register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Ringraja rahvaklass?   1 2 3  
Poster Message
Raceboy
 
Ringraja rahvaklass?
quote:
Kaido: Tõsisematel huvilistel tuleks maha istuda ja püüda luua analoogne standardklass lätlastega - peale GT ja vormeli annaks ka see vaatemängulise klassi mõõdu välja.


Sellest oli mõnede EAL'i inimestega jutu ka kohapeal, aga nende arvates pole Eestis selle jaoks piisavalt huvilisi.
Isiklikult arvan küll, et oleks, kuigi tundes üht lätlasest osalejat, on neilgi pidev mure, kuna arvavad et ühtedel on ettenähtust kergem auto, teistel lubamatud tuuninguvõtte pritsesüsteemiga jm. See saaks ka meie sarjas üheks põhimureks.
Samas ootamatult puhtalt sõideti, kõik sõidud möödusid ilma esimese kurvi äpardusteta, kuigi teises sõidus suudeti neljakesi kõrvuti kurvi minna :D


____________________________
www.vems.ee
07.08.2006 at 11:24
peep
 
Moderator
Ringraja rahvaklass?
sry, loll küsimus aga milline see lätlaste standardklass on ja miks meie ei saa samasuguste autodega sõita kui nemad ?
07.08.2006 at 11:30
Kaido
Ringraja rahvaklass?
Ma ise pole tehnilisi tingimusi näinud, saan need lähipäevil. Tegu peaks olema 1600 cm3 töömahuga mootoritega, suuremad mootorid võivad olla samuti kasutusel, kuid ainult koos arvestatava lisakaaluga. Klassi loomine Eestis on raske, kuid keegi ei keela auto ettevalmistamist ja osalemist Läti sarjas - sõidulusti peaks saama kordi rohkem ja odavamalt kui liitudes ükskõik millise muu klassiga.
07.08.2006 at 11:39
Jesper
 
Ringraja rahvaklass?
Tehnilised reeglid on kahjuks läti keeles (siin kuskil peaks üleval olema), aga üldise idee poolest on tegemist sellise pooleldi rahvaspordi vaimus üritusega - autod on puuridega, tänavarehvidel ning mootori modimisel on ka piiranguid (konkreetselt kuulsin, et peab kasutama standardaju, rohkem ei tea). Autodeks olid põhiliselt kolmesed E30 BMW-d ja VW Golf Mk2-d, mõni üksik uuem Astra oli ka.

Eks see võistluste jälgimine ajas paljudel hamba verele, Super 1600 auto ehitamine ei ole ka vast teabmis üle jõu käiv ülesanne, aga mind isiklikult kohutavad kõige rohkem selle klassi püsikulud - jämedalt 10 tuhat võidusõidu kohta kulub igal juhul ära, ja seda siis kui tehnikaga mitte midagi ei juhtu. Mingi odavam klass oleks väga teretulnud, näiteks slikkide keelustamisega ei kaota harrastajad mitte midagi peale nõmedalt suurte kulude, sõit läheb sellest isegi vaatemängulisemaks.

Ahjaa, pull detail lätlaste sõidu juures oli veel see, et kvalifikatsiooni ei ole ja stardikohad loositakse - primaarne on sõidulust ja võidusõit ise, mitte esikoha peale punnimine.
07.08.2006 at 11:44 1 edit. Last edited 07.08.2006 at 11:46 by Jesper
peep
 
Moderator
Ringraja rahvaklass?
Bikenieki OT'l oli ka vist üks selline masin. Loogika ütleb, et kui teha sari, mida annab ühildada läti omaga, on asjal jumet rohkem.

Samas, mis puudutab autode võrdsustamist, siis eri markide/mudelite kasutamisel pole paremat asja välja mõeldud, kui kaalu lisamine võitjate masinatesse...see toimib. Ja kindlasti standardrehvid, soovitavalt diil mingi rehvitootjaga, et hind jääks oluliselt alla jaehinna.

Aga ma usun, et keegi on selle kõige peale juba ammu mõelnud, mingit ameerikat me ei suuda leiutada.
07.08.2006 at 11:57
Jesper
 
Ringraja rahvaklass?
quote:
Bikenieki OT'l oli ka vist üks selline masin.

Jah, see Gulfi värvides Porsche oli ka Pärnus rajal.
07.08.2006 at 12:04
Lembit
Ringraja rahvaklass?
Millest on tekkinud arvamus, et tänavarehvide kasutamine teeb sarja odavamaks, kui slikkide kasutamine?
Kunagises Golfi sarjas läks jooks rehve per võistlus. Kasutatud slikid maksid poole vähem ja kestsid mitu võistlust.

Situatsioon ei ole kuidagi muutunud. Need tiimid, kellel on raha rohkem, ostavad igaks võistluseks uued rehvid ja need, kellel raha vähem sõidavad kasutatud rehviga. Rikaste tiimide jaoks seega reaalelus olulist vahet ei ole. Või kui, siis veidike tänavarehvi suunas.
Oluline vahe on vaesemate tiimide jaoks. Neile kipub reaalses elus tavarehviga sõitmine kallim olema, kuna selliselt ei teki rikkamatel tiimidel poolpiduseid rehve, millega saab veel sõita ja mida saab odavalt kehvematele tiimidele müüa.
Autosporti sisenevad uued tiimid aga alustavad just reeglina väikese eelarvega ja kui sisenemislävi rehvireeglitega liiga kõrgeks lüüa, siis on sisenejaid vähem.

Tänaseks on kõige odavam sari Super 1600. Sellise auto, mis reeglitele vastab, ja milega rajale pääsed võib joppamise korral leida juba 30 000 krooniga. 60k eest on võimalik saada päris korralik auto.
Jooks kasutatud 15" slikke on ca 2000.-

Nullist ise auto ehitamine läheb alati kallimaks, aga saad rohkem kurssi autoga.
07.08.2006 at 12:19
BlueStang
 
Ringraja rahvaklass?
mosseliiga 2?

____________________________
http://www.mustangandfords.com/news/1305-top-10-svt-cobras/ no more
Dream car for family, who needs to go FAST!
new: Grand-dad of all offroad cars
07.08.2006 at 13:06
spark
 
Ringraja rahvaklass?
quote:
BlueStang: mosseliiga 2?
aga ka seal on asi käest ära läind ... see ei ole enam odav (mis oli liiga algne idee)
07.08.2006 at 13:37
svenson
Ringraja rahvaklass?
On ju olemas superkrossi sari, kus vähemalt üks etapp tehakse pärnus asfalti peal (kunagi nii oli)... Läti rahvuslik on ainult ringrajal.
Superkrossi sõitjalitsents ja osavõtutasud ikka kordades odavamad kui super1600 sarjas alates. Selline rahvuslik ringrajasari oleks Eestis päris populaarne ma arvan.

Tehke Open Trackile juurde üks lisaklass, kus autol peab olema sees turvapuur, homologeeritud iste, rihmad ja taadeldud tulekustuti. Ja samuti miinimumkaal koos juhiga nt 920kg. Mootori töömaht võiks olla kuni 2,5l, et rullnokk bmw sõita saaks. Slikkide kohta kriitika oli hea, ilma slikita on jama sõita. Võib ka 1:1 Läti nõuded üle võtta, aga slikiga tahaks ikkagi sõita. Ja et autod võrdsed oleks ja keegi ei viitsiks hakata üle tuunima siis võiks olla auto müümise nõue.

Ning iga sõit, mis tehakse peaks esimene kolm ka raha saama. Esikoht nt 200 euri teine 100 ja kolmas 50. Ehk ühe etapiga peaks olema võimalik teenida 400 euri raha (kvalifikatsioon+finaal). Ära tasuks selline sari igaljuhul, nii korraldajale kui ka sõitjatele ja kui on palju sõitjaid on ka palju pealtvaatajaid.

Seda Läti sarja iseloomustab vast kõige paremini see, kus üks osaleja tõi oma vägagi rondi golf mk1 veel rondima golf mk2 taga sleppis kohale :)

edit: Üliodav ei tohigi olla ükski motorsport. Kui kallis on siis tuleb, kas rohkem raha teenida või pealt vaadata. Mina nt ei tahaks küll, kus rajale tulevad ukerdama säästureziimiga ehitatud kotletid oskamatu rullnokk roolis, kel pole raha, et kasutatud slikki alla osta või hankida korralikud piduriklotsid.
07.08.2006 at 15:21 2 edits. Last edited 07.08.2006 at 15:32 by svenson
Raceboy
 
Ringraja rahvaklass?
quote:
svenson: edit: Üliodav ei tohigi olla ükski motorsport. Kui kallis on siis tuleb, kas rohkem raha teenida või pealt vaadata. Mina nt ei tahaks küll, kus rajale tulevad ukerdama säästureziimiga ehitatud kotletid oskamatu rullnokk roolis, kel pole raha, et kasutatud slikki alla osta või hankida korralikud piduriklotsid.

Piisava barjääri liigodavuse vastu paneb ka nõuetekohase turvavarustuse hind.


____________________________
www.vems.ee
07.08.2006 at 15:46
vvt
  
Ringraja rahvaklass?
quote:
svenson:
Tehke Open Trackile juurde üks lisaklass, kus autol peab olema sees turvapuur, homologeeritud iste, rihmad ja taadeldud tulekustuti. Ja samuti miinimumkaal koos juhiga nt 920kg. Mootori töömaht võiks olla kuni 2,5l, et rullnokk bmw sõita saaks.

Muhhaahaa, saksamaalt tuleb osta 2.5 mootoriga E30 M3 ning tahaks seda kohe näha, kuidas volksvaagengolfiga seal konkurentsis püsitakse;)


____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
07.08.2006 at 15:52
svenson
Ringraja rahvaklass?
quote:
Raceboy:
Piisava barjääri liigodavuse vastu paneb ka nõuetekohase turvavarustuse hind.



Tegemist on siiski ühekordse kulutusega ja kui aus olla siis ega see Läti sari niiväga odavam super 1600 ei ole ka. Fakt on ikkagi see, et enda ja teiste ohutus peab olema tagatud, seal odavust ei ole. Ainus koht, kus sari saab odav olla on just osavõtutasud ja jooksvad kulud. Auto ehitamine on ikkagi suht ühekordne kulutus.

Ligikaudu siis iste ja rihmad: 10000.-
Puur ise keevitades: 10000.-
ning nipetnäpet juurde nagu rool, paremad piduriklotsid(tagavaraga), tulekustuti, õlid: 5000.-

Vedrustuse seadmine on vast nii, kuidas kellegil kavalust ja rahakotti on. Põhimõtteliselt on tuldud Super 1600 etappidel kolmandaks ja teiseks romula juppidest kokku ehitatud vedrustusega. Pärnus ringiaeg siis 1:03 stock honda civic vtec'iga


quote:
Muhhaahaa, saksamaalt tuleb osta 2.5 mootoriga E30 M3 ning tahaks seda kohe näha, kuidas volksvaagengolfiga seal konkurentsis püsitakse;)

eks sulle pannakse siis piisavalt lisaraskust juurde kah või sõidad teiste 2,5 autodega ja ega see M3 sind ei aita ka kui sa sõita ei oska.

Tegelikult aitaks selle vastu hinnapiir ja müügikohsutus. nt tuleb auto ära müüa 60k eest kui keegi tahab. Ja kui su M3 maksab rohkem siis on juba oma probleem.
07.08.2006 at 16:01 3 edits. Last edited 07.08.2006 at 16:06 by svenson
Gsinut
Ringraja rahvaklass?
See rahvaklass oleks norm. Isegi läheks ostaks miskit ja tooks rajale. Sai neid autosid natuke lähemalt uuritud, pole seal keerulist miskit ehk mootorivärki muuta ju ei tohi. Selle ehitamise ja värkide vastu aitab, kui tehniline plommib ntx aju, käimakoti ja mootori ära hooaja alguses.
07.08.2006 at 16:22
Andrus BHRA
 
Ringraja rahvaklass?
Slikiga on vaieldamatult odavam sõita, kui tänavarehvidega! Omalajal sai hooaja alguseks ostetud uued poolpehme seguga slikid ja neid jätkus veel järgmisele hooajale! Tänavarehvidel on kahjuks peale esimest võistlust nurgad maas. Super 1600 on minuarust odavaim variant ja kaugelt mitte igav ega aeglane klass. Alustuseks ei pea isegi auto ehitusega ilmtingimata punnima, puur sisse, kerge vedrustuse muudatus, paremad klotsid ja rajale. Hiljem saab juba minna ülekannete, vedrude-amortide-pidurite ja mootori kallale. Ja romula juppidest on küllalt kiireid autosid tehtud, just 1600-seid.
07.08.2006 at 17:48
peep
 
Moderator
Ringraja rahvaklass?
Netis teooriaid arendada ja omavahel vaielda on muidugi tore aga nagu juba mainitud, jalgratas on ammu leiutatud.

Mõned lingid silmaringi laiendamiseks:

http://www.porscheracingdrivers.co.uk/aims/aims.html
http://www.fiatracing.com/
http://www.bmwrdc.com/pages/history.asp

Lugege, süvenege ja pikapeale joonistuvad ühised jooned välja, millised on toimivad "odavad" rinkasarjad. Kõik need kolm ülaltoodud sarja on aastaid eksisteerinud, järelikult tehakse seal midagi õigesti. Samas loomulikult tuleb kohalikke olusid arvestada aga see seisneb rohkem valikus, milliseid võtteid olemasolevatest kasutada, et sari võimalikult atraktiivne oleks.

ja siit võib teadmiste omandamist jätkata, "odavaid" sarju on maailm täis, UK meile lähimatest riikidest eelkõige:

http://www.ukmotorsport.com/uk_circuit.html

svenson: Süvene teemasse ja tee endale selgeks, mida tähendab Open Track ja mida tähendab võistluste & kommertsürituste korraldamine ja mis vahe neil on ?
07.08.2006 at 17:57
PlyVal64
Ringraja rahvaklass?
Peep, Eestis on üks suur häda ja paar pisikest. Suur häda on meie olematu ringradade arv. Sauga ei anna mingi raja mõõtu välja(veel), äkki kunagi, kui kompleks valmis saab. Riia võib ka vaikselt ära kaduda, eks sealgi on ootamas teine Eesti probleem(nagu ka Alastarot): EGO-elanikud oma pappmajade ja meeletu egoismiga. EGO-kaart muudetud pappmajaks, kohe hakatakse ennast jumalana tundma ja kiputakse keelama igasugust lähedalasuvat autospordiga tegelemist. GEY'LA on ju ehe näide: käisin huvi pärast kastikat seal testimas-pildistamas: lähim maja krossirajale on SOS aga nemad ju ei vingu. Rada jääb pappmajadest kilomeetri kaugusele metsa taha, lähemal on paar uberikku. Aga näed, miskit ei toimu, egoistid panid keelu peale. Neil vaja ju pangalaenu maksta ja tänu pappmajale neil pole võimalustki nädalavahetuseks maakoju sõita(see müüdi ju pappkarbi sissemaksu tegemiseks maha). Müra häirib nende niigi kahjustunud kõrvakuulmist, kuhu töö kaotamise hirmus koogutades on sisenenud ülemuse röögatused(iga normaalse ülemuse ajavad egoelanikud marru). Ja munadeta geyla poliitikud köögutavad samamoodi oma "valijate" ees - see on ju nende raha ja pangalaenu kate.
Nii ei usu ma, et Eestisse üldse lähitulevikus mõni rada juurde tekiks. Munadega mehi on ju vähe ja needki ei ole poliitikas, nemad tegutsevad mujal sfääris. Viimane bensiinivinguga tuttav MEES-poliitik kahjuks ju läks enneaegselt teise ilma:(
Kolmas häda on Eesti elatustase ja selle ebaühtlane jagunemine. Tegelikult on autosprt sigaodav. Muidugi, millega võrrelda. Kuid ta on kordi odavam sport, kui kergejõustik, jalgpall, ratsutamine, rattasõit, isegi rullikutega uimerdamine jne. Miks? Sest neile aladele on kulutanud riik varsti miljardeid kroone(staadionid, sisehallid, teed jne), isegi per harastajakärss tuleb see number megasuur.
Üksikisiku seisukohalt võib ju tegu olla kalli spordiga. Esmapilgul tundub võistlusauto hind kallis aga olgem ausad, ega ta palju ei maksa. Korralik jalgratas maksab sama palju.
Kui jätame kõrvale F1 maailma, siis isegi WRC ei ole midagi ületamatut. 1M eurot maksab tehase tulitera masin(maksis, nüüd pole nõudlust). Reaalne madalal tasemel auto maksab 50-100K, paremal hobitasemel rinkaauto maksab 150-200K, tipptasemel rinkaauto 2-3M krooni, ralliauto 1M. Kui vaadata üldist autoparki, siis on need ju kopikad. Mõttetuid ülikalleid tänavapanne a'la Bentley'd, Ferrarid ja Porsched on liiga palju võrreldes tipptasemel võidusõidutehnikaga. Ma ei mälea, mis inglaste saidilt ma seda lugesin aga normaalne olevat suhtarv iga kahe kalli race-omadustega auto kohta üks tegelik võidusõiduauto. Eesti mingilgi tasemel võistlusautod võib lausa peast kokku lugeda, neid on lihtsalt nii vähe. Suurusjärk kogu Eesti autospordi peale on 50 isendit, mis mingitki kriitikat kannatab. Ülejäänu on suures osas rämps ja vanaraud, millega lihtsalt ennastületavalt sõidetakse. Aga kalleid trandulette ja nende arvu ei tea keegi.
Eks edukad tegelased sõidaksid kindlasti rohkem rada, tooks oma aparaadid joonele(või ostaks selleks veel ühe masna juurde)... kui oleks rada. Ja jõuamegi ringiga tagasi: pole rada, pole midagi. Ehk riigil tuleb jätta mõni hetkel ebavajalik rattatee, ujula ja staadion ehitamata, ehitada välja korralik mootorispordi kompleks ja alles siis hakkab asi arenema. Sinnamaani on kõik need pingutused suht mõttetud.
07.08.2006 at 18:58
Silwer
Ringraja rahvaklass?
Kui tahate odavat autosporti siis käige Saurixi keskuses kardiga sõitmas... :)

--------

Kõik muud asjad on tegelikult päris kulukad, vahet pole mis reegleid või tehnilisi tingimusi seal välja mõeldakse.

____________________________
BMW 325i E30 2,7 Turbo & BMW E46 S54 SMG VF570 supercharged & BMW F25 X3
07.08.2006 at 20:02
Cardo
 
Ringraja rahvaklass?
Ärge olge nii pessimistlikud, viimane OT Saugal näitas, et elu hakkab alles keema, või ma eksin ?
07.08.2006 at 23:41
svenson
Ringraja rahvaklass?
Meil eestis ei saa toimida selline sari, kus on ainult toyota yaris või bmw jne. Yaris Cupi ei ole juba ammu enam. See oli ju ka odav sõita. Meie rahavaarv on lihtsalt niiväike. Ainus võimalus ongi ja mida ka tehakse on ühendada Balti ja skandinaavia sarjad.

Tegelikult on see sama Super 1600 ikkagi odavsari, alates sellest, et auto saab suht odavalt ehitada. Osavõtu tasud on siiski suht karmid, aga see on eestis nii. Lätis ja Leedus on olukord siiski parem.

Selge see, et OT on avatud ringrada kõigile huvilistele, vahet pole, kas tulla Viperi või vanaisa kopikaga. Võibolla tänu sellele nii mõnigi vend tänaval kihutama ei kipu. Vähemalt mina olen sellest nii aru saanud ja minu ettepanek lähtus just sellest, et teil on kogemus ringraja ürituse korraldamiseks olemas. Oleks minu arvates vägagi hea idee kui esimene päev oleks treeningud ja vaba rada ning teine päev finaalid. Nii oleks kõik huvilised koos ja hammas verel kõigil päris klassi sõitma tulla.

IMO ei ole võimalik korraldada ühtegi võistlust nii, et ta poleks kommerts. Pealtvaatajad on puhas raha ja mida rohkem pealtvaatajaid ning meediahuvi seda rohkem raha liigub.

Kaido äkki ütleksid palju iga klassi võitjad sai auhinna raha Puma weekendil? Ja palju sai 2 koht ja palju 3 koht?
08.08.2006 at 10:27
Kaido
Ringraja rahvaklass?
To Svenson - auhinnaraha oli 0.- krooni (kui mitte arvestada korralikke auhindu, mis panid välja Puma ja SMR). Tegelikult võitsid ainukesena rahaliselt tuntavalt rootslased - kuna sooduspiletite läbirääkimised jooksid liiva, pidi sõnapidamiseks arvestatava osa skandinaavlaste laevapiletitest maksma ära SMR. Aga see on korraldaja traagika, inimestele püüti pakkuda tasemel vaatemängu ja kaadritaguste pingutuste eest keegi medalit ei anna. Meie jaoks on üritus igal juhul õnnestunud - põhjamaalased tunnevad sarjade liitumise vastu veel suuremat huvi ja vähemasti kord aastas saab tulevikus näha korralikku vaatemängu ka Eestis (või siis äärmisel juhul Riias, kus ringraja pileti hinna sisse käib ka rongi- või bussiühendus Riiaga).
08.08.2006 at 12:09
Lembit
Ringraja rahvaklass?
quote:
svenson: ... palju iga klassi võitjad sai auhinna raha Puma weekendil? Ja palju sai 2 koht ja palju 3 koht?
Auhinnaraha? Mina küll ei tea, et viimase mingi 5-6 aasta jooksul oleks eestis ringrajal auhinnaraha jagatud. Vaevalt, et varemgi.
1-3 kohad: tops. Heal juhul võitjale veel tammepärg lisaks.

Ja ega need võistlejad sinna rahajärele ei lähegi.
08.08.2006 at 12:11
svenson
Ringraja rahvaklass?
Miks ma seda auhinna raha siin jauran on sellepärast, et see kindlasti teeks sõitjatele asja atraktiivsemaks. Eks võisteldakse ikkagi võidu pärast ja kui tingimused on kõigil võrdsed on ka võiduvõimalused võrdsed.

Tõesti ma ei tea midagi sellise ürituse korraldamisest, aga ma tean osavõtmisest ja mis see osavõtmine maksab siin eestis, lätis, leedus ja soomes. Kui nemad suudavad vähemalt iga klassi esikolmikule lisaks punktidele ka mõnisada eurot kaasa anda aitab see vägagi palju. See saumikser, auto tolmuimeja või mis imeviguridite eest ikka autosse bensiini ei osta ja uusi slikke ka alla ei saa. Võibolla on jah minust väga rumal arvata, et sellise ürituse korraldamisega võib ise plussi jääda ja veel auhinna rahasid maksta... Aga Puma Weekend oli väga hästi korraldatud üritus ja tuleme teine kordki...
08.08.2006 at 12:59 1 edit. Last edited 08.08.2006 at 13:00 by svenson
rustang
  
Moderator
Ringraja rahvaklass?
quote:
Andrus BHRA: Super 1600 on minuarust odavaim variant ja kaugelt mitte igav ega aeglane klass. Alustuseks ei pea isegi auto ehitusega ilmtingimata punnima, puur sisse, kerge vedrustuse muudatus, paremad klotsid ja rajale. Hiljem saab juba minna ülekannete, vedrude-amortide-pidurite ja mootori kallale. Ja romula juppidest on küllalt kiireid autosid tehtud, just 1600-seid.
Huvitav kui ma näietks oma 2-liitrise retromobiiliga olen ringiaegadeks saanud 1.07 nn. tänavaslikiga, siis kuidas mootorit 1.6-ni deforsseerides ja autot puuri võrra raskemaks muutes suudaks konkureerida 1.02-aegadega... Müstika.
08.08.2006 at 14:48
Lembit
Ringraja rahvaklass?
quote:
rustang:
quote:
Andrus BHRA: Super 1600 on minuarust odavaim variant ja kaugelt mitte igav ega aeglane klass. Alustuseks ei pea isegi auto ehitusega ilmtingimata punnima, puur sisse, kerge vedrustuse muudatus, paremad klotsid ja rajale. Hiljem saab juba minna ülekannete, vedrude-amortide-pidurite ja mootori kallale. Ja romula juppidest on küllalt kiireid autosid tehtud, just 1600-seid.
Huvitav kui ma näietks oma 2-liitrise retromobiiliga olen ringiaegadeks saanud 1.07 nn. tänavaslikiga, siis kuidas mootorit 1.6-ni deforsseerides ja autot puuri võrra raskemaks muutes suudaks konkureerida 1.02-aegadega... Müstika.
Tegelikult ei ole väga müstika.
Mootorimahtu vähendad vändakäigu vähendamisega ja lisad nukkvõllid, mis viivad tööpiirkonna ülesse - niimoodi võid saada praktiliselt samad hobujõunumbrid ca 20% kõrgematel pööretel, kui praegu. Kaane hingamist oluliselt parandada ei ole vaja. (Diskleimer - alumine pool peab selliseid pöördeid taluma kah.)
Tänavasliki ja pärissliki vahe on umbes samasuur, kui tavarehvi ja tänavasliki vahel, ehk siit tuleks raudselt mingi paar sekundit ajast maha.
Puur ei ole väga raske - samas suurusjärgus klaasidega, mille asendad polükarbonaadiga.
Paar-kolm sekundit on kindlasti ka veel tihendi lihvimisega saavutatav.
Ja viola. Sõites pärnus aega ca 1.03-1.04 ja kui auto kestab, siis oled baltikatel reaalselt ka poodiumikohtadeks võimeline. 1.02 on pigem ikka selline kvalifikatsiooni võitmise aeg hetkel Super 1600's.
08.08.2006 at 15:16
tqhq.ee foorum : Vaba teema : Ringraja rahvaklass?   1 2 3  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.