register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Autod : Van magamiseks  
Poster Message
Blue Chip
Van magamiseks
Tere Kõigile,

Püüan siin valida Vani, millel tagumine sohva käiks voodiks sirgeks. Sirget pikkust peaks olema siis vähemalt 2 meetrit (ise 190 pikk ja tahaks padja ka ära mahutada :P).

Kas Astro/Safari suurustesse bussidesse tehti ka selliseid conversioneid, kus sellise pikkuse kätte saaks või peab kindlalt võtma full-size vani?

ilmselt on ainuvõimalik lahendus astro puhul midagi sellist (ehk kombineerida pikkust ümber keeratud toolidega):


Küsimus ainult kas see soovitud pikkuse kätte annab?

13.05.2013 at 23:24
kuningas
Van magamiseks
Astro/Safari unusta ära. Ei mahu sa sinna kuidagi. Kasv mul sama mis sinul ja olen proovinud erinevaid busse. Väiksemas ei tule magamine kuidagi välja. Kui tahad vähegi välja puhata, siis soovitan kahe inimese täispuhutavat madratsit. Laota istmed laiali ja pane madrats istmete peale (ühtlustab vähe pinda). Teine võimalus on see, et tõsta keskmised istmed tagumise diivani peale ja viska madrats põrandale (mahub täpselt). Olen ise katsetanud. Kolmas võimalus on see, et jood ennast pildituks ja siis pole vahet mis asendis magad.
13.05.2013 at 23:43
sqirrel
 
Van magamiseks
Julgen vastu väita, et Astrosse mahub vabalt. Kuigi jah tudumisasemeks tuleb kasutada ka keskmist rida, pöörates tugitoolid seljaga sõidusuunda. Minu bussil on veel kaasas eraldi tumba mis siis tugitoolidele vahele käib, et seal auk ei oleks. Ise olen 186 pikk ja oma bussis magatud küllaga.

____________________________
GMC Safari '96
Chevrolet Astro '95
-----------------------
14.05.2013 at 10:11
Tyymiiz
 
Van magamiseks
Mina kui ka 2m ja mõni kopikas peale saan küll väita, et 7 kohalises vanemas astros sain magada küll, esemese kapteni istme keerad seljatoega rooli poole keskmise istme tõmbad võimalikult ette ja lased alla sirgeks ja tagumisele istmele paned padja. Sellisel viisil saab aga tekitada kahjuks vaid 2 kohta ehk siis kõrvalistuja ja juht. Mõned aastad tagasi sai nädala jagu öid oma masinas veedetud.

____________________________
minust viinalõhna õhkab ja mul puudub cadilac mul on igivana chevy mis näeb välja nagu käkk 56667774
14.05.2013 at 10:41
Blue Chip
Van magamiseks
Tänud kiirete vastuste eest! 2 inimesele on vaja magamisruumi.

Sqirrel, väga kena van sul :)!
Kas ma saan õigesti aru, et sul saab ka keskmised kaptenitoolid ringi keerata ja tagumine sohva on kolmeosaoline ning käib sirgeks (nagu sellel pildil, mille lisasin)? Oled sa kunagi huvi pärast mõõtnud kui palju selliselt horisontaalset magamispinda tekib? Samuti, kas see pind on sirge, või peab sinna ikkagi korraliku paksema madratsi peale panema?

Kui astrosse mahub, eelistaksin seda ;)
14.05.2013 at 10:58
sqirrel
 
Van magamiseks
Tänud :)
Kahekesi mahub kenasti, ka see proovitud AB üritusel. Keskmised toolid pööravad ringi jah ja tagumine sofa on kolmeosaline ning sõidab nupule vajutusega sirgeks voodiks - tulemus nagu Su lisatud pildil. Mul veel tugitoolide vahe ka täidetud selle pukikesega. Pinna sirgsus sõltub suuresti toolide kujust. Lisa madratsi järgi puudust tundnud ma ei ole kordagi, toolid pehmed ju :) Mõõtnud ei ole. Ainuke negatiivne üllatus oli esimene kord hommikul, kui avastasin et tagumised uksed seestpoolt lahti ei käi ja tuleb küljeuksest ronida.

____________________________
GMC Safari '96
Chevrolet Astro '95
-----------------------
14.05.2013 at 11:30
krss
  
Van magamiseks
Siin on üks "aga". Nimelt:
1. Nagu esimese postituse pildil, on auto voodit täis ja paned oma asjad voodi alla. Suurim eelis on see, et vajutad nuppu ja voodi ongi olemas, ei teki vajadust hakata madratsit puhuma/pumpama. Puuduseks aga, et magad suhteliselt kõrgel ja suvisel ajal läheb seal kuratlikult palavaks. Natuke on abi sellest, kui saad parkida auto tuulisesse kohta ja teed mõlemal pool putukavõrgu taga olevad aknad lahti - need aknad on õnneks üsnagi nina kõrgusel ja hommikul magab vastutuult olev inimene nina vastu võrku ja teine vähkreb seal kõrval...
2. Magad ise põrandal madratsil ja paned asjad mingi "riiuli" peale kõrgemale. Ehk siis oled kõige jahedamas kohas, mis autos üldse olemas on, samal ajal võib auto laealune olla nagu saunalava, puuduseks siis see madratsiga mässamine.

Eelmisel suvel olid mul mõlemad variandid olemas, nii "voodi nupuvajutusega" kui ka kõrge siseruumiga kaubik. Praktika näitas, et kui ikka ööbida vaja, on põrandal jahedas oluliselt parem. Luksbussis magatud ei saanudki, iga kord läks käiku istmete taha "igaks juhuks" visatud telk, isegi hoovihmast märg küljealune on parem kui see kannatamine päikeselõõsas. Ma muidugi ka vana automatkaja, veeti lapsena kaasa igale poole ja viimased paarkümmend aastat juba iseseisvalt, neist viimased kümmekond aastat on matkaautoks olnud ülalpool mainitud põhjustel just mõni kaubik.

SIIN on lihtsalt mingi väike valik autodest, millega on tiirutatud suhteliselt piiratud alal Alpidest Põhja-Jäämereni, saab nii pisikestega kui ka täismõõdus elamuautoga, aga aegade jooksul on kujunenud lemmikuks ikkagi madalad pikakerelised kaubikud, hetkel on selleks Hiace 4WD. Praegu ümbermaailmareisi tegev eestlane kasutab selleks näiteks Mazda E2200 kaubikut, mille eelis matkaautona igasuguse USA raua ees on ka see, et keegi seda ei märka, ei vargapoisid ega pistisemaiad miilitsad. Ja teemasse tagasi tulles kinnitan squirreli juttu, temast küll 2cm lühemana mahtusin ma tema kirjeldatud viisil ka ise Astrosse suurepäraselt, puht sõidumugavuse huvides eelistaks ise siiski pikka vani sõitmiseks (magamisest oli juba juttu).
02.06.2013 at 01:22
ramman
Van magamiseks
Pole vbl küll päris teemasse aga ise olen korduvalt kasutanud oma Grand Voyageri telgina. Viimase rea istmed on tavaliselt selliste matkade ettevõtmisel kodugaraazis ja sõidan 4-kohalisena. Jyskist sai ostetud mõõtudelt enam-vähem sobiv pumbatav õhkmadrats ja elektriline pump. Keskmise rea istmed olen jätnud turvalisel laagriplatsil välja või siis põrandakinnitusest lahti võtnud ja kokkuvoldituna esiistmete selja taha serviti paigutanud. Mina oma 1.80 pikkuse mahun täiesti vabalt ära, lisaks veel laiutada armastav naine. Pea olen pannud tavaliselt istmete poole ja siis jääb jalgadest tagaluuguni umbes 30 cm.
FullSize VAN on kindlasti oluliselt mugavam ööbimiseks aga vaesel ajal ajab ka GV asja ära. Lisaks veel nagu eelpool mainitud, täielik anonüümsus ja silmapaistmatus selle masinaga sõites. Vähemalt euroopas.

____________________________
Dodge RAM 1500 5.7 HEMI Longhorn 2012
Chrysler Grand Voyager CRD 2007
Tööauto MB Vito 119 2021
Club Fullsize
03.06.2013 at 00:52
R.Ott
 
Van magamiseks
quote:
ramman: Pole vbl küll päris teemasse aga ise olen korduvalt kasutanud oma Grand Voyageri telgina. Viimase rea istmed on tavaliselt selliste matkade ettevõtmisel kodugaraazis ja sõidan 4-kohalisena. Jyskist sai ostetud mõõtudelt enam-vähem sobiv pumbatav õhkmadrats ja elektriline pump.
GV-l on eelis GM minivani ees, et tagumiste koobaste vahe salongis peaks olem 1.20 vs. 1.00 GM minivanil. Kuna meetrise laiusega madratsit pole trehvanud, siis mitmel suvel oma pontusse 1.20 madratsit pressinud ja seal koos naisega (kuidagi) maganud.

Edit.
Kunagi olen minivani foorumisse postitanud netist leitud pildi, kus GM minivanile oli esiistmete taha ehitatud vineerist kõrgendus koobaste kohale ja saadud nõnda normaalne "magamistuba" +ehitise alla matkakola paigutamise kohad. Kahjuks tarbitav vaid kahele inimesele.

____________________________
92' Chrysler LeBaron LX Convertible
94&95' Pontiac TransSport 3800 +doonorid
88' Chevrolet Camaro Iroc-Z convertible- 20th Anniversary Edition
03.06.2013 at 01:03 1 edit. Last edited 03.06.2013 at 01:05 by R.Ott
Astro-97
  
Van magamiseks
jah...astros ajab asja ära nagu squirrel juba rääkis. ise proovinud oma bussis ja minul on seal ruumi küll ja naiselegi jätkub, sest mõlemad väikest kasvu ( 170 vs 162 ). diivan kolmeks nupust, ja keskmised istmed teistpidi.. võrguga aknaid kahjuks pole, käivad ainult alt lahti lükates eemale. samas kui ikka hommikul palavaks kisub, aitab 2 konti korra sisse ja virgeks olemine saabki :D

muidugi, suur van on omaette teema..seal on tõesti ruumi rohkem ja ega enne aimu ei saa, kui pead proovima kellegi astros seda istmete kombovarianti ja siis suures van,is sama asja. siis saad aimu ja otsuse milline buss edaspidiseks võtta.


jõudu hää isendi otsingutel!

____________________________
CB (Ch19 FM), PMR (446.155), vahest ka 8AM.
04.06.2013 at 09:27
jan22
 
Van magamiseks
Mina valisin just suurema usa bussi reisidel ööbimiseks. Kõige mugavam on sõita kahekesi, siis on voodi avatud asendis ja kõik muu staff hästi kätte saadav. Vajadusel saab ka kuni viiekesi mugavalt reisida aga siis peab kaks inimest telgis ööbima. Olen suht mugav ja tahan et kõik vajalik reisimisel oleks kaasas, ei viitisi otsida ja loota et äkki kusagil kämpingus saaks bussile koha ja endale pesemisvõimaluse. Vean kaasa matkadušši, vee pesemiseks, wc, külmiku, valamu ja gaasipliidi, piknikulaua, piknikukorvi viiele, kinnise katusealuse, 4-5 kohalise telgi, kõik vajaliku ööbimiseks jne.
Kõik on kinni maitses!

Edu sobiliku isendi leidmisel.

http://www.usaraud.ee/index.php?id=15_47_48_1276


____________________________
Galerii: http://live.hot.ee/gallery/show_gallery?id=918506
http://www.matkaauto.com/
http://www.usaraud.ee/?id=5_5_20_1276
04.06.2013 at 19:32 1 edit. Last edited 04.06.2013 at 19:39 by jan22
fire83
 
Van magamiseks
Ma ei suuda ette kujutada kuidas see saab VANis mitte võimalik olla. Ma olen ka 190 ja ööbisin suviti edukalt koos tüdrukuga Captivas. Samamoodi madrats oli all, ainult õhem. Esiistmete ettelükkamine andis parema tulemuse aga polnud tingimata vajalik. Jalad ei olnud konksus.
Selle pildi pealt on näha, et laiust ja kõrgust on tsipa rohkem (mul olid tagumised rattakoopad sees, mis polnud eriline teema kui jalad sealpool olid) muu paistab sama.

____________________________
Arvutiporno
'08 Oranzh HHR LT
'93 Must TransAm
'83 Punane Firebird
05.06.2013 at 21:42 2 edits. Last edited 05.06.2013 at 21:49 by fire83
tqhq.ee foorum : Autod : Van magamiseks  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.