register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Valge nahksisu hooldus  
Poster Message
peep
 
Moderator
Valge nahksisu hooldus
Mu igapäeva auto valge nahksisu kipub kulumise märke avaldama peale aastast kasutamist. Ei tahaks asja käest lasta ehk peaks midagi ette võtma.

Kui ise tegeleda, siis mis vahendeid ja tehnoloogiat kasutada või on targem pöörduda proffide poole, seda viimast ma ka eelistaksin. Probleemiks on eelkõige peenikesed praod ja ka valge kihi kulumine teravamatelt istmeservadelt. Ise olen 3-4 korda kasutanud odavat nahahooldusvahendit mis bensukates müügil, teeb istme ilusti libedaks ja natuke puhastab ka aga erilist muud efekti tal ei tundu olevat.
20.01.2007 at 14:44 1 edit. Last edited 20.01.2007 at 14:46 by peep (Moderator)
mambr
Valge nahksisu hooldus
Bensukatooted on tehtud nii ohutud, et neid ka laps võib süüa ja seda selleks, et keegi loll ei saaks midagi ära käkkida ja siis näpuga näidata. Tuleb osta vahendeid, mida tavapoest ei saa, st minna otse nahatöökotta ja nad tavaliselt on lahked nõu andma ja tilga oma profivahendeid müüma. Oluliselt kallim tundub ostes, aga kuna effekti vahe on mõõdetamatu, siis ei ole mõtet hindu võrrelda!
Kõigepealt tuleb nahk pesta (määrdunud), siis lasta kuivada, seejärel siis üle käia õiget värvi kreemiga: peenemad mõrad ja kulumise jäljed kaovad! Loomulikult on vaja nahka ka vähemalt 2x aastas (sügis enne külma ja suvi ennekuuma) nahaõliga üle käia. Sest muidu ongi nii, et 1a meie kliimas hooldamata nahk hakkab jube kiiresti lagunema!!! Ise näinud ja siis pole midagi teha. Alustada tuleb auto ostmisel sõltumata olukorrast!!!

Parimat

____________________________
Chevy ja Pontiac Trans Sport minivanide(1990-2005) uued ja kasutatud varuosad ning remont ja hooldus: Tartu Lääne 24A: 56 632 532
20.01.2007 at 15:14 1 edit. Last edited 20.01.2007 at 15:16 by mambr
Vanaisa
  
Moderator
Valge nahksisu hooldus
Peep, kui ise teha tahad, siis kasuta kalleid kreeme - nt Neiser müüb - sama, mida kodus diivani jaoks mõeldud.
Samuti on Mersul hea vahend ise mögistamiseks - keskus kindlasti müüb teda.
Kui sul nende müüdav auto on, siis võid lasta seal ära ka teha - seal on väga hüva kvaliteet.
Ja näiteks OÜ Värvilised teeb täitsa head tööd, kui sõnad peale lugeda.

____________________________
KÕIK KASTIRATASTELE, SELTSIMEHED!!!
:evil
20.01.2007 at 15:34
Stang-R
 
Valge nahksisu hooldus
Soovitan kasutada Liqui Moly Leder Pflege (leather care), puhastab ja kaitseb väga hästi,
ise ostsin seda Merimetsa Selveris olevast auto-moto poest, mingi 160.- kr vist.
Sel leheküljel asjast mingi ülevaade:http://www.liqui-moly.de/web/lmhomeen.nsf/pages/index_produkte


____________________________
Mustang 68 HT
20.01.2007 at 17:07
hunt
 
Valge nahksisu hooldus
Mine küsi TopPartsu tagahoovist Kalle Kukesmani käest nõu. Tal on üks uus Saksa ''eriti kange'' sari. Tol hetkel kui minu oma tehti, oli seal tegemises ka üks vanem üsna äraruunatud mööbliga auto. Sellel oli üks iste tehtud. Tulemus oli minu arust lausa uskumatu.
Vaevalt Kallest sel teemal Eestis eriti palju targemaid ja kogenumaid taate on !

____________________________
EX Corvette C5 Procharged - 1/4 mile 11,0 ... piima järgi käimiseks oli kõva küll
20.01.2007 at 18:31
jürgen
 
Valge nahksisu hooldus
Enamus saabi pooldajad ja saabi spetse kiidavad saabi enda nahahooldusvahendit, ei tea kes seda toodab- igatahes saabi kirjad on peal. Mine küsi saabi esindusest Viking Motorsist. Pudeli hinnaks oli vist mingi 300-400 krooni aga kindalt ei tea.
20.01.2007 at 21:13
rivo09
Valge nahksisu hooldus
õige naha hooldus käib nii ,et alguses korralik pesu,naha kreem,ning lõpus naha kaitse.Seda protseduuri tuleb teha vähemalt kaks korda aastas.Kreemitada soovitan isiklikult iga kuu ning kasutada korralikke vahendeid s.t. ei soovita kasutada suvalist mudru mis bensukas riiulil(mõni vahend teeb pikapeale rohkem kahju kui kasu).Naha kaitse vahendeid on päris erineva tugevusega ning nagu ikka mida efektiivsem vahend seda kallim, sulle soovitan seda viimast kuna valge nahk võib mustuse nii sisse võtta et lõpuks ei aita enam ükski keemia näiteks suurimad paharetid on püksirihma rant seljatoel ning texade värv.
Kuna igapäeva töö seotud autopesu keemiaga võin öelda ,et tegijaid pesulaid kes asja kvaliteetselt ja õigete ainetega teeks on meil suhteliselt vähe,vahest on õiged purgid küll riiulis olemas kuid teadmised nende õigeks kasutamiseks puuduvad.
Ei taha ennast siin reklaamida kuid kui huvi on võta ühendust esimene kord võime meie pesulas hoolduse ära teha,kui asja selgeks saad võin sulle samad purgid müüa ning hiljem ainult tegemise vaev.

rivo 5652234
21.01.2007 at 21:18
peep
 
Moderator
Valge nahksisu hooldus
quote:
rivo09: õige naha hooldus käib nii ,et alguses korralik pesu,naha kreem,ning lõpus naha kaitse.

Täpselt nii ma sel nädalavahetusel tegingi. Kasutasin selle firma nahahoolduskomplekti,mis koosnes pesuvahendist, kreemist ja kaitsevahendist. Tulemusega olen rahul, nahk sai puhtamaks ja pragudega kohad muutusid pehmeks ja "siledamaks". Ilmselt oleks profi poolt tehtuna asi veelgi parem aga tunnetatav efekt on täitsa olemas. Rivo, suve poole võtan ühendust, kui vaja protseduuri korrata, siis saab võrrelda ise tegemist ja seda kuidas asi tegelikult käib.
21.01.2007 at 22:10
RICAMB
Valge nahksisu hooldus
Tõstaks vana teema üles ja uuriks kelle poole pöörduda nahksisu puhastuse/hooldusega? Tahaks just sellist kohta kus ikka vähe pädevamad vennad tööd teevad.
27.04.2012 at 16:12
tohoh
 
Valge nahksisu hooldus
quote:
RICAMB: Tõstaks vana teema üles ja uuriks kelle poole pöörduda nahksisu puhastuse/hooldusega? Tahaks just sellist kohta kus ikka vähe pädevamad vennad tööd teevad.

Jätkuval Kalle Kukesman - soovitan soojalt. Aga asub nüüd Meistriauto taga Meistri 20, Tallinnas.

____________________________
Ford Mustang ´96
Põrnikas `69
Dodge Avenger ´08
GAZ 24 ´84
27.04.2012 at 16:46
vvt
  
Valge nahksisu hooldus
Minuarust tasub rahaliselt pöörduda asjatundjate poole siis, kui istmenahk suht mokas on - vaja on värvida.
Kui värvida pole vaja, siis täiesti rahuldava tulemuse saab tunni aja töö ja autopoe vahenditega - lausa rõõmustab silma.
Esiteks on vajalik puhastusvahend - selline abrasiivne möks pudelis. Selle efekt sama, mis värvitaastuse vahel autokerele- abrasiiv kulutab maha nahavärvi pealmise kihi, mis hõõrutakse pragudesse.
Teiseks naha kreem, määrida nahk üle ja pehme lapiga hõõruda sisse. Kogu kupatus oli vist 15 euri, puhastusvahendit läheb suurele autole ikka pea 2 tuubi, nahkreemi pudelist kulub ehk pool.
Puhas ja hooldatud nahk jääb selline poolmati läikega ja libe, kui kleebib juba püksitagumiku külge, on aeg puhastada.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
30.04.2012 at 10:28
RICAMB
Valge nahksisu hooldus
Turumajanduse tingimustes on meie kaubandusvõrgus saadaval väga erinevaid tooteid, väga erineva hinna ja väga erinevate sihtrühmade jaoks. Võta nüüd siis kinni, milline see kõige parem oleks. Poes müüjad ei tea ise ka sellest teemast väga. Ning endale koju ei tasuks nagu osta mingeid profivahendeid, et pool pudelit siis 6 kuud riiulis kuivaks kuni jälle vaja.
Lihtsam (ja lõppkokkuvõttes tihtipeale odavam) on lasta teha pädevatel spetsialistidel korralike vahendite ja töövõtetega asi ära.
Siis ei ole ka seda muret, kas see vahend ikka sobib või ega äkki oma istmeid päris p...sse ei keera.

Kallet on soovitanud teisedki, aga kas on pealinnas veel mõni koht kuhu oleks mõtet pöörduda? (Eelistaks just isikliku positiivse kogemuse saanuid).
Paljudele tuleb esimeste seal pähe ka Smartservice aga seni pole ma leidnud ühtegi inimest, kes oleks seal käinud ja oma auto sisu lasknud üle käia.
30.04.2012 at 14:27 1 edit. Last edited 30.04.2012 at 14:28 by RICAMB
vvt
  
Valge nahksisu hooldus
Eelöeldu oleks õige siis, kui eksisteeriks 2 varianti - profi tehtud väga hea ja ise tehtud p****e keeramine.
Kui natuke ajudega asjale läheneda, siis on keeramine risk tegelikult üsna pisike.
Olen lasknud paaril tööautol proffidel teha müügieelse vuntsimise ja lõppenud on see enamasti, et vastu vinguv tegija oli sunnitud töö üle tegema.
Sestap ei usu ma enam neid ilmeksimatute korralikult tegevate proffide muinasjutte - ei midagi isiklikku, lihtsalt üldine jutt.
Veel vähem tuleb see odavam.

____________________________
Powered by BBB
Life begins @ 7500 rpm
02.05.2012 at 09:41
Stang-R
 
Valge nahksisu hooldus
Hiljutised kogemused selle firmaga olid positiivsed, nahahooldudsarja hinda küll ei uurinud, aga küsi järgi:
http://www.mrcap.com/mrcap15b/index.php?option=com_content&view=article&id=33&Itemid=95&lang=ee

____________________________
Mustang 68 HT
02.05.2012 at 11:25
nahatohter
Valge nahksisu hooldus
Igasuguseid tooteid on müügil aga valik tuleb teha autoomanikul. Tähtsaim, mida tuleb silmas pidada on see et valge või hele autosisu kauem puhas oleks ja plekke ega mustust peale ei võtaks. Peale puhastamist tuleb see kreemiga üle käia, siis panna peale barjäär, mis kaitseb riietelt värviülekandumisi nahale. Lõpuks aga veel impregneeriga üle lasta. Vajalikud tooted on mule selle jaoks olemas ja ära katsetatud. Kui varem käis heleda auto omanik puhastamas iga 2 kuu tagant siis nüüd peab sisu vastu 3-4 kuud. Kui vaja annan nõu, kuidas plekke välja võtta. http://nahatohter.onepagefree.com
19.06.2013 at 08:56
desiderii
 
Valge nahksisu hooldus
Vabandan, et tõstan vana teemat aga küsiks, millega (hea kui Eesti kaubandusvõrgust) oleks kõige parem plastikulaadselt kõvaks tõmbunud heledat istmenahka taas pehmeks saada?

____________________________
kirjanik
97' Expedition, unistuste auto.
ex 94' Seville STS
ex 97' Mark VIII
03.05.2015 at 01:04
mrtn
Valge nahksisu hooldus
Pentsukatoodetest Eagle1. Ostsin kunagi waxi käest ja paremat pole pärast seda kogenud. Mingit profinodi pole ostnud, aga ma hooldan oma autode salonge paarikuuse vahega, seega pole vaja olnud ka.
03.05.2015 at 01:14
wax
 
Valge nahksisu hooldus
quote:
mrtn:Ostsin kunagi waxi käest ja paremat pole pärast seda kogenud.

See oli siis vist see. Meie valikus enam pole kahjuks. http://ep.yimg.com/ay/rodi/eagle-one-leather-care-conditioner-16-oz-8.png
Aga soovitaksin Fixusest läbi käia, seal on AutoGlymi riiulis päris ok kraami. HLAutoosadest saab Meguiarsi tooteid, pole samuti midagi halba öelda.
04.05.2015 at 09:55
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Valge nahksisu hooldus  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.