register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
ukraina
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Probleem kesklukuga  
Poster Message
eikeegi
Probleem kesklukuga
Läksin siis mina rõõmsasti õue, suundusin keskluku pulti klõbistades masina poole ja üritasin pahaaimamatult rooli taha pääseda...mis aga ei õnnestunud seetõttu,et uks lihtsalt ei avanenud. Peale natukest aega ümber auto tatsumist tuvastasin, et mitte üksi uks ei soovi avaneda. Kusjuures asi tundub muidu igati õige olevat - kui pulti pressida, siis alarm on olemas, auto vääksub rõõmsasti, vajalik kinni-lahti klõpsatus kah kostub, aga puudu on uste avanemise etapp:(
Nüüd siis küsimus, et on mul lootust "koduste vahenditega" (juba mitmete poolt soovitatud telliskivi ei ole eriti meeltmööda:)) mingil moel sisse pääseda? Mõtlesin, et varustan end õhtupoolikul kõikvõimalike orkide ja traatidega ning susin natuke - järsku õnnestub.
Või peaks lootusetust üritusest kohe loobuma ja kellegi asjapulga kohale helistama, kes uksed kuidagi lahti muugiks?
Kõige halenaljakam on veel see, et auto juurde jalutades just mõtlesin, et kuivõrd ühe ukse avamismehhanism vigane, siis võiks lähiajal vaadata, mida huvitavat uste sees ka on:D
08.10.2002 at 09:35
ollo
Probleem kesklukuga
Võti abiks. Kui see mingil "turvalisuse eesmärgil" ei toimi, siis ikka Lukukoda abiks. Võibolla keegi oskaks muidu ka aidata, aga kuna sa igaks juhuks ei ütle, mis autoga tegu, siis vaevalt.
Kui ise tegema hakkad, pea vanasõna meeles: kui sa ei tea mida teed, siis tee seda hoolega.
08.10.2002 at 09:57
eikeegi
Probleem kesklukuga
Mis nüüd igaks juhuks:)
Chevy Astro`ga tegu.
Süütevõtmega neid lukke küll lahti keerata ei õnnestunud. See võti kõigi eelduste kohaselt polegi selle töö jaoks mõeldud, sest võrreldes nende aukudega, kuhu teda pistma peaks, tundub ta kole pisike ja äbarik.
Huvitav on see, et probleem tekkis peale seda, kui asi oli sunnitud mu tõbise oleku tõttu umbes nädala seisma. Enne seda lasi mind ilusasti sisse. Varemalt on korra siis kiusu ajanud, kui ma katse-eksituse meetodil üritasin pihta saada, mis eesmärk on hunnikul lock-unlock jms nuppudel, aga siis olin ma ise sees ja akent alla lastes sai väljastpoolt ikka ukse lahti.

08.10.2002 at 10:17
udu
 
Probleem kesklukuga
külmaga juhtub, et kesklukk ei viska lõpuni ust lahti,
oota kuni on natukenegi soem hetk ning siis klõpsuta puldist natuke aega nii võib lahti tulla kyll.
aitab, kui klaasivahelt ka metalljoonlauaga natuke surkida :)

____________________________
Chevrolet Corvette '80
Cadillac CTS '06
08.10.2002 at 10:33
ollo
Probleem kesklukuga
Nojah, kui sul uksevõtit just ei ole, siis langeb võtmevariant ära:D Või tuleb leida mõne teine sarnane võti. Üldiselt lukuavajad proovivad ka oma võtmehunnikud enne läbi, kui jõuga kallale asuvad.
Astro puhul uksetihendi vahelt vist sisse ei saa, klaasitihendi vahelt sorkimiseks on vaja ukse siseehitust nats teada.
Mina vist pöörduks heaga lukuavajate poole, kui mõne asustatud punkti lähedal elad... Tallinnas nt. 05011216 AS Lukukoda.
08.10.2002 at 10:33
Lendur
Probleem kesklukuga
Oota nati, päevapeal avaneb ilust. Endalgi nii 1 x juhtunud. Külmaga ei tulnud, ja hiljem tuli ilusti.
08.10.2002 at 11:04
eikeegi
Probleem kesklukuga
Njah...seda külma asja ma isegi mõtlesin, kuivõrd jama tekkis just siis, kui auto jahedamaks läinud ilmadega mõned päevad õues oli vedelenud.
Eks ma katsun siis alustuseks natuke päikest välja manada, relvastan end joonlauaga ja lähen vääksutan seda asja natuke. Järsku teeb lahti:)
Mis võtmetesse puutub, siis vist tõesti üks variant on proovida kõikvõimalikke erinevaid, mis näppu jäävad. Iseasi, palju ma neid erinevaid kokku suudan koguda.
Enne asjatundja kutsumist oleks päris huvitav ise natuke urgitseda.
OT veidi, aga kui võtmendust meenutada, siis kunagi sai koos ühe tegelasega mitmete sõprade autod ühe kõveriku mosseri võtmega lahti urgitsetud (vahet polnud, kas Ziguli või Mercedes, lahti tuli nagu naksti). Selle võtme ohvriks langes kunagi üks veingi, mille pahaaimamatu sõbramees oli oma mersusse jätnud:) Niiet põhimõtteliselt on kõik võimalik.
08.10.2002 at 11:06
Lendur
Probleem kesklukuga
Näiteks minul võti ei aidanud miskit. Keerasin kuulsin kuidas nagu avanes - kuid ei miskit. Siis hiljem paari tunni pärast, klõpasin pulti ja uksed lahti.
08.10.2002 at 11:33
eikeegi
Probleem kesklukuga
Kui nüüd järele mõelda, siis ma kaks korda olen üritanud - esimesel korral u kella 10 paiku hommikul ja teine kord 7 ajal õhtul. Mingit vahet küll polnud. Suht jahe oli ka mõlemil korral. Seda "nagu avanemise" häält teeb ta kuriloom kogu aeg, aga päris avanemiseni ei jõua kuidagi. Peab siis proovima soojema ilmaga ja vaatama, mis teeb. Aga kui lahti ei tee, siis sooja suve ootama jääda ka nati nadi ja ega lõket ei tahaks soojaks ajamiseks ka alla teha:)
Mul muidugi üks välimine ukselink jätkuvalt puudu - õhtul vaatan, et järsku õnnestub sealt august asja piisavalt sorkida.
Seda ka, et kuidagi imelik...et kas siis külma ilmaga ei saagi autosse??? Kui ma ta kunagi lahti peaksin saama, siis mida sellise hangumise vastu üldse teha tuleks?
08.10.2002 at 11:43
Vanaisa
  
Moderator
Probleem kesklukuga
quote:

Seda ka, et kuidagi imelik...et kas siis külma ilmaga ei saagi autosse??? Kui ma ta kunagi lahti peaksin saama, siis mida sellise hangumise vastu üldse teha tuleks?


Asi lihtsalt selles, et keskluku mootorid on mehed, kes tahavad hästi õlitatud/määritud olla. Endal samalaadseid muresid olnud nii eelmiste, kui ka praeguste autodega. Ja kui juba ukse lahti kisud, siis ühtlasi käi ka lukumehhanism määrdega üle ja vaata, mis klaasitõstukid teevad - üks töö ju.

____________________________
KÕIK KASTIRATASTELE, SELTSIMEHED!!!
:evil
08.10.2002 at 11:49 Last edited 08.10.2002 at 11:49 by Vanaisa (Moderator)
eikeegi
Probleem kesklukuga
Midagi sarnast mul ju plaanis oligi, aga tsuti ennem jooksis asi kokku:)
Ok...tänud ja eks ma katsun asjast kuidagi asja saada.

Nii...selleks korraks siis asi ühel pool.
Peale umbes 10 minutit kestvat puldiklõbistamist suvatses tagumine uks avaneda ning üle seljatugede turnides said ka teised valla päästetud:)
08.10.2002 at 11:59 Last edited 08.10.2002 at 23:22 by eikeegi
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Probleem kesklukuga  
Log in:
Account recovery
 
muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2024. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.