register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Audi V8   1 2 3 4  
Poster Message
Quattro

Audi V8
http://img.auto24.ee/auto24/560/1449773.jpg
http://img.auto24.ee/auto24/560/1509991.jpg
Leian, et ülemise auto juhi töökoht on ikka oluliselt nirum, kui alumisel. Olen seda ka ise kogenud-aga see selleks.
Teiseks arvan, et V8 audi salong on ka mugavam kui välja käidud mersul. Eriti hull on minu arvates vana S klassi tagaiste, mille eripäraks on see, et äärele istudes vajub terve tagaiste madalamale, mitte ainult tagumikualune-jällegi maitseasi. Ma arvan, et V8 ja Ply pakutud S klassi mersu vahel polegi midagi võrrelda, kuna tegu erineva põlvkonna tehnikaga. Noor Hi-tec v Vana Low tec.
Tambetile soovitaks ise mõlemad isendid ära proovida ja selle põhjal otsustada.

12.08.2004 at 15:20 Last edited 12.08.2004 at 15:35 by Quattro
vvt

Audi V8
No mugavus mugavuseks, aga klassi arvestades on MB ikka klassi tasemel, V8 kabiin aga Hyundai Sonata poole:(

12.08.2004 at 15:36
Silwer
Audi V8
Quattro tõi MB salongi kohta vale näite. Tavapärasem on selline vaatepilt: http://img.auto24.ee/auto24/560/1506111.jpg

12.08.2004 at 16:01
epsum
Audi V8
quote:
Quattro: Noor Hi-tec v Vana Low tec.
Tambetile soovitaks ise mõlemad isendid ära proovida ja selle põhjal otsustada.
Vana low-tec on oma lastehaigused rõõmsalt kõik läbipõdenud ja kestab aastaid, erinevalt igasuguste puudste käes vaevlevast noorest hi-tecist. Vanakooli mersud olevat omal ajal 14 aastat projekteerimises enne uue mudeli välja toomist olnud. Tõenäoliselt v8 on projekteeritud mitte rohkem kui 6..7 aastaga, kui sedagi.

Siit tulebki see vahe sisse - kui sa oled valmis ja sul on võimalik aastas 30k aastas plaanilisse hooldusesse pluss igaks juhuks 30k erakorralisse lappimisse paigutada, siis anna tuld. Kui sellised väljaminekud hakkavad väga rahakotti pihta käima, siis vali kas 325ix või quattro audi mingist tavalisemast mudelivalikust, jääb raha ka muude tegemiste tarvis alles. Tuttav ostis s6'e (4.2), peenestas seda pool aastat täiega ja ainult, ise kiitis küll on hea auto, üldse ei lagune, siis müüs teisele sõbrale maha, kes kohe alguses 30k sinna alla ladus, teist samapalju nüüd aasta jooksul veel juurde ajanud.. Ja kui sa sellise "hea" auto otsa satud, siis ei tule muretust igapäevaautost miskit välja..

Ahjaa, trts, üks pädev töökoda, kus ülalpool viidatud s6 lapitakse aegajalt - seal töötav tuttav mutrimees ütles, et tema enam sellel autol starterit ei vaheta, kuna töö pidi konkreetselt meenutama läbi päraku hammaste arstimist.

edu

12.08.2004 at 16:25
Astro SS
Audi V8
Sasugune P.I.T.A on CAddy Northstar'i starteri vahetus.
NB! Starter paikneb SISSELASKEKOLLEKTORI all !!

12.08.2004 at 16:32
tambet

Audi V8
[...Tuttav ostis s6'e (4.2), peenestas seda pool aastat täiega ja ainult, ise kiitis küll on hea auto, üldse ei lagune, siis müüs teisele sõbrale maha, kes kohe alguses 30k sinna alla ladus, teist samapalju nüüd aasta jooksul veel juurde ajanud.. Ja kui sa sellise "hea" auto otsa satud, siis ei tule muretust igapäevaautost miskit välja..

Ahjaa, trts, üks pädev töökoda, kus ülalpool viidatud s6 lapitakse aegajalt - seal töötav tuttav mutrimees ütles, et tema enam sellel autol starterit ei vaheta, kuna töö pidi konkreetselt meenutama läbi päraku hammaste arstimist.

edu

môtlesingi just küsida, et mida S6 -st arvata, aga see siis sama
ebakindel.Krt, tundub, et pole hea môte :(
12.08.2004 at 16:46
Vanaisa

Moderator
Audi V8
AstroSS juba tõi ühe näite, aga nii ta on, et nt Cadillaci vana põlvkonna (ma neid küll lo-tech ei kutsuks) mootorid kestavad aastakümneid - hea ja järgiproovitud tehnika.
hi-tech Northstar on küll igati vingete tehniliste andmetega ja väga hea sõita, aga seoses uute tehnoloogiatega ka räige kirves remontida.
Sama värk on ka MB V8 ja Audi V8 võrdlusega - ei ole võrreldavad.

12.08.2004 at 16:54
vvt

Audi V8
Mul pole ka erilist usku nendesse megafancy esimese põlve v8-tesse. Pani nendega ämbrisse bmw omal ajal ja vaevalt see audigi tohutult targem oli. Audi hüpersupertehnoloogia ei avaldu kahjuks kuskil, sest kõnealuse 500 SEC töömaht on niipalju suurem (3,6 vs 5.0) ja kuubik-inche teadupoolest ei löö millegagi. Kütusekulus pole olulist paranemist olnud juba sissepritse leiutamisest peale. Samuti oli 90ndate alguses audi kahjuks teise ringi tegija alles ja tema kvaliteet ei olnud Opelist-Fordist targem karvavõrdki. Varusade hindu 70ndate SOHC vs 90ndate alguse DOHC pole vist üldse mõtet võrreldagi, nt bemu mootoritel on samal asjal uuema mudeli puhul üks null rohkem.

Eks valik ole maitse asi eelkõige -küll aga ei näe nendest hitechi, salongi ja juhitavusjuttudes eriti argumenti. Lapsehaigustes hitech on $$$, salong -no maitse asi, aga materjalivalik on selgesti MB kasuks - ja juhitavuse puhul on Q ainuke pluss - need vanad raske esiotsaga Audit ei nimetaks mingiks händligumasinaks kuidagitpidi.

12.08.2004 at 17:19
vkx

Audi V8
quote:
vvt: ... ja juhitavuse puhul on Q ainuke pluss - need vanad raske esiotsaga Audit ei nimetaks mingiks händligumasinaks kuidagitpidi.
No minu mäletamist mööda osaleti Audi V8-tega omalajal ka DTM sarja võistlustel ja oldi regulaarselt esikolmikus, vihmaga loomulikult konkurents puudus täielikult. Minu arusaamise järgi oleks Audi V8 argumendiks V8 mootor+4WD ning kahjuks sellel ajastul rohkem keegi midagi sellist ei pakkunud (luksuslikemate)sõiduautode klassis. Alles viimase paari aasta jooksul on ka teised tootjad hakanud nimetatud kooslust pakkuma. Ning arvestades meie kohalikke ilmastikuolusi on see täiesti arusaadav soov ja arvestatav variant aastaringseks sõidukiks. Kuid selles mõttes olen nõus mõnede eelkõnelejatega, et eestist on väga riskantne sellist masinat osta. Pigem tasuks euroopast otsida kui soov tõsine.

12.08.2004 at 17:48
HUS
Audi V8
quote:
vvt: tema kvaliteet ei olnud Opelist-Fordist targem karvavõrdki.
Sul ka omaette naljanurka vaja nagu Pärtlil...
12.08.2004 at 19:27
epsum
Audi V8
quote:
tambet:

S6(4.2) on kindlasti parem valik kui V8 - aga.. eelmist omanikku ja hooldusajalugu oleks hea kindlasti teada..

12.08.2004 at 19:38
Joel

Audi V8
quote:
tambet:

Audi S6 C4 kerega ('94-'97) ei ole Audi V8'ga eriti võrreldav auto - edasiminek töökindluses, performance'is ja ka juhitavuses on ilmselge. Samas ei ole S4/S6 ka V8 järglane, vaid pigem 200tq20v järglane, st. suunitlusega pigem sportlikkusele kui mugavusele. Viimast liini ajanud V8 vahetas sisuliselt välja A8. Nii et ühendavaks jooneks Audi S6 ja V8 vahel on vaid hilisematele V8'tele paigaldatud 4,2 V8 mootor (mis S6'l annab 206 asemel 213 kW) ning nelivedu.

Mina pole sellel teemal ilmselt eriti objektiivne, kuid isiklikult olen seisukohal, et S6 (eriti C4 kerega) on hinna ja kvaliteedi suhtelt absoluutselt kõige parem auto üldse - ükski teine masin ei paku veidi üle 100k hinna eest võrreldavat mugavust ja ruumikust, lummavat V8 häält, 400nm väänet koos sellega kaasneva kiirendusvõimega ning 50:50 suhtega püsivat nelivedu, mis on Eesti kliimas täiesti asendamatult kaif omadus. Isegi kui praegu suvel sellest aru ei saa, siis oktoobrist märtsini eriti sel teemal vastu ei vaielda.

Kuna algselt oli teemaks Audi V8, siis selle auto suhtes mul kahjuks otsesed isiklikud kogemused puuduvad. Audisid üldiselt olen omanud mitmeid. S4 oli ostes suhteliselt hoolitsemata ja selle üles töötamisele läks tõesti päris palju raha. Eks üks vähehoolitsetud V8 (mida nad ilmselt enamus kahjuks on) kah ilmselt üks keskmisest kulukam ja nõudlikum aparaat on, aga kindlasti ta pakub ka keskmisest rohkem lusti, eriti libedamatel aastaaegadel (kui siin teemas paljuhaibitud SEL nukralt ühte tagaratast keerutades maa-alusest garaazhistki välja ei pääse)...

12.08.2004 at 19:43
Quattro

Audi V8
quote:
vvt: Audi hüpersupertehnoloogia ei avaldu kahjuks kuskil, sest kõnealuse 500 SEC töömaht on niipalju suurem (3,6 vs 5.0) ja kuubik-inche teadupoolest ei löö millegagi.
Mis see siia V8 teemasse puutub???
quote:
Samuti oli 90ndate alguses audi kahjuks teise ringi tegija alles ja tema kvaliteet ei olnud Opelist-Fordist targem karvavõrdki.
Tohohh, eks vana scorpa ja V8 on tõepoolest peaaegu sama kvaliteediga, Aga kuidas on lood palju kiidetud BMW toodanguga
quote:
salong -no maitse asi, aga materjalivalik on selgesti MB kasuks.
No ma ei tea, kus on Audi armatuuris see plastmass, mis nagiseb ,aga Mersu armatuur nagiseb küll. Muide, kas oled V8 ja uuema 100 ja A6 armatuuri üldse ligidalt näinud ja katsunud, et tead materjali viletsusest?

12.08.2004 at 19:45
nitrocharged
Audi V8
Hea, et see kõik eelnev jutt täpselt teemasse läheb...
12.08.2004 at 20:23
spinner
Audi V8
Tundub, et rohkem ei oska keegi enam Audi V8 kohta midagi öelda ja siis läheb asi nagu suuremale mudeli- ja margiringile :)
12.08.2004 at 20:59
quattromees

Audi V8
Minu arvates tegemist oma valmistamisajastu ühe huvitavama Autoga. Audi kvaliteedis ei oska kahelda, sellega väga positiivsed kogemused.
Ei hakka näiteid tooma, ega teiste markidega võrdluseid otsima, toon välja vaid teema algataja jaoks olulise - mina ostaksin!

Audi UrS4 2,2TQ
Peugeot Partner
VW Passat 1,9TDi
12.08.2004 at 20:59 Last edited 12.08.2004 at 21:00 by quattromees
turbo

Audi V8
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
vvt: Audi hüpersupertehnoloogia ei avaldu kahjuks kuskil, sest kõnealuse 500 SEC töömaht on niipalju suurem (3,6 vs 5.0) ja kuubik-inche teadupoolest ei löö millegagi.

Ma ei ole mitte ÜHTEGI 500 SEC-i kuskil kiirendusel näinud.
Ainuke Mersu, millega ma jõudu olen proovinud, oli mingi kompressor coupe ja see sai 3 autopikkusega 402-l meetril.
Ärge unustage, et minu auto kaalub ligi 2 tonni. Samas on mersu coupe puhas sportauto.
Oma autoga viin iga päev lapsi lasteaeda ja käin tööl.
Ainuke asi mis teeb muret, on suhteliselt suur benakulu: linnas momendil ca 13l/100-le.
Ja mis puutub juhitavusse, eks talvel ntx Rummu järvel annab järgi proovida.. :D
12.08.2004 at 21:09
Joel

Audi V8
Jutt on tõesti Audi V8 pealt laiali valgunud, samas on teema jooksul küsimusi esitatud ka teiste mudelite kohta. Konkreetselt V8 suhtes tahaksin veel mainida, et see härrasmees on oma 3,6 V8 kapitaalselt läbi kombata lasknud Carmus Tuningus, nii et ehk tasub konkreetse autoga diagnostika mõttes sealt läbi astuda. Nemad seal ilmselt ei tegele ise Audi juppide müügiga, seega ei ole omakasu peal väljas ning sellest tulenevalt ei kirjuta vigaste juppide nimekirja kõike mida silm vähegi tabab, nagu mõnes VAG'le spetsialiseerunud töökojas võib juhtuda. Vastavat mootorit ja autot üldiselt puudutav kogemus peaks lingitud teema kohaselt Carmuses olemas olema...

12.08.2004 at 22:01
insche
Audi V8
Joel, arvesta sellega ka et mitte-ac liikmed seda teemat ei näe ju ;)
12.08.2004 at 22:32
Sebastien
Audi V8
Audit kiidavad taevani ikka need kes teda omavad. Pole veel kuulnud , et mõni Audi omanik ütleks oma masina kohta: "Ah eks ta üks peldik ole!". Isiklik kogemus õnneks Audiga puudub.
Firmasse meile üks uus A6 Avant osteti aga see on juba poole aastaga muutunud kõikide õudusunenäoks. Põhjus on selles, et nädalas korra Valgevenesse ja tagasi on liig mis liig sellele autole (veermiku juppe läheb ikka väga palju), samas Cross Countryga probleeme pole.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.
V8 on kindlast väärt ost kui oled Audi fanaatik. Nelivedu on ikka hea asi küll. Aga remondi pealt kokku vist küll ei tasu hoida. Nii, et kui raha on- anna minna... ;)
13.08.2004 at 08:39
Silwer
Audi V8
Mina arvan, et V8 ost on mõttetu. Sama raha eest tuleks osta A200 20v TQ mis tõesti on tegija auto. Esiteks on ta kiirem, teiseks võtab ta vähem kütust, kolmandaks on tegemist väga suure tuuning potensiaaliga autoga mille saab kätte alla 50 tuhande krooni. (See jutt kehtib vaid 20 klapilise Audi 200 kohta, 10 klapiline ei ole vähemalt minu arvates nii huvitav auto).

Ühe näite võib siit leida (kunagi kasutas ka kodanik Kiireaudi sellist masinat): http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php/Audi+200+20V+TQ/id=80528

13.08.2004 at 09:03
vr_

Audi V8
quote:
Silwer666: Mina arvan, et V8 ost on mõttetu.
Ühe näite võib siit leida (kunagi kasutas ka kodanik Kiireaudi sellist masinat): http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php/Audi+200+20V+TQ/id=80528

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php/Audi+200+20V+TQ/id=80528

ära hakkavad tüütama need poolikud lingid..

13.08.2004 at 09:49 Last edited 13.08.2004 at 09:49 by vr_
vvt

Audi V8
quote:
turbo: quote:
Ma ei ole mitte ÜHTEGI 500 SEC-i kuskil kiirendusel näinud.
Ainuke Mersu, millega ma jõudu olen proovinud, oli mingi kompressor coupe ja see sai 3 autopikkusega 402-l meetril.
Ärge unustage, et minu auto kaalub ligi 2 tonni. Samas on

Ma ootaks kohe huviga V8 dragracingu rekordeid siin, mis Eestis sõidetud;) Ja huvitav, miks küll Bentley'ga dragi ei tehta?

Loomulikult ei ole nad võrreldavad autod libedal pidamiselt, aga kui keegi ei saa automaadiga RWD-ga talvel sõidetud, on viimane aeg onu Johannese autokooli tagasi minna.

Mis aga meeletut turvalisust talvel puudutab, siis kainestavalt mõjub kindlasti selline fakt, et rwd autodel juhtub talvel teelt väljasõite 1/10 autodest, quattrotel, subarutel vms aga 1/2 autodest.