| Poster |
Message |
juku15 |
Caprice karburaator
Aasta on 90. 5l moto. Jama selles et kiirendades kaasi vajutades hakkavad silindrid ebaühtlaselt tööle,kas saavad palju bensiini,või vähe?Või on õhus asi? Nõksa rohkem vajutada,töötavad kõik silindrid norm.Põõrdid jamamise momendil on tühikäigust natuke rohkem-no u.1800. Jukerdab ühtmoodi,nii külmalt kui soojalt.
Teab keegi täpsemalt mida kontrollida? Eks töökodasi ole ka,aga soov ise selgeks saada rem.
Mõne asjalikuma meistri tel.nr. ka paha ei teeks.
|
| 02.12.2007 at 17:27 |
|
altraditional |
Caprice karburaator
Tehasest oli sel aastal ainult monopritsung pandud. Nii et sul on kindlasti karburaatori vastu seal vahetatud?
Võimalik et asi on ka hoopis süüte poolel. |
| 02.12.2007 at 18:22 |
|
juku15 |
Caprice karburaator
Olen ka mötelnud sellele,sest paugub ja tuld lõõb välja vahest.Kas saab süüdet reguleerida ,jagajat v?
Ega ma tea,vöibolla on originaal monopritsung peal,kidas aru saada?
Tänan ette. |
| 02.12.2007 at 19:08 |
|
altraditional |
Caprice karburaator
Pritse puhul on õhufiltrialune selline:

Karburaator näeb jällegi rohkem või vähem nii välja:

Süüdet saab jah, jagajast keerata.
Kas see on mõni värskelt toodud masin, või ammusest juba Eestis? Mis keretüüp? Väike kirjeldus ehk? |
| 02.12.2007 at 19:24 |
|
juku15 |
Caprice karburaator
Alumine pilt klapib,väike erinevus on,nende kahe parempoolse öhuklapi asemel on üks suur.Lisaks on körval ka vaakum vidinaid ja paar varrast jne.karpa küljes.
Masin on soomest,caprice classic wagon. |
| 02.12.2007 at 19:41 |
|
Raxo
|
Caprice karburaator
Ega armatuuris pole "Service Engine Soon" tuli põlema hakanud? Saaks võibolla sealt infot, mis valesti. |
| 02.12.2007 at 20:29 |
|
juku15 |
Caprice karburaator
ei põle.Tuli iseenesest töötab,nägin kui mingi pistiku korra järelt võtsin. Sõitsin pikka maad u.16-100le võttis ben.
Jõudu vähe. Vahel kiirendades (pedaali ühes asendis hoides) läheks justkui erksamaks korraks,siis jälle tuimem.
Jukerdab niiviisi.
Aga kui on pritsung olnud,äkki on mõistlik muretseda.Kui see karbu..vana ja kulunud ka veel on..,ei pruugi jonksu saadagi võibolla. |
| 02.12.2007 at 20:44 |
|
Raxo
|
Caprice karburaator
Sul paistab olema vist sama mootor, mis minu omalgi.
Vaata vaakumvoolikud üle, neid peaks seal mitu head meetrit olema.
Hea lehekülg Oldsu 307'e kohta.
Kui Sul endal huvi karburaatorit torkida, siis on ka Haynes'i manuaal olemas. |
| 02.12.2007 at 21:02 |
|
juku15 |
Caprice karburaator
Sain masina vahepeal tööle,puhastamisest polnud abi,küll aga pistiku küljest võtmisest.Katkusin selle musta pistiku,mis pildil näha on ja masin töötab nagu uus.Ma küll ei tea milleks see seal on,aga kindlasti keegi kirjutab sellest siia.
Tänan ette! |
| 02.01.2008 at 11:53 |
|
Raxo
|
Caprice karburaator
See on Throttle Position Sensor, mis annab ajule infot seguklappide asendi kohta. Tuleks selle seadistus üle vaadata ning kõik pistikud ikka tagasi panna, kaasa arvatud käigukasti külge, (eeldan, et Sul on käigukastiks TH200-4R) mis majandab konverteri lukustamisega. |
| 02.01.2008 at 13:01 |
1 edit. Last edited 29.01.2008 at 22:27 by Raxo
|
juku15 |
Caprice karburaator
Mul tekkis järgmine küsimus.Õhupuhastisse puhub voolikust õhku,milleks see vajalik? Sumpa külge tuleb ka mingi peenem toru ja puhub õhku??Kas keegi selgitaks. Garbussiga on nii et panin pistiku külge tagasi,vahest töötab korralikult,samas jälle jukerdab.Ilmselt mingi pisiviga. Mis oleks kõige mõistlikum teha,kas osta uus pritsungi süsteem ja lasta töökojas peale panna,või miskit muud. Kaalun uut seetõttu et olemasolev paistab väga vana olevat ja edaspidi võibolla ainult jamad ja peavalud.Hindadest ei tea ma miskit eriti,garbuss maksab vist 4500 millegagi.. |
| 27.01.2008 at 15:23 |
1 edit. Last edited 27.01.2008 at 15:24 by juku15
|
DevilDeVille
|
Caprice karburaator
emission control-i sodi. esimesel võimalusel soovitaks kogu selle jama massina pealt maha rookida ja kõnealune karburaator/monopritse asendada Edelbrock-iga #1404, Summitis hind 245 USD.
| 27.01.2008 at 17:50 |
2 edits. Last edited 27.01.2008 at 17:55 by DevilDeVille
|
aldo20 |
Caprice karburaator
soovitan sama,
oma fleedi peal kogetud. Peale edelbrocki paigaldust auto ökom,kiirem,võimsam.
| 27.01.2008 at 18:28 |
|
Raxo
|
Caprice karburaator
quote: DevilDeVille: emission control-i sodi. esimesel võimalusel soovitaks kogu selle jama massina pealt maha rookida ja kõnealune karburaator/monopritse asendada Edelbrock-iga #1404, Summitis hind 245 USD.
Lisaks sellele veel vaakumregulaatoriga jagaja ning konverteri lukustamine muudmoodi lahendada.
Edit täpsustuseks: tuleb hankida vaakumregulaatoriga jagaja, väidetavalt ainult Oldsu mootori küljest. |
| 27.01.2008 at 20:08 |
1 edit. Last edited 27.01.2008 at 22:51 by Raxo
|
DevilDeVille
|
Caprice karburaator
quote: Raxo:
Lisaks sellele veel vaakumregulaatoriga jagaja ning konverteri lukustamine muudmoodi lahendada.
konverterit moditatkse ka juhi tahtest sõltuvalt lukustuvaks, jagaja väänamise ärakaotamisel vist tänavasõidu puhul erilist mõtet pole, pigem hakkab sitemini käivituma.
| 27.01.2008 at 20:13 |
|
amatöör
|
Caprice karburaator
quote: DevilDeVille: quote: Raxo:
konverterit moditatkse ka juhi tahtest sõltuvalt lukustuvaks, jagaja väänamise ärakaotamisel vist tänavasõidu puhul erilist mõtet pole, pigem hakkab sitemini käivituma.
ehk süüde ei muutu varasemaks kuni mootor pole soe?
loll küsimus aga teada tahaks saada siiski 
vabandust ei lugenud algusest saadik.
| 27.01.2008 at 20:33 |
1 edit. Last edited 27.01.2008 at 22:30 by amatöör
|
juku15 |
Caprice karburaator
Vahvad vastused ja tänud selle eest.Aga...ma seda tehnilist keelt ei jaga natukestki,käed õliseks teeksin hea meelega ja saaksin vahetamisega hakkama küll. Töökindlaks ja lihtsaks tahaks teha küll,ökonoomsus polegi nii oluline. Millest peaks siis alustama?? Ilmselt poodi,või võivad lihtsamad süsteemid (karbur,pritsung)kasutatud ka olla? Mõnda ameeriklast tore kohe vaadata kapoti alt,ainult küünlajuhtmed ja ben.voolik,segu regullimine ka ilmselt kruvikaga... |
| 27.01.2008 at 22:27 |
1 edit. Last edited 27.01.2008 at 22:32 by juku15
|
DevilDeVille
|
Caprice karburaator
karburaator osta kindlasti uus, ülejäänud töö ongi sisuliselt õhupumba ja muu sodi äraviskamine
| 27.01.2008 at 22:50 |
|
juku15 |
Caprice karburaator
Milline oleks siis see täpne karpa mark,või saab sellist infot poest.Ennem vist mainiti ka,aga see tehno keel vilets.Siis tuleks jagaja ka uus muretseda?? -see vaakum regulaatoriga? Kas miskit veel tuleb koos karpaga osta,mõni andur,vaakum vidin? Tänan vastuste eest! |
| 27.01.2008 at 23:13 |
|
DevilDeVille
|
Caprice karburaator
Kordamine on tarkuse ema karburaatori mudel on Edelbrock #1404, väga hea hinnaga müüakse seda www.summitracing.com. ühe soojaga võib juurde osta ka tooreklapi trossi (kood SUM-G1300) ja sisselaskekollektori/karpa vahelise tihendi Edelbrock #3899.
| 27.01.2008 at 23:30 |
|
juku15 |
Caprice karburaator
Tänan!Muretsen need asjad ja suhtleme siis jälle! |
| 29.01.2008 at 13:12 |
|
kaedoo
|
Caprice karburaator
ma pritsu värki ei tea aga minu vana karb(weber) võttis maanteel 13 keskmist.sõitsin rakverre ja tagasi ning käisin paides ja tagasi+veidi tallinnas.maanteel ma eriti üle saja ei vajutanud aga kui oled raskema jalaga,siis on kõik võimalik.uueks karbussiks on edelbrock #1405 (manuaal tooreklapp),uus vaheflants(sisaldas tihendeid) ja 14 tolline edelbrocki õhufilter.
kui su autol on pritsung,siis vist ka katalüsaator olemas.vaja kontrollida andureid ja katti.sealt ka suurem kütuse kulu(vist)kui midagi mööda panen,eks auväärsed parandavad. |
| 29.01.2008 at 22:49 |
|
5V8
|
Caprice karburaator
Edelbrock 650cfm on mul caprise peal ja hästi toimib.
|
| 30.01.2008 at 11:27 |
2 edits. Last edited 30.01.2008 at 11:31 by 5V8
|
juku15 |
Caprice karburaator
Karburaator tuleb Edelbrock..Sisselaskekolektor soovitati ka muretseda edelbrock,et korralikum ja siledamad pinnad,et moto töötab paremini jne. Kas vahe on siis tõesti suur,kumb on?? |
| 31.01.2008 at 22:49 |
1 edit. Last edited 31.01.2008 at 22:50 by juku15
|
viplala |
Caprice karburaator
Ega sa ise seda nüüd küll ei tunne. |
| 31.01.2008 at 23:47 |
|