, võtsin kohe püstakud.
Tundub, et kasutatud autode turg ei ole väga soodne ja diiselpassatid ei ole minu teema. Pigem kallan ja suu kõrvuni.
13.09.2022 at 19:27
orubenno
GMC Yukon XL 2007
quote:
maalo: , sest niplid on nii kinni, et ilma kuumutamata nendest jagu ei saa. Terasest nippel alumiiniumist korpuses = õige liigutuse korral tükid taga..

Sadulad näppu ja iga "suvaline" autotöökoda laseb õlleraha eest korralikult kuumaks, et niplid ilusti käes.
14.09.2022 at 11:32
maalo
GMC Yukon XL 2007
Eks mul on omal ka võimekus selleks, aga vanusega tuleb see laiskus.. Tõsi, mitte selline nagu mulkidel, olen rahvuselt setu.. Aga kui on võimalus, et keegi teine saab selle minu eest ära teha, siis ma otsin seda võimalust. :D
Ja siis kui juba sadulad näpus on, siis on raudselt soov neid lihvida ja värvida ja selleks puhuks on ka värv varutud kunagi.. :D Ja nii ta läeb...
See nädal veedan lõunanaabrite koolituskeskuses, et Hispaania päritolu autosid paremini parandama õppida ning reedeöösel läbi Läti koju sõites on ilmselt ainus asi mõttes, kuda laupäeva hommikupoolikul saaks auto alla ronida. :D
14.09.2022 at 19:47
TTUUL
GMC Yukon XL 2007
quote:
maalo: Eks mul on omal ka võimekus selleks, aga vanusega tuleb see laiskus.. Tõsi, mitte selline nagu mulkidel, olen rahvuselt setu.. Aga kui on võimalus, et keegi teine saab selle minu eest ära teha, siis ma otsin seda võimalust. :D

Ma kah laisk mulk. Kevade sai kuuri vundamendi kivid enampi vähempi riskülikusse sätitud sinna, kuhu peaks kolosseum tulema, aga kivid ei ole siiani võtnud maa sees oma tööasendit. Kui aeg käes, siis .....

Tehnikaga kahjuks sama teema.

Aga jätka rahulikus tempos.

____________________________
XJ ´91, 136KW AMC242, AW4, NP 242, ..... EX
ZJ ´95, 135KW AMC242+LPG II, 42RE, NP 242, .....
Tahoe ´98, 190KW Vortec 5700 L31,4L60-E , NVG246, ..... small block ja suurem ratas.
ZJ ´96, 131KW AMC242, 42RE, NP 242, ..... teatri seades.
14.09.2022 at 23:13
maalo
GMC Yukon XL 2007
Rahulik tempo jätkub. Seda aastat on ka juba 25 päeva jagu elatud, mõned rõõmud ja mured taas läbi elatud.

Sai siis peale viimast piduriremonti tellitud hulgim varuosi, mis osa on ka juba külge saanud, osa veel ootab väljaostmist.
Külmade saabumisega muutus ka mootorituli igapäevaseks külaliseks, kuniks mul tühikäigu sootuks ära võttis ja ka lõpus enam ei tahtnud väga ka käima minna. Õigemini ajapuuduse tõttu lükkasin seda kuni alles viimase nädalavahetuseni. Peale põgusat kohtumist ühe kaasfoorumlasega Jõgevalt, hakkasin Pae poe eest ära minema ja võta näpust, edasi ei liigu, käiku ei vaheta ja lükka jalaga, kui tahad. :)
Hea, et taipasin tööjuurest Tech2 kaasa rabada, kiirdiagnost Throttle Closed Position Performance ja vea kustutamine lasi vähemalt sihtkohani ära sõita.
Võtsin siis siibri maha, pealtnäha jälle pisut must (puhastasin ju seda millalgi 2021 lõpus), sisselase ka piisavalt ökane... Vähemalt sõrme enam sinna sisse pista ei soovinud. Tihend siibri taga oli ka piisavalt kahtlane aga kuna uut polnud võtta, siis puhastuspesu ja tihend teistpidi sisse, tehnilist vaseliini takka ja käib küll.
Siibri võtsin enda pulkadeks. Leidsin ka kunagise TSB selle kohta, mida soovitati omal ajal teha. Noh, asendiandur vahetada. Ega sellest ei pääse minagi.
Aga must kaas käib klambritega maha ja piilusin seda hammasrattasüsteemi. Plastist hambad näitasid välja, kus kõige rohkem tööd tehakse, võtsin seega suure hammasratta ja keerasin 180 kraadi, et kontaktis oleksid kulumata hambad. Sama süsteemi saab teha ka VAGina grupi autodel, millel loobib segusiibri vigu, õigemini mootori viga aga tihti saab hammaka ümber tõstmisega veast lahti mõneks ajaks... eks siis tegin sama seekord Jukulegi. Panin ka määret hammaste vahele.
Võtsin siis kaane omale kätte, asendiandur on nii sügavale sisse pressitud, et arusaadav, miks see igaveseks on mõeldud. Ega seal muu aidanudki, kui electric cleaner kätte, uputasin ühest pilust sisse ja teisest pilust voolas must vesi välja ja kui sodi enam ei väljunud, siis elektriku kaitsesprei sisse ja kõik kokku tagasi.


Kui kedagi huvitab, et mis saab, kui pole uhket diagnosti käepärast võtta?
Sümptomid on:
* kehv ja uimane käivitus
* peale kiirendust jätab pöörded tükiks ajaks üles
* peale teist käiku võtab veo üldse tagant ära, tundub korraks nagu oleks kasti probleem
* väga suvaline toimimine - kord on kickdown, kord ei ole, jne.
* V8-V4 lülitus on suht olematu või on nii, et ka väga vaikse hooga juba surub end 4 püti peale...
Minul olid kõik need, vahelduva eduga suht aastapäeva jagu. Tõsisem pull algaski eelmisel kevadel, süvenes kiirelt sügisel. Õhtuti peale tööd Rebase Rimist startides kadus poole Sõpruse silla peal vedu, linnaliinibuss juba musitab tagaklaasi ja kuhugi pole äärde ka võimalik tõmmata. :D Gaas põhja, siis lõi laksti teise käigu ja sai vähemalt hoo üles, kuni järgmise hetkeni...
Kuni sinnamaani ei tekkinud veel korralikku veakoodi, millest kinni hakata. P2119 tekkis alles hiljuti.

Ja siit ma siis sain julgust ja hakkasin rookima.





Kokku tagasi kõik, auto külge uuesti ning pistik tagasi.

Ilma testrita on ka võimalik õpetada, õigemini, peab ütlema, et see auto õpib oma tühikäiku pea iga käivitus. Seega kui ilmnevad esimesed hädad, siis tuleks hakata tegelema siiski.
Auto tuleb käivitada, jätta 3 minutiks tühikäigule tiksuma, seejärel minutiks seisma ja siis uuesti käima. Ta peaks õppima oma asendid ära, et normaalselt käimagi minna. Esimene sõit teha ettevaatlikult, sest ta ka siis kompab neid piire, mida ta kasutada saab. Esimene möödasõit oli korraks hirmutav. Aga nüüd on kõik hästi.
Vähemalt ajutiselt on uue asja ost edasi lükatud, aga tundub, et peab ostma Dormani toote, mida reklaamivad optilisel anduril baseeruvat. Ehk siis peaks olema igavene.




Käisin igaks juhuks ka tööriistaga veamälud üle ja avastasin, et kuu aega tagasi nullitud alkohol on taas jälle 44% peale roninud. Ometi tangin vaid 98 ja vaid Alexelast. Teisi tanklaid Tartus vähemasti usaldada ei saa. Solgivad nad kõik rohkemal või vähemal määral aga mõne tankla kütusega saad kohe aru, kui auto hääled ei ole õiged...

Külmkäivitus.
https://photos.app.goo.gl/51UTSEG8Tbqzj8as8

2 nädalat tagasi oli siin kohati -25 kraadi külma. Siis andis ka mul üks rattalaagritest märku. Algul absi tule kaudu ja siis hakkasin kuulma ka kerget urinat. Raami peal oleva auto rõõmud - kõike ei näe/kuule enne, kui asi hapu. Urinast logisemiseni oli 4 päeva (sõidan vaid linnasiseselt tööle koju 20km kokku). Sain laagri, tunnike haamerdamist ja vandumist ja naudin taas vaikust ja ükski lisatuluke enam ei põle.

Täna, just mõni tund tagasi laekusin koju. Jäin tööle kauemaks, et leida üles põhjus, miks tagaluuk järsku enam ei avane, või teeb lõksu siis, kui kang lükata P peale.
Pilt selge - lüliti on lühises. Kakkusin maha luugipolstri, 4 mutrit 10mm, pistik lahti ja voilaa. Seejärel 4 torx peaga kruvi ja lüliti lingi seest käes. Peale plastikkaane maha koukimist sai selgeks, et juhtmete ühenduskohad olid oksüdeerunud ja omavahel ühenduses. Peene messingharjaga suurem kultuurkiht minema ja siis värskendasin tina. Lasin jootekohtadele kaitselakki ja lappasin kõik kokku. Kui siiani arvasin, et on seal kummist nupu all kontaktlüliti, nagu muidu autodel, siis eksisin. Ameeriklased on teinud ikka korraliku pika trükkplaadi, millele toetub vedruplaat, mis siis kaht liini korraks ühendab. Kui peaks uus probleem tulema, siis on vähemalt kohta, kuhu uus juhe joota külge probleemivabalt. :)

Õlivahetusi olen teinud nüüd paar tsüklit nii, nagu ameeriklased soovitavad - 1 liiter ATFi ja 5 liitrit õli otsa. Pesi mootori seest päris kenaks ja hüdroka tiks kadus päevapealt. Paar tsüklit tegin nii, nüüd kasutan jälle ainult puhast õli mõnda aega. Lootuses, et kardetud tõukuri tiks on mõneks ajaks eemale peletatud.

Järgmise monoloogini.




25.01.2023 at 20:39 1 edit. Last edited 25.01.2023 at 20:42 by maalo
v6sa
GMC Yukon XL 2007
quote:
maalo:
...kuu aega tagasi nullitud alkohol on taas jälle 44% peale roninud. Ometi tangin vaid 98 ja vaid Alexelast. Teisi tanklaid Tartus vähemasti usaldada ei saa. Solgivad nad kõik rohkemal või vähemal määral aga mõne tankla kütusega saad kohe aru, kui auto hääled ei ole õiged...
...

Kiitus mure lahenduskäigu jagamise eest. Selliste preparaatide kohta on vähe infot ja harvad viitsivad süübida asja olemusse.

Kui tohin paluda: oleks huvitav näha, kas tanklates pakutava suise ja talvise mikstuuri peale reageerib see iseõppiv sisteem erinevalt? Saan aru, et säärase asja märkamiseks peaks tegema perioodilist kontrolli (ja ilmselt ka lähtestamist), aga ehk pakub ka teistele huvi...

Isiklik kogemus Lääne-Saksa V8 pidamisest ütleb, et Alexela 98 mehh. pritsele ei meeldi, tühikäik kukub ja kiirendusele tekib tühi koht sisse. Olerexi oma on parem (aga nende turunduskampaania on täielik pettus ja seetõttu sealt ei tangi). Krooningu väidetav Neste 98 annab üsna üsna lähedase tulemuse sellele, mida ma ootaks ühelt kulunud V8-lt.

Kas Tartu kandi inimesed mitte Terminali kütust ei kiida?

Kusjuures suisel aal tehtud aurustumiskatse jättis kõigi kolme purgi põhjale natuke pruunikat ollust. Alexelal oli veel rohekat ollust teine kiht. Kahju, et lapsed ja koerad mänguhoos hukkasid katse enne fotojäädvustust:(
26.01.2023 at 11:10 1 edit. Last edited 26.01.2023 at 11:10 by v6sa
franz125
GMC Yukon XL 2007
Täitsa lampi küsimus et millel see 98 kasutamine põhineb?Ons Jukul kõrgem surveaste?
26.01.2023 at 18:36
maalo
GMC Yukon XL 2007
Kiita ei ole vaja.
Seda alkoholinäitu tegelikult mainis mulle kunagi läbi telefoni Antennimees, kes olla nende masinatega veel rohkem kodune. Tema jutust jäi kõlama mõte, et mida kõrgemale ronib alkoholi näit, seda rohkem hakkab auto segu paigast kruttima ning selle võrra hakkab kannatama nii külmkäivitus, kui ka tühikäik. Ausalt ütlen, siis kohe peale auto soetamist olid ka suvised külmkäivitused nagu vaikselt ärkav karu...
Kui all on veel summuti tehase poolt, siis seda häälest hästi ei taba. Mina, kes ma olen kõhu alt ühe kohver-pauna võrra vaesem, saan aru, millal auto nina luristab ja millal mitte. See hääl on lihtsalt nii spetsiifiline... Ja nii ma olen nüüd nagu sportlikust huvist ikka jälginud mängu. Peaks hakkama tabelit pidama lausa. Kahju on lihtsalt sellest, et see vahetus ja enesekalibreerimine käib nii märkamatult, et kui iga päev hüppad hops sisse ja tuld, siis jääbki ilmselt märkamata, mismoodi see aparaat toimetab iseendaga. Kui üldse, siis Antennimees on kõige pädevam seda teemat kommenteerima. :)
Arvestades, et see on flexfuel, siis targad ütlevad, et jälgib pidevalt oma käitumist ja korrigeerib vastavalt. Tavamudel (mille VIN ei sisalda 0 ega 3) ei pidavat nii jonnakas olema, kalla ainult ämbritega ette.
Sõber töötab Alexelas (ei ole reklaam ja minu arvamus ei ole kallutatud), ütleb, et ongi olemas nii talvine bensiin, kui suvine bensiin. Talvine sisaldab, täpset kogust teadmata, mingi koguse külmumisvastast agenti ja eks see kollitabki. Suvise bensuga ma pole pidanud alkoholi nullima. Alexelat kasutan ma puhtalt mugavuse pärast - sooduskaart annab suurima sooduse ja asukoht on kodule lähedane. Olerex on tegelikult lähedasem aga ka nende turundus ei sobi mulle ja siin üks suvi suutsid nad mul üle 600 euri broneerida "süsteemirikke" tõttu. Ehk siis tankisin oma autot, siis oli vaja niidukile, jne.. Käisin 3x, mitte ükski kord ei vabastanud pärast tankimist summat ja nii ma kemplesin nendega 3 päeva, enne kui mu raha mulle tagasi anti. :D
Aastal 2002, kui juhiloa omandasin, elasin Kärknas, Terminali kodu kõrval. See on ka ühtlasi minu esimene kütusetankla sooduskaart üldse ja on siiani rahakotis. Aga terminali tanklad jäävad üldjoontes trajektoorilt kõrvale, kui just Jõgeva poole talda ei säti, siis ikka aegajalt hüppan sisse. Seega tartlaste Terminali hype jääb mulle võõraks. Aga eelistan seda iga kell Olerexile.
Aurustumisi ma ei ole katsetanud aga suvel, kui puhkus tuleb, proovin meeles pidada. See, mida ma näen praegu autode paakides, on tegelikult kohutav. Kui Juku mind pumba torude tõttu teele jättis, siis sai paak igatepidi läbi loputatud ja uus pump sai istutatud puhtasse paaki. Ei olnud õnneks hullu. Pisike käputäis pruuni sodi, mida pidasin pigem roostepuruks.

Franz - ei ole kõrgem surveaste. Lihtsalt minu esimene auto oli tibukollane 21063, mille karpa lõtkud olid meeletud ja sinna kõlbas 95 küll, eriti kui sai veel vene küünlad lääne omade vastu vahetatud. :) Aga esimene moodsam auto näitas juba välja, et 98ga saab rohkem sõita ja nii on ka Juku isudega - 95 annab läbisõidult vähem. Ma pean kuu jooksul tegema kindlasti 2 tankimist. Kui maalesõitu ei ole, siis tulen ühe paagitäiega, ehk 124 liitriga kenasti terve kuu välja. Sugulased tuttavad räägivad sama ja eriti hapuks läks asi, kui 95 juba E10 tähise sai. Eks seda etanooli on seal sees olnud läbi aegade, aga lihtsalt solgitakse niigi hea kraam ära.
Hea meelega tarbiks üldse E85, aga seda ei saa kuskilt. Käsiraamatu järgi on E85 kasutades võimsus 243kW, mitte 239. :)
Niiet see 98 on olnud läbi aegade minu kiiks ja olen rahul olnud, autod ei jonni. Vaatasin just ennist, et 2 kuu pärast saab mul 3 aastat Juku omamist ja olen selle ajaga üle 5000L kütust torudest läbi lasknud. Rahasse ei hakka arvutama, eks valus on niigi. :D
Aga gaasi ma ei pane. Pole põhimõtteliselt vastu aga selle mootori arhitektuur ei sobi - aluplokk ja alukaaned. Gaasiseade tooks põlemistemperatuuri niigi kõrgeks ja inseneeritud veepump jääb niisamagi hätta.

Tänks, et viitsite kaasa elada.
26.01.2023 at 23:15
v6sa
GMC Yukon XL 2007
quote:
maalo:
...
siis tulen ühe paagitäiega, ehk 124 liitriga kenasti terve kuu välja. Sugulased tuttavad räägivad sama ja eriti hapuks läks asi, kui 95 juba E10 tähise sai. Eks seda etanooli on seal sees olnud läbi aegade, aga lihtsalt solgitakse niigi hea kraam ära.
Hea meelega tarbiks üldse E85, aga seda ei saa kuskilt. Käsiraamatu järgi on E85 kasutades võimsus 243kW, mitte 239. :)
Niiet see 98 on olnud läbi aegade minu kiiks ja olen rahul olnud, autod ei jonni. Vaatasin just ennist, et 2 kuu pärast saab mul 3 aastat Juku omamist ja olen selle ajaga üle 5000L kütust torudest läbi lasknud. Rahasse ei hakka arvutama, eks valus on niigi. :D
...


Etanooli võime vist rahule jätta, seda Alexela kütustes olema ei peaks (vähemalt reklaami järgi), kuivõrd nad trikitavad oma kohustuse bilansiliselt gaasiga ära. Küll aga on seal muud head ja paremat, millega saadakse "standardile vastav" fraktsioonkoostis. Ning nagu näha, tajub FF mootor selle ära ja hakkab korrigeerima. Tavamootor lihtsalt käib kehvemini ja võrdlusmomendi puudumisel ei oska ka kurta.

Fraktsioonkoostis näitab, milline kokteil peab olema: http://www.ttlabor.ee/lisa2.html . Ning jah, ajavahemikul 1 detsember kuni 1 mai peavad kütusemüüjad talvist müüma. Talvine aurustub varem ja seega soojal ajal ei ole nii ... tõhus.

Õnnetuseks saab sama tulemuse erinevatel viisidel ja nagu ikka - odavad lahendused tekitavad probleeme. Väikemootorite karburaatorite valget sadestust või pruuni helbelist setet ei tekita mitte lisatud alkohol ja sellest tekkinud raudoksiid (mis esineb kas terade või klotsidena), vaid just kvaliteedinõuete tagamiseks kasutatavad odavamad lisandid. Mis pole kuigi pikaealised. Mul poleks selle vastu ju midagi, kui ma ei näeks pideva väikese kasumi hala kõrvale kord aastas rasvaseid kasuminumbreid (mitte segi ajada käibenumbritega!). OK, tehke meie rõõmuks kiirestiriknevat kaupa koheseks tarbimiseks ja müüge seda soodsamalt, aga pakkuge siis ka harvemaks tarbimiseks stabiilsemate komponentidega segusid.

Mul puudub hetkel teadmine, kas tõesti ostetakse kogu meilmüüdav kütus sisse pitseeritud torusidpidi otse tehasest ja mitte keegi mitte midagi enne mind paaki ei lisa, aga mul on siin tugevaid kahtlusi. Kütusemüüjate pidev jutt sellest, et meie kütus tuleb otse tehasest ei klapi kokku sellega, et igal tankimiskorral on kütuse lõhn erinev. Eriti valus on see 95 puhul, mistõttu seda võivad kapriissemate autode omanikud kasutada vaid koheseks ärapõletamiseks stiilis: käin kaheks päevas Riias. Olen võimalust ikka kasutanud ja asutuse Almerat, mida tangitakse eranditult Alexela 98ga ikka sügisese paagipäraga ülevaatusele viinud kevadel. Kordusülevaatus heitgaaside tõttu on olnud sajaprotsendiline, vahel on leitud ka muud tagasikutsumise väärilist. Ning küttesüsteemi parandab müstiliselt iga kord paagi täitmine värske kütusega:) Vaatame, kas see kordub paari kuu pärast...

95 kasutamisel hakkas halvenema sel autol tühikäik, kui tankimisest möödus enam, kui nädal. Suisel aal, kui kütust läheb paar paagitäit nädalas, probleemi muidugi ei ole.

Kui ülalolev siin teemas omaniku arvates kohatu mula nüüd on, siis palun teada anda ja ma enam ei tee.
27.01.2023 at 09:53 2 edits. Last edited 27.01.2023 at 09:57 by v6sa
mrtn
GMC Yukon XL 2007
Jube kahtlane. Midagi on ikka su autodel viga. Ma sain viimati viletsat 95 millalgi 90ndatel. 2a aia ääres seisnud Corolla käivitus esimesest pöördest ja käis lõpuni. Igapäevaauto gaasiga, sõidan mõnekuuse vahega bensiinipaagi tühjaks. Tagavaraauto paagis on ka paar-kolm kuud vana 95. Kõik läbivad üv 10x alla normi heitgaasidega.

quote:
v6sa:Eriti valus on see 95 puhul, mistõttu seda võivad kapriissemate autode omanikud kasutada vaid koheseks ärapõletamiseks stiilis: käin kaheks päevas Riias. Olen võimalust ikka kasutanud ja asutuse Almerat, mida tangitakse eranditult Alexela 98ga ikka sügisese paagipäraga ülevaatusele viinud kevadel. Kordusülevaatus heitgaaside tõttu on olnud sajaprotsendiline, vahel on leitud ka muud tagasikutsumise väärilist. Ning küttesüsteemi parandab müstiliselt iga kord paagi täitmine värske kütusega:) Vaatame, kas see kordub paari kuu pärast...

95 kasutamisel hakkas halvenema sel autol tühikäik, kui tankimisest möödus enam, kui nädal. Suisel aal, kui kütust läheb paar paagitäit nädalas, probleemi muidugi ei ole.

27.01.2023 at 10:32
v6sa
GMC Yukon XL 2007
quote:
mrtn: Jube kahtlane. Midagi on ikka su autodel viga. Ma sain viimati viletsat 95 millalgi 90ndatel. 2a aia ääres seisnud Corolla käivitus esimesest pöördest ja käis lõpuni. Igapäevaauto gaasiga, sõidan mõnekuuse vahega bensiinipaagi tühjaks. Tagavaraauto paagis on ka paar-kolm kuud vana 95. Kõik läbivad üv 10x alla normi heitgaasidega.


Loomulikult on neil viga - need kõik on sõitnud kaugelt enam, kui valmistaja neile ette nägi ning neid on remonditud vajadustmööda keskmise kvaliteediga tarvikvaruosadega, mitte preventiivselt ja uut originaalosadega.

Samas tuleb tõdeda, et mainitud Almera põhikasutaja ei saa üldse aru, millest ma räägin: auto ju käivitub lõpuks ja sõidab:P
27.01.2023 at 10:55 1 edit. Last edited 27.01.2023 at 10:55 by v6sa
DevilDeVille
  
GMC Yukon XL 2007
Kütust tehakse nö. tellija materjalist (ka tehases). Mitte ilmaasjata ei reklaami terminalid oma teenuste seas ka segamisvõimekusega mahuteid. Ennäe üllatust, seda teenust pakub ka Alexela, kindlasti nad ise ei kasuta :D Pole üldse häbiasi, Alexela Logistics nimigi vahetati Nord Terminalsi vastu lihtsalt igavuse peletamiseks.

____________________________
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
27.01.2023 at 12:31
maalo
GMC Yukon XL 2007
Niih... Pajatused jätkuvad.. Seekord küll paraku ilma piltideta.

Pean kõigepealt endale tuhka pähe raputama liigse entusiasmi õhutamise eest.
See hangumise viga, millele järgnes P2119, ehk siis Throttle Closed Performance, mida ma siin käsi piiblil arvasin, et on seos asendianduriga, tuleb välja, et ei ole. Uus asendiandur tõi rõõmu vaid üheks päevaks ja jätkus endine jonnakus, nüüd sooja ilmaga veel rohkem, vana andur andis tunda vaid külma ilmaga.. No vana anduri lammutasin ikka laiali, see oli tõesti kulunud küll. Need karvad, mis vastu poteka radasid olid, kaotasid mingi hetk ühenduse.
Seega võtan uuesti sissetallatud teekonna Toppartsi ja tellin nüüd seekord terve gaasisiibri ja siis jääb üks asendiandur üle, kellel vaja võiks minna, oskab küsida. :) Rockauto väidab, et Dormani siibri assembly on ehitatud kontaktivaba anduri peale, oskab keegi väidet ümber lükata?
https://www.rockauto.com/en/moreinfo.php?pk=7535344&cc=1433400&pt=5136&jsn=1402

Üks lotopileti vääriline sündmus ka - eelmisel aastal peale ülevaatust oskas airbagi tuluke süttida. Mõtlesin, et tühi temaga, klõpsin terve aasta nuppe ja tegelen enne järgmist ülevaatust. Nüüd on jälle märts ukse ees ja vaja probleemiga tegeleda.
Uus Impact Sensor maksab 320 ja natuke peale raha, seda ei tihanud tellida. Topparts tegi 50% parema pakkumise, aga siis meenus, et millalgi sügisel oli keegi Näoraamatus müütanud just mulle sobivaid andureid, 100 eurikut 2 andurit... Toona ei taibanud kontakti salvestada aga hea sõber tuletas mulle uuesti seda kuulutust meelde ja saatsin kirja teele.
Tuli välja, et alles! Ja sai tehing lõpule viidud kiirelt. Müüja enda Cadillac ei võtnud neid väidetavalt omaks, minule sobisid koodi järgi nagu silmaauk rusika otsa.
Kui nüüd keegi tuleb küsima, et õu Mario, miks takistit sisse ei toppinud? Siis vastus oleks, et kuna need on intelligentsed andurid ja suhtlevad ajuga, siis lihtsalt takisti ei avita. Minul olid andurid poldikohtadest pooleks oksüdeerunud ja kuna sain 2 pea uut andurit, siis vahetasin korraga mõlemad ära ja asi vaska. Kustutasin ka vea mälust, et ei tuleks naljakaid juhtumeid.

Nädalavahetus möödus samuti auto kallal - seisupidur teemaks. Sügisel sai terve piduriring üle käidud ja siis tegin otsuse, et trossid vajavad asendust. Uued trossid tellitud, uued trumli aksessuaarid ja igasugu muid lisasid ja algas kogu ooper 2tunnise vandumisega, et saaks 20 minutit tööd teha. :)
Trossid olid ikka nii kinni kui kinni roostetanud ja kättesaamine oli tiba probleemne. Kasutasin suuri jämedaid lõikureid ja hakkisin trossid julmalt juppideks.
Uute paigaldus oli tegu of the Käki, uued regulaatorid ja muud asjad ja lappasin kokku. Kännu taga.
Meenus eelmise aasta ÜV, kus väänati napilt see 70% erinevust välja, kuigi aus olla, siis üks ratas oli täielik 0... :D
Ja siis märkasin, et... kus on märgutuli..?
Märgutule lüliti üks osa on suur vaskne klemm, mille otsas juhe eraldi kingaga. See king natuke logises, vask oli ka oksiidine aga kuna kitsas koht ja selleks on vaja üks plokk eest võtta, et oma käsi sinna ajada, siis leppisin olukorraga, et liigutasin seda kinga paar korda otsast ära ja tagasi otsa.
Uued välimised rooliotsad taaskord (Moog on saast, ei kestnud poolt aastatki), panin nüüd chinesiumist valmistatud Febestid, tegin sillastendi ja tõmbasin laupäeva lõunaks joone alla.
Ideepoolest on ülevaatusvalmis, kui keegi valgusdioodid esituledest ära koristaks, aga ma ei tea kahjuks ühtegi tuttavat automehaanikut. :)
Tähistasin pisikest töövõitu täispaagi ja ringreisiga. 112 liitrit ja 847km hiljem olin samas kohas. :D Seda võib julgelt öelda, et kus on juba 110 või rohkem, on ökonoomsus täiega aknast välja visatud, seetõttu vältisin kiiremaid teid ja lasin tasa-tasa 95ga mööda kõrvalmaanteid 4 poti režiimis, 7 tankisti ja koer pardal.

Peab hankima Terosoni roostemuundurit ja raami natuke ilusamaks vuntsima. Tunkedes onud eelmine kord kirtsutasid nina, et pühkigu ma see lahtine laastki vähemalt ära. Seekord siis proovin asja viia uuele tasemele ja mäkerdan mingi pastaga kokku. :D
Keretööd on endiselt plaanis, saaks vähemalt seelikuosagi kenamaks. :)

Auto saab minu käes nüüd 3 aastat, olen selle ajaga ligi 37 000km läbi ajanud, u 6500 liitrit kütust paagist läbi loputanud. Kõik undavad sillad undavad endiselt, pole hullemaks läinud. Still going strong, kui üldse, siis järgmine kord ma enam 4 aastat vee ääres seisnud autot ei osta, kuid sama GMT900 kerega masina ostaks küll, lihtsalt liiga hea masin.
13.02.2023 at 19:45 3 edits. Last edited 13.02.2023 at 19:53 by maalo
Vanaisa
  
Moderator
GMC Yukon XL 2007
37k km jooksul sellist (haiget)keberniiti näinud ja ostaks ikka jälle? :) Tugev närvikava sul....

____________________________
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.”
13.02.2023 at 19:59
tqhq.ee foorum : Minu auto : GMC Yukon XL 2007   1 2 3 4  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.