register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Minu auto : chevy international 1929   1 2 3  
Poster Message
Jllu
chevy international 1929
Ei usu, et minul see hoog raugeks. Autodega tegelemine ammusest ajast meeldinud ja taolisest autost unistanud juba väga pikka aega ja nüüd saada egeleda sellega ja ehitada sede omale on juba unistuse täitumine. Mul vend on üks suur fänn. Tal pulma kuupäev paigas ja tahab seda autot omale pulmaautoks. Nii, et tuleb töödele takka anda, et saaks ikka venna unistuse täidetud. Eks ikka ise ka tahaks sellega juba kruisida ringi...Kuna endal aga aega kipub väheseks jääma töö ja muude miljoni projekti kõrvalt siis chevy projektile olen võtnud abilise, kellega koostöö edeneb ja tulemused tulevad oluliselt kiiremini kui üksi oleksin suuteline tegema. Entusjastiga ta ka teeb sest nii vanat autot ei saa igapäev putitada. Loomulikult sooviksin rohkem ja kõike ise teha aga mingid valikud ja kompromissid tuleb ikka teha. Vähemalt on mul väga tubli ja teadlik abiline. Selle etapi aitab ära teha ja seejärel on jälle kõik minu enda õlul tagasi. Kahjuks peab ikkagi tööl kah käima, et seda lõbu omale lubada saaks.
Keretööd täies hoos - küljekarpide tegemine seestpoolt. Ehk siis kõikide puust detailide välja vahetamine. Küljekarbid ise kahjuks nii mädad, et pidin uued muretsema.Algul leidsin USAst 370 dollariga aga veidi veel uurides siis samasugused leidsin UKst(kui õigesti aru sain) 98 dollari eest. Ei tea miks nii suur hinna vahe neil oli.

Ukse postid on heas konditsioonis
Eks nii edeneb kui ikka tegutseda.
Ühes eelnevad postituses oli juttu originaalses puit osas, kus erinevad numbrid peal. Nüüd tekkinud esialgne idee - see puit detail ja veel mõningad puust osad säilitada ja mesiterdada nendest midagi autosse...säilitada veidi ajalugu. Kui muud ei tule ss see numbritega plaadi tahan kindlasti kuidagi eksponeerida. Kuidas täpselt seda veel ei tea. Ideede kogumine hetkel käib.
14.10.2021 at 22:26
peep
 
Moderator
chevy international 1929
Väga äge projekt ! Äitäh, et leiad aega seda siin kajastada ! :beer
15.10.2021 at 11:01
Jllu
chevy international 1929
Vahelduseks ette väidata ka mõningaid edusamme, mida vahepeal tehtud on.
Alustatud sai kere töödega. Puust detailid vahetan kõik välja metalli vastu. Põrand ja alus toed kõik täielikud mädanenud ja sai alustatud alt poolt:


Küljekarbid kah omadega ikka läbi ja otsustatud sai osta uued nagu juba ennist mainitud sai.Seal nii palju nurki ja kumerusi mida järgi teha siis oli lihtsam otsustada tellida uued. See aga ei kujunenudki kõige lihtsamalt. Esimesest kohast kust ostsin ei tulnud mingit vastust ega midagi siis küsisime raha tagasi. Kuna maksin Paypal vahendusel siis tagasi saamine läks valutult ja kiirelt. Leidsin teise koha. Aga seal on nüüd tegemine veninud juba kolme nädala pikkuseks. Lubati, et täna on valmis ja saadetakse ära. Eks näis, mõni tund on veel tänast päeva järgi.
Kuna neid küljekarpe jäime ootama siis vahelduseks tegime muud mida teha saime. Eest nurk oli täiesti mäda ja sinna sai tükike uut metalli:


Putitatud sai ka poritiiba:









Poritiivast edasi tuleb astmelaud ja osa mis jääb astmelaua ja kere vahele. Need mõlemad kah omadega suht läbi ja otsustatud sai teha uued. Kuna enda pleki väänamise masinad ei ole nii uhked ja ägedad tegema seda tööd kenasti palusin venna abi. Tema saab oma tööjuures teha need. Tegime joonised, mis söödedakse arvutisse ja masin teeb töö ära. Tööl on aga väike järjekord nii, et tuleb veidi oodata enne kui need kätte saab:


Süvendi saime ainult ise tehtud, kuna nii väikest süvendid venna töö juures olev võimas arvutiga masin teha ei saa:


Tekkis ka idee see süvend ära kasutada ja sinna kirjad sisse panna. Umbes nagu kastikatel tagaluugil on:

Olen selleks veel otsimas firmat või kohta, kus sellist asja teha saaks ja hilhem lisaks selle teksti astmelaua kohale valmis tehtud süvendisse. Tegin joonise, et endal oleks parem ettekujutus, milline võiks olla:

Vend pakkus, et võiks proovida tema juures. Tegid seal esimene katsetus, sellist väikest asja polnud nad seal ise kah kunagi teinud:

Tähed mahuvad sinna ikka väiksed. Max tähe kõrgus on 85 mm ja kogu teksti laius 1000 mm. Kui kellegil peaks olema head ideed selle tegemiseks või teadmisi kus -kelle poole pöörduda siis huviga kuulaks ära.
Kuna auto selle külje peal oldi nokitsemas siis järgmiseks sai ettevõetud uksed, mis hetkel on töös:


Suuremale plekile on juba süvendid kah sisse tehtud aga sellest unustasin pilti teha.
Vahepeal olen palju raha kulutanud ka vidinate/pudinate ostmiseks ja tellimiseks. Näiteks kogu rooli süsteem rooli karbist edasi kuni rooli ja signaalnupuni välja ja seejärel sai tellitud kogu uste lukude ja käepidemete süsteem koos kesklukku ja pultidega. Tellitava/ostmist vajavate asjade nimekiri on üsna pikk ja järgemööda üritan nendega tegeleda.
Esiistme leidsin ka:


Tegemist volga istmega, mille plaanin kitsamaks teha. Iste ise on restaureeritud kunagi aga autosse ei jõudnudki. Pelamine nahk ja pehmendus ei olegi tähtis, sest see nii kui nii läheb väljavahetamisele. Täna unes ehitasin seljatoele keskele käetoe kah valmis. Kui istme olen lühemaks ära teinud siis vaatan kas seda und on ka võimalik täide viia. Usast tellides peab arvestama palja istme raami hinnaga umbes tuhande euro kanti ja seda kah nii kui nii vaja veidi kohendada, siis saigi mõeldud et volga iste sobib küll, eks näis kui töödega sinna maani jõuame, istme sain ikka tunduvalt odavamalt ja hea hinnaga nii, et ei muretse hetkel selle pärast.
Tööde tegemine ja selle protsessi nautimine käib jätkuvalt täie hooga…oleks vaba raha rohkem võiks edeneda veel kiireminigi, nagu nende projektidega ikka on.


06.12.2021 at 22:38
DevilDeVille
  
chevy international 1929
Teksti jätaks ää, volgaiste on ookoo, eeldusel muidugi, et istutud suudad

____________________________
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
08.12.2021 at 10:50
Jllu
chevy international 1929
Tere.
Vahepeal ikka vaikselt tööd edenevad, kõike ei ole võimalik seletada ega pildi peal näidata aga midagi saan näidata ikka.
Tegeliku tööde kõrvalt on ka tegeletud palju netis surfamisega ja juppide tellimisega. Ja nagu ikka unistada ja plaane teha.
Aga püüan siis midagi seletada piltide näol.
Nagu juba mainitud siis sai tehtud uued astmelauad, tulid hästi välja ja täpsed koopiad, hetkel veel pole neid külge pandud kuna ühed plekid on veel töö all, mis lähevad nende astmelaudadega kokku. Kui need saab kah ära väänatud siis sobitab auto juures kokku ja pildi kah selle näitamiseks.



Ei oska öelda, kuidas selle plekitüki nimetus oleks Eesti keeles on aga auto ees see asub. Selle võtsin juppideks ja lasin liivapritsist läbi. Muidu enam vähem normaalses seisus aga ühes kohas plekk auguline kui sõela põhi. Kahjuks sellist uut osta võimalik ei ole. Plaan on tekkinud see tinaga ära lappida.


Selle pleki keskel olevale avale tuleb peale selline plekk ja kroomitud kork:

Kork on olemas aga pleki osa on minu meelest üle mõistuse kallis. 165 euri. Otsustasin selle ise järgi teha. Tulemust veel näidata ei ole. Lisaks sai mõeldud, et see ees olev plekk on alt tühi ja kasutaks selle ruumi ära ning teeks sinna aknapesu vedelikule paagi. Originaalis on see kroom kork käivitusvända ava katteks. Mõtlesin seda korki ära kasutada ja teha sinna taha aknapesuvedeliku paagi täitmise värgendus. Hetkel on paak veel tegemisel. Pildid ka paagile tuleva toru tegemisest. Sellest torust edasi tulev lõdvik ja lõdviku ja selle kroom korgi vaheline tükk on valmis. Veel tuleb lisada nn keeleke mille abil on kergem vedelikku kallata sisse, pildil on sellest keelekesest näha esialgne versioon, mis tuleb aga veidi muuta.







Eks võib olla on paremini aru saada kui komplekt koos ja kõik vidinad omal kohal. Kindlasti saab sellest pilti teha kui see valmis saab.
Kere kallal käivad kah tööd. Puit detailide välja vahetamine täies hoos. Selline hunnik on autost välja visatud juba(üks pruss on teise projekti oma kah antud pildil):

Kogu sellest hunnikust jätsin alles mõned osad, mis on kunagi hiljem plaanis ära kasutada koos selle lauaga kus olid kerenumbrid sees. See plaan aga küpseb alles, mis ja kuidas täpselt.

Tagumise istme alumise osa raam puhastatud ja tegeletud istme tõstmise välja mõtlemisega. Esialgu sai katsetatud sellist süsteemi nagu all lingil olevast videost näha. Kui kerel seest poolt tagumine osa korrastatud siis saab proovida kas see istme värk toimiks ka autos sees omas kohas.
https://imgur.com/UTaHh9n
Uksepostide tegemisega ka alustatud. 3 mm rauast väänatud postid. Ukse hingede poltide augud ja hingede kohad ka sisse tehtud.

Eelnevalt oli ka juttu, et uksi kah kõpitsetud juba mingi maani. Siin esimene uks ka paikka saadud korralikumalt kui varem oli.
https://imgur.com/jomFZNr
Ukse tihendite kohad valmivad ja seejärel liigume tagant tiiruga teise ukse poole korrastades akende ümbrusi ja tehes tugevdusi.



Tagaakna ümbrus sai kah uuenduse. Kahjuks hetkel pole pilti sellest kui see tükk külge sai pandud. seest poolt sai kohe ära varvitud. Detailid lähevad kere külge kereliimiga ja punktkeevitusega.

Konditsioneeriseadmeid ka netist uuritud erinevaid ja tehtud papist sabloone, et auto juures paremini aru saada ja katsetada kuidas sobib. Võitjaks osutus väidetavalt turul olev kõige väiksem seade, mis mõeldud neljakohalisele väiksemale autole. Tegemist soojustuse ja jahutus seadmega, Kompressor ja kõik muud vidinad mida vaja süsteemi paigaldamiseks on komplektis olemas va voolikud. Need saab muretseda siis kui teised detailid oma koha leidnud siis saab mõõta alles kui palju voolikut vaja on ja saab siis ka otsikud voolikutele külge panna.

Tööd on muidugi palju tehtud ja töötunde koguneb ikka jõudsalt.
Mõned pildid ka saabunud uuest nännist:
Rool, uus ja läikiv roolisammas koos kinnitusega on hetkel teel siia poole veel.

Keskluku süsteem mootorite ja ühendus varraste, juhtmete ja pultidega.


Siin taga tulede kandur koos alus tihendiga.

LED taga tuled, mis peale saabumist sai ka järgi katsetatud, et ikka kõik töötaksid nii nagu peaks

Vajalik komplekt ühendamiseks omavahel kesklukumootorid ja ukselingid ukselukkusega.

Uste lingid. Nii välised kui ka sisesed koos kaunistus võrudega.

Ukselukud. Kaheastmelised. Toimivad mõnusalt ja kergelt.

Uus kütusepaak, mis originaaliga võrreldes on 7 cm kõrgem, kuigi pidi olema samasugune. Aga sellest probleemi ei ole. Saabki rohkem kütust kaasa võtta ja kauem ja kaugemale sõita. Paagiga kaasas ka täite avatorud ja kork, mille vahetan välja lukustatava korgi vastu. Ning sisse on ka tehtud ava kütuse näidiku anduri jaoks.

Igast muid plaane jagan siis kui asjad kaugemale jõudnud kui ainult peas olevad ideed ja kui need muutunud pole ning on reaalseks kah realiseeritud.
Tegutsemine käib. Aga see erilise üllatusena ei tulnud, et esialgne tähtaeg ei ole reaalne. Eks see oli ka rohkem venna soov/plaan. Kahjuks mul raha vabalt nii palju käes pole, et saaks nii ruttu valmis. Kiirustama kah ei hakka. Tegemise rõõm peab ikka alles jääma.

22.02.2022 at 20:39
altraditional
chevy international 1929
Isuga edeneb, ütleks et ikka üsna tempokalt!
22.02.2022 at 00:27
Peeter82
 
chevy international 1929
Hulk tööd ära tehtud, kuidas arvelesaamisega seis on?

____________________________
ex Camaro ´79, ´80, ´93
02.03.2022 at 12:17
Jllu
chevy international 1929
Arevele saamisega öeldi, et tuleb valmis teha ja siis ette näitama minna, sellises seisus ei saa minna. tuleb olla positiivne.
03.03.2022 at 21:34
Jllu
chevy international 1929
Vahepeal ikka midagi tehtud kah. Vaikselt edeneb sellel raskel ja muidu ebamäärasel ajal. Eks nagu ikka kõike ei jõua ja ei saa sõnadesse panna ja igat tehtud pilti ka ei ole mõtet üles laadida. Aga mõned pildid ikka ülevaatamiseks.
Seest tagumine osa hakkab valmis saama. Toru painutus pinke ja vahendeid võiks olla omal. Saaks kergemini ja kenamini tehtud: Hetkel tegime ja painutasime käepäraste vahenditega( seoses sellega kodukootud painutus pingi tegemine on alanud).

Enamus paneele on ära käivad, et hiljem saaks rooste vastaseid aineid määrida ja müramatte paigaldada jne. Tagumise istme põhja raam on olemas aga selle kinnitus veel tegemata, selja tugi ja selle kinnitus kah hetkel veel tegemata.






Vahelduseks mõne tööd ka auto eesotsast. Jalgade alune on saanud uue pleki, selle pleki vasakul ja paremal pool olevad vanad toed on kah uuendatud aga need peale selle pildi tegemist. Pildil veel ei ole aga vana roolisamba auk (ja ka pidurivõimendi ava)on kinni pandud ja uue tegemine tuleb käsile kui roolikarbist saab nn vardad edasi teha(selleks paar kinnitust vaja lisada ja mootori kinnituse kandurist läbiviik teha) seejärel saab vaadata kuhu täpselt uus roolisammas paiknema hakkab. Kogu esi ots on aga suht mäda nagu pildilt näha ülevalt äärest. Pole eriti head metalli kuhu keevitada saaks, sealt tuleb suurem mässamine. Sp on ka esiklaas alles ees, et see aitab seal kogu kupatust hetkel paigas hoida, muidu kukuks katus kokku eest.

Vana päiksesirm on kah üsna hapu. Olen proovinud otsida uut aga veel leidnud ei ole ja kui ei leia ju siis tuleb endal uus teha. Astmelaudade ja kera vaheline plekk(ei teagi kuidas see meie keeles oleks), mille alguses pidin ise tegema, kuna ei leidnud seda kusagilt. Kahjuks rasked eluolud on selle mõtte maha matnud, kuna vastaval pingil on nii palju tööd ja mehi vähe, et pole lootustki vahele saada ja sealt ei oeks ka saanud muutuva raadiusega painutust teha. Lõpuks õnnestus leida üks firma, kes USAs tegi valmis orginaali järgi ja need peaks varsti ka kohale jõudma.

Siin ka näha seda auklikkku ülemist äärt, mis kõik tuleb uus teha( seest poolt oli makrofleksiga tehtud), selleks sai painutatud nelikant toru juba valmis

Ussitanud alumist äärt ka veidi paigatud


Mõni pilt põlveotsas tehtud painitustest. Ees akna ülemise äärde tehtud nelikanttoru

Katuse/lae raami jaoks talad sai kruustangide ja torupainutajaga ja ka otseselt põlve otsas painutatud

Tagaseina toed


Saabunud on ka igast säravaid ja mitte säravaid uusi vidinaid nagu näiteks roolisammas ja selle kinnitus


Konditsioneeri/soojustus seade koos kompressori ja kõige muuga selle süsteemi juurde kuuluvaga va voolikud ja radiaator( mis nkn tuleb eritellimusel kokku koos jahutusradikaga teha.)


Kange tahtmine oli proovida saabunud roolisammast ja selle pikkust. Hetkel vaadates oleks võinud sammas olla 5 cm pikem aga eks see täpsemalt selgub kui armatuur tehtud ja roolikarbist tulev süsteem ka valmis.
Flintstoni auto nagu hetkel on – jalad maas ja puust iste - sai veidi liiga kõrge. Mulle pakuti istmele paremat lahendust kuidas saaks veidi madalamaks.

Aga vahel sai uuritud kaasaegsemat laia istet ette, koos kõigu mugavustega aga kahjuks neid ei suudeta teha piisavalt madalat minu jaoks. Hetkel veel selles asja edasine uurimine käib. Varutud on garaasi täis istmeid ka juhuks kui otsustan lõpuks ise istme kokku keevitada.


Sõbra kuuri tagant leitud sellised veljed. Ei tea, mille alt need on aga tunduvad üsna vanad. Mõtlesin sellest teha tagavararatta. Pole sellega veel saanud auto kõrvale minna, et poldi valemit uurida. Vajadusel teeb keskosa ümber ja vend laseb 3d printerist välja ka ilukapsli keskele kui selle disainimisega ühele poole saame. Enne tuleb muidugi velg korda teha.

Tegemist ikka jagub nii garaasis kui ka arvuti taga ja muidugi ka kogu muu elu ja kõik muud projektid võtavad ka oma osa kuidas siis muidu. Aga nii ta vaikselt edeneb.
Tehnikat koguneb ka juurde. Teada olevalt Eesti ainuke Star Durant 1923 aastast, mis juba 18 aastat umbes minu käes – neid juppe tuleb juurde pidevalt aga see projekt jääb kunagi tulevikku…
Oleks vaid rohkem aega ja veelgi rohkem raha tegeleda sellist huvitavate asjadega….aga unistamine on siiani veel tasuta ja ei ole maksustatud siis võin vabalt unistada edasi.
Järgmise korrani…
16.05.2022 at 18:15
Jllu
chevy international 1929
Väike pajatus ka vahepealsetest edusammudest.
Mõningaid asju juurde muretsetud nagu näiteks elektriline akende tõste süteem, sinna juurde tuleb veel sügisel üks karbike, mis juhib kogu süsteem juhi poole pealt sedasi, et välja nägemine oleks kui originaal. Ei tule lüliteid ega nuppe vaid on tavaline aknavänt, mis ukse seest poolt toimib nagu lüliti.
Erinevatel põhjustel ei saanud ise teha astmelaua juures olevaid plekke kuid õnnestus leida üks firma, kes toodab neid veel ja sai ära tellitud:

Pleki töödega liigutud tagant poolt ette poole, Ühe uksega on probleeme nii tegemisel kui ka meie jaoks uue ukse saamisega, ehk selgub lähi ajal, mis sellest saab.
Esiots lahti lõigatud ja toestatud, katuselt on kaotatud vana katuse luuk:



Jätkuvalt on kõrvaldatud vanu roostes detaile ja asendatud uute pleki tükkidega

Esiuste postid ja akna ümbruse tegemine kah käsil vahepeal:


Uksed on saadud taas toimima ja hingedele jäi 3-4 mm seadistamise ruumi. Väike video kah...
View post on imgur.com

Põranda tegemine hetkel veel pooleli,alusraamistik koos akukastiga sai paikka:

Põranda plekk on veel vormimata:

Armatuuri tegemine kah planeerimisel. Seoses sellega otsin esiakna tuulutuse suunajaid nagu pildil oleval UAZ452l on. Sellised metallist väiksed äärekesed, mille all lehtrimoodi osad kuhu saab lõrdviku ühendada. Keegi ei tea kust sellist saada võiks?

Tegevused käivad ja planeerimine muude asade kohaselt pidevalt liikumas. Osad olaanid muidugi ka muutuvad olenevalt asjaoludest aga üldplaan muutumatu. Indu ja jaksu puudust ei kurda nii, et rabame edasi...
31.07.2022 at 18:54 1 edit. Last edited 31.07.2022 at 19:00 by Jllu
DevilDeVille
  
chevy international 1929
Ei suuda täpselt meenutada, aga ühele meie projektile said tekitet mosse 403 vms erimid, mis suht mugavasti sobitatavad suvalise armatuuraga.

____________________________
Flick the Gestapo.... No, I said *Flick*, the Gestapo!
31.07.2022 at 20:45
Jllu
chevy international 1929
Vahepeal palju vett merre voolanud, mõningaid edusamme ja nokitsemisi on ikka tehtud ka. Mõnedest töödest ka teksti ja pilti…
Põranda sai alla ja ka akukast kõrvalistuja istme alla põrandasse.

Sai proovitud esiotsa kokku. Tahtsin seda selleks, et saaksin tegeleda radiaatori ümbrisega ja saaks alustada radiaatori iluvõre tegemisega

Siis aga selgus, et esi otsa diagonaalid veidi paigast ära ja pidi esiotsa uuesti lahti võtma, et korrektselt kokku panna. Uuesti tegime ka ukse postid, kuhu sai ka paigaldatud tugevdused turvavööde kinnitamiseks ja ukseluku kinnitamiseks.


Katuselt tuli välja kaks rida väikseid auke, mis keevitasime kinni ja kaks rida piklikumaid auke, millega hetkel mõtlen, et paneb alla poole lapi ning pealt poolt tinapahtliga(või mis iganes selle nimi on) mätsib kinni, eelmised ehitjad on ka katuse pleki mõningate punktidega kinni pannud ainult, selle saab kah korralikumalt kinnitatud.
Paidest üks plekksepp tegi uue otsa pleki, kahjuks aga paine sai valele küljele ning tuleb uus teha, muidu aga õnnestus väga hästi.

Esituled on nüüd olemas,päeva-sõidutuledeks on led ümmargune riba tule ääres. Keskel on tavaline kaheniidiga lamp, mille saab pimedus anduriga ümber lülitada kui hämaraks läheb.suunatuli lülitab valge led riba selleks hetkeks välja ja vilgub kollane led, nagu enamus tänapäevastel autodel.

Mootorikandurtalasse oli vaja teha avaus roolisüsteemi varda paremaks paigutamiseks, sellega tegeleb kui saab kere esiotsa tehtud.


Vahelduseks võtsin ette esiistme tegemise. Doonoriks sai bmw E36 esiistmed. Ühe jätsin terveks, et vaadata kuidas tegema pean. Teise istme lõikasin keskel pooleks ja tegin 550 mm laiemaks, kõik isteme liikumise ja reguleerimise funktsioonid sai kah taastatud. Esmakordselt tegelesin roostevaba jootmisega, et trossid pikemaks teha. Istme seljatoe vedruga sain kah piki näppe nii, et need valusad siiamaani veel. Aga iste sai kokku hästi – kõik liigub ja toimib nagu originaalis. Seljatoeks kasutasin kahte doonoristme selja tuge ja need panin klaasriidega kokku, mis hiljem nahaga üle kaetakse. Istme põhjaplastiku tegin laiemaks kasutades klaasriiet ja vaikku. Polsterdus tuleb teistsugune kui originaalis aga huvipärast panin vanad polstrid hetkeks tagasi.


















Radiaatoriümbris, tuli välja, on tehtud messingist. Algselt kui seda veel ei teadnud plaanisin iluvõre sinna kinni keevitada. Nüüd jootsime erilised mutrid külge, kuhu hiljem saab iluvõre kinnitada. Jootjal hakkas käsi värisema kui küsis kui vanale autole läheb ja kui ütlesin, et seda eriti saada pole kusagilt kui pekki keerab siis ütles, et parem kui ma poleks seda maininud aga kokkuvõtttes sai ta ilusti hakkama ja mutrid sai kinni. Nüüd ootan ära kunas saab radika kinnituse auto külge tehtud siis saab iluvõrega tegelema hakata. Iluvõre plaanin teha 5 mm roostevabast vardast tuleb umbes nagu pildil.




Kuna originaalset küstusepaagi katet ei leidnud kusagilt siis muretsesin 1932 aasta oma. See näeb ka parem välja minu arvates ja on parema kujuga. Vajab veidike nokitsemist, otse külge ei sobi aga see pole mingi probleem.

Käib ka kapoti otsimine, kuna see on üsna roostes kriitilistest kohtadest mida endal keeruline järgi teha. Kõike muud on leida lademetes ja selle aasta ja mudeli oma ei leia, otsingud jätkuvad.

Ja nagu ikka palju tööd on tehtud ka sellist, mida ette näidata ei saa. Planeerimine ja mõtlemine käib ikka ööpäevaringselt.
Tööd jätkuvad
31.10.2022 at 23:35
v6sa
chevy international 1929
Pöial üles!

Mõnusalt segane vend. Ära ravimeid vaheta.
01.11.2022 at 16:15
TTUUL
chevy international 1929
Äge haigus ja veel parem haiguse kulgemise kajastus.
MOTOR OIL pisipurgis vist hää haiguse kulgemise ravim.:hail

____________________________
XJ ´91, 136KW AMC242, AW4, NP 242, ..... EX
ZJ ´95, 135KW AMC242+LPG II, 42RE, NP 242, .....
Tahoe ´98, 190KW Vortec 5700 L31,4L60-E , NVG246, ..... small block ja suurem ratas.
ZJ ´96, 131KW AMC242, 42RE, NP 242, ..... teatri seades.
01.11.2022 at 19:04
hirax
  
chevy international 1929
:hail :hail
minumeelest on sul algsest autost ainult nimi alles ja sisuliselt ehitad ju nullist uue auto

____________________________
Mercury Cougar 86
C10 1981
02.11.2022 at 21:24
Jllu
chevy international 1929
Seda küll, et tuleb sisuliselt uus auto aga väljast ikka jääb originaal( va mõningate väikemate muudatustega), seest ja tehnilise poole pealt jah on muutusi olulisel määral kui mitte öelda, et 100 %, mis oli kohe alguses plaanis. Et oleks omal huvitav ehitada ja hiljem mugavam sõita. 100 % originaali taastada pole kunagi mõttes olnud. Selline streetrodi stiilis rohkem tegemine.
02.11.2022 at 21:53
Jllu
chevy international 1929
Tervitus huvilistele. Hulk aega möödas ja antud haigusega jändame ikka rõõmsalt edasi. Tööd seisma ei ole jäänud kuigi on vahel muid asju ka ette tulnud. Tasa ja targu liigub projekt ikka edasi. Põhi keevitamistega tahaks varsti ühele poole saada juba. Seekord on olnud tegemist küll palju aga kõike seda pole olnud võimalik pildile jäädvustada. Mõned pildid edenemisest siiski näitamiseks…
Tulemüür,uksepostid ja uksed saanud paikka. Tegemisel oli esiakna ümbruse ja uksepostide ilustamisega. Meenutavad nüüd veidi originaali eemalt vaadates ja võihiku silmale:) Üks ühele ei teinud ja originaalset alumiinium liistu ka sinna panna ei tahtnud.

Originaalis alumine äär kaardub veidi ette poole vähe kõrgemalt kui me hetkel tegime aga selle koha vaatab veidi hiljem kriitilisema pilguga üle ja mudib vajadusel kui näha kogu kupatust korraga.


Veidi keevituskindlat värvi alla ja sai need posti tükid kinni pandud

Edasi esiakna klaasi koha tegemine, siin vana klaas ees prooviks. Uus tuleb 20 mm kõrgem.

Akna ülemise äära-katuse ääre tegemine. Eelnevalt sai teha lastud Paides see tükk. Lõpuks sai otsustatud teha see ikka ise ja ühes tükis, veidi mõtlemist ja nikerdamist oli, et kuidas ja mis moodi täpselt aga hetke seis sai selline





Seejärel mässasime päiksesirmi paigaldamise ja mudimisega. Originaal kuju sai pisut muudetud, et sobiks paremini kokku uksepostide ja katuse äärega



Armatuurlaua paigaldamine järgmiseks. Õiget pinki ei ole painutamiseks siis tuli kasutada lõika-keevita-silu tehnikat, et teha armatuurile alla kaardus tükk. Selline tuleb kogu ulatuses alumise ääre tugevdamiseks. Seoses erineva tehnika paigaldusega on armatuur võrreldes originaaliga toodud toa poole umbes 80 mm. Selle mudimine veel jätkub. Kui uksed on pärani lahti siis armatuur on kõrvalt vaadates ustega ühel kaugusel.





Katuse ja muude paikade tinutamiseks sai muretsetud selline pasta…aga juba praegu tundub, et seda sai toodud liiga vähe.Eks selgub kui tinutaiseks läheb. Pole just kõige odavam kah see potitäis.

Et vahel muuga kah tegeleda sai tehtud kerele uus esisild, väga hea pöörderaadiusega ja kässariga ;)


See võimaldas silla alt võtta ja sellega tegeleda- juppideks kakkuda,need detailid, mis alles jäävad sai puhastatud,pritsitud,krunditud ja värvitud.Hetkel ootab oma järge kokkupanek, mis seisab uute varuosade kohale saabumise taga. 9“ pidurikettad ladudest otsas ja keegi ei tea kunas tuleb siis pidi tegema otsuse 11“ ketaste kasuks. Eks näis, kas see tähendab ka uute velgede otsimist või mahuvad ikka ära.










Vanad kummist puksid kõik omadega täiesti läbi. Uued varuosad saabuvad koos kaasaegsete polüuretaanpuksidega.


Omatehtud istmel avastain väikse vea, mis oli kahesilmavahele jäänud tegemise ajal. Nimelt seljatuge päris lõpuni taha lükates raami üks nurk lükkas põhja plastikut. Oleks võinud seljatugi minna päris pikali asendisse oleks rohkem meeldinud. Sinna oli vaja nüüd pragu lõigata ja peab veidi klaasriiet tooma ning parandusi tegema veidi. Kõrvalistuja poolele sai kah raamile plastik kate. Värvib selle siis ära kui istme põhi reminditud ja seda uuesti värvida.


Tagumiste poritiibade kinnitus kohad sai ka üle käidud, korrastatud ja tollmõõtu mutrid väljavahetatud.




Eks iga nukapeal on midagi nokitseda. Aega ikka kulub palju, kõrval seisjal ja autodega mitte tegeval inimesel ei olegi usku kui palju aega kulub. Nagu juba mainutud eelnevalt siis ei ole see haigus üle läinud, tõenäoliselt selle vastu ravi pole ja ei kavatse otsida kah, las süveneb. Paar huvitavat projekti ootab oma järge... Motoroil sai kah otsa nii, et tuleb kraanikangega hakkama saada. Aga tegutseme edasi innukalt…



18.02.2023 at 17:01
franz125
chevy international 1929
Ei näe küll kui suur see tinapasta potsik on aga kui see on see mida mõtlen siis seda palju ei lähe.Kas see on nö.krunt,tõmbad pintsliga peale ning siis gaasilambiga üle ja lapi või paberiga puhtaks ning siis täitetina peale?
18.02.2023 at 20:27
v6sa
chevy international 1929
Lihtsalt ilus, et keegi viitsib sellist asja teha.

Jaksu!
19.02.2023 at 11:57
Jllu
chevy international 1929
Antud purk on 1 kg. Pole ise kunagi varem seda kasutanud, eks tuleb harjutada ja õppida. Üks õpetus oli selline, kus kasutati seda alus pinnaks ja hiljem pandi peale eraldi tina.Täpselt nagu Franz ütles.
Viitsimisest õnneks puudust ei tule kindlasti...jätkame nokitsemisega
20.02.2023 at 19:10
Jllu
chevy international 1929
Tervitused jällegi huvilistele, keda huvitab jälgida selle projekti edenemist. Vahepeal on kere tegemine edenenud ikka edasi. Juppide saamisega USAst on tekkinud väiksemaid probleeme, pöidlad pihus pean ootama nüüd veel nädala jagu umbes, et selgust majja saada.
Alustaks seekord esiporitiibade kanduritest. Korralikud rotid on kallal käinud ja närinud neid. Puhastasin ja kruntisin ära, et oleks parem tegutseda nendega. Avastasime ühe pisi vea, mis sai eelmine aasta tehtud seosest nende kandurite kinnitustega. Õnneks pole suur asi ja järgmiseks postituseks peaks see korras olema. Mootori tala kinnitus polt on saanud liiga lähedale poritiiva kanduritele...



Poritiivad said külge..paistab, et rehvid on veidi poritiibadest väljas. Selle murega tegeleb hiljem uuesti. Praegusel hetkel see ei mõjuta edasist tegemist. Kui esisilla kokku saab siis selgub ka mis saab velgedest edasi.

Auto taga, kütusepaagi pealne plekk...Vana oli selline…roostes, auguline ja eelmine omanik teinud sinna iilgelt suured pidurituled….

Mulle meeldis rohkem 3 aastat noorema mudeli plekk, mis sai mõni aeg tagasi muretsetud ja mida juba sai ka mainitud siin veidi aega tagasi.



Ainult, et ajaga ja uue mudeliga oli kaasa tulnud muudatusi ning see plekk ei sobinud otse. Pidi seda veidike mudima. Õnneks keskmine osa sobis täpselt, äärtest oli veidi laiem. Veidike lõikamist, keevitamist ja nüüd sobib kohale nagu vana plekk. Kütuse toru asukoht tõenäoliselt tuleb ka veidi nihutada aga see selgub kui kütuse paagi paigaldamiseni jõuab.



Tahtsin, et kinnitus mutreid ei jääks näha. Vanal plekil oli 4 läbi polti ja kaks stange kinnitus polti, millega see kinnitatud oli. Nüüd tehtud nii, et mutrid keevitatud alla poole, et neid näha ei jääks. Stange kinnitus poltidega lisaks veel kinni.

Uute ja vanade plekkide kokkusobivust oli kah vaja veidi mudida, et paremini kokkusobiksid ja sai ka mõningaid muudetusi tehtud, et kaitsta vihma vee sattumist erinevate plekkide vahele võrreldes vana olukorraga.

Varem sa mainitud, et radikale tahtsin teha võre ette. Nüüd sai sellega algust tehtud. 5mm roostevaba vardaid sai lõigatud hunnik…

Ladusime ritta ja keevitasime kinni…

Esialgne tulemus sai selline…

Keskel olev horisontaalne varras on hetkel lahti ja sellepärast on ka näha varrastes eri suurusega vahesid. Kui see radika ümbris kere küljes siis vaatab täpsemalt järgi kuhu selle horsontaalse varda paigutab, hetkel sai see enam vähem keskele. Kui paik täpselt selgunud siis keevitab kinni ja kõik vahed saab kah võrdseks.
Mõned pildid kah kerest üldiselt. Külge said siis poritiivad ja astmelauad, kapott…hakkab juba auto kuju võtma. Kapotiga jätkuvalt keeruline olukord…ootab oma järge. Astmelauale sai alla tehtud korralik tugev raam, et oleks julgem peale astuda kartmata pleki väändumist. Nokitsemist ikka jagub aga vahel on hea eemalt vaadata kui plekid külge said…












Siit näha, et kapott on veidi liiga kõrgel,suur vahe sees. Aga kuna nii kui nii peab kapotiga tegelema eraldi siis hetkel sellega pead ei vaeva. Kapotti vaja tugevalt remontida kah…

Kere kinnitus kohti on ka juba tehtud. Kokku neid 13 tükki eri kohtadele.




Kevadele vastu heade tunnetega…loodetavasti paari kuuga saaks kerel suuremad keevitused tehtud ja siis peaks hakkama igast vidinate külge aretamine ning muude kohtade silumine….Selleks ajaks tuleb vana projektikas ajutuselt garaasist ära viia hoiustamisele, et veidi ruumi teha…rõõmsalt edasi…


20.03.2023 at 22:40
fuel
chevy international 1929
Kadestamisväärne innukus ja püsivus!
Soovitan lõplikul komplekteerimisel kerekandurile ka poldipea alla kummipuksi panna kui pole just plaanis tehasepoolt valmistatud puksikomplekte kasutada.
21.03.2023 at 09:04
Jllu
chevy international 1929
Tänud hea tähelepaneku pärast! Polyurethanist(mis iganes ka Eestikeelne vasten sellele ka poleks) kerepuksid on tellimisel hetkel, mis asendatakse ehituse käigus kasutatud kummist lappidega. Need puksid koosnevad kahest osast, täpselt nagu soovitatud oli.
21.03.2023 at 22:07
olevtoom
 
chevy international 1929
quote:
Jllu: ... Polyurethanist(mis iganes ka Eestikeelne vasten sellele ka poleks) ...
Polüuretaan.


____________________________
1956 Cadillac 62 hardtop coupé, 1991 Jeep Cherokee. Ja peres 1972 Buick Riviera
21.03.2023 at 00:54
Jllu
chevy international 1929
Kuumal suvepäeval on hea istuda garaasis ja nautida jahedat õhku ning unistada ja sekka ka veidi nokitsemist auto kallal. Kes seal lõõskava päikese käes ikka olla tahab. Veidi aega on möödunud viimasest korrast ja nüüd aeg ilmutada vahepealsetest tegemistest.
Alustuseks kurbuse/vihaga peab ütlema et pea 1600 euro eest esisilla varuosadest olen ilma ja mingi aeg tuleb need uuesti otsida ja osta. Pikk ja segane lugu aga kokkuvõttes neid enam Usast kätte saada pole võimalik, pole müüja süü, muidu oleks saanud lahendatud asja ikka. Jamasti sellega aga mis teha, pooleli kah ei või jätta ja peab ikka edasi tegutsema.
Autole sai tehtud veeääris/veeplekk või mis iganes selle nimeks võiks olla, et vihmavesi akendest veidi eemale saada. Seda varem ei olnud. Küll aga sai tehtud otsus, et lisada selline sinna ning välja tuli nii. Hiljem kui tinutamiseks läheb siis ülemise ääre paneks tinaga kinni.

Seejärel sai käsile võetud uksetihendi jaoks äärise tegemine. Veidi oli nuputamist kuidas ja kuhu selle teha. Mõningate võimaluste ja varjantide vahel kaaludes hetkel sai asi selline. Pole veel lõplikult kinni punktitud. Vaatan veel selle veel üle veidi ajapärast ja siis paneb ääre korralikult kinni. Praegu toimib uks sellega hästi, väikest timmimist vajab veel. Vaja veel mõelda kas ja mida teha nurkadesse jääva väikse tühimikuga tihendi ja kere vahel.







Kardaan sai kah korda tehtud-värvitud,tasakaalustatud ja uued ristid paigaldatud.
Varsti kui roolisüsteemi tegema hakata siis vaja mootor käigukastiga peale panna- saab uuendatud kardaani kah külge panna.


Kerel iga nurk sai üle käidud - kerekinnitused ja muud vajalikud kohad veel üle vaadatud ja keevitatud kui vaja. Poritiivad ja muud detailid sobitatud siis saabuski see päev kui sai auto kärule aetud, koju tagasi toodud ja öeldud suured tänud siiani abiks olnud keevitajale.

Ei tea kumb nüüd täpne oli kas käru koos rampidega või auto aga käigukasti tala tuli põhimõtteliselt mm täpsusega käru peale. Sellest pidi ikka pildi tegema.

Nüüd auto omas kodus…alguses veidi aega unistasin ja mõlgutasin mõtteid. Kuigi vaja polnud aga siiski tahtsin veidi läikivaid asju korrakski külge keerata nagu esituled ja tulevase aknapesupaagitäiteava kork.


Siis kaua oodatud aeg proovida kuidas sobib mu tehtud esiiste.Tuli välja nau oleks tehases tehtud…istus ilusti ja mõõtudelt kah sobis. Panin korraks ka vanad poroloonid sisse, et saaks istuda ka. Ja kõik sobis, hea oli istuda, normaalsel kõrgusel, kuigi itsmel on ka veidi kõrguse seadistuse võimalust. Hea meel oli, et istme tegemine õnnestus hästi. Seljatoa tausta osaga on ainult üks detail kahesilma vahele jäänud ja peab seda veidi mudima veel, et paremini sobiks ja selle raamile lähemale saaks. Kui oleks võtta kusagilt pikemat tagaistme porolooni siis võik selle sinna panna ja saaks parema ettekujutuse sellest, milline see olema saab. Istme kinnitust veel teha ei saanud, kuna see sõltub rooli asukohast. Aga rooli ei saa veel paikka panna kuna armatuur on pooleli akna õhutus avade pärast, mida vend lubas tööjuures masinatehga valmis teha. Kui armatuuri kinni saaks siis saaks kapoti all roolisüsteemi ära teha, mis järel oleks võimalik alles roolisamba asukoha valida ja muretseda üks vastav vahe tükk roolisamba ja armatuuri vahele vastavalt sellele, kui kaugele armatuurist roolisammast paigutada soovin.

Seejärel kui oli unistusi mõlgutatud piisavalt mõtlesin päriselt kah tegutsema hakata. Garaasist välja minna ei tahtnud kuna õues oli 30 kraadi…sees aga 20 siis võtsin riiulist paar kastitäit läikivaid osi ukse jaoks. Ukse lukud,vardad ja lingid. Hakkasin juba planeerima lukkude paigutust kui avastasin, et enne peab ju aknatõstuki paigutama kuna sellega pole väga ruumi liigutada kuhu vaja aga lukkude ja linkide süsteemi saab liigutada vajadusel.


Mis seal ikka…riiulist tuli esile võtta aknatõstukid ja mõtlema hakata kuidas neid paigaldada. Vaja oli veidi ukse sees rellakaga möllata ja teha alusrakis aknatõstuki raamile. Kahjuks sai mu aeg otsa olla garaasis aga videost näha milline jäi hetkel seis. Järgmisel korral plaanis muretseda õige paksusega pleksiklaasi, et paremini testida paigutust.Hetkel kasutasin plastikutest kokkukruvitud „akent“ ja akna soonesid kah ei olnud aega paigaldada. Seda vaja kah veel uurida kuidan neid sooni hea kinnitada oleks. Seest need karvased, et klaas libiseks aga ei tahaks kruvi sinna sisse panna, mis võibolla hakkab klaasi pihta käima.Tahaks mõelda mingi kinnituse välispoolse, et soon seest jääks ainult klaasile. Auto sees ei hakka lüliti olema, mis elektriakendel tavaline. Muretsesin originaalsema väljanägemisega akna vända ja sellise lüliti. Kui vänta vajutada alla poole 15 kraadi siis aken liigub alla ja kui vänta ülespoole tõsta siis aken läheb kinni. Juhtmete värk veidi segane veel ja seda uurin. Elektrivärk ei ole eriti minu lemmik asi aga eks sellega peab järjest rohkem tegelema hakkama.






https://imgur.com/KTzcBPF
Eks nüüd jääb üle oodata kunas jälle sinna garaasi minna saab ja edasi tegutseda sealt, kus pooleli jäi. Vahepeal miljon muud asja kah vajavad tegemist, mis palju aega ära kulutab.
Vähemalt oli hea tunne nokitseda ja alustada vidinate külge aretamisega, see hea teraapia argi kiire elule kui saab garaasis olla hoopis teises maailmas…Jätkab omas tempos…


27.06.2023 at 20:47
tqhq.ee foorum : Minu auto : chevy international 1929   1 2 3  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.