register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Green filter?   1 2  
Poster Message
camaro89

Green filter?
Homik kõigile.Kuna eile suudeti mind pehmeks rääkida ja õhufiltrite vahetus nagunii päevakorral oli siis sai paigaldatud Green koonus filter v6 mootorile.Kapotialune nüüd kenam küll aga palju tast tolku on? Ja õhu sissevõtu kopsikul mingid andurid mis küll juba eelmine aasta ei täitnud oma ülesandeid(seda näitas Ameerika autos tark aparaat kuna servis suun tuluke põleb stabiilselt)ja auto töötab korralikult hetkel.Palju kellegil on kogemusi ja mis või juhtuda kuna filter ikkagi otse paigaldatud ja andurid lihtsalt lahti ühendatud?Ja kas Ida pool kah keegi asub kellega vahest suhelda nendel teemadel?
07.04.2004 at 07:34
peep

Moderator
Green filter?
Filter ei välista andurite kasutamist, tegu ilmselt Intake Air Temperature anduriga ? Tee anduri jaoks auk sobivasse kohta sisselaskes ja asi töötab jälle. Üldiselt peaks eelkõige kõik andurid ikka töökorras olema, momendil kõlab see "ostsin Greeni filtri aga autot remontida ei jaksa/suuda" kuidagi koomiliselt.

Kas on tast niipalju, et kui Sul paberfilter oli tõrva ja ködi täis, siis nüüd käib õhk paremini läbi ja ilusam vaadata ka, nagu Sa juba mainisd.
07.04.2004 at 07:51
camaro89

Green filter?
Infi siis endast. Ega ma just geenius autode koha pealt ole kuigi olen teatud sorti remont töödega kunagi ka leiba teeninud aga asi lihtsalt selles et elasin 30 aastat Tlnas ja sai villanud sellest linnast.Nüüd siis pesitsen Ida-Virumaal juhuse tahtel aga siis pole eriti palju just tuttavaid.Ja endal vahendid puuduvad.Kuigi garaaz on olemas kus vaikselt nikerdada siis jääb vahest kogemustest ka puudu ja sellepärast ka pidevalt siin istun ja loen mida spetsialistid kirjutavad.Ja väikseid asju jäksan ikka teha v.a.esialgu mootori vahetus ja kui keegi ka kunagi üritustele kutsuma hakkab siis oleks eriti vedanud.Ja Peebule küsimus:Mis teeb Intake Air Temperature andur?Asi selles et se andur ei töödanud juba ammu ja sellest tulenevalt(vist)ka auto soojast peast käivitus kehva.Talvel 20-ne kraadi pakasega läks kohe käima!?
07.04.2004 at 08:04
peep

Moderator
Green filter?
IAT andur annab ajule info sisseimetava õhu temperatuuri kohta, mis omakorda annab infi selle õhu hapnikusisalduse kohta, mis omakorda aitab ajul segu sättida. See on nii lambist vastus, parandatagu mind kui eksin...

Seda, miks Su autol SES tuli põleb aj raskelt kävitub pole üle neti võimalik öelda, pead ikkagi diagnostikasse minema - tuleb odavam kui spekulatsioonide põhjal juppe vahetama hakata.

Üritustele ei kutsuta, üritustele tullakse.;)
07.04.2004 at 08:08
diesel
Green filter?
konkreetse filtri kohta ei tea kosta, aga üldjuhul kõigi nende perhvooormatsu filtritega on see lugu, et mõnest hobusest jääd ilma, lisaks teatavale hulgale eri värvi paberitele. isiklik kogemus ütleb, et orginell paberfilter ja ilusti õuest võetav õhk on kõikse parem kombo.
07.04.2004 at 08:14
camaro89

Green filter?
Tänud vastuse eest.Se ongi kõige arusaadavamalt kirjutatud vastus minu jaoks. Aga kas auto aju on võimalik ka kuidagi eksitada?Näiteks ühendada se pistik mõne muu anduriga mis annab kah teperatuuri kohta infi? Filter on päris sisselaske kollektori otsas ja vahelt muu staf ära võetud.Ma ei oska pilte panna siia aga muidu läheks teeks foto siis oleks arusaadavam. Äkki keegi õpetaks piltide paigaldust siia?
07.04.2004 at 08:20
camaro89

Green filter?
Huvitav on see et oma hea sõber toob Green filtreid maale ja tema jutt on alati et hobuseid ikke juurde tuleb? Reklaami ohver olen .......
07.04.2004 at 08:27
diesel
Green filter?
pilte siia panna ei saa. pane need kusagile interneti avarustesse. näiteks pilt.ee on lihtne koht. selgitusi loe siit ülevalt help/abiinfo alt.
hobustega aga on kurb seetõttu, et võtad nüüd kuuma õhku kapoti alt, ehk vaatamata teoreetiliselt paranenud voolavusele, kaotad hapniku hulgas (kuna kuum õhk on mahult suurem, seega läheb ühe hingetõmbega mootorisse vähem hapnikku, sest maht ju ei muutu)
07.04.2004 at 08:32
margus61
Green filter?
quote:
diesel:... orginell paberfilter ja ilusti õuest võetav õhk on kõikse parem kombo.
Millised võiks olla kombo 'vabalthingav filter + õuest võetav õhk' miinused ja plussid ülalnimetatu suhtes? (Puht perhvoormansi mõttes, jättes kõrvale värviliste paberite ja ebamugava puhastuse aspektid.)
07.04.2004 at 08:35
Quattro

Green filter?
quote:
camaro89: Huvitav on see et oma hea sõber toob Green filtreid maale ja tema jutt on alati et hobuseid ikke juurde tuleb? Reklaami ohver olen .......
Hobuseid tuleb gramm juurde, kui on mõeldud ka külma õhu peale. Lihtsalt kapotti alla pannes kipuvad need hobujõud vähenema.
E:jõuti ette

07.04.2004 at 08:38 Last edited 07.04.2004 at 08:39 by Quattro
Mart ja auto
Green filter?
Tegelikult nendel puuvilla filtritel on parem läbilaskevõime võrreldes paberfiltriga ja rahuldav puhastusvõime. Õigesti paigaldatuna ja suurema läbimõõduga väljalasketorustikuga koos annab siiski võimsuselisa. Õige paigaldus tähendab seda,et filtrisse tulev õhk oleks jahe ,st. välisõhk. Ja andurid tuleb ka kõik säilitada.
07.04.2004 at 08:41
Flame
Green filter?
2,8 Camarol on firebirdiga võrreldes väga hea õhu sissevõtt. Mina isiklikult seal küll midagi ei muudaks. Piltide panemise kohta loe helpi. Samuti ei usu, et see filter, sellele mootorile midagi juurde annab.
07.04.2004 at 08:44
5.0
Green filter?
quote:
margus61:
quote:
diesel:... orginell paberfilter ja ilusti õuest võetav õhk on kõikse parem kombo.
Millised võiks olla kombo 'vabalthingav filter + õuest võetav õhk' miinused ja plussid ülalnimetatu suhtes? (Puht perhvoormansi mõttes, jättes kõrvale värviliste paberite ja ebamugava puhastuse aspektid.)
puhtalt võimsuse mõttes on niiviisi, et kui on sobiv element sobivas kohas ja sobivalt paigaldatud, siis saad mõned hobused kohe kindlasti juurde- vabalthingaval vähem, ülelaetud mootoril rohkem. Kas seda kohe ka tunda on see sõltub konkreetsest autost- võib juhtuda, et tuvastatav ainult mõõtes, aga võib tunda olla ka tagumikuga. Imet ei tasu aga oodata, võit ikka suhteliselt marginaalne ja kui muud miskit mootoriga pole tehtud, mis õhuvajadust suurendaks, siis pole võit kõneväärt.
07.04.2004 at 08:49
camaro89

Green filter?
Jep.Sain ka juba targaks kuna helistasin Tlnasse greenfiltri maaletoojale ja tema ütlus oli sama.Tuleb leida jahe õhk ja kõik saab korda! Selleks ma siin foorumis istungi et targaks saada!!!
07.04.2004 at 08:52
diesel
Green filter?
mart ja auto liigub õigetel jälgedel. asi tahab komplektset lähenemist. kusjuures originaalfiltri asi ilmselt pole ainult saasta püüdmine, küllap seal ikka on veidi mõeldud ka õhuvoolule üldisemalt.
07.04.2004 at 09:02
camaro89

Green filter?
Väljalaske süsteem sai juba eelmine aasta ümber tehtud sest vana oli väga mäda.Nüüd käib kõik õhk otse läbi sest tagapütt sai (ärge lööge)Gas 53(200 eeku uhiuus!?) oma sobitatud ja see otsevooluga.Nii et mul jääb siis filtrile veel külm õhk organiseerida ja seda ma ka teen.Eks siis paista ole mis juhtub.
07.04.2004 at 09:08
mrtn
Green filter?
kas '89 camarol on SES tuluke? peaks CE olema...
07.04.2004 at 09:09
camaro89

Green filter?
Engine servis suun tuluke on ja kuidagi ei taha ära kustuda.Veerenis öeldi eelmine aasta et õhu sissevõtu andur vaja ära vahetada(mis 2500eeku maksab)Ja siis kustub ära.
07.04.2004 at 09:19
peep

Moderator
Green filter?
Nad ehk MAF andurist rääkisid, IAT peaks oluliselt odavam olema.
07.04.2004 at 09:27
camaro89

Green filter?
MAF andur se oligi! Nüüd on ta päris vahelt ära võetud ja keeruline andur tundus olevat eilsel vaatlusel.Mis ta otstarve on?Kas se sama õhu reguleerimine millest eelnevalt juttu oli ja kui teda nüüd ei ole siis mis on tagajärjed?Selle külge käib kolmene pistik millest üks pluss ja üks miinus.Ja mida teeb se IAT andur?
07.04.2004 at 09:36 Last edited 07.04.2004 at 09:37 by camaro89
5.0
Green filter?
osta ruttu see MAF ära ja pane külge. See mõõdab õhuhulka, mis mootorisse antakse. Praegu püüab aju arvata, milline see õhuhulk on teiste andurite näitude ja mälus olevate andmetega võrdlemise teel, aga see on ikka väga ligikaudne ja hädapärane lahendus.
07.04.2004 at 09:41
camaro89

Green filter?
Äkki kellegil vedeleb se MAF andur kuskil.Oleks huvitatud töökorras kasutatud varjandist seljuhul sest ehk on odavam kui uus.
07.04.2004 at 09:52
Vanaisa

Moderator
Green filter?
quote:
camaro89: Äkki kellegil vedeleb se MAF andur kuskil.Oleks huvitatud töökorras kasutatud varjandist seljuhul sest ehk on odavam kui uus.
Uuri Märteni käest (5132256) - tal võib täitsa olla...

07.04.2004 at 09:58
Flame
Green filter?
Küsi Maxi käest, tal ka vist oli pakkuda.
07.04.2004 at 10:30
camaro89

Green filter?
Ma seda juba ennem mõtlesin et Max kunagi pakkus miskit siin.Ma temaga isegi telefonitsi kunagi vist suhelnud aga jah sinna se jäi.Kas Max on Tartust?Sinna oleks Jõhvist lühem maa sõita!
07.04.2004 at 10:52
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Green filter?   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.