| Poster |
Message |
vvt
|
Simmerlingi liimimine
Selline küsimus. Alumiiniumist mootoriga autol on probleem "loose oil seals" ehk originaalis suht lõdvalt oma kohale minevad simmerlingid kipuvad oma kohalt lahkuma. Tavapärased kummitaolisest ollusest simmerid. Mõtlesin, et liimiks nad mootoriploki avadesse millegagi kinni. On kellelgi mingit kogemust, millega võiks seda üritada? Mul on nt olemas Victor Reinzi miski Plastoseal, mis on selline ülikleepiv mögin, mis jääbki sellisesse pooltahkunud olekusse. Või mis iganes.
| 01.04.2026 at 10:42 |
|
Erkki
|
Simmerlingi liimimine
Mootori hermeetikuga (RTV) saab lõdva simmeri ilusti oma kohale liimida. Korduvalt liimitud ja toimib ilusti. Reinzi hermeetik jääbki pehmeks ega tahkestu. Ise kasutan Würth'i toodangut, see kuivab ilusti kummilaadseks aineks. Lisaks avastasin, et Würthi mootori hermeetikuga saab ka väljalaske kolle tihendeid liimida, see kestab 300*C
El Camino '68
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp... |
| 01.04.2026 at 17:58 |
|
vvt
|
Simmerlingi liimimine
Tegelt on hermeetikul see viga, et see teeb esialgu kummist asjad libedaks ehk jah, on tehtav, kuid see eeldab, et simmer püsib ise oma kohas või kui mitte, siis tuleb see (simmeri pressimise vahendiga nt) fikseerida paigale kuniks hermeetik kuivab.
Aga ma ei riskeerinud ka Loctite puksiliimiga, sest see on ametlikult mõeldud metall-metalli vastu ja anaeroobseks kuivamiseks ehk tont teab, mis juhtub, kui üks pool on kummist.
Aga tunnistan, et ma ei leidnud ka paremat spets vahendit ehk panin hermeetikuga ja fikseerisin pressimise abinõu abil.