register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Üritused : LaitseRallyPark Grand Prix 2011 "Flashback"  
Poster Message
aivoha
 
LaitseRallyPark Grand Prix 2011 "Flashback"
Niisiis,
4. juunil 2011.a. toimub LaitseRallyPargis nüüdseks juba kolmandat korda aasta suurim Rallishow, kus igal korral on oma teema. Sel korral kannab üritus nime "Flashback" - taaselustatakse vanu ralliklubisid. Nimelt on viimaste kuude jooksul Laitses ettevalmistuse saanud viis täiesti identset BMW-d, millega nii vanad kui ka uued ralliklubid omavahel rinda hakkavad pistma. Kaheliikmelised meeskonnad sõidavad hommikul vara kvalifikatsioonisõidud ja pealelõunal hakkavad meeskonnad eliminaatorsüsteemis omavahel võistlema. Nimekamatest sõitjatest võib ehk ära märkida: Raido Rüütel, Joel Tammeka, Hardi Mets, Margus Murakas, Jaan Mölder jne.
Lisaks on juba kombeks saanud rallisprint, mis toimub lõuna ajal ja kus osalejate seas on ka Harri Rovanpera koos pojaga, ning muud nimekad Soome, Eesti ja Venemaa sõitjad.
Enne grande finalet toimub LaitseRallyPargi rallikrossirajal ühisstardist demosõit ZAZ tüüpi sõidukitel (eelnevalt kokkulepitud arvu ringe). Treeningsõidud toimuvad hommikul koos teistega.
Viimane sõit on aga kõikide võitjate vahel bagidega ühisstardist.
Kohal on ka kaskadöör Crazy Mike Soomest, kes päevasel ajal teeb "kerge vahepala" ning õhtu lõpuks hüppab autoga läbi plahvatava karavani.
Et kogu üritus on kerges nostalgilises meeleolus, siis on Eesti Autospordiliidu ja Eesti Mootorrattaspordiföderatsiooni 90. juubeli puhul ka näitus, kus eksponeeritakse meie auto- ja motospordiajaloo kõige tähtsamaid sõidukeid, ning meenutusi on ka Lätist ning Leedust.
Pileti hind on ürituse suurust arvsestades tühised 10 EUR-i ja allameetrimehed saavad sisse tasuta.

Ajakava
12.00 -- Võistluste avamine;
13.00-17.15 -- Rallisprint, võistlussõidud;
17.30 -- Show vahepala (Crazy Mike);
17.45-21.15 -- Klubide võistlus;
21.30 -- Show vahepala (sapakad);
21.45 -- Grande finale;
22.00 -- LaitseRallyPark GP 2011 autasustamine;
22.15 -- Show finaal (Crazy Mike).

27.05.2011 at 23:05 3 edits. Last edited 30.05.2011 at 21:05 by aivoha
Gsinut
LaitseRallyPark Grand Prix 2011 "Flashback"
Natuke täpsemalt siis asjadest.
Rajal on 16 kõvemat ralliklubi läbi aegade. Viimased mitu kuud on Laitses ehitatud viis identset (amordid, mootorid, kered, diffrid, ülekanded) BMW-d, millega omavahel eliminaatoriskeemis rajale minnakse ehk siis pannakse nö. joonele ja kes esimesena rajalt tagasi on võitja.

Loomulikult on nagu tavaks saanud olemas ka rallisprint, kus üheks maasikaks on siis isa-poja võidusõit: Harri vs Kalle Rovanpera. Harrile anname me oma co-drive'i M3-e ja poeg sõidab oma võistlussõiduki ehk Starletiga.

Näitus annab kerget ülevaadet üldse Eesti ja Baltikumi mootorispordist. Näiteks on meil kohal sellised autod Lätist:




Tegemist siis nn. Dzintara Volgadega (Merevaigust Volga), mis tänase päevani veel oma klassi omavad ja Bikerniekil ringrada sõidavad. Esimene neist on ka täiesti autentne ja pärit päris selle sarja algusaegadest ja teine värskem ja nüüdisaegsem, kuid sõidavad mõlemad tänaselgi päeval.

Siis loomulikult rallimaailma endisaegselt autoehituse kuningalt Stasys Brundzalt tõime ära tema kõige esimese sõiduki ehk Lada 01 aastast 1977. Ma võin kinnitada et lähedalt vaadates on tegu tõelise maasikaga ja uskumatu milline ehituskvaliteet juba tol ajal mehel oli. Mitmel endisel võidusõitjal hakkasid seda nähes käed värisema, sest selle kompuga tahaks kõik ühe poogna linnavahel teha:


Lisaks veel eelmiselgi aastal käinud ja kel nägemata jäi siis legendaarne keskmootoriga Lada Eva prototüüp:


Lisaks muidugi autentne VFTS õigete asjadega peal jne.


Lisaks tuleb näitusele kohale veel paar VFTS-i ja kaks neist lähevad ka magusa vahepalana omavahel joonele nende ÕIGETE juhtidega.

Mis autospordi meenutus see ilma Estoniateta ikka on:


Võis siis õige Liguri bagita:


Midagi eriti magusat värskemale generatsioonile (selle auto kõrvalt ma ise kuidagi sealt ära ei saa, muudkui vaatad ja vaatad ja vaatad... mingi nakkushaigus vist). M3 GTR


Lisaks on kohal ka kiirenduautod. Kristjan Käbi Chevy Monza:


Kuriksi Chrysler:


Ma võin siinkohal öelda veel seda, et need pole seal niisama, need pannakse ikka käima ka... ja mitte ainult boksis ja mitte ainult kohapeal seistes...

Lisaks on tulemas veel palju plaju masinaid, nii kahe, kolme, nelja jne rattalisi, kokku 50 eksemplari kanti.

Nüüd üks veider pilt ka:


Nimelt elab see Laitses valvuriputkaks saanud haagis oma viimaseid päevi. Soomest tuleb kohale kaskadöör Crazy Mike oma pundiga, kes teevad päeval "kerge" vahepala, milleks peaks olema siis mees lahtiselt auto katusel aja peale sõit, ning siis leiab see vaene suvila oma otsa. Nimelt plaanib Mike sellest läbi hüpata, samal ajal on keegi suvila katusel, kes viimasel hetkel eest ära kargab ja siis hüppe ajal lastakse kogu see krempel veel õhku ka.

Eriti äge meenutus saab olema Sapakate võidusõit ühisstardist. Rabelemist tuleb vist omajagu.

Kohtume kõigiga LaitseRallyPargis juba sel laupäeval!
01.06.2011 at 13:20
Gsinut
LaitseRallyPark Grand Prix 2011 "Flashback"
Väike intervjuu inimestega, kes paar trikki Laitses teevad. Meilegi üllatuseks tuli see, et läbi plahvatava maja kargab hoopis naisterahavas.
02.06.2011 at 00:25
tweety
 
LaitseRallyPark Grand Prix 2011 "Flashback"
Natuke pildimaterjali:
05.06.2011 at 22:20
tqhq.ee foorum : Üritused : LaitseRallyPark Grand Prix 2011 "Flashback"  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.