| Poster |
Message |
max |
Eelõlituse riistapuu SBC-le
..on kellelgi? ...mis jagaja auku käib ja trelliga ringi aetakse.
Või kellelgi vana SBC jagaja üle, mida enam vaja ei lähe? |
| 01.02.2004 at 20:14 |
|
pisike99 |
Võta õige mingi lapiku otsaga suvaline sobiv asi ja aja sellega ringi. Muidugi jagajanäraka ma leiaks, aga see on mõttetu vaev seda sealt koluhunnikust otsida, kuna rõhu saab üles kasvõi kruvikeerajaga.
| 01.02.2004 at 20:56 |
|
diesel |
quote: pisike99:...kuna rõhu saab üles kasvõi kruvikeerajaga.
hmm, ma olen näin kuis drelli otsas hulk aega vuristada sai, enne kui vajalikest mulkudest õlju tulemba hakkas. |
| 01.02.2004 at 21:10 |
|
Martin460 |
Mul on küll aga Ford-i 460-le.Äkki lased treialil teha-ega see sul elu viimaseks mootoriks ei jää...
| 02.02.2004 at 08:07 |
|
orikas3 |
kuus kant võtmele keevita vars taha vastava pikkusega ja ongi olemas. |
| 02.02.2004 at 11:24 |
|
ROKIPEER
|
Kas eelõlituse käigus peab õli üles välja tulema?
Mõtlen et mööda tõukurvardaid?
Mis nüansse veel peaks silmas pidama? |
| 09.08.2006 at 06:27 |
1 edit. Last edited 09.08.2006 at 06:43 by ROKIPEER
|
max |
Mina keerasin samal ajal ka mootirt natuke ringi, et õli igale poole kanalitesse pääseks. Tõukurvarrastest õli siiski üles ei roni, sest sinna peaksid tõukurid õli pressima. Õlirõhu kell peaks küll midagi näitama, kui süüte/voolu sisse paned.
Mina proovisin ka lahtise klapikambrikaanega käima panna (et veenduda, et õlitus toimib, olin vist Erkki videot kunagi näinud), aga ei soovita - sai mootorit ja garaazhi õlist tükk aega puhtaks roogitud, viskas siukse kaarega seda välja et las aga olla.
edit: pisikese käest sain tookord siiski ka vana jagaja, nii et autentne tool täitsa olemas. Seda saab laenata. Tänud pisikesele selle eest!
Täpsustan ka, miks jagaja kruvikast parem on. Nimelt jookseb õli tõukurite ja nuka juurde ümber jaga jala (see on sellise ehitusega). Kruvikaga keerates saab õli ainult vända juurde. |
| 09.08.2006 at 09:19 |
2 edits. Last edited 09.08.2006 at 09:23 by max
|
Maik
|
quote: max: Mina keerasin samal ajal ka mootirt natuke ringi, et õli igale poole kanalitesse pääseks. Tõukurvarrastest õli siiski üles ei roni, sest sinna peaksid tõukurid õli pressima. Õlirõhu kell peaks küll midagi näitama, kui süüte/voolu sisse paned.
Mina proovisin ka lahtise klapikambrikaanega käima panna (et veenduda, et õlitus toimib, olin vist Erkki videot kunagi näinud), aga ei soovita - sai mootorit ja garaazhi õlist tükk aega puhtaks roogitud, viskas siukse kaarega seda välja et las aga olla.
edit: pisikese käest sain tookord siiski ka vana jagaja, nii et autentne tool täitsa olemas. Tänud pisikesele selle eest!
Kusjuures see küsimus jäi ka mind vaevama Overhaulini osasid vaadates - mitu korda pandi mootorid käima ilma kaanteta . Kas siis ilma õlita või mis teema on ? Ole ka ise ilma kaaneta käima pannud ja lendas toredasti õli küll..
| 09.08.2006 at 09:24 |
|
CoachMan
|
Õli viskab välja originaalnookuritega, millel on otse auk läbi. Paljude aftermarket-nookuritega otse üles ei viska. |
| 09.08.2006 at 14:29 |
|
max |
quote: CoachMan: Õli viskab välja originaalnookuritega, millel on otse auk läbi. Paljude aftermarket-nookuritega otse üles ei viska.
Mul olid aftermarket nookurid. Seda küll ei vaadanud, kas auk oli sees või mitte. Jutus on iva sees. |
| 10.08.2006 at 09:39 |
1 edit. Last edited 10.08.2006 at 09:39 by max
|
ROKIPEER
|
Siiski vist peab kasutama eelõlituseks vana jagajat või
treialil laskma teha vastava jubina, igalpool lääne foorumites selline jutt:
On a Small block chevy this is usually done by using
an old distributor with the gear removed, inserted in the distributor hole
and spun with an electric drill. You can do some preoiling with a
screwdriver blade, but since the oil passes thru the distributor hole it
won't be a complete job to the lifters and valve train.
I highly
recommend it. |
| 14.08.2006 at 10:41 |
|
jaju
|
Ei hakkanud uut teemat tegema,
äkki kellegil vedeleb veel vana sbc jagajat, eelistatud Tartu kant.
Tänud
Janek |
| 16.01.2007 at 10:03 |
|
ROKIPEER
|
Mul olemas riistapuu aga ma suts kaugel tartust, kuigi tuttav sõidab täna siit võrru ja homme tartu.
Kas äkki abiks? |
| 18.01.2007 at 07:19 |
|
max |
Mul on olemas, Tartus. |
| 18.01.2007 at 13:47 |
|
Cardo
|
Lased alt õli välja ja kallad uuesti sisse, ongi valmis |
| 18.01.2007 at 18:08 |
|
ROKIPEER
|
quote: max: Tõukurvarrastest õli siiski üles ei roni, sest sinna peaksid tõukurid õli pressima.
Mul igaljuhul ronis õli peris üles välja, aga trell hakkas ka juba auru välja ajama 
|
| 19.01.2007 at 07:40 |
|