register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Kas tõesti on dyno tekkinud eestisse ?   1 2 3  
Poster Message
Jesper

Kas tõesti on dyno tekkinud eestisse ?
No ma kahtlen kas maailmas üldse mõõdetakse veermikudünodega selliseid "ametlikke" asju. Liiga ebatäpne riist selleks nagu.

A muidugi äriideena on kaval panna düno natuke rohkem näitama - Laki oma näitas vähem ja nägite ise mis tast sai :)
18.05.2007 at 08:57
vvt

Viimanti mainitud düno kohta liiguvad linna peal igatahes kõlakad, et see näitas vastavalt kundele - "oma" autodel rohkem ja teistel vähem. Kui näitaks ühtlaselt üht-või teistpidi, oleks veel talutav, aga valikuliselt on see kõige hullem variant. Kui natuke asjasse süveneda, siis rullide kiirust määrati juba 10-15% väiksemaks. Kuna võimsus on funktsioon jõust ja pööretest, siis arvake ise, kuidas see lõpptulemust mõjutab.

18.05.2007 at 09:14
M.J
Ma kujutan ette, et mõõtemääramatuse huvides (loe täpsem ja usaldusväärsem mõõtetulemus) saaks vist ainukesena mootori düno kasutada. Kodanikud Vitsut jne kasutavad ka vist mootori dünot - või olen ma valesti aru saanud? Kuskil piltide peal oli miskit. Mootori stendis on ju ainult üks jõuandur ja pöörlemist näitav andur. Kogu moos - siis saab ka juriidiliselt asja tagatud.
Üks stend mida mina tean ja ise kasutama hakkan on http://www.otter-ag.ee/dynamomeeter.html
18.05.2007 at 09:56
riza

Natuke kõrvalt aga ei tea, millal need Otter-Ag kutid selle Testarossa sõitma saavad? Päris tükk aega juba ehitavad, kuid päris visalt ja vaikselt liigub asi.. Keegi teab midagi rohkemat?
18.05.2007 at 10:48
M.J
quote:
riza: Natuke kõrvalt aga ei tea, millal need Otter-Ag kutid selle Testarossa sõitma saavad? Päris tükk aega juba ehitavad, kuid päris visalt ja vaikselt liigub asi.. Keegi teab midagi rohkemat?
Minuteada neil autot pole, lihtsalt mootor. Ja tahtsivad seda vist mingile "isetehtud" formelile peale vinnata.
21.05.2007 at 20:14
madis
vihje: TTÜ

Kui nad midagi valmis saavad siis ma söön oma mütsi ära.
21.05.2007 at 21:41
vvt

Kui jutt ülikoolidele läks, siis mootoridünot olen oma silmaga näinud nii 1999 aasta paiku Peda Narva mnt majas, miskine igori mootor oli seal vahel ja mingi üpris puuaegne värk seal paistis...